Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

estrelitta

#6082432 Napisano: 27.09.2015 20:00:21
jolajolanta napisał(a):

A ja wcale nie jestem taka pewna czy to jest uczciwe ze strony Albedo. Co jeżeli "przypadkiem "wszystkie auta przypadną osobom które wpisały zły nr i organizator będzie zmuszony zostawić je dla siebie? Moim zdaniem to było bardzo celowe zagranie .  Sprawdzałem  zwrotnego maila  w którym także widnieje nr paragonu a nie nr systemowy. Coś czuje ze organizator zgarnie spora pulę nagrod przez to zamieszanie. Wystarczyło w formularzu napisać nr systemowy- i dla jasności we zwrotnej wiadomości także. Skoro są dwa różne nr na paragonie i noszą dwie różne nazwy, różnią się ilością cyfr to po co w formularzu wymagać jednego a w regulaminie drugiego? Moim zdaniem to spisek i jeżeli nie ma rezerwy to każdy z Nas będzie poniesie straty. Nie mogą teraz odrzucić zgłoszeń ze złymi nr bo przecież zostały zakwalifikowane z innymi ,poprawnymi....Dla jasności nie usprawiedliwiam swojej głupoty bo nawet jeżeli fizycznie nie mogłam przeczytać regulaminu mogłam poprosić kogoś aby mi go skopiowal  i przesłał   w innym                 formacie niż pdf. q

Tylko, że jedni się pomylili a drudzy zdublowali sobie szansę na wygraną, grając na dwa numery. Albedo na pewno zepsuje sobie reputację tym konkursem, bo jaką decyzję nie podejmą to i tak będzie źle.
0 0

zabcia0410

#6082433 Napisano: 27.09.2015 20:00:44
jolajolanta napisał(a):

A ja wcale nie jestem taka pewna czy to jest uczciwe ze strony Albedo. Co jeżeli "przypadkiem "wszystkie auta przypadną osobom które wpisały zły nr i organizator będzie zmuszony zostawić je dla siebie? Moim zdaniem to było bardzo celowe zagranie .  Sprawdzałem  zwrotnego maila  w którym także widnieje nr paragonu a nie nr systemowy. Coś czuje ze organizator zgarnie spora pulę nagrod przez to zamieszanie. Wystarczyło w formularzu napisać nr systemowy- i dla jasności we zwrotnej wiadomości także. Skoro są dwa różne nr na paragonie i noszą dwie różne nazwy, różnią się ilością cyfr to po co w formularzu wymagać jednego a w regulaminie drugiego? Moim zdaniem to spisek i jeżeli nie ma rezerwy to każdy z Nas będzie poniesie straty. Nie mogą teraz odrzucić zgłoszeń ze złymi nr bo przecież zostały zakwalifikowane z innymi ,poprawnymi....Dla jasności nie usprawiedliwiam swojej głupoty bo nawet jeżeli fizycznie nie mogłam przeczytać regulaminu mogłam poprosić kogoś aby mi go skopiowal  i przesłał   w innym                 formacie niż pdf. q

nie wiem czy zauważyliście,ale w formularzu zwrotnym z Tyskiego w miejscu gdzie wpisywało się nr paragonu widnieje kwota zakupu
0 0

migi

#6082435 Napisano: 27.09.2015 20:08:35
jolajolanta napisał(a):

Problem w tym, że chyba na żadnym paragonie nie ma takiego określenia jak "numer paragonu", na biedronkowym napewno nie. Więc tutaj nie można się odnieść do nazwy. 
Największym "grzechem" jest brak rezerwy, więc może masowo napisać do sponsora o ustanowienie jej w regulaminie. 
0 0

kalka

#6082436 Napisano: 27.09.2015 20:10:06
Najuczciwiej by było, gdyby od razu (jeszcze przed wyborem) odrzucili błędne zgłoszenia- choć faktycznie, to nie w interesie Albedo. Ale przecież ani Biedronce, ani Wedlowi nie chodzi w tym konkursie o to, by podstępnie wykiwać swoich klientów, Albedo chyba zdaje sobie sprawę, że oszukać można, ale tylko raz. No chyba, że to jakiś układ z podwójnym dnem, ale nawet nie chcę  tak myśleć.   
0 0

migi

#6082437 Napisano: 27.09.2015 20:10:59
karola-00 napisał(a):

co jest nie tak z Loerią Graal ? Wpisuje NIP sklepu biedronka a mi wyskakuje cały czas ze NIP nie prawidłowy ;/ Poratujcie, czasu nie wiele ;/

przed chwilką wpisywałam i odrzucało bez myślników, z myślnikami przeszło bez problemu emotka
0 0

doris1

#6082438 Napisano: 27.09.2015 20:15:13
karola-00 napisał(a):

co jest nie tak z Loerią Graal ? Wpisuje NIP sklepu biedronka a mi wyskakuje cały czas ze NIP nie prawidłowy ;/ Poratujcie, czasu nie wiele ;/

NIP należy wpisać z kreseczkami
0 0

Gość: anika1989

#6082441 Napisano: 27.09.2015 20:23:39
estrelitta napisał(a):

jolajolanta napisał(a):

Tylko, że jedni się pomylili a drudzy zdublowali sobie szansę na wygraną, grając na dwa numery. Albedo na pewno zepsuje sobie reputację tym konkursem, bo jaką decyzję nie podejmą to i tak będzie źle.

