Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: mkrzysiek

#6081937 Napisano: 26.09.2015 14:35:56
trampek napisał(a):

Mam pytanie odnośnie lajkonika promocji z puszkami czy aby ja odebrac musi byc naklejka na opakowaniu czy moze byc bez niej? I to samo pytanie do kamiza na organizery musza byc promocyjne opakowania czy bez informacji o konkursie tez zalicza?

W marketach Dino przy zakupie dwóch opakowań paluszków  dostajesz puszkę gratis
kupując 6 opakowań dostajesz 3 puszki 
Potem w kolporterze odbierasz dwie i masz komplet
0 0

Gość: polarniczka

#6081941 Napisano: 26.09.2015 14:47:56
zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I wcale takich osób mi nie żal.
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....
0 0

joan

#6081944 Napisano: 26.09.2015 14:56:11
polarniczka napisał(a):

(...) czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Uuu, nieładnie tak bliźniemu złorzeczyć emotka

Druga sprawa, że myślałam, iż jestem na forum konkursowym, gdzie każdy wziął udział w więcej, niż jednym konkursie i rozumie, co to znaczy zapoznać się z treścią regulaminu. A się okazuje, że osiemdziesięcioletnie babcie o charakterze konkursowych dziewic gafę popełniły emotka

Mnie nie jest nikogo żal, gdyż uważam żal i litość za podejście uwłaczające drugiej osobie.
Każdy z nas popełnia błędy, na tym polega życie.

JEŻELI Albedo ma w sobie jakikolwiek promil przyzwoitości, nagrodzi fajne zgłoszenia z pomylonymi numerami biletami do kina. To jest - w mojej opinii- rozwiązanie najkorzystniejsze dla wszystkich uczestników konkursu.
0 0

assal

#6081945 Napisano: 26.09.2015 14:58:18
Zerknęłam na forum, co się działo, jak Albedo się pomyliło i w konkursie Palette nagrodziło nieregulaminowe, zbyt długie prace.
Jakoś nie było wyrozumiałości 
Cytaty z forum"
"Ludzie dobrej woli łączcie się. Zróbmy tu sobie mały sprawiedliwy raj na ziemi, bo póki co to jest
chyba piekło jakiejś innej planety."
"...wisi mi to i powiewa,że wybrali taki gniot bo to ich prawo ale ich obowiązkiemjest sprawdzenie czy zgłoszenie spełnia wymogi regulamu. Tym bardziej,że do wygrania nie była piłka czy gril tylko samochód." 
Itp.
emotka
0 0

assal

#6081947 Napisano: 26.09.2015 14:59:58
Jak takim tonem co niektórzy zaczną z nimi rozmawiać, to na te przydługawe numery nikt nawet biletu nie zobaczy  emotka
0 0

joan

#6081948 Napisano: 26.09.2015 15:00:02
assal - nie brałam udziału, a widzę, że musiała być gorąca atmosfera wokół tego konkursu emotka

Organizator nieznający regulaminu własnej akcji - no uwielbiam takie przypadki emotka
0 0

assal

#6081949 Napisano: 26.09.2015 15:06:03
To było 3 lata temu, zaczynali mieć lepsze konkursy.
Henkel przyznał dodatkowe nagrody  
0 0

joan

#6081951 Napisano: 26.09.2015 15:09:22
assal napisał(a):

To było 3 lata temu, zaczynali mieć lepsze konkursy.
Henkel przyznał dodatkowe nagrody  

Tylko to zapamiętałam z całego tamtego zamieszania.
Chyba był to jedyny zmaszczony konkurs, z którego duet organizator/sponsor wyszedł z twarzą emotka
0 0

kalka

#6081955 Napisano: 26.09.2015 15:14:00
cc_investigator napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

ja ostatnio byłem w biedronce na otwarciu sklepu i mam numer paragonu 000027

Dokładnie - 6 cyfr -> moim zdaniem nie można tego wpisać jako 27.

Nie można ! Jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z panem ze Smolara, powiedział mi wówczas, że jeśli na paragonie jest  05647 , a ja wpiszę 5647, to w przypadku wygranej nie uznają mi tego paragonu. Akurat ja miałam wtedy inne zdanie, ale tłumaczył mi, że musi być dokładnie przepisany nr z paragonu, nawet, jeśli na początku jest "0"    
0 0

baba-aga

#6081958 Napisano: 26.09.2015 15:20:32
kalka napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

ja ostatnio byłem w biedronce na otwarciu sklepu i mam numer paragonu 000027

Dokładnie - 6 cyfr -> moim zdaniem nie można tego wpisać jako 27.

