Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: dolly

#6094109 Napisano: 15.10.2015 01:09:31
anika81 napisał(a):

dolly napisał(a):

Bezaczek7, no ale do szkoly chyba chodzilas? To sorry, ale, ze jest dzien nauczyciela wiedziec powinnaś. 
Na temat nagrod sie nie wypowiadam.

Nie każdy musi wiedzieć czy tez pamietać do końca życia kiedy jest dzień nauczyciela. Energię w domu masz, a wiesz kiedy jest dzień energetyka? Szczerze. 

Oczywiscie, ze nie wiem, ale jezeli ktos ma niewiele lat i dodatkowo jeszcze korzysta ze szkolnictwa, to nie oszukujmy sie, ze nie o pamiec tu chodzi.
Ps. Dzien energetyka jest dniem typowo branżowym,  a ze z ta branza nie mam nic wspólnego, to nie wiem. 

Mia, a to od czego jest forum, nie od tego by dyskutowac? 
0 0

bezaczek7

#6094110 Napisano: 15.10.2015 01:11:04
dolly napisał(a):

Bezaczek7, no ale do szkoly chyba chodzilas? To sorry, ale, ze jest dzien nauczyciela wiedziec powinnaś. 

podejrzewam, że przynajmniej 2 razy tygodniowo jesteś w sklepie, więc nie jest to dla ciebie temat sprzed 10 lat, jak u mnie temat szkoły. wiesz kiedy jest dzień sklepikarza? emotka
EOT emotka   emotka
0 0

taalvikki

#6094111 Napisano: 15.10.2015 01:22:02
dolly napisał(a):

to nie jest żadna powinność. równie dobrze można powiedzieć, że jak ktoś chodzi po tym forum, to wiedzieć powinien, że od chwalenia się ciekawostkami nie jest "mdw", tylko "dziś cieszę się z". osobiście dla mnie tragedia się nie stała po tym, że ktoś wrzucił nagrody dyrektora
(sama się z tego zaśmiałam, bo w sumie fajna nazwa na konkurs emotka ), ale jednak na przyszłość wolę być ścisłym, bo ludzie nie wiedzą, googlują, a na koniec, gdy spytają, co to za konkurs, to jest wielki śmiech, że nie wiedza, kiedy jakiś dzień.  

a to, że ktoś o tym tutaj dyskutuje (zgodnie z nazwą wątku), nie znaczy, że się wielce żre, jak to ktoś określił. ot, opinie. głównie na temat tego, jaka wiedza jest "powinnością", a jaka nie. ale wszystko chyba idzie w miarę spokojnie. tam, gdzie jest różnica zdań, nie zawsze musi iść wrogość i każdy mądry człowiek o tym "wiedzieć powinien".  :)
0 0

#6094112 Napisano: 15.10.2015 01:27:08
bezaczek7 napisał(a):

dolly napisał(a):

podejrzewam, że przynajmniej 2 razy tygodniowo jesteś w sklepie, więc nie jest to dla ciebie temat sprzed 10 lat, jak u mnie temat szkoły. wiesz kiedy jest dzień sklepikarza? emotka
EOT emotka   emotka

A dzien kucharza wiesz kiedy jest, bo obstawiam, ze w kuchni spedzasz troche czasu. ..
Teraz kazdy dzien, może być jakims "dniem", ale my mowimy, o tych "starych" i znanych- emotka  zazwyczaj
Nie martw sie, niedlugo zaliczysz przedszkole, to sie dowiesz o takim dniu. emotka
0 0

bezaczek7

#6094113 Napisano: 15.10.2015 01:42:43
dolly napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

dolly napisał(a):

EOT emotka   emotka

A dzien kucharza wiesz kiedy jest, bo obstawiam, ze w kuchni spedzasz troche czasu. ..
Teraz kazdy dzien, może być jakims "dniem", ale my mowimy, o tych "starych" i znanych- emotka  zazwyczaj
Nie martw sie, niedlugo zaliczysz przedszkole, to sie dowiesz o takim dniu. emotka

no dobra, jeszcze muszę odpowiedzieć emotka  otóż w kuchni nie spędzam czasu prawie wcale, więc tu akurat nietrafiony przykład  emotka  ale nie o tym. teraz już nie jestem pewna czy tobie chodziło o sam fakt istnienia dnia, tak teraz wywnioskowałam z twojego wpisu, bo mi chodziło tylko o to, że jakby mnie ktoś w grudniu czy maju zapytał kiedy jest dzień nauczyciela, to zwyczajnie nie odpowiem, ale fakt, że istnieje, no to wiem. a tego przedszkola, co już niedługo, to ani nie mów, bo się boję okrutnie. ale na razie zaczyna dopiero chodzić, więc jeszcze trochę  ;)  no to dobrej nocy, bo rano jadę się rejestrować na bezrobocie emotka  
0 0

