Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#5872192 Napisano: 09.06.2014 10:32:11
zaczytana-pola napisał(a):

Dlatego ja w tym roku odpuszczam ten "konkurs".

Ja się "nie nastawiam", ale zakupy rodzinie zrobiłam. I finito.

Dziwi mnie, że agencje organizują konkursy/loterie, gdzie wpisać trzeba danych tysiąc pięćset sto dziewięćset, a w praktyce to i tak niczego nie zabezpiecza. Tymczasem wystarczy podać:
- NIP sklepu,
- nr naprzeciwko daty,
- kwotę z paragonu,
- datę zakupu,
- godzinę zakupu.
Pięć rubryk + zapis, że każde kolejne zgłoszenie z tymi samymi danymi zostanie uznane za nieprawidłowe. I organizatorzy nie musieliby się babrać w sięgającym dna Rowu Mariańskiego bagnie i klientów w to bagno wciągać.
0 0

Gość: maksior88

#5872194 Napisano: 09.06.2014 10:32:17
mnie również ten zestawik jak najbardziej satysfakcjonuje:)
0 0

ziolko

#5872201 Napisano: 09.06.2014 10:38:31
joan - popieram emotka emotka
0 0

Gość: troyd

#5872202 Napisano: 09.06.2014 10:39:26
violka88 napisał(a):

ale uczciwi też wygrywają emotka
mnie się udało z pierwszego dnia emotka

Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć do jakiego wniosku zmierzasz?

Albo to zwykła chęć pochwalenia się wygraną w wątku, w którym mówimy o ważniejszym problemie.

albo

Twój wniosek to coś w stylu "Nieważne, że nas dymają, cieszmy się jak dzieci, że od czasu do czasu, komuś uczciwemu uda się złapać 'ochłap', który spadnie ze stołu jaśniepaństwa oszustów" ... ?
0 0

#5872205 Napisano: 09.06.2014 10:44:11
joan napisał(a):

Pięć rubryk + zapis, że każde kolejne zgłoszenie z tymi samymi danymi zostanie uznane za nieprawidłowe. I organizatorzy nie musieliby się babrać w sięgającym dna Rowu Mariańskiego bagnie i klientów w to bagno wciągać.

Joan, tak, to by było wystarczające, gdybyśmy mieli do czynienia z powtarzaniem paragonów, niestety obecnie mamy coraz częściej do czynienia z drukowaniem paragonów - większości agencjom się nie chce ich weryfikować ...
0 0

Gość: black_cat

#5872207 Napisano: 09.06.2014 10:45:53
troyd napisał(a):

violka88 napisał(a):

ale uczciwi też wygrywają emotka
mnie się udało z pierwszego dnia emotka

Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć do jakiego wniosku zmierzasz?

Albo to zwykła chęć pochwalenia się wygraną w wątku, w którym mówimy o ważniejszym problemie.

albo

Twój wniosek to coś w stylu "Nieważne, że nas dymają, cieszmy się jak dzieci, że od czasu do czasu, komuś uczciwemu uda się złapać 'ochłap', który spadnie ze stołu jaśniepaństwa oszustów" ... ?

Rzeczywiście to strasznie ważny problem emotka Proponuje zebrać wszystkich, demokratycznie wybrać przywódce i niech się szarpie o lepsze jutro emotka

Przepraszam, że bagatelizuje. Ale uważam, że jedynym rozwiązaniem jest unikanie loterii, które już dawno zostały opanowane przez nieuczciwe osoby.
Na drukowane paragony nie ma rady w przypadku gdy zakupu można dokonać gdzie się chce, bo o ile w dużych Hipermarketach da się to zweryfikować, to w przypadku małych sklepików jest to awykonalne.
A czym jest moje jedno uczciwe zgłoszenie na setki "wyimaginowanych".
0 0

joan

#5872211 Napisano: 09.06.2014 10:49:43
troyd napisał(a):

joan napisał(a):

Joan, tak, to by było wystarczające, gdybyśmy mieli do czynienia z powtarzaniem paragonów, niestety obecnie mamy coraz częściej do czynienia z drukowaniem paragonów - większości agencjom się nie chce ich weryfikować ...

Myślę, że w/w 5 danych to byłby dobry początek. Tak ogólnie.

Co do drukowania, to problem dotyczy raczej konków, gdzie zakupy można zrobić w dowolnym sklepie, bo pipidówki ciężko zweryfikować. A markety? Powiem z pierwszej ręki, bo moja mama do maja pracowała w dziale reklamacji. Przyszedł klient z wyblakłym/zniszczonym paragonem, a mama numer i datę cyk w system i w ciągu kilku sekund wszystko widziała. Może niech zatem bardzo wartościowe nagrody będą weryfikowane ZAWSZE - zwykle jest ich niewiele, a skoro drukarze nie grają o mniejsze nagrody, to w obliczu braku nagród dużych... może końcu przestaną pałać się drukarstwem?
0 0

#5872219 Napisano: 09.06.2014 11:03:12
joan napisał(a):

Co do drukowania, to problem dotyczy raczej konków, gdzie zakupy można zrobić w dowolnym sklepie, bo pipidówki ciężko zweryfikować. A markety? Powiem z pierwszej ręki, bo moja mama do maja pracowała w dziale reklamacji. Przyszedł klient z wyblakłym/zniszczonym paragonem, a mama numer i datę cyk w system i w ciągu kilku sekund wszystko widziała. Może niech zatem bardzo wartościowe nagrody będą weryfikowane ZAWSZE - zwykle jest ich niewiele, a skoro drukarze nie grają o mniejsze nagrody, to w obliczu braku nagród dużych... może końcu przestaną pałać się drukarstwem?

