Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

assal

#6082024 Napisano: 26.09.2015 17:19:45
A może już nic nie pisać i nie mieszać, a poczekać na wyniki?  emotka
0 0

assal

#6082026 Napisano: 26.09.2015 17:24:22
Przeliczyłam 1 etap na Tyskim i mimo wątpliwości co niektórych, że IQ Marketing celowo rezerwy rozdaje tym, co aparat dostali, jakoś listy laureatów z 1 etapu są kompletne emotka
Tak będzie i teraz emotka
0 0

filemon02c

#6082031 Napisano: 26.09.2015 17:31:29
Moim zdaniem powinni uznać nr systemowy i nr paragonu emotka
0 0

joan

#6082032 Napisano: 26.09.2015 17:33:07
assal napisał(a):

A może już nic nie pisać i nie mieszać, a poczekać na wyniki?  emotka

Si si, ale też niech Albedo wie, czego się spodziewać emotka
0 0

szprotka

#6082039 Napisano: 26.09.2015 18:10:51
To po prostu konkurs nie z tej ziemi dla agencji, organizator może zgarnąć za same samochody 650.000 zł., konkurs jest bez żadnego nadzoru chociażby Izby Celnej, także kusi by przygarnąć sobie nagrody i znając Albedo tak właśnie zrobią.
0 0

fryteczka

#6082040 Napisano: 26.09.2015 18:12:00
filemon02c napisał(a):

Po to jest regulamin zeby zasady byly jasne.
0 0

Gość: ewka656

#6082043 Napisano: 26.09.2015 18:17:51
Poczekajmy na wyniki....  :)
0 0

szprotka

#6082044 Napisano: 26.09.2015 18:18:39
zaczytana-pola napisał(a):

W

zaczytana-pola napisał(a):

szprotka napisał(a):

oj Pan Mirek z Albedo aż zaciera rączki, będzie śmigał po Poznaniu Nissanem i cały rok chodził z rodziną do kina  emotka

Pan Mirek to chyba ze Smolara emotka

assal, pamiętam ten konkurs. Tak samo słuszne wtedy były uwagi konkursowiczów co do nieregulaminowych 300 znaków, jak i teraz będą słuszne Albedo co do nieregulaminowych nr paragonów. Niestety. Szkoda tylko jednego- że rezerwy nie ma emotka

W Albedo też jest Mirek tylko Młynarczyk - Członek Zarządu, który Mini Łana chce zamienić na NISSANA emotka
0 0

malenka

#6082058 Napisano: 26.09.2015 18:45:24
Kurcze, ja nie rozumiem ni w ząb tego zamieszania z Wedlem! Zasady w regulaminie były jasno określone, był też dostępny formularz dla grających, można było wysyłać zapytania w razie wątpliwości. Teraz się okazuje, że wiele osób " z przyzwyczajenia" posłało nie ten numer i zamiast przyjąć SWOJĄ pomyłkę na klatę postanowiło rozpocząć się polowanie na czarownice i szukać teorii spiskowych. Zasady konkursu od początku były jasne, a agencja wykazała dużo dobrej woli kasując kolejne mylne zgłoszenia.

Inna sprawa, że ja nie wiem gdzie faktycznie znajduje się "numer paragonu". Internety nie podają jednoznacznej odpowiedzi. Wikipedia podaje, że jest to własnie ten dolny numer, którego w tym konku wymagano.
0 0

Gość: giuliettaX

#6082062 Napisano: 26.09.2015 18:51:16
malenka napisał(a):

Kurcze, ja nie rozumiem ni w ząb tego zamieszania z Wedlem! Zasady w regulaminie były jasno określone, był też dostępny formularz dla grających, można było wysyłać zapytania w razie wątpliwości. Teraz się okazuje, że wiele osób " z przyzwyczajenia" posłało nie ten numer i zamiast przyjąć SWOJĄ pomyłkę na klatę postanowiło rozpocząć się polowanie na czarownice i szukać teorii spiskowych. Zasady konkursu od początku były jasne, a agencja wykazała dużo dobrej woli kasując kolejne mylne zgłoszenia.

