Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zezowaty_kot

#5927587 Napisano: 07.10.2014 20:26:39
To jest najbardziej pokręcony konkurs z jakim miałam do czynienia. Aplikacja jeszcze gorsza emotka
0 0

Gość: frodo

#5927691 Napisano: 08.10.2014 08:20:46
izak1000 napisał(a):

Można już zagrać w "Milkę",Pan Tomasz odblokował ślizgacze..

Albo Pan Tomasz został zablokowany...
0 0

Gość: olakopp

#5927717 Napisano: 08.10.2014 09:48:57
Pewnie wielu z was zastanawia się, co tam się dzieje w konkursie Lay's Vegas.

Małe wyjaśnienie, które jest usuwane z FB Lay's, niestety. A pozwala sobie wyobrazić, z kim się rywalizuje.

Aktualnie na 1. miejscu jest gracz o nicku 98dzejzol z wynikiem 31954. Aplikacja konkursowa w przypadku tworzenia konta przez FB pobiera nazwę z adresu profilu użytkownika. No i.... oto pan z pierwszego miejsca pan 98dzejzol, dzień dobry, pani Michale.
Jeśli chcecie odwiedzić profil tego pana, to po prostu wpiszcie jego nazwę po adresie www.facebook.com/

Po chwili szukania okazuje się, że pan Michał gra w konkursach i wygrywa od czasu do czasu. Na przykład, http://www.x-kom.pl/?news=910 . O, patrzcie, konkursu polegał na odpowiadaniu pytań na czas. No... zawodowiec emotka

Po kolejnej chwili trafiłam na drugi profil na FB pana Michała.

I stąd już prosta droga do odkrycia, że pan Michał studiuje Informatykę na Politechnice Częstochowskiej na specjalności Inżynieria Oprogramowania. Taaaak, Inżynieria oprogramowania. No...... Tutaj macie podział na grupy:
wimii.pcz.czest.pl/download/dla_studenta/lista_specjalnosci_2014_2015/lista_specjalnosci_inf_2014_2015.pdf

Jak się postaracie, to możecie sprawdzić kiedy pan Michał ma zajęcia.
Ciekawe, czy układa słowa też podczas wykładów z przedmiotu Sztuczna Inteligencja.

Absolutnie, nie twierdzę, że pan Michał cheatuje w konkursie Lay's Vegas.

Choć proste skojarzenie mówi mi, że informatycy rzadko mają uzdolnienia językowe i mają dość ubogie słownictwo. Nooo, ale widać pan Michał w przerwach między zajęciami podczytuje Moliera, Mrożka, Micińskiego, Miłosza, a jak nikt nie widzi to nawet Musierowicz emotka

Więc nie wkurzajcie się, że nie dajecie rady. Najprawdopodobniej, trafiliście na miłośnika literatury i informatyki.

A, z ciekawości dodam, że sama osiągnęłam wynik nieco ponad 20 tys. przy dość sprawnym wpisaniu około 220 haseł, z czego tylko lub aż 5 nie znałam, więc je pominęłam emotka Ciężko jest, muszę przyznać, no , ale teraz wiem, z kim walczę. Wy też.

Jak chcecie, to kopiujcie, wklejajcie gdzie chcecie. Myślę, że to pomoże niektórym zrozumieć, o co chodzi w Lay's Vegas.
0 0

zaczytana-pola

#5927726 Napisano: 08.10.2014 10:00:59
olakopp to się "życie" nazywa. Jeden dobre hasła napisze, drugi dobre hasła przepisze, trzeci czasy "wykręci", a czwarty po prostu był w odpowiednim czasie we właściwym miejscu. emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#5927728 Napisano: 08.10.2014 10:07:01
olakopp napisał(a):

Małe wyjaśnienie, które jest usuwane z FB Lay's, niestety. A pozwala sobie wyobrazić, z kim się rywalizuje.

