Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18893
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja się "nie nastawiam", ale zakupy rodzinie zrobiłam. I finito.
Dziwi mnie, że agencje organizują konkursy/loterie, gdzie wpisać trzeba danych tysiąc pięćset sto dziewięćset, a w praktyce to i tak niczego nie zabezpiecza. Tymczasem wystarczy podać:
- NIP sklepu,
- nr naprzeciwko daty,
- kwotę z paragonu,
- datę zakupu,
- godzinę zakupu.
Pięć rubryk + zapis, że każde kolejne zgłoszenie z tymi samymi danymi zostanie uznane za nieprawidłowe. I organizatorzy nie musieliby się babrać w sięgającym dna Rowu Mariańskiego bagnie i klientów w to bagno wciągać.
Sprzedam / wymienię: Multistyler Dyson Airwrap, Robot planetarny KitchenAid, Plecak Doughnut, e-Bon do Sklepanwen.pl i e-Bon do MoyaMatcha.com Po szczegóły zapraszam do wątku "Wygrane na wymianę/sprzedaż"
Gość: maksior88
ziolko
Postów 10448
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: troyd
Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć do jakiego wniosku zmierzasz?
Albo to zwykła chęć pochwalenia się wygraną w wątku, w którym mówimy o ważniejszym problemie.
albo
Twój wniosek to coś w stylu "Nieważne, że nas dymają, cieszmy się jak dzieci, że od czasu do czasu, komuś uczciwemu uda się złapać 'ochłap', który spadnie ze stołu jaśniepaństwa oszustów" ... ?
Joan, tak, to by było wystarczające, gdybyśmy mieli do czynienia z powtarzaniem paragonów, niestety obecnie mamy coraz częściej do czynienia z drukowaniem paragonów - większości agencjom się nie chce ich weryfikować ...
Gość: black_cat
Rzeczywiście to strasznie ważny problem
Przepraszam, że bagatelizuje. Ale uważam, że jedynym rozwiązaniem jest unikanie loterii, które już dawno zostały opanowane przez nieuczciwe osoby.
Na drukowane paragony nie ma rady w przypadku gdy zakupu można dokonać gdzie się chce, bo o ile w dużych Hipermarketach da się to zweryfikować, to w przypadku małych sklepików jest to awykonalne.
A czym jest moje jedno uczciwe zgłoszenie na setki "wyimaginowanych".
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18893
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że w/w 5 danych to byłby dobry początek. Tak ogólnie.
Co do drukowania, to problem dotyczy raczej konków, gdzie zakupy można zrobić w dowolnym sklepie, bo pipidówki ciężko zweryfikować. A markety? Powiem z pierwszej ręki, bo moja mama do maja pracowała w dziale reklamacji. Przyszedł klient z wyblakłym/zniszczonym paragonem, a mama numer i datę cyk w system i w ciągu kilku sekund wszystko widziała. Może niech zatem bardzo wartościowe nagrody będą weryfikowane ZAWSZE - zwykle jest ich niewiele, a skoro drukarze nie grają o mniejsze nagrody, to w obliczu braku nagród dużych... może końcu przestaną pałać się drukarstwem?
Zgadzam się! Tylko żeby agencje zaczęły weryfikować paragony choćby tylko dla większych nagród musimy na to sami naciskać i mówić głośno o problemie, wówczas będzie tak jak piszesz, jak agencje nie dadzą dobrych nagród drukarzom, to o te mniejsze nie będzie im się chciało walczyć.
Dlatego też tutaj zależy mi abyśmy jak najszybciej zrobili jak najwięcej 'szumu' wokół tej sprawy, bo im szybciej się tym zajmą tym więcej nagród trafi do uczciwych graczy.
Proszę Was o jakieś wpisy na profilu FB Nivea
asantesana
Postów 6369
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Gość: ksantypa
bethan
Postów 4513
Data rejestracji 19.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mogli w regulaminie okreslic , że to na czas a nie ludziom mydla oczy , że to konkurs na elokwentne wierszydła
bethan
Postów 4513
Data rejestracji 19.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zdaję sobie sprawe ale przynajmniej niech maja świadopmość , że ludzie orientują sie , że cos jest nie tak
jedno nazwisko na r powtarza sie o ile dobzre policxylam 6 razy poza tym dwa dni pod rząd wygrane na te same dane
Gość: gocha28
olahorub
Postów 45
Data rejestracji 16.08.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Klasyczny ból d.py widzę.
Wiadomo, jak to w konkursach, oprócz fajnej odpowiedzi trzeba mieć trochę szczęścia.
A u państwa R., z tego co widzę, to odpowiedzi są naprawdę na wysokim poziomie. Więc po co komu takie zrzędzenie i szukanie spisków?
isiulka
Postów 3605
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Skoro rozgryzłaś mechanizm gry to dlaczego nie wygrywasz? Wiecznie Wam się coś nie podoba i jeszcze rozpowszechniacie takie głupoty
może
a skąd ta pewnośc , że to głupoty-dzisiaj do mnie doszło jak przejrzalam wyniki skoro jedno nazwisko powtrza sie 6-cio krotnie to moim zdaniem jest dziwne-a poza ty dwa razy pod rząd wygrane na te same dany-mpim zdaniem maja okreslone ramy czasowe w które sie tzreba wstrzelic -i mam prawo do swojego zdania-po to ten wątek jest