W takim wypadku regulamin mówi "Zastrzega się, że Uczestnik, który przesłał więcej niż jedno zgłoszenie może zostać zobligowany do przesłania wszystkich oryginalnych dowodów zakupu produktów
promocyjnych odpowiadających ilości dokonanych zgłoszeń poprzez formularz konkursowy.
Uczestnik, który nie będzie w stanie przesłać oryginalnych dowodów zakupów
odpowiadających ilości wysłanych formularzy konkursowych zostanie, po przeprowadzeniu
postępowania wyjaśniającego, wyeliminowany z Konkursu" 

Wszyscy powołują się na regulamin, a wygląda na to, że nie każdy przeczytał go w całości.
0 0

toka

#6082442 Napisano: 27.09.2015 20:25:40
jolajolanta napisał(a):

miałam kiedyś taką sytuację w carslbadzie-podałam nr paragonu zamiast systemowego (w regulaminie chcieli systemowy,na ulotkach w sklepie prosili o podanie nr paragonu).Bez problemu uznali chociaż nie byli zbyt ugodową agencją,a nagrodą był wtedy laptop
0 0

Gość: defed

#6082445 Napisano: 27.09.2015 20:32:40
Kupiłam dzisiaj produkt Bryza Vanish, bo faktycznie pomyślałam, że uratuje mój obrus po weekendowej imprezie, ale niestety...
wysłałam formularz o zwrot kasy i nawet nie musiałam kłamać, w sumie mnie to smuci, bo obrusu żal... emotka

0 0

zaczytana-pola

#6082449 Napisano: 27.09.2015 20:51:46
jolajolanta a po co tutaj gdybanie co do uczciwości agencji, skoro wyników jeszcze nie było? Wydaje mi się to niepotrzebne. To konkursowicz popełnił błąd, a nie agencja i niepotrzebnie dopowiada się tu różne scenariusze.
0 0

rafani

#6082451 Napisano: 27.09.2015 20:53:45
migi napisał(a):

jolajolanta napisał(a):

Problem w tym, że chyba na żadnym paragonie nie ma takiego określenia jak "numer paragonu", na biedronkowym napewno nie. Więc tutaj nie można się odnieść do nazwy. 
Największym "grzechem" jest brak rezerwy, więc może masowo napisać do sponsora o ustanowienie jej w regulaminie. 

Oczywiście, że nie ma takiego określenia , ani żaden przepis tego również nie określa zatem każdy organizator może odnieść pojęcie nazwa paragonu do wybranego przez siebie numeru w swoim regulaminie . W tym kontekście twierdzenia jakoby nazwa paragonu na zgłoszeniu wprowadzała w błąd czy była spiskiem brzmią jak jakiś żart. Załóżmy że będzie ze 20 tys zgłoszeń. Czy uważacie, że jak błędnych będzie ze 2 czy nawet 5 tysięcy to z pozostałych nie da się nic wybrać ? W zasadzie takie błędne zgłoszenia ze zbyt dużą ilością cyfr powinien chyba sam program komputerowy odrzucać.

Co do braku rezerwy macie rację, choć i tu akceptujemy niby regulamin przystępując do konkursu. A tak w ogóle to zazdrościmy emocji, bo  nam się z tej agencji nie udało jeszcze nic wygrać. Zgłoszenia poszły z konkursowego obowiązku, no chyba,  że zaczniemy z tą agencją od auta ha ha  emotka
0 0

kalka

#6082453 Napisano: 27.09.2015 20:56:24
magnus napisał(a):

kalka napisał(a):

Ale mi komputer wariuje, najpierw nie mogę wpisać postów, a potem, za parę godzin wszystkie wpisują się na forum na raz emotka  O co tu chodzi (już je pousuwałam oczywiście)emotka  

To chyba nie jest wina kompa, może przeciążony wątekemotka
Ja długo nie widzę nic w wątku a potem jakieś kwiatki emotka
jeszcze jeden został  emotka

uff, co za ulga emotka   a ja już prawie obraziłam się na komputer męża emotka
0 0

kalka

#6082462 Napisano: 27.09.2015 21:30:35
zaczytana-pola napisał(a):

jolajolanta a po co tutaj gdybanie co do uczciwości agencji, skoro wyników jeszcze nie było? Wydaje mi się to niepotrzebne. To konkursowicz popełnił błąd, a nie agencja i niepotrzebnie dopowiada się tu różne scenariusze.

emotka   Jeszcze tylko  tydzień
0 0

estrelitta

#6082464 Napisano: 27.09.2015 21:32:22
anika1989 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

jolajolanta napisał(a):