Aktualnie na 1. miejscu jest gracz o nicku 98dzejzol z wynikiem 31954. Aplikacja konkursowa w przypadku tworzenia konta przez FB pobiera nazwę z adresu profilu użytkownika. No i.... oto pan z pierwszego miejsca pan 98dzejzol, dzień dobry, pani Michale.
Jeśli chcecie odwiedzić profil tego pana, to po prostu wpiszcie jego nazwę po adresie www.facebook.com/

Po chwili szukania okazuje się, że pan Michał gra w konkursach i wygrywa od czasu do czasu. Na przykład, http://www.x-kom.pl/?news=910 . O, patrzcie, konkursu polegał na odpowiadaniu pytań na czas. No... zawodowiec emotka

I stąd już prosta droga do odkrycia, że pan Michał studiuje Informatykę na Politechnice Częstochowskiej na specjalności Inżynieria Oprogramowania. Taaaak, Inżynieria oprogramowania. No...... Tutaj macie podział na grupy:
wimii.pcz.czest.pl/download/dla_studenta/lista_specjalnosci_2014_2015/lista_specjalnosci_inf_2014_2015.pdf

Ciekawe, czy układa słowa też podczas wykładów z przedmiotu Sztuczna Inteligencja.

Choć proste skojarzenie mówi mi, że informatycy rzadko mają uzdolnienia językowe i mają dość ubogie słownictwo. Nooo, ale widać pan Michał w przerwach między zajęciami podczytuje Moliera, Mrożka, Micińskiego, Miłosza, a jak nikt nie widzi to nawet Musierowicz emotka

Więc nie wkurzajcie się, że nie dajecie rady. Najprawdopodobniej, trafiliście na miłośnika literatury i informatyki.

A, z ciekawości dodam, że sama osiągnęłam wynik nieco ponad 20 tys. przy dość sprawnym wpisaniu około 220 haseł, z czego tylko lub aż 5 nie znałam, więc je pominęłam emotka Ciężko jest, muszę przyznać, no , ale teraz wiem, z kim walczę. Wy też.

Jak chcecie, to kopiujcie, wklejajcie gdzie chcecie. Myślę, że to pomoże niektórym zrozumieć, o co chodzi w Lay's Vegas.

jakieś 2-3 lata temu były filmiki na yt jak to się "ręcznie robi" w takich aplikacjach, więc od tamtej pory przy takich konkursach zupełny chillout emotka emotka
0 0

aguagu

#5927729 Napisano: 08.10.2014 10:09:35
olakopp napisał(a):

Choć proste skojarzenie mówi mi, że informatycy rzadko mają uzdolnienia językowe i mają dość ubogie słownictwo.

Jestem bardzo ciekawa co to za skojarzenie? emotka

Proponuję pojechać do Częstochowy i udać sie na jakieś zajęcia Pana Michała. Po co snuć domysły. emotka
I cieszyć się, że nie studiuje na Politechnice Wrocławskiej, bo jak wiadomo Wrocław informatyką stoi. emotka

0 0

Gość: boom30

#5927735 Napisano: 08.10.2014 10:14:35
olakopp napisał(a):

No to od dziś informatycy mają zakaz grania w konkursach ot co! emotka
0 0

#5927758 Napisano: 08.10.2014 10:44:53
Widzę, że szyderka, hehe.

Tak napisałam, bo wiem, że osoby z forum grały regularnie i naprawdę sporo zgarnęły przez ostatnie trzy tygodnie.
I bardzo się zaangażowały.

Piszę, żeby raczej szukać opcji informatycznej teraz, a nie sprawnościowo-językowej.

Ale wczoraj wjechała opcja informatyczna. Godzina w godzinę - w dzień i w nocy - wyniki ponad 20 tys. I nawet 50 złotych nie ugrasz.

Ja wiem, takie życie, no trudno emotka Nie płaczę, tylko staram się wyjaśnić, że trzeba poprosić kolegów z polibudy o pomoc.

