Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mgrzel

#6162843 Napisano: 20.02.2016 10:17:44
poprostuanette napisał(a):

Ja na temat milki mialam sie nie wypowiadac ale uwazam ze wygrywa chlam... moze 2 zdjecia sa ok a reszta? Idac tym tokiem nie powinni w kulinarnych nagradzac blogerow a w konkursach nuzycznych tych co ladnie spiewaja... kreatywnosc w ogole sie u nich nie liczy i tyle. Nagrdzaja byle co

Wysłałam w sumie 8 zgłoszeń, różnych. Przy 4 pierwszych napracowałam się bardzo, czasem cały dzień roboty i się nie spodobało. Wygrałam zdjęciem zrobionym w 15 minut (łącznie z przygotowaniem). Czy się cieszę, pewnie, a to, że nie nagrodzili moich bardziej kreatywnych zdjęć to w tej chwili nie ważne. Mam poczucie, że zapracowałam na tego Samsunga  emotka
0 0

donia7

#6162847 Napisano: 20.02.2016 10:25:35
mgrzel napisał(a):

Ja na temat milki mialam sie nie wypowiadac ale uwazam ze wygrywa chlam... moze 2 zdjecia sa ok a reszta? Idac tym tokiem nie powinni w kulinarnych nagradzac blogerow a w konkursach nuzycznych tych co ladnie spiewaja... kreatywnosc w ogole sie u nich nie liczy i tyle. Nagrdzaja byle co

Wysłałam w sumie 8 zgłoszeń, różnych. Przy 4 pierwszych napracowałam się bardzo, czasem cały dzień roboty i się nie spodobało. Wygrałam zdjęciem zrobionym w 15 minut (łącznie z przygotowaniem). Czy się cieszę, pewnie, a to, że nie nagrodzili moich bardziej kreatywnych zdjęć to w tej chwili nie ważne. Mam poczucie, że zapracowałam na tego Samsunga  emotka

i tak trzymaj, fotka fajna emotka
0 0

asantesana

#6162849 Napisano: 20.02.2016 10:36:16

Aneto, a przyznaj z ręką na sercu, czy Tobie cokolwiek by się spodobało poza Twoimi zdjęciami? Krytykujesz wybory w każdym konkursie fotograficznym, kulinarnym, pokazujesz swoje zdjęcia jako te o wiele lepsze (czyżby?), których paskudne jury nie chce nagradzać, wypowiadałaś się nawet na temat mojej tapety na zdjęciu kulinarnym, bo "każdy taką ma" - tylko ja swoją wygrałam, a czy Ty swoją też? Nie myśl, że gdy wygra Twoje zdjęcie, to nie posypią się gromy, sama tego ludzi uczysz, zastanów się czy warto wszystko krytykować, zwłaszcza, gdy argumenty są w stylu "nagradzają byle co".   
0 0

Gość: poprostuanette

#6162855 Napisano: 20.02.2016 10:50:52
@asante napisał(a):

Aneto, a przyznaj z ręką na sercu, czy Tobie cokolwiek by się spodobało poza Twoimi zdjęciami? Krytykujesz wybory w każdym konkursie fotograficznym, kulinarnym, pokazujesz swoje zdjęcia jako te o wiele lepsze (czyżby?), których paskudne jury nie chce nagradzać, wypowiadałaś się nawet na temat mojej tapety na zdjęciu kulinarnym, bo "każdy taką ma" - tylko ja swoją wygrałam, a czy Ty swoją też? Nie myśl, że gdy wygra Twoje zdjęcie, to nie posypią się gromy, sama tego ludzi uczysz, zastanów się czy warto wszystko krytykować, zwłaszcza, gdy argumenty są w stylu "nagradzają byle co".   

tak. widziałam kilka prac i na prawdę były fajne, ale kreatywne emotka  Było coś więcej zrobione niż ustawienie się z ciasteczkami emotka  
Zresztą zdjęcie pana w ciężarówce jest świetne chociaż zwykłe, Pani na schodach również. I tutaj nie mówię że nie ale zdjęcie Pani na łózku uważasz za fajne zdjęcie, ale

https://www.ciach...9b310b7f6f1ff4fd.jpg
https://www.ciach...3c6b8684c4a965fc.jpg
https://www.ciach...954b82ab499dab8d.jpg
nie uważam za zdjęcia warte nagrody

a ja nie gram w tym konkursie więc nie wygram telefonu bo nie wierzę że wygram... o szkoda mi kasy na ciastka kiedy nie liczy sie kreatywnośc. 

A krytykouje tylko to i princess... Nigdzie więcej nie krytykuje bo i po co... w tych dwóch konkursach po wynikach po prostu odpuściłam granie. Bo szkoda mi czasu skoro wiem że nie wygram. A daleko mi do krytykowania wszystkiego chyba że o czyms nie wiem
0 0

zaczytana-pola

#6162856 Napisano: 20.02.2016 10:57:31
To zależy,  czy ktoś doklejenie sobie papierowych wąsów i wykonanie transparentu w stylu: I love Milka, uważa za kreatywność. Może jury ma inne spojrzenie na ten temat, niż Ty. A może z dziesiątek podobnych sobie prac wybierają jedną - zupełnie inną,  niż pozostałe. 
0 0

staszek

#6162861 Napisano: 20.02.2016 11:13:07
@asante napisał(a):

emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6162864 Napisano: 20.02.2016 11:19:18
zaczytana-pola napisał(a):

To zależy,  czy ktoś doklejenie sobie papierowych wąsów i wykonanie transparentu w stylu: I love Milka, uważa za kreatywność. Może jury ma inne spojrzenie na ten temat, niż Ty. A może z dziesiątek podobnych sobie prac wybierają jedną - zupełnie inną,  niż pozostałe. 

