Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: brudny

#6081981 Napisano: 26.09.2015 16:10:23
magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I wcale takich osób mi nie żal.
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Inna sprawa,że w ogóle nie popieram takiego zapisu w regulaminach konkursów,że nagrody niewydane przepadają na rzecz Organizatora.Co to w ogóle ma byćemotka Organizatorom i sponsorowi powinno zależeć,żeby rozdać wszystkie nagrody,aby nie tylko konkursowicz-hurtownik,ale także zwykły, szary człowiek, który kupił produkty konkursowe na 1 paragon,wymyślił hasło czy też jakąś dłuższą konkursową wypowiedź, cieszył się jak dziecko,że wygrał,opowiadał o tym swoim znajomym i sąsiadom, którzy zachęceni sukcesem znajomego "mugola", sami też w przyszłości będą kupować produkty konkursowe i nabijać kasę producentowi danej marki.

Wg mnie od nadmiaru konkursów część Organizatorów tez ogarnęla głupawka i chyba pazernośćemotka , liczenie  na błędy konkursowiczów.
W Wedlu, nie sa do końca w porzadku, owszem Regulamin jest wiążący, należy go czytać !, ale podanie na formularzu NR PARAGONU  jest błędem
a może nawet działaniem na niekorzyść, bo skoro podaja sprzeczne informacje a przy tym zapis w Regulaminie, że nagroda przechodzi na rzecz Organizatora moze być "błędem" celowym. Wystarczy wyłonić zwycięzców ze złymi numerami i mieć dobre nagrody u siebie.
Już kilka Agencji wprowadza ten niefajny chwyt emotka

gadaniem na forum takich rzeczy się nie zmieni, trzeba za każdym razem zgłaszać do fundatorów, już były nie raz zwroty, a agencje musiały wydać nagrody po interwencji fundatora
0 0

Gość: dotti25

#6081983 Napisano: 26.09.2015 16:14:29
poprawiliście mi humor tym Wedlem, bo na paragonie konkursowym miałam o 2 grosze za mało, wkurzyłam się i wyrzuciłam w ch...ę postanawiając dać sobie z Wedlem spokój. Teraz się okazuje, że jeszcze błędnie bym podała tam numer paragonu zamiast systemowego. Teraz widzę, że uniknęłam stresu w razie wygranej
0 0

asantesana

#6081984 Napisano: 26.09.2015 16:15:40
polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

Regulamin jest wiążący. Zawsze przed wzięciem udziału w jakimkolwiek konkursie najpierw sama go czytam...
Ale skoro ludzie nie czytają umów, regulaminów to sami są sobie winni. A potem lament i zgrzytanie zębami. 
I mam nadzieję, że Organizatorzy uczciwie podejdą do sprawy i błędnie wpisane nr nie będą brane pod uwagę.

emotka

czyli jak do 80 letniej babci przyjdą osoby, które sprzedadzą jej gary za 6 tys i podpisze z nimi umowę nie czytając jej, ani regulaminu to babcia jest sama sobie winna i nie będzie ci jej żal jak jej renta to 500 zł...widzę, że jeszcze was życie nie pokopało po tyłkach żeby tak pisać, nie popełniliście żadnego błędu i zawsze pierwsi rzucacie kamieniem...
tak, jesteśmy sami sobie winni, że nie doczytaliśmy, bijemy się w pierś, że jesteśmy gamonie,debile i idioci...nikomu nas nie żal, bo przecież przez nas tyle nagród przepadnie, tyle zamętu zrobiliśmy, jesteśmy po prostu beznadziejni, mamy się udławić tym ptasim mleczkiem albo dostać od niego biegunki.... czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

