Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

luko922

#6159764 Napisano: 13.02.2016 18:55:37
tomniewkurza napisał(a):

luko922 napisał(a):

Proponuję założyć nowy wątek POLITYKA i tam się nawzajem pozabijać.emotka

...kurczę, lubię cię emotka

Pocałunek śmierci. emotka
0 0

visserarthur

#6159768 Napisano: 13.02.2016 19:19:05
W loterii paragonowej nie gram, ale kiedyś obejrzałem sobie w internecie losowanie i zdumiewające było to, że losowanie jest w formie elektronicznej... Mogli chociaż pokazać komputer losujący, lub wrzucić karteczki do urny (zawsze może być jakieś "ale", no ale pokazywanie nie wiadomo skąd liter zwycięskiego kodu, to jakiś absurd)
0 0

visserarthur

#6159769 Napisano: 13.02.2016 19:21:43
Ronja napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

dzikiwiewiór napisał(a):

...Też czasami wolałabym wierzyć, że najlepsza przyjaciółka osoby, która decydowała o rozstrzygnięciu przetargu na organizację tejże loterii dostała go uczciwie.

Napisz reklamację. Poproś o wyjaśnienie. Zgłoś gdzie tylko się da, bo przecież nikt o tym nie wie. MF, CBA, MSWiA, UOKiK, a nawet FBI i CIA. I koniecznie daj znać co z tego wyszło emotka . Będzie nowy temat zastępczy dla 500+ i Trybunału Konstytucyjnego emotka .
ultrixx, tylko na to czekamy emotka

emotka emotka Tak, tak, tak emotka Lud chce IGRZYSK, teatru, potępienia i pokuty emotka

Bądźcie poważni, nawet dziecko wie, że jeśli wygrywa była szefowa Pani od przygotowania loterii przy szansie 1:56 000 000, to coś jest nie halo. I owszem na pewno są służby władne sprawdzić czy nie doszło do korupcji. Trybunał to nie jest żaden problem, podobnie jak 500+ bo w Europie w innych państwach są analogiczne rozwiązania. Pierwszy lepszy gospodarz na wsi wie, że świnki oderwane od koryta strasznie kwiczą i ten właśnie proces obserwujemy emotka   

A te nowe świnie do koryta się dorwały i nawet w ciszy nie potrafią korzystać z koryta i dać (np. mi) spokojnie żyć.
0 0

Paula_Paula

#6159774 Napisano: 13.02.2016 19:55:22
zmieniam temat-czy ktoś miał problem w loterii zakręćkubkiem? wypełniam kilka razy te pola, przez opere i explorera i za każdym razem ta sama info - wysłaie zgłoszenia nie powiodło się, prosimy sprawdzić zawartośc pól, o co chodzi????
0 0

Ronja

#6159776 Napisano: 13.02.2016 20:01:14
tomniewkurza napisał(a):

Ronja napisał(a):

Bądźcie poważni, nawet dziecko wie, że jeśli wygrywa była szefowa Pani od przygotowania loterii przy szansie 1:56 000 000, to coś jest nie halo.

Przeoczyłaś bardzo istotny niuans - nie wygrała pani przygotowującą loterię, ale jej znajoma. Która WCALE NIE BYŁA JEJ SZEFOWĄ.
PRZEPAŚĆ je dzieli...
Przykład  z drugiej strony: znam osobiście osobę z pewnego Jury konkursowego, w którym wygrała główną nagrodę MOJA znajoma. Z miasta zupełnie innego. Więcej - owa jurorka zupełnie nie ma pojęcia, że ja znam nagrodzoną emotka
Też "afera"?

Napisałam co napisałam, Pani wiceminister finansów była odpowiedzialna za przygotowanie loterii, w której samochód wygrała była dyrektor Regionalnego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Częstochowie. Dokładnie w tym ośrodku w Częstochowie pracowała Pani wiceminister zanim została wiceministrem. Powiedzieć znajoma, to mało emotka  
0 0

kalka

#6159777 Napisano: 13.02.2016 20:02:19
paula napisał(a):

zmieniam temat

emotka

0 0

zaczytana-pola

#6159782 Napisano: 13.02.2016 20:30:13
Mi chce się z tego wszystkiego śmiać. Zastanawiam się na ile to w ogóle koleżanki. W Polsce gazety potrafią czasami ładną plotkę puścić. Ale co gazeta napisze albo Internet opublikuje to święte być musi. 
Poza tym nie ma się o co martwić, bo teraz nasza nowa władza na pewno zajmie się sprawą z należytą starannością. Tego jestem pewna. emotka  
0 0