Nie można ! Jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z panem ze Smolara, powiedział mi wówczas, że jeśli na paragonie jest  05647 , a ja wpiszę 5647, to w przypadku wygranej nie uznają mi tego paragonu. Akurat ja miałam wtedy inne zdanie, ale tłumaczył mi, że musi być dokładnie przepisany nr z paragonu, nawet, jeśli na początku jest "0"    

A ja mam wrażenie że Smolar sam obcina ,,0,,ostatnio przy zgłaszaniu paragonu z Persila wpisałam dokładny numer z ,,0,, na początku ,a wygrany numer na stronie ,,0,, na początku nie posiadał. 
0 0

Gość: grzes777

#6081959 Napisano: 26.09.2015 15:23:35
assal napisał(a):

Jak takim tonem co niektórzy zaczną z nimi rozmawiać, to na te przydługawe numery nikt nawet biletu nie zobaczy  emotka

Hej dziewczyny i chłopaki,
na bok teraz proste smaki,
zajadamy się waflami, 
i na dobre z kolegami,
NIE KUPIMY MARKI WEDEL
0 0

assal

#6081960 Napisano: 26.09.2015 15:24:48
Wszyscy kupują Wedla, bo mają ileś tam jeszcze konkursów emotka
0 0

jolajolanta

#6081961 Napisano: 26.09.2015 15:24:51
To w formularzu od Biedronkowego Wedla było napisane "nr paragonu "czy "nr systemowy"?
0 0

zezowaty_kot

#6081964 Napisano: 26.09.2015 15:28:43
jolajolanta napisał(a):

To w formularzu od Biedronkowego Wedla było napisane "nr paragonu "czy "nr systemowy"?

W formularzu numer paragonu, ale w regulaminie było dokładnie rozpisane, że ma to być numer systemowy, znajdujący się w prawym, dolnym rogu.
0 0

fryteczka

#6081965 Napisano: 26.09.2015 15:29:02

jolajolanta napisał(a):

Systemowy
0 0

assal

#6081966 Napisano: 26.09.2015 15:32:16
Teraz widzę, że w konkursie Kauflandu też numer paragonu to dla nich numer systemowy. 
Dali wzór obok, więc pomyłek nie będzie emotka
0 0

cudaczek121

#6081967 Napisano: 26.09.2015 15:33:56
polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I wcale takich osób mi nie żal.
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Inna sprawa,że w ogóle nie popieram takiego zapisu w regulaminach konkursów,że nagrody niewydane przepadają na rzecz Organizatora.Co to w ogóle ma byćemotka Organizatorom i sponsorowi powinno zależeć,żeby rozdać wszystkie nagrody,aby nie tylko konkursowicz-hurtownik,ale także zwykły, szary człowiek, który kupił produkty konkursowe na 1 paragon,wymyślił hasło czy też jakąś dłuższą konkursową wypowiedź, cieszył się jak dziecko,że wygrał,opowiadał o tym swoim znajomym i sąsiadom, którzy zachęceni sukcesem znajomego "mugola", sami też w przyszłości będą kupować produkty konkursowe i nabijać kasę producentowi danej marki.
0 0

mmagd

#6081973 Napisano: 26.09.2015 15:52:19

polarniczka napisał(a):  czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Dziękuję!  emotka  
0 0

jolajolanta

#6081974 Napisano: 26.09.2015 15:56:04
zezowaty_kot napisał(a):

jolajolanta napisał(a):

W formularzu numer paragonu, ale w regulaminie było dokładnie rozpisane, że ma to być numer systemowy, znajdujący się w prawym, dolnym rogu.

To dobrze, bo z powodu awarii laptopa nie mam pdf i nie czytałam regulaminu. Przyznaje się bez bicia i otwarcie
0 0

szprotka

#6081976 Napisano: 26.09.2015 15:57:36
oj Pan Mirek z Albedo aż zaciera rączki, będzie śmigał po Poznaniu Nissanem i cały rok chodził z rodziną do kina  emotka
0 0