A skąd moje złe skojarzenia o informatykach? Z życia, kochani emotka
0 0

Gość: enfamka

#5927761 Napisano: 08.10.2014 10:50:17
olakopp napisał(a):

Tak napisałam, bo wiem, że osoby z forum grały regularnie i naprawdę sporo zgarnęły przez ostatnie trzy tygodnie.

Piszę, żeby raczej szukać opcji informatycznej teraz, a nie sprawnościowo-językowej.

Ale wczoraj wjechała opcja informatyczna. Godzina w godzinę - w dzień i w nocy - wyniki ponad 20 tys. I nawet 50 złotych nie ugrasz.

Ja wiem, takie życie, no trudno emotka Nie płaczę, tylko staram się wyjaśnić, że trzeba poprosić kolegów z polibudy o pomoc.

to widać miałaś pecha! bo ja większość informatyków których spotkałam to BARDZO inteligentni ludzie, wszechstronni i naprawdę fajni emotka
0 0

aguagu

#5927765 Napisano: 08.10.2014 10:53:00
enfamka napisał(a):

to widać miałaś pecha! bo ja większość informatyków których spotkałam to BARDZO inteligentni ludzie, wszechstronni i naprawdę fajni emotka

Podpinam się. emotka
I obiad ugotują i czasem nawet pozmywają, czy komputer naprawią emotka
0 0

#5927766 Napisano: 08.10.2014 10:54:55
enfamka napisał(a):

olakopp napisał(a):

Widocznie miałam pecha emotka
Ale to jest chyba forum konkursowe i tu chyba dyskutujemy o konkursach, a nie o tym, czy informatycy są oczytani, co nie?
Teraz dostanę 30 postów, o tym, że informatycy są super, ohmygod.
0 0

olabas

#5927769 Napisano: 08.10.2014 10:57:39
jestem jedną z osób, która trochę w konkursie Lay's Vegas wygrała i zgadzam się, że uzbieranie 30tys punktów jest niewykonalne! Wpisuję hasła bardzo szybko, omijam niewiele, ale 20 tys to absolutne maksimum - po pewnym czasie aplikacja przestaje doliczać czas za jakiekolwiek hasła
0 0

aguagu

#5927773 Napisano: 08.10.2014 11:07:22
olakopp napisał(a):

enfamka napisał(a):

olakopp napisał(a):

Ale to jest chyba forum konkursowe i tu chyba dyskutujemy o konkursach, a nie o tym, czy informatycy są oczytani, co nie?

Co tak, więc najlepiej założyć konto, obrazić informatyków i napisać post, który ma wszystkich poinformować o tym, że zdobycie uczciwie 30 000 pkt nie jest realne, dać namiary na osobę, która ma taki wynik (jako jedna z wieeelu), wrzucić info, o tym by wiadomość rozpowszechnić, ale przy tym nikogo nie oskarżać. emotka

Czyli w sumie co, podać Ci nr do informatyków?
0 0

olabas

#5927776 Napisano: 08.10.2014 11:13:46
olakopp takie pisanie nic nie da - jeśli organizator nie wyraża chęci przyjrzenia się sprawie to wyniki będą takie jakie są. Trudno, trzeba rozejrzeć się za innymi konkursami. Mała ciekawostka:

http://www.golden...a-facebooku,2419843/

Wytykanie palcami uczestników nie jest fajne, jeśli ktoś zasługuje na krytykę, to tylko organizator.
0 0

#5927777 Napisano: 08.10.2014 11:14:32
olabas napisał(a):

jestem jedną z osób, która trochę w konkursie Lay's Vegas wygrała i zgadzam się, że uzbieranie 30tys punktów jest niewykonalne! Wpisuję hasła bardzo szybko, omijam niewiele, ale 20 tys to absolutne maksimum - po pewnym czasie aplikacja przestaje doliczać czas za jakiekolwiek hasła

Cześć Ola, trochę z myślą o tobie pisałam to, co napisałam.
Przy okazji gratulacje, i tak Ci się sporo udało emotka

Teraz to już chyba po zabawie, a była całkiem fajna - zwłaszcza jak cię widziałam o 3 w nocy w rankingu emotka

Regularnie pod koniec każdej godziny pojawiają się wyniki ponad 20 tys., więc nawet jeśli człowiek ma przez chwilę nadzieję, to gdy na zegarze wybija 59. minuta, to ta nadzieja pryska, ech.