Ronja

#6159787 Napisano: 13.02.2016 20:42:35

Mi chce się z tego wszystkiego śmiać. Zastanawiam się na ile to w ogóle koleżanki. W Polsce gazety potrafią czasami ładną plotkę puścić. Ale co gazeta napisze albo Internet opublikuje to święte być musi. 
Poza tym nie ma się o co martwić, bo teraz nasza nowa władza na pewno zajmie się sprawą z należytą starannością. Tego jestem pewna. emotka  

Tu nie trzeba gazet - Częstochowa, to nie jest miasto w odległej galaktyce. Dziwi mnie, że w kraju wydobywczych aresztów, w którym wsadzano ludzi za kradzież batonika, powszechne jest bagatelizowanie większych przewinień, czy wręcz pochwalanie ich jako zaradności. Powinna być jakaś równość wobec prawa. EOT z mojej strony.
0 0

Gość: slonko365

#6159788 Napisano: 13.02.2016 20:43:59
ultrixx napisał(a):

A ja tam się cieszę, że w loterii paragonowej wygrała pani Grażynka - zwłaszcza, że liczba moich zgłoszonych paragonów w tej egzotycznej inicjatywie wyniosła zero. Wszak wszem i wobec wiadomo, że te wszystkie loterie i konkursy to zwykła ustawka i normalny człowiek z ulicy nigdy nie wygra, chyba, że jakieś tanie gadżety emotka  Kowalski poczyta, powścieka się i obieca sobie, że w żadnym innym konkursie udziału nie weźmie.

emotka  emotka
A tak na marginesie, twierdzenie, że jakieś konkretne zdarzenie jest "zupełnie nieprawdopodobne" i dlatego "nie powinno się zdarzyć" świadczy o byciu ostro na bakier ze statystyką. Każde dowolnie absurdalne zdarzenie czy ciąg zdarzeń mogą się zdarzyć. I niekoniecznie muszą być mniej prawdopodobne od czegoś, co pozornie wydaje się  bardziej prawdopodobne.
Z tego bierze się często wiara w różne "cuda" bo się ludziom wydaje, że jeśli coś jest (pozornie) niesamowite to jest dziwne, że się zdarza. A w totolotku np. wypadnięcie 1,2,3,4,5,6, jest dokładnie tak samo prawdopodobne jak np. 3,34,12,16,42, 31. Tylko nasze kulawe zmysły sugerują nam że pierwsza opcja jest podejrzana. Czyli zależnie od interpretacji cud albo przekręt emotka

Swoją drogą z niecierpliwością czekam na chwilę, w której któryś z moich byłych pracodawców zorganizuje jakiś konkurs czy loterię, byle nie trzeba było podawać nazwiska przy zgłoszeniu, żebym nie musiała grać na słupa. emotka  
0 0

wiesia30

#6159794 Napisano: 13.02.2016 20:58:28
slonko365 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

A ja tam się cieszę, że w loterii paragonowej wygrała pani Grażynka - zwłaszcza, że liczba moich zgłoszonych paragonów w tej egzotycznej inicjatywie wyniosła zero. Wszak wszem i wobec wiadomo, że te wszystkie loterie i konkursy to zwykła ustawka i normalny człowiek z ulicy nigdy nie wygra, chyba, że jakieś tanie gadżety emotka  Kowalski poczyta, powścieka się i obieca sobie, że w żadnym innym konkursie udziału nie weźmie.

emotka  emotka
A tak na marginesie, twierdzenie, że jakieś konkretne zdarzenie jest "zupełnie nieprawdopodobne" i dlatego "nie powinno się zdarzyć" świadczy o byciu ostro na bakier ze statystyką. Każde dowolnie absurdalne zdarzenie czy ciąg zdarzeń mogą się zdarzyć. I niekoniecznie muszą być mniej prawdopodobne od czegoś, co pozornie wydaje się  bardziej prawdopodobne.
Z tego bierze się często wiara w różne "cuda" bo się ludziom wydaje, że jeśli coś jest (pozornie) niesamowite to jest dziwne, że się zdarza. A w totolotku np. wypadnięcie 1,2,3,4,5,6, jest dokładnie tak samo prawdopodobne jak np. 3,34,12,16,42, 31. Tylko nasze kulawe zmysły sugerują nam że pierwsza opcja jest podejrzana. Czyli zależnie od interpretacji cud albo przekręt emotka