No pojechałaś trochę dziewczyno po bandzie. Nie życz nikomu co Tobie niemiłe, prosta zasada.  
Ja słyszałam już od kilku osób "No nie wiedziałam o tym (i tamtym), bo wiesz jak ja nie lubię czytać regulaminów". A kto lubi!? Ja nie lubię robić wielu rzeczy, np. myć tłustych garów, ale jak tego nie zrobię, to konsekwencją będzie zawalona śmierdzącymi garami kuchnia. No to myje przełamując swoje "nielubienia". I dlaczego agencje maja działać jak konkursowiczom wiatr zawieje? Bo walczymy regulaminem, gdy mamy z tego korzyść, ale też chcesz działać przeciwko regulaminowi, gdy jest Ci nie po drodze z nim? Jesteśmy dorosłymi ludźmi i musimy ponosić konsekwencje swoich działań. Sama nie raz i nie dwa popełniłam konkursowe błędy, na szczęście każdy mnie czegoś nauczył. Ot, życie.  
0 0

Gość: nouvelle

#6081985 Napisano: 26.09.2015 16:16:39
magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

emotka

Inna sprawa,że w ogóle nie popieram takiego zapisu w regulaminach konkursów,że nagrody niewydane przepadają na rzecz Organizatora.Co to w ogóle ma byćemotka Organizatorom i sponsorowi powinno zależeć,żeby rozdać wszystkie nagrody,aby nie tylko konkursowicz-hurtownik,ale także zwykły, szary człowiek, który kupił produkty konkursowe na 1 paragon,wymyślił hasło czy też jakąś dłuższą konkursową wypowiedź, cieszył się jak dziecko,że wygrał,opowiadał o tym swoim znajomym i sąsiadom, którzy zachęceni sukcesem znajomego "mugola", sami też w przyszłości będą kupować produkty konkursowe i nabijać kasę producentowi danej marki.

Wg mnie od nadmiaru konkursów część Organizatorów tez ogarnęla głupawka i chyba pazernośćemotka ,  liczenie  na błędy konkursowiczów.
W Wedlu, nie są do końca w porządku, owszem Regulamin jest wiążący, należy go czytać !,
ale podanie na formularzu NR PARAGONU  jest błędem a może nawet działaniem
na niekorzyść, bo skoro podają sprzeczne informacje a przy tym zapis w Regulaminie, że nagroda przechodzi na rzecz Organizatora może być "błędem" celowym. Wystarczy wyłonić zwycięzców
ze złymi numerami i mieć dobre nagrody u siebie.emotka

To już i u Albedo "przechodzą na rzecz organizatora"? Uuu.... ;-( Nauczyli się od pazernego IQ Marketing...Szkoda..
0 0

Ronja

#6081987 Napisano: 26.09.2015 16:19:54
Przez Was zaczynam się cieszyć, że o wysłaniu zgłoszenia na Wedel w Biedronce, przypomniało mi się dzień po fakcie zakończeniaemotka  ;P
0 0

skarb888

#6081991 Napisano: 26.09.2015 16:25:57
O ile wymóg nr systemowego jest dla mnie jasno określony w regulaminie, to już brak rezerwy daje do myślenia, że Organizator robi jednak wszystko, żeby jak najwięcej nagród zostawić dla siebie... Czyli im więcej osób się pomyli, tym większa ilość nagród dla Organizatora.... Mi to śmierdzi...
0 0

szprotka

#6081994 Napisano: 26.09.2015 16:34:52
mmagd napisał(a):

bzowapani napisał(a):

polarniczka napisał(a):  czytając takie coś życzę ci żebyście nie zdobyli ani jednej nagrody z Wedla, nawet głupiego biletu....

Dziękuję!  emotka  

także dziękuję, i tak nic prócz biletów nie dostaniemy od zachłannego Albedo, nawet o sztućce z DC musiałam się od nich upominać, bo nie chcieli przysłać emotka
0 0

Gość: grzes777

#6081995 Napisano: 26.09.2015 16:35:33
brudny napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

emotka

Wg mnie od nadmiaru konkursów część Organizatorów tez ogarnęla głupawka i chyba pazernośćemotka , liczenie  na błędy konkursowiczów.
W Wedlu, nie sa do końca w porzadku, owszem Regulamin jest wiążący, należy go czytać !, ale podanie na formularzu NR PARAGONU  jest błędem
a może nawet działaniem na niekorzyść, bo skoro podaja sprzeczne informacje a przy tym zapis w Regulaminie, że nagroda przechodzi na rzecz Organizatora moze być "błędem" celowym. Wystarczy wyłonić zwycięzców ze złymi numerami i mieć dobre nagrody u siebie.