Zgadzam się! Tylko żeby agencje zaczęły weryfikować paragony choćby tylko dla większych nagród musimy na to sami naciskać i mówić głośno o problemie, wówczas będzie tak jak piszesz, jak agencje nie dadzą dobrych nagród drukarzom, to o te mniejsze nie będzie im się chciało walczyć.

Dlatego też tutaj zależy mi abyśmy jak najszybciej zrobili jak najwięcej 'szumu' wokół tej sprawy, bo im szybciej się tym zajmą tym więcej nagród trafi do uczciwych graczy.

Proszę Was o jakieś wpisy na profilu FB Nivea
0 0

asantesana

#5872229 Napisano: 09.06.2014 11:23:29
Z innej beczki - mam pytanie do kiedy poinformowano mailowo zwycięzców z lay's? Czy 30.05 juz był?
0 0

Gość: ksantypa

#5872247 Napisano: 09.06.2014 12:15:13
co do laysow to chyba tam trzeba wstrzelić się w godzinę - nazwiska się powtarzają
0 0

bethan

#5872258 Napisano: 09.06.2014 12:25:51
Nawet na pewno.
0 0

#5872260 Napisano: 09.06.2014 12:29:54
bethan napisał(a):

Nawet na pewno.

mogli w regulaminie okreslic , że to na czas a nie ludziom mydla oczy , że to konkurs na elokwentne wierszydła
0 0

#5872263 Napisano: 09.06.2014 12:34:12
ksantypa napisał(a):

bethan napisał(a):

Nawet na pewno.

mogli w regulaminie okreslic , że to na czas a nie ludziom mydla oczy , że to konkurs na elokwentne wierszydła

-napisalam u nich na tablicy ciekawe co odpiszą
0 0

bethan

#5872265 Napisano: 09.06.2014 12:36:15
Napiszą, że ależ skąd emotka
0 0

#5872272 Napisano: 09.06.2014 12:45:57
bethan napisał(a):

zdaję sobie sprawe ale przynajmniej niech maja świadopmość , że ludzie orientują sie , że cos jest nie tak
jedno nazwisko na r powtarza sie o ile dobzre policxylam 6 razy poza tym dwa dni pod rząd wygrane na te same dane
0 0

Gość: gocha28

#5872274 Napisano: 09.06.2014 12:49:14
na konkurs Fa Kokosy moze byc mydło w kostce?
0 0

olahorub

#5872275 Napisano: 09.06.2014 12:50:56
ksantypa napisał(a):

bethan napisał(a):

zdaję sobie sprawe ale przynajmniej niech maja świadopmość , że ludzie orientują sie , że cos jest nie tak
jedno nazwisko na r powtarza sie o ile dobzre policxylam 6 razy poza tym dwa dni pod rząd wygrane na te same dane

Klasyczny ból d.py widzę.
Wiadomo, jak to w konkursach, oprócz fajnej odpowiedzi trzeba mieć trochę szczęścia.
A u państwa R., z tego co widzę, to odpowiedzi są naprawdę na wysokim poziomie. Więc po co komu takie zrzędzenie i szukanie spisków?
0 0

isiulka

#5872276 Napisano: 09.06.2014 12:50:57
ksantypa napisał(a):

bethan napisał(a):

Skoro rozgryzłaś mechanizm gry to dlaczego nie wygrywasz? Wiecznie Wam się coś nie podoba i jeszcze rozpowszechniacie takie głupoty emotka Mi się tam nie chce grać, ale nie doszukuje się też dziury w całym.
0 0

#5872278 Napisano: 09.06.2014 12:51:14
gocha28 napisał(a):

na konkurs Fa Kokosy moze byc mydło w kostce?

może
0 0

#5872279 Napisano: 09.06.2014 12:53:54
isiulka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

bethan napisał(a):

Skoro rozgryzłaś mechanizm gry to dlaczego nie wygrywasz? Wiecznie Wam się coś nie podoba i jeszcze rozpowszechniacie takie głupoty emotka Mi się tam nie chce grać, ale nie doszukuje się też dziury w całym.

a skąd ta pewnośc , że to głupoty-dzisiaj do mnie doszło jak przejrzalam wyniki skoro jedno nazwisko powtrza sie 6-cio krotnie to moim zdaniem jest dziwne-a poza ty dwa razy pod rząd wygrane na te same dany-mpim zdaniem maja okreslone ramy czasowe w które sie tzreba wstrzelic -i mam prawo do swojego zdania-po to ten wątek jest
0 0