Zwłaszcza, że wyniki ponad 20 tys., to już jest coś nieosiągalnego. Fizycznie jest to męczące, psychicznie też. I ktoś, kto "robi" takie wyniki może czuć się bezpieczny, bo nikt ze zwykłych wpisywaczy haseł go nie przegoni.

No cóż, dodam jeszcze, że jak porównywałam rankingi, to przez pierwsze trzy tygodnie wywalano różne nicki, ale teraz chyba ktoś znalazł sposób, jak skutecznie zrobić ponad 20 tys. bez obaw o usunięcie z klasyfikacji. I teraz obstawiają każdą godzinę. Czy to 11 w południe, czy 4 nad ranem.
0 0

#5927784 Napisano: 08.10.2014 11:22:43
aguagu napisał(a):

olakopp napisał(a):

enfamka napisał(a):

olakopp napisał(a):

Co tak, więc najlepiej założyć konto, obrazić informatyków i napisać post, który ma wszystkich poinformować o tym, że zdobycie uczciwie 30 000 pkt nie jest realne, dać namiary na osobę, która ma taki wynik (jako jedna z wieeelu), wrzucić info, o tym by wiadomość rozpowszechnić, ale przy tym nikogo nie oskarżać. emotka

Czyli w sumie co, podać Ci nr do informatyków?

Aguagu, przenieś się na kwejka albo fotka.pl i tam dyskutuj o tym, czy informatycy zaspokajają twoje potrzeby. Moich nie - i o tym napisałam. Co ci do tego, że mam złe zdanie o informatykach? Są ludzie, którzy nie lubią polityków, piłkarzy, czarnoskórych. Ja uważam, że informatycy mają słabe słownictwo. I tyle.

Jeśli chcesz pogadać o tym jeszcze, pisz na priv do mnie, ok?

BO TO JEST FORUM O KONKURSACH!

Ps. Widzę, że od swoich ziomków informatyków pożyczyłaś miłość do cudownej (ale i skomplikowanej dla niektórych!) polskiej składni.

"bo ja większość informatyków których spotkałam to BARDZO inteligentni ludzie, wszechstronni i naprawdę fajni"

No, gratulacje.
0 0

olabas

#5927786 Napisano: 08.10.2014 11:25:19
dziewczyyyynyyyyy, pozwolicie Laysom się skłócić? to tylko konkurs, jeden z wielu emotka
0 0

Gość: enfamka

#5927788 Napisano: 08.10.2014 11:29:06
emotka
0 0

#5927791 Napisano: 08.10.2014 11:32:00
olabas napisał(a):

dziewczyyyynyyyyy, pozwolicie Laysom się skłócić? to tylko konkurs, jeden z wielu emotka

OK, OK, poniosło mnie, ale chciałam pogadać o tym konkursie, a nie o tym, czy informatyk jest uroczy, czy odrażająco brudny i zły.

:) emotka emotka

Miłego dnia, Girls emotka
0 0

abodak

#5927795 Napisano: 08.10.2014 11:34:43
olakopp napisał(a):

olabas napisał(a):

OK, OK, poniosło mnie, ale chciałam pogadać o tym konkursie, a nie o tym, czy informatyk jest uroczy, czy odrażająco brudny i zły.

:) emotka emotka

Miłego dnia, Girls emotka

wiesz co, za bardzo nie ma o czym gadać-bo lays uważa że są to uczciwe wyniki,z Fb wszelkie złe komentarze usuwa więc nie ma po co tam grać przynajmniej dla mnie emotka
0 0