Swoją drogą z niecierpliwością czekam na chwilę, w której któryś z moich byłych pracodawców zorganizuje jakiś konkurs czy loterię, byle nie trzeba było podawać nazwiska przy zgłoszeniu, żebym nie musiała grać na słupa. emotka  

mam na koncie 3 wygrane w loterii,moja córka też,a dodam, że zięcia mama wygrała 20 tys w serkach,można? można! trzeba próbować i wierzyć,że się uda emotka
0 0

Gość: slonko365

#6159796 Napisano: 13.02.2016 21:02:13
wiesia30 napisał(a):

mam na koncie 3 wygrane w loterii,moja córka też,a dodam, że zięcia mama wygrała 20 tys w serkach,można? można! trzeba próbować i wierzyć,że się uda emotka

Mafia, spisek i nepotyzm! emotka
0 0

Gość: 1mariusz

#6159797 Napisano: 13.02.2016 21:03:06

mia, może źle mnie zrozumiałaś. A może ja niedokładnie się wyraziłam. Fakt, to słowo na "G" brzydko brzmi w ustach kobiety, ale czasami inaczej nie da się opisać czegoś w sposób dosadny. Wyjaśnię to tak: wolę napisać coś naprawdę fajnego, coś co mi się podoba. Ale kiedy wysyłam takie zgłoszenie raz, później drugi i trzeci i ono nic nie wygrywa, a później wysyłam zwykłą rymowankę: - uję rymuję i ta rymowanka zgarnia dobrą nagrodę, to do jakiego dochodzę wniosku? Do takiego, że nie zawsze trzeba się starać. A jeśli inwestuję w konkurs jakieś konkretne pieniądze, to nie po to, żeby wysłać to, co mi się podoba, ale po to, żeby wygrać emotka . Jeśli kogoś moje słownictwo uraziło, obraziło, czy cokolwiek takiego, to z góry przepraszam. Nie taki był mój zamiar emotka . I byłabym obłudna, gdybym napisała, że gram dla idei. Nie, nie gram dla idei. Gram dla nagród.

0 0

zaczytana-pola

#6159799 Napisano: 13.02.2016 21:07:01
Ronja napisał(a):

Tu nie trzeba gazet - Częstochowa, to nie jest miasto w odległej galaktyce. Dziwi mnie, że w kraju wydobywczych aresztów, w którym wsadzano ludzi za kradzież batonika, powszechne jest bagatelizowanie większych przewinień, czy wręcz pochwalanie ich jako zaradności. Powinna być jakaś równość wobec prawa. EOT z mojej strony.

Tak, jak napisałam Ronja, nasza nowa władza na pewno się tym zajmie. A fakt, że ktoś był czyjąś szefową nie musi stanowić o wzajemnej sympatii. Poza tym ta pani z Częstochowy wygrała Opla Insignię, który stanowi nagrodę dodatkową, losowaną spośród paragonów z branży premiowanej. O ile dobrze pamiętam były to paragony od fryzjerki i kosmetyczki, więc pisanie o szansie jak 1: 56 000 000 jest mooooocno przesadzone emotka . Poza tym mogła mieć jakiś układ ze znajomą fryzjerką, z której zakładu paragony zgłaszała. Lajf is lajf. Sami konkursowicze czasami wybierają paragony z koszyków przed sklepem emotka
I żeby nie było- jestem za tym, żeby sprawę wyjaśniono. Ale taka sytuacja nie musi być dziełem kombinatorstwa, bo taki wynik losowania jest możliwy.