W takim wypadku regulamin mówi "Zastrzega się, że Uczestnik, który przesłał więcej niż jedno zgłoszenie może zostać zobligowany do przesłania wszystkich oryginalnych dowodów zakupu produktów
promocyjnych odpowiadających ilości dokonanych zgłoszeń poprzez formularz konkursowy.
Uczestnik, który nie będzie w stanie przesłać oryginalnych dowodów zakupów
odpowiadających ilości wysłanych formularzy konkursowych zostanie, po przeprowadzeniu
postępowania wyjaśniającego, wyeliminowany z Konkursu" 

Wszyscy powołują się na regulamin, a wygląda na to, że nie każdy przeczytał go w całości.

Tak, masz rację. Można wysłać nr par i nr syst. na dwie różne osoby - i o takich cyrkach tu słyszałąm.
0 0

cudaczek121

#6082478 Napisano: 27.09.2015 22:10:23
Szanowni Państwo! Pragnę zwrócić uwagę na nieuczciwy zapis w regulaminie konkursu Wedla "Poczuj dziecięcą radość" w Biedronce organizowanym przez Albedo Marketing, mówiący o tym,że nagrody niewydane pozostaną do dyspozycji Organizatora.To tak jakby z góry dopuścić możliwość/furtkę dla Organizatora,że zostawi sobie cenniejsze nagrody dla siebie, a Uczestnikom Konkursu pozostaną "resztki z pańskiego stołu" w postaci biletów do kina.Powinna zostać w tym Konkursie ustanowiona lista rezerwowa Laureatów, gdyż jestem absolutnie przekonana,że prace konkursowe Uczestników Konkursu w znacznej większości reprezentują odpowiedni poziom merytoryczno-artystyczny i tym samym zasługują na przyznanie najwyższych trofeów.Sugeruję, że jeszcze przed ogłoszeniem oficjalnych wyników dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie Aneksu do Regulaminu dopuszczającego Listę rezerwową Laureatów.
0 0

ziolko

#6082487 Napisano: 27.09.2015 22:33:10
Co myślicie o konkursie, w którym nie ma ograniczeń co do wygranych na osobę, ale za to nie będzie listy laureatów na stronie? żeby zobaczyć, kto wygrał, trzeba pofatygować się do siedziby organizatora. 
0 0

pingu4

#6082569 Napisano: 28.09.2015 09:39:02
Hej, Chciałem dziś wziąć udział w konkursie cheetos hotel transylvania 2 i w paczce cheetosów z biedronki (oznakowanej promocyjnie) nie znalazłem kodu. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ? 

W innej promocji cheetosów z biedronki jest informacja o naklejce w co drugiej paczce, ja jeszcze ani razu się nie spotkałem z taką naklejką, a kupiłem już z kilkanaście paczek. 

Czy jest możliwe że produkty z biedronki nie posiadają promocyjnych dodatków, mimo że taka informacja widnieje na opakowaniu ?
0 0

Gość: 1Hiacynta1

#6082572 Napisano: 28.09.2015 09:44:40
pingu4 napisał(a):

Hej, Chciałem dziś wziąć udział w konkursie cheetos hotel transylvania 2 i w paczce cheetosów z biedronki (oznakowanej promocyjnie) nie znalazłem kodu. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ? 

W innej promocji cheetosów z biedronki jest informacja o naklejce w co drugiej paczce, ja jeszcze ani razu się nie spotkałem z taką naklejką, a kupiłem już z kilkanaście paczek. 

Czy jest możliwe że produkty z biedronki nie posiadają promocyjnych dodatków, mimo że taka informacja widnieje na opakowaniu ?

Kod znajduje się w środku na zgrzewie, musisz podnieść do góry taki odstający na 0,5 cm kawałek folii. Przynajmniej u mnie tak jest, a też kupowałam w Biedronce
0 0

Gość: cherry_coke

#6082573 Napisano: 28.09.2015 09:46:53
1Hiacynta1 napisał(a):

pingu4 napisał(a):

Kod znajduje się w środku na zgrzewie, musisz podnieść do góry taki odstający na 0,5 cm kawałek folii. Przynajmniej u mnie tak jest, a też kupowałam w Biedronce

Kod na pewno jest tylko trzeba się czasami namęczyć żeby go znaleźć. Zgrzew paczki czasem idealnie przylega do reszty paczki emotka
A co do naklejek to... legenda głosi, że owszem można je znaleźć w biedronkowych paczkach, ale raz na ruski rok.
0 0

Gość: erychta00

#6082574 Napisano: 28.09.2015 09:48:09
ziolko napisał(a):

Co myślicie o konkursie, w którym nie ma ograniczeń co do wygranych na osobę, ale za to nie będzie listy laureatów na stronie? żeby zobaczyć, kto wygrał, trzeba pofatygować się do siedziby organizatora. 

śmierdzi na odległość emotka
0 0