Inna sprawa, że ja nie wiem gdzie faktycznie znajduje się "numer paragonu". Internety nie podają jednoznacznej odpowiedzi. Wikipedia podaje, że jest to własnie ten dolny numer, którego w tym konku wymagano.

akurat w tym konkursie wszystko było jasno i wyraźnie napisane i to DUŻYM DRUKIEM, który powszechnie w necie uważany jest za krzyk emotka  
0 0

Gość: ilosto3995

#6082064 Napisano: 26.09.2015 18:52:45
malenka napisał(a):

Jestem tego samego zdania. 
0 0

szprotka

#6082069 Napisano: 26.09.2015 19:01:37
magnus napisał(a):

szprotka napisał(a):

To po prostu konkurs nie z tej ziemi dla agencji, organizator może zgarnąć za same samochody 650.000 zł., konkurs jest bez żadnego nadzoru chociażby Izby Celnej, także kusi by przygarnąć sobie nagrody i znając Albedo tak właśnie zrobią.

Smolar ma pieczatkę, a to co wyprawia woła o pomstę do nieba emotka
Im więcej konkursów tym większa chrapka na przekręty u wszystkich, bo mugol nic nie zauważyemotka
Wystarczy wszystkie wyniki wrzucić choćby do exela i widać co nie co emotka

Niestety Smolar będę bronić - jest u nich rezerwa i rezerwa rezerwy, nagrody zawsze wydane, sprawy zawsze ugodowo załatwione, a spróbuj dogadać się z Albedo, gdzie zawsze Pani jest na spotkaniu, a na emaile nie odpowiada.
0 0

onagra

#6082070 Napisano: 26.09.2015 19:02:01
mczarna napisał(a):

ksantypa napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

lena5_1985 napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

W Prince Polo górą Przemyśl i Aleksandrów Łódzki, ciekawe czy przypadek emotka

Widziałam właśnie. A jeden Pan wygrał każdy z bonów heh.

coś czuję, że będzie ciężko wygrać

jak Aleksandrów łódzki wszedł do gry to ptakach-jedno pocieszenie , że ich interesują bonu to media marktu

Dla mnie konkursy organizowane przez IQ to jakaś ściema...Milka, Halls,Prince Polo i pewnie inne  ( wszystko producenta Mondelez ) - zobaczcie ,że zawsze wygrywa pan Lesio, a także inne te same osoby...Rozumiem,że raz ale jak można wygrywać non stop po kilka nagród dziennych , tygodniowych , głównych...Zasady są słabe- ok- można mieć 20 paragonów dziennie ale nagroda powinna być 1, a nie tyle ile wylosują.Nie biorę już udziału w tych konkursach i niestety zraziłam się do nich i nawet przestaję kupować produkty tej firmy. Tak właśnie się zniechęca ludzi do siebie. Nie mam ochoty kupować już ich produktów.Wiem jedno- nauczyło mnie to sprawdzania jaka firma organizuje konkurs.Dziękuję za wysłuchanie ( a właściwie przeczytanie) . emotka

A to nie można nic z tym zrobić gdzieś zgłosić, że taka sytuacja ciągle się powtarza?
0 0

magdalena_g

#6082075 Napisano: 26.09.2015 19:07:35
buka napisał(a):

http://www.dzieci...oscwedel.pl/laureaci      emotka

były widoczne wyniki ??? 
0 0

taalvikki

#6082076 Napisano: 26.09.2015 19:12:17
fryteczka napisał(a):

filemon02c napisał(a):

Po to jest regulamin zeby zasady byly jasne.

nie powinni uznawać. regulamin jest moim zdaniem wiążący. jeżeli ktoś się pomylił, to może mieć pretensje do siebie. nienawidzę naginania regulaminów w stopniu podobnym do tego, jak bardzo nienawidzę np. wysyłanie linków do filmików czy zdjęć w konkursach z formularzem na tekst. mam więc nadzieję, że żaden z tych przypadków nie będzie miał miejsca..
0 0

Gość: aga67

#6082079 Napisano: 26.09.2015 19:21:26
A w C4 Wedel  to nr,paragonu obok daty czy systemowy?  Czytam reg. i nic nie widzę o systemowym  emotka
0 0

mczarna

#6082081 Napisano: 26.09.2015 19:27:24
nouvelle napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I wcale takich osób mi nie żal.
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Inna sprawa,że w ogóle nie popieram takiego zapisu w regulaminach konkursów,że nagrody niewydane przepadają na rzecz Organizatora.Co to w ogóle ma byćemotka Organizatorom i sponsorowi powinno zależeć,żeby rozdać wszystkie nagrody,aby nie tylko konkursowicz-hurtownik,ale także zwykły, szary człowiek, który kupił produkty konkursowe na 1 paragon,wymyślił hasło czy też jakąś dłuższą konkursową wypowiedź, cieszył się jak dziecko,że wygrał,opowiadał o tym swoim znajomym i sąsiadom, którzy zachęceni sukcesem znajomego "mugola", sami też w przyszłości będą kupować produkty konkursowe i nabijać kasę producentowi danej marki.