1mariusz ?
0 0

kalka

#6159803 Napisano: 13.02.2016 21:18:44

Ronja napisał(a):

Tak, jak napisałam Ronja, nasza nowa władza na pewno się tym zajmie. A fakt, że ktoś był czyjąś szefową nie musi stanowić o wzajemnej sympatii. Poza tym ta pani z Częstochowy wygrała Opla Insignię, który stanowi nagrodę dodatkową, losowaną spośród paragonów z branży premiowanej. O ile dobrze pamiętam były to paragony od fryzjerki i kosmetyczki, więc pisanie o szansie jak 1: 56 000 000 jest mooooocno przesadzone emotka . Poza tym mogła mieć jakiś układ ze znajomą fryzjerką, z której zakładu paragony zgłaszała. Lajf is lajf. Sami konkursowicze czasami wybierają paragony z koszyków przed sklepem emotka

1mariusz ?

Kochani wygrywanie samochodów w rodzinie pani Grażynki jest tradycją, tata też wygrał "Syrenkę" a tak serio dzisiaj w Wiadomościach tvp  pan z agencji  Unique One, która organizowała loterię zdementował plotki o ustawieniu losowania, również pani minister z poprzedniego rządu  powiedziała w Wiadomościach, że to przypadek.    
0 0

Gość: 1mariusz

#6159805 Napisano: 13.02.2016 21:32:44
no ,cóż uważam ,że w Twoje króciutkie zdanie zawiera całą kwintesencję naszych starań w konkursach! Nie czarujmy się ,nie to jest ładne co jest ładne ,tylko to co się komu podoba-tu akurat czcigodnemu jury! A my chcąc wygrać dostosowujemy się do tego, czego się od nas oczekuje-nawet jeżeli Cię wykręca na samo wspomnienie tych wypocin a lico oblewa rumieniec wstydu .Ale jednak gdy to g.jest wygrywającym zgłoszeniem ,to będziesz wysyłać g.!! ! Ja akurat  też lubię wygrywać i bezwstydnie się przyznam ,że nie mam aspiracji do uprawiania np.Norwida czy Miłosza ,jeżeli wiekopomne dzieła nie są  w guście osób mających wpływ na to ,czy moje nazwisko wyląduje na liście zwycięzców! I będę się cieszyć jak diabli ,że wygrałam nawet jeżeli to było g...
0 0

kalka

#6159809 Napisano: 13.02.2016 22:00:45
stamp2 napisał(a):

kalka napisał(a):

Ronja napisał(a):

1mariusz ? http://www.e-konk...img/emots/unsure.gif

Kochani wygrywanie samochodów w rodzinie pani Grażynki jest tradycją, tata też wygrał "Syrenkę" a tak serio dzisiaj w Wiadomościach tvp  pan z agencji  Unique One, która organizowała loterię zdementował plotki o ustawieniu losowania, również pani minister z poprzedniego rządu  powiedziała w Wiadomościach, że to przypadek.    

tak trzeba wierzyć bo porzedni rząd był bardzo wiarygodnyemotka

Już prawdy nie dojdziemy w tej sprawie, trzeba ją zamknąć po prostu.
0 0

Gość: dzikiwiewiór

#6159815 Napisano: 13.02.2016 22:42:29
a no jesli platforma powiedziala, ze to nie bylo ustawione to im wierze, uspokoilas mnie.
a no i nie trafilas, nie interesuje mnie w ogole polityka, nie glosowalam na pis, ani na po, jedynie obluda tego KODu mnie wkurza emotka  tam sprawa jest jasna PiS to PiS, PO to PO, a KOD to taka przylepa ktora robi ciemnemu ludowi wode z mozgu, demokracja, sracja zagrozona emotka
tak jak pisalam - podziwiam co niektorych za naiwnosc, ze przez przypadek dobra przyjaciolka wygrala w loterii, w ktorej przetarg wygrala agencja  z decyzji jej kolezanki. Odwdzieczyli sie platformie, ot co emotka
0 0

taalvikki

#6159844 Napisano: 14.02.2016 00:55:16
1mariusz napisał(a):

no ,cóż uważam ,że w Twoje króciutkie zdanie zawiera całą kwintesencję naszych starań w konkursach! Nie czarujmy się ,nie to jest ładne co jest ładne ,tylko to co się komu podoba-tu akurat czcigodnemu jury! A my chcąc wygrać dostosowujemy się do tego, czego się od nas oczekuje-nawet jeżeli Cię wykręca na samo wspomnienie tych wypocin a lico oblewa rumieniec wstydu .Ale jednak gdy to g.jest wygrywającym zgłoszeniem ,to będziesz wysyłać g.!! ! Ja akurat  też lubię wygrywać i bezwstydnie się przyznam ,że nie mam aspiracji do uprawiania np.Norwida czy Miłosza ,jeżeli wiekopomne dzieła nie są  w guście osób mających wpływ na to ,czy moje nazwisko wyląduje na liście zwycięzców! I będę się cieszyć jak diabli ,że wygrałam nawet jeżeli to było g...