#6094114 Napisano: 15.10.2015 01:51:51
Chodzilo mi tylko i wyłącznie o to, ze jest taki dzien. emotka
A przedszkolem sie nie martw, bo to fajna sprawa emotka
Dobranoc.
0 0

victorious

#6094115 Napisano: 15.10.2015 01:56:34
Przede wszystkim wczoraj nie było żadnego dnia nauczyciela, tylko Dzień Edukacji Narodowej. Ustanowiono go na pamiątkę uchwały Sejmu z 14 października 1773 roku, która powoływała Komisję Edukacji Narodowej. KEN z kolei była pierwszym na świecie Ministerstwem Oświaty. "Dzień nauczyciela" to nazwa potoczna, a co za tym idzie błędna. Można powiedzieć, że stan nauczycielski zawłaszczył sobie ten dzień. Równie dobrze nazwa mogłaby brzmieć "dzień pracownika MEN". A już święte oburzenie, że ktoś może nie pamiętać o tym dniu jest śmieszne. Naprawdę, nie każdy w Polsce jest nauczycielem. A poza tym, moim zdaniem, takie świętowanie "dnia górnika", "hutnika", itp. to przeżytek. A już wypłacanie "trzynastki" nauczycielowi, za to że jest nauczycielem, to relikt przeszłości i tzw. nagród branżowych. Nie sądzę, żeby na przykład pani z okienka pocztowego na "Dzień  Poczty Polskiej" ( jest taki, a jakże i to za chwilę, bo 18 października ) dostała nagrodę dyrektora za swoją ciężką pracę.
0 0

Kiciunia21

#6094118 Napisano: 15.10.2015 02:54:07
victorious napisał(a):

Przede wszystkim wczoraj nie było żadnego dnia nauczyciela, tylko Dzień Edukacji Narodowej. Ustanowiono go na pamiątkę uchwały Sejmu z 14 października 1773 roku, która powoływała Komisję Edukacji Narodowej. KEN z kolei była pierwszym na świecie Ministerstwem Oświaty. "Dzień nauczyciela" to nazwa potoczna, a co za tym idzie błędna. Można powiedzieć, że stan nauczycielski zawłaszczył sobie ten dzień. Równie dobrze nazwa mogłaby brzmieć "dzień pracownika MEN". A już święte oburzenie, że ktoś może nie pamiętać o tym dniu jest śmieszne. Naprawdę, nie każdy w Polsce jest nauczycielem. A poza tym, moim zdaniem, takie świętowanie "dnia górnika", "hutnika", itp. to przeżytek. A już wypłacanie "trzynastki" nauczycielowi, za to że jest nauczycielem, to relikt przeszłości i tzw. nagród branżowych. Nie sądzę, żeby na przykład pani z okienka pocztowego na "Dzień  Poczty Polskiej" ( jest taki, a jakże i to za chwilę, bo 18 października ) dostała nagrodę dyrektora za swoją ciężką pracę.

Przy okazji odsyłania oświadczeń z Mocy można złożyć życzenia emotka  
0 0

Gość: malabestia

#6094130 Napisano: 15.10.2015 06:55:01
O tym, że wczoraj był Dzień Edukacji wiedziałam bo mam dwójkę dzieci uczących się. Ale sama chciałam spytać z jakiego konkursu te nagrody dyrektora bo nie każdy wie o tym jakie premie dostają nauczyciele? Teraz dzięki forum wiem emotka
0 0

Gość: becia1973

#6094131 Napisano: 15.10.2015 07:13:45
Powiedzcie kochani do kiedy ( tzn. kiedy wysyłaliście zgłoszenia ) poinformowała vegeta o wygranych parasolkach????????
0 0

katrin1

#6094141 Napisano: 15.10.2015 08:13:38
Czy vegeta na wygraną parasolkę chce oryginał czy skan paragonu?  Posłałabym zgłoszenie, bo mam vegete na paragonie, ale mam też na nim inne konkursowe produkty, więc muszę zachować oryginał w razie czego emotka
0 0

targicola

#6094147 Napisano: 15.10.2015 08:46:44
czy macie jakis problem z wysyłaniem przez stronkę życzeń w łaciatym?moje zyczenia maja poniżej 184 znaków(plus 16 cyfrowo-literowy kod) a i tak nie chce mi ich wysłać informując,że życzenia nie mogą przekraczać 184 znaków i do tego automatycznie odhacza mi jeden z kwadratów ze zgodami(o wysyłce materiałów marketingowych przez agencję na mojego @).o co kaman?
ps.usunąłem nawet polskie litery i nic to nie daje 
0 0