gadaniem na forum takich rzeczy się nie zmieni, trzeba za każdym razem zgłaszać do fundatorów, już były nie raz zwroty, a agencje musiały wydać nagrody po interwencji fundatora

Z mojej strony kieruje e-mail do Wedla i Biedronki o treści jak poniżej;
Witam,
jestem Państwa klientem od bardzo dawna, jednocześnie nie przypominam sobie sytuacji w której byłbym tak zdenerwowany jak teraz. 
Chodzi o konkurs promocyjny Wedel zorganizowany we współudziale Państwa sieci. Czuje się wprowadzony w błąd przez organizatora tego konkursu, który co innego zawarł w treści regulaminu, co innego w na formularzu zgłoszeniowym.
Wymogiem regulaminowym uczestnictwa w konkursie było podanie nr systemowego z paragonu wydanego przez Biedronkę, natomiast w formularzu zgłoszeniowym zaznaczono, że należy podać nr paragonu. Przyznam się, że wziąłem udział w większej ilości konkursów na jubileusz 20-ecia Biedronki i oznaczeniem numeru paragonu nie było dla mnie trudnością. W tej chwili dowiaduje się że moje zgłoszenie jest niezgodne z regulaminem. W związku z powyższym liczę że organizator konkursu uczciwie odrzuci moje zgłoszenie i przyzna nagrody osobom które poprawnie wpisały wymagany numer. Jeżeli jednak moje zgłoszenie okaże się zwycięskie, ale ja nie będę w stanie przesłać do organizatora odpowiedniego paragonu, nagroda nie przejdzie we własność organizatora konkursu.
0 0

darog

#6081998 Napisano: 26.09.2015 16:41:31
skarb888 napisał(a):

O ile wymóg nr systemowego jest dla mnie jasno określony w regulaminie, to już brak rezerwy daje do myślenia, że Organizator robi jednak wszystko, żeby jak najwięcej nagród zostawić dla siebie... Czyli im więcej osób się pomyli, tym większa ilość nagród dla Organizatora.... Mi to śmierdzi...

Więc może nalezy powiadomic sponsora?
W końcu za to płąci..Barziej mu chyba zależy na klientach- kupujących jego produkty-niz na Organizatorze-który i tak za robote ma zapłacone.
Pomyłka paragonowa- numerologiczna możliwa. Ale rezerwa byc MUSI.
0 0

Gość: brudny

#6081999 Napisano: 26.09.2015 16:42:22
skarb888 napisał(a):

ja w ogole nie rozumiem interesu Fundatora nagrod, zeby nierozdysponowane nagrody przechodzily na rzecz Organizatora, przeciez Fundator musi za nie zaplacic, a żadnej korzyści z tego nie ma ...
0 0

darog

#6082002 Napisano: 26.09.2015 16:51:35
kalka napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

ja ostatnio byłem w biedronce na otwarciu sklepu i mam numer paragonu 000027

Dokładnie - 6 cyfr -> moim zdaniem nie można tego wpisać jako 27.

Nie można ! Jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z panem ze Smolara, powiedział mi wówczas, że jeśli na paragonie jest  05647 , a ja wpiszę 5647, to w przypadku wygranej nie uznają mi tego paragonu. Akurat ja miałam wtedy inne zdanie, ale tłumaczył mi, że musi być dokładnie przepisany nr z paragonu, nawet, jeśli na początku jest "0"    

Dokładnie tak. I nawet jak jest "W" w numerze paragonu- (Orlen cola-nie dostałem nagrody)
0 0