1. oczywiście, że się dostosowujemy. cały świat to jedno wielkie dostosowanie. popyt, podaż i tak dalej. wiadomo, że bardziej opłaca się wysyłać chłam i sama nieraz chłamem coś ugrałam. jednak zdarza się też tak, że nijak tego chłamu nie potrafię stworzyć i piszę coś bardziej niekonwencjonalnego i - gdy wtedy ktoś to doceni - to radość jest o wiele większa. dlaczego? bo:

2. oczywiście, że się dostosowujemy. problem jest tylko w tym, kto dostosowuje się do kogo, bo to jest spora walka socjologiczno - filozoficzna. prawda jest taka, że społeczeństwo kształtuje się wzajemnie. gdyby bowiem (hipotetyczna sytuacja) nagle agencje zamiast chamskich, ckliwych rymowanek okraszonych zdjęciem dzieciątka, dostały solidne, intrygujące wywody, to, jak mówisz, chcąc nie chcąc, spośród takich by musiały wybierać. tyle, że by tak było, musiałaby się nieco zmienić mentalność, a to jest w najbliższym czasie nie do zrobienia (bo g... jednak, póki co, ową walkę wygrywa). o ile w ogóle jest - bo w końcu zawsze najbardziej lubimy to, co znane, a znana jest przeciętność. 

3. cóż więc pozostaje - oddać pokłon tym, którzy w czasach miernoty wybierają czasami rzeczy nietypowe i bardziej odkrywcze niż "misiaczku kocham cię całe noce i dnie". gdy wygram czymś lepszym czuję się bowiem, jakbym zrobiła coś więcej niż "wygrała konkurs". ot, trochę tak, jakbym przyczyniła się, choć w niewielkim stopniu, do podwyższenia poziomu, czyli zrobienia dobrze tym, którzy, by wygrać, musza się miotać, by napisać "dostosowany" chłam. podobnie jest, jeżeli nie wygram. gdy widzę, że swoim "dostosowanym chłamem" przegrałam z czymś konkursowym, ale na poziomie i z jakąś myślą, to szczerze gratuluję  i się sama cieszę. natomiast gdy wygrywa banał nad banały, to niestety załamuję ręce. 
0 0

kalka

#6159849 Napisano: 14.02.2016 08:13:06
dzikiwiewiór napisał(a):

a no jesli platforma powiedziala, ze to nie bylo ustawione to im wierze, uspokoilas mnie.
a no i nie trafilas, nie interesuje mnie w ogole polityka, nie glosowalam na pis, ani na po, jedynie obluda tego KODu mnie wkurza emotka  tam sprawa jest jasna PiS to PiS, PO to PO, a KOD to taka przylepa ktora robi ciemnemu ludowi wode z mozgu, demokracja, sracja zagrozona emotka
tak jak pisalam - podziwiam co niektorych za naiwnosc, ze przez przypadek dobra przyjaciolka wygrala w loterii, w ktorej przetarg wygrala agencja  z decyzji jej kolezanki. Odwdzieczyli sie platformie, ot co emotka

Biorę to pod uwagę , jednak akurat w tej sprawie pewności  nie ma, bo to loteria i choć prawdopodobieństwo było tu prawie jak wygranie 6 w totka, to jednak istnieje, zatem dla mnie sprawa stała się zamknięta - ale nie dlatego, że agencja i p. minister się wytłumaczyli,nie,nie! emotka
0 0

iwona0103

#6159868 Napisano: 14.02.2016 11:56:41
Czy ktoś już otrzymał zestaw lakierów z tego konkursu: https://www.e-kon...37.html#.VsBb-7ThCt8 ? Niby mają jeszcze czas, ale... emotka
0 0