Gość: elmo

#6094149 Napisano: 15.10.2015 09:00:24
targicola napisał(a):

czy macie jakis problem z wysyłaniem przez stronkę życzeń w łaciatym?moje zyczenia maja poniżej 184 znaków(plus 16 cyfrowo-literowy kod) a i tak nie chce mi ich wysłać informując,że życzenia nie mogą przekraczać 184 znaków i do tego automatycznie odhacza mi jeden z kwadratów ze zgodami(o wysyłce materiałów marketingowych przez agencję na mojego @).o co kaman?

W treści życzeń wpisujesz kod? Przecież jest na niego rubryka wyżej. 
0 0

targicola

#6094151 Napisano: 15.10.2015 09:03:54
elmo napisał(a):

targicola napisał(a):

nie,no mam włosy koloru ciemnego....... emotka
0 0

victorious

#6094153 Napisano: 15.10.2015 09:12:17
targicola napisał(a):

Musisz skrócić życzenia i próbować wysłać jeszcze raz. Na moje oko, około 160 znaków powinno przejść. Polskie litery mogą być, to ma wpływ tylko przy SMS-ach. Kod nie ma znaczenia, bo ma inną rubrykę. A najśmieszniejsze jest to, że licznik znaków pokazuje, że limit się nie wyczerpał, a zgłoszenie nie może zostać wysłane. Tak samo jest w konkursie "Wawelu". Tam jest limit 500 znaków, a przyjmuje znacznie mniej. Ot, złośliwość internetowych formularzy albo niedoróbka programisty.
0 0

Gość: elmo

#6094154 Napisano: 15.10.2015 09:13:13
targicola napisał(a):

elmo napisał(a):

targicola napisał(a):

emotka  Ja też, a tak Cię zrozumiałam  emotka
Ja nie mam problemu. Wysyłam z polskimi znakami. Ale wczoraj miałam chyba 182 znaki i chociaż tyle właśnie pokazywał ich licznik, to i tak nie chciało puścić i musiałam obniżyć do mniej niż 180   emotka
0 0

zezowaty_kot

#6094156 Napisano: 15.10.2015 09:15:02
victorious napisał(a):

Przede wszystkim wczoraj nie było żadnego dnia nauczyciela, tylko Dzień Edukacji Narodowej.

Raaaanyyyy, ludzieeeee, co Wy gadacie.... Wczoraj przede wszystkim były urodziny mojego syna. Jak możecie tego nie wiedzieć!? emotka W związku z tym wygrał nagrodę tygodnia - granie z ojcem na PS4 poza grafikiememotka
0 0

targicola

#6094158 Napisano: 15.10.2015 09:15:59
elmo napisał(a):

Ja nie mam problemu. Wysyłam z polskimi znakami. Ale wczoraj miałam chyba 182 znaki i chociaż tyle właśnie pokazywał ich licznik, to i tak nie chciało puścić i musiałam obniżyć do mniej niż 180   emotka

ok.popróbuje więc coś uszczknąć z tekstu i zobaczymy emotka
0 0

Gość: hacker

#6094172 Napisano: 15.10.2015 09:49:19
czytam i podziwiam zazdrośników,chcesz grac to graj ,ze w oczęta kłuje ,ze  ktoś wygrywa?bzdury pisze ten co zielonego pojęcia nie ma ,a skoro nie masz to nie oczerniaj kogoś,po prostu -masz kase -temat prosty !wykladaj na stół i kupuj ile chcesz i graj ,jesli masz czas i pieniądz to nikt ci w tym nie zabroni!Prosto i jasno!a co sie robi z kupionym towarem....obdarowuje sie caaaała rodzine i nie tylko....i wszyscy są szczesliwi! cZy tez kogos zabolalo?powodzenia !
0 0

pioge7

#6094175 Napisano: 15.10.2015 09:56:01
elmo napisał(a):

targicola napisał(a):

elmo napisał(a):

targicola napisał(a):

też mam ten sam problem... 180 znaków i tez mnie nie przepuszcza, trzeba było wymazać żeby wyszło mniej niż 180 emotka
0 0