Wg mnie od nadmiaru konkursów część Organizatorów tez ogarnęla głupawka i chyba pazernośćemotka ,  liczenie  na błędy konkursowiczów.
W Wedlu, nie są do końca w porządku, owszem Regulamin jest wiążący, należy go czytać !,
ale podanie na formularzu NR PARAGONU  jest błędem a może nawet działaniem
na niekorzyść, bo skoro podają sprzeczne informacje a przy tym zapis w Regulaminie, że nagroda przechodzi na rzecz Organizatora może być "błędem" celowym. Wystarczy wyłonić zwycięzców
ze złymi numerami i mieć dobre nagrody u siebie.emotka
Już kilka Agencji wprowadza ten niefajny chwyt emotka

To już i u Albedo "przechodzą na rzecz organizatora"? Uuu.... ;-( Nauczyli się od pazernego IQ Marketing...Szkoda..

Co to w ogóle za durne dyskusje...Jest regulamin to czytaj go...Co innego zasady regulaminów - to już inny temat
0 0

assal

#6082084 Napisano: 26.09.2015 19:30:00
Kto wygrał 20 tys. na wycieczki? Osoby stąd. Kto jeździ autem z loterii Albedo? Też osoba znana tutaj. Kto zgarnął dwie inne wycieczki? Nicki znajome. Na skuterach od Albedo kto jeździ? Dziwne, znów się ktoś przyznał do nagrody.
Dość dziwnie wygląda to ich nagradzanie. Wszystko tutaj emotka
0 0

szprotka

#6082087 Napisano: 26.09.2015 19:35:19
aga67 napisał(a):

A w C4 Wedel  to nr,paragonu obok daty czy systemowy?  Czytam reg. i nic nie widzę o systemowym  emotka

ten na górze, ale co za różnica jak nikt nie wygrał, nagród kilka było ale nikt się nie chwalił wygraną. Ktoś wygrał?
0 0

mczarna

#6082088 Napisano: 26.09.2015 19:36:11
mczarna napisał(a):

nouvelle napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I wcale takich osób mi nie żal.
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Inna sprawa,że w ogóle nie popieram takiego zapisu w regulaminach konkursów,że nagrody niewydane przepadają na rzecz Organizatora.Co to w ogóle ma byćemotka Organizatorom i sponsorowi powinno zależeć,żeby rozdać wszystkie nagrody,aby nie tylko konkursowicz-hurtownik,ale także zwykły, szary człowiek, który kupił produkty konkursowe na 1 paragon,wymyślił hasło czy też jakąś dłuższą konkursową wypowiedź, cieszył się jak dziecko,że wygrał,opowiadał o tym swoim znajomym i sąsiadom, którzy zachęceni sukcesem znajomego "mugola", sami też w przyszłości będą kupować produkty konkursowe i nabijać kasę producentowi danej marki.

Wg mnie od nadmiaru konkursów część Organizatorów tez ogarnęla głupawka i chyba pazernośćemotka ,  liczenie  na błędy konkursowiczów.
W Wedlu, nie są do końca w porządku, owszem Regulamin jest wiążący, należy go czytać !,
ale podanie na formularzu NR PARAGONU  jest błędem a może nawet działaniem
na niekorzyść, bo skoro podają sprzeczne informacje a przy tym zapis w Regulaminie, że nagroda przechodzi na rzecz Organizatora może być "błędem" celowym. Wystarczy wyłonić zwycięzców
ze złymi numerami i mieć dobre nagrody u siebie.emotka
Już kilka Agencji wprowadza ten niefajny chwyt emotka

To już i u Albedo "przechodzą na rzecz organizatora"? Uuu.... ;-( Nauczyli się od pazernego IQ Marketing...Szkoda..

Co to w ogóle za durne dyskusje...Jest regulamin to czytaj go...Co innego zasady regulaminów - to już inny temat

IQ to jakaś porażka...
0 0