Gość: nouvelle

#6082003 Napisano: 26.09.2015 16:55:08
grzes777 napisał(a):

brudny napisał(a):

magnus napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mmagd napisał(a):

emotka

Z mojej strony kieruje e-mail do Wedla i Biedronki o treści jak poniżej;
Witam,
jestem Państwa klientem od bardzo dawna, jednocześnie nie przypominam sobie sytuacji w której byłbym tak zdenerwowany jak teraz. 
Chodzi o konkurs promocyjny Wedel zorganizowany we współudziale Państwa sieci. Czuje się wprowadzony w błąd przez organizatora tego konkursu, który co innego zawarł w treści regulaminu, co innego w na formularzu zgłoszeniowym.
Wymogiem regulaminowym uczestnictwa w konkursie było podanie nr systemowego z paragonu wydanego przez Biedronkę, natomiast w formularzu zgłoszeniowym zaznaczono, że należy podać nr paragonu. Przyznam się, że wziąłem udział w większej ilości konkursów na jubileusz 20-ecia Biedronki i oznaczeniem numeru paragonu nie było dla mnie trudnością. W tej chwili dowiaduje się że moje zgłoszenie jest niezgodne z regulaminem. W związku z powyższym liczę że organizator konkursu uczciwie odrzuci moje zgłoszenie i przyzna nagrody osobom które poprawnie wpisały wymagany numer. Jeżeli jednak moje zgłoszenie okaże się zwycięskie, ale ja nie będę w stanie przesłać do organizatora odpowiedniego paragonu, nagroda nie przejdzie we własność organizatora konkursu.

Warto jeszcze dodać więcej o "przechodzeniu nagród na rzecz Organizatora", że to podważa wizerunek firmy, itd.
0 0

jolidlo

#6082006 Napisano: 26.09.2015 16:58:32
Jeśli będą chcieli zagarnąć dla siebie to mogą specjalnie wybierać zgłoszenia z błędnymi numerami, bo numer systemowy to 4 cyfry a numer paragonu jest dłuższy. Jeśli nie będzie rezerwy to nagroda dla nich.
0 0

Gość: giuliettaX

#6082007 Napisano: 26.09.2015 17:00:08
ja w ogóle nie rozumiem tej "afery" z numerem paragonu, który był jasno i WYRAŹNIE podany w regulaminie emotka  " 2.4 Numer dowodu zakupu, o którym mowa w pkt 2.3.2.i Regulaminu, który Uczestnikobowiązany jest podać przy wypełnieniu formularza konkursowego, znajdować się będzie na
danym paragonie w jego dolnej części po prawej stronie i może być opisany jako „NUMERSYSTEMOWY” lub „NUMER TRANSAKCJI”.  To żadne tłumaczenie, że w apce strony pisało "numer paragonu", który "z przyzwyczajenia" jest zazwyczaj tym obok daty emotka    NAJPIERW OBOWIĄZUJE REGULAMIN emotka   aplikacje, ulotki są na drugim miejscu i w sumie dziwię się Albedo, że jeszcze bawi się w kasowanie zgłoszeń ze złym numerem... już są na forum osoby, które nie zdążyły zadzwonić... napisać @ że podały ten numer obok daty.. i co z nimi? czy w przypadku kasowania zgłoszeń ze złym numerem wszyscy mają równe szanse?  JUŻ TERAZ NIE emotka   a brak rezerwy w konkursach czy loteriach o czym pisałam na forum wielokrotnie jest dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie jednoznaczne emotka    zwłaszcza, że często rezerwa to nie 2-3 osoby, a zwyczajnie nawet  jedna emotka
0 0

zaczytana-pola

#6082010 Napisano: 26.09.2015 17:03:31
szprotka napisał(a):

oj Pan Mirek z Albedo aż zaciera rączki, będzie śmigał po Poznaniu Nissanem i cały rok chodził z rodziną do kina  emotka

Pan Mirek to chyba ze Smolara emotka

assal, pamiętam ten konkurs. Tak samo słuszne wtedy były uwagi konkursowiczów co do nieregulaminowych 300 znaków, jak i teraz będą słuszne Albedo co do nieregulaminowych nr paragonów. Niestety. Szkoda tylko jednego- że rezerwy nie ma emotka
0 0

-Triss-

#6082015 Napisano: 26.09.2015 17:09:27
darog napisał(a):

kalka napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Nie można ! Jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z panem ze Smolara, powiedział mi wówczas, że jeśli na paragonie jest  05647 , a ja wpiszę 5647, to w przypadku wygranej nie uznają mi tego paragonu. Akurat ja miałam wtedy inne zdanie, ale tłumaczył mi, że musi być dokładnie przepisany nr z paragonu, nawet, jeśli na początku jest "0"    

Dokładnie tak. I nawet jak jest "W" w numerze paragonu- (Orlen cola-nie dostałem nagrody)

Czy te W tez zawsze wpisywac? Pytam z ciekawości, bo mialam z tym zagwozdkę w niektórych loteriach m,in. Orlen. W regulaminie byl zapis ze 6cyfrowy numer paragonu, ale z literką W to juz było 7 znaków.. Więc w końcu jak?
0 0

darog

#6082016 Napisano: 26.09.2015 17:10:15
jolidlo napisał(a):

Jeśli będą chcieli zagarnąć dla siebie to mogą specjalnie wybierać zgłoszenia z błędnymi numerami, bo numer systemowy to 4 cyfry a numer paragonu jest dłuższy. Jeśli nie będzie rezerwy to nagroda dla nich.

Bardzo dobre spostrzeżenie! celowo moga wybierać błędne numery=bo to jest po prostu wiadome: co znaczy num transakcji i ile ma cyfr oraz co znaczy numer na przecoiwko daty. w końcu to Agencja ktra dokładnie wie..jak wyglądają paragony.. A takie zagranie jest już raczej niezgodne z prawem-zatem sponsor powinien byc uprzedzony oraz ZAPYTANY: dlaczego godził sie na taki regulamin bez osób rezerwowych? A może potem podzieli się sponsor z organizatorem 50/50?
0 0

Kiciunia21

#6082017 Napisano: 26.09.2015 17:11:01
ladyinred napisał(a):

W wynikach PP i poprzednich loteriach pojawia się tez kilkakrotnie mała wiocha z mojej okolicy. Zrobilam wywiad pan ma jakis sklep emotka  Czy kupuje, czy produkuje paargony, czy ich nie wydaje wsio ryba. Pojawia sie moze  w mniejszej skali niz Aleksandrów, ale mnie zniecheca do udzialu w tych konku. W zyciu nie widzialam go w wygranych w jakimkolwiek kreatywnych

Może jesteśmy sąsiadkami? emotka Do "Pana Leszka" mama jakieś 10 km i kusi mnie aby pojechać do tego sklepu, zrobić zakupy na kilka paragonów na konkurs Prince Polo i obserwować reakcję emotka Albo chociaż na jeden i czekać czy wyda mi ten paragon bez proszenia emotka Może się też okazać, że ma akurat w promocji rozpakowane Prince Polo na wagę emotka
0 0

darog

#6082019 Napisano: 26.09.2015 17:12:21
zaczytana-pola napisał(a):

szprotka napisał(a):

oj Pan Mirek z Albedo aż zaciera rączki, będzie śmigał po Poznaniu Nissanem i cały rok chodził z rodziną do kina  emotka

Pan Mirek to chyba ze Smolara emotka

assal, pamiętam ten konkurs. Tak samo słuszne wtedy były uwagi konkursowiczów co do nieregulaminowych 300 znaków, jak i teraz będą słuszne Albedo co do nieregulaminowych nr paragonów. Niestety. Szkoda tylko jednego- że rezerwy nie ma emotka

A czy nie można rezerwy "wywalczyć' poprzez takie uwagi do sponsora z wiadomością do organizatora? Nie ma tam w regulaminie zapisu-iz regulamin może ulec zmianie? / aneks / etc...?
0 0

Gość: giuliettaX

#6082023 Napisano: 26.09.2015 17:19:37
PatrycjaRT napisał(a):

darog napisał(a):

kalka napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Czy te W tez zawsze wpisywac? Pytam z ciekawości, bo mialam z tym zagwozdkę w niektórych loteriach m,in. Orlen. W regulaminie byl zapis ze 6cyfrowy numer paragonu, ale z literką W to juz było 7 znaków.. Więc w końcu jak?

chyba tu masz odpowiedź     http://www.smolar.../files/knorr_www.pdf     może też dlatego nigdy nie wygrałam w loteriach Smolara, bo numer z paragonu zgodny z wymogami regulaminu wysyłam TYLKO RAZ emotka   przykre, że ktoś ma bony i 15.000 takim oszustwem....... 
0 0