ale ja tylko wypowiedziałam swoje zdanie. Każdy ma prawo przeciez. Nie wszystko wszystkim sie podoba. Jury pasuje to - trudno. Po prostu nie gram więcej i tyle. 
Tylko spójrzcie ile razyu Wy piszecie ze coś się wam nie podoba i wtedy wszystko jest ok...
0 0

luko922

#6162866 Napisano: 20.02.2016 11:20:09
Uwielbiam te dyskusje tutaj, a ja zawsze zapominam kupić tych cholernych ciastek! emotka
0 0

szczupak

#6162867 Napisano: 20.02.2016 11:25:19
brudny napisał(a):

paula napisał(a):

Konkurs odjazdowy uśmiech w Biedronce...myslicie że jest szansa że teraz rozdają Pasty a po weekendzie beda auta?

auta juz rozdane. 2 nagrody na forum emotka

naprawdę? już autka rozdane, a skąd takie info?
0 0

mdepfs

#6162870 Napisano: 20.02.2016 11:36:58

i to dla mnie puenta emotka  ja się z dyskusji wczoraj wycofałam bo już zaniemogłam, ale widzę, że Milka co miała za zadanie łączyć ludzi przez delikatność jak na razie mocno dzieli emotka
0 0

noisy0000

#6162871 Napisano: 20.02.2016 11:58:36
Po tej burzliwej dyskusji na temat milki powinno klasycznie paść teraz zdanie "gdzie to nasze dawne forum, gdzie ludzie byli mili, życzliwi..."   emotka  
0 0

zaczytana-pola

#6162874 Napisano: 20.02.2016 12:14:10

ale ja tylko wypowiedziałam swoje zdanie. Każdy ma prawo przeciez. Nie wszystko wszystkim sie podoba. Jury pasuje to - trudno. Po prostu nie gram więcej i tyle. 
Tylko spójrzcie ile razyu Wy piszecie ze coś się wam nie podoba i wtedy wszystko jest ok...

Ale skoro widzisz, że im podoba się coś innego, to po co dodajesz to, co podoba się Tobie? Przecież w konkursie chodzi o to, żeby wygrać, a nie o to, żeby dodawać to, co nam się podoba.

Coraz częściej ciszę się, że nie publikują wszystkich wyników. Konkursowiczowi nie dogodzić. Podają wyniki- źle. Wyników nie ma- źle. 
0 0

zaczytana-pola

#6162877 Napisano: 20.02.2016 12:15:35
noisy0000 napisał(a):

Po tej burzliwej dyskusji na temat milki powinno klasycznie paść teraz zdanie "gdzie to nasze dawne forum, gdzie ludzie byli mili, życzliwi..."   emotka  

Dokładnie,  gdzie?  :D 
0 0

noisy0000

#6162885 Napisano: 20.02.2016 12:38:47

noisy0000 napisał(a):

Dokładnie,  gdzie?  :D 

Według mnie każdy może mieć własne zdanie na każdy temat, jest to wątek dotyczący "dyskusji" stąd czasami pojawiają się różne wymiany poglądów... Osobiście nie widzę w tym nic złego, życzliwość życzliwością ale wolę taką formę niż zasypywanie się wzajemnie tekstami:
- Kochana, Twoje zdjęcie jest wspaniałe, nagroda się należała!
- Nie no coś Ty, Twoje było o niebo lepsze, nie wiem czemu to mnie nagrodzili.
A w rzeczywistości "Boże, naprawdę chciałaś tym wygrać?"
0 0

joan

#6162898 Napisano: 20.02.2016 13:25:17

Jest tylko jeden problem: przed wysłaniem zgłoszenia uczestnik powinien złożyć pisemne oświadczenie lewą nogą, że rozumie, o co chodzi w tym konkretnym konkursie Milki. Niestety, codziennie dowiaduję się, że kolejna osoba nie rozumie nic a nic, bo dla niej każdy konkurs fotograficzny polega na tym samym. I potem wielki foch na to, co nagrodzono.

Może więc takie czelendż: kto znów będzie bełkotać w kontekście Milki, że "kreatywność nie jest nagradzana", robi 10 pompek + 50 brzuszków emotka
0 0

luko922

#6162903 Napisano: 20.02.2016 13:55:02
Dziś nie zapomniałem o Milce na zakupach emotka .
0 0

joan

#6162906 Napisano: 20.02.2016 14:01:26
luko922 napisał(a):

O Ty wredny pitaszonie, akurat do sklepu wychodzę emotka Ale i tak muszę odczekać kilka dni z robieniem foci, bo słońca mało i światło słabe...

tomniewkurza -> nie odpuszczę, niech kaligrafują emotka
0 0

norweska20

#6162907 Napisano: 20.02.2016 14:02:30
luko922 napisał(a):

no to dobrze że ja wczoraj zgłoszenie posłałam emotka  
0 0

Gość: delvitto

#6162910 Napisano: 20.02.2016 14:07:38
as1 napisał(a):

delvitto napisał(a):

boom30 napisał(a):

Halszka napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

CIACHNIJSELFIE - zdjęcie pana z rowerem jest takie.... takie.... zwykłe...  nie krytykuję absolutnie bo jest oczywiście poprawne ale... ciekawi mnie czy naprawdę nikt nie zgłasza ciekawszych zdjęć? Bardziej oryginalnych? Takich WOW! emotka  jednak szkoda, że widoczne są tylko zdjęcia zwycięzców (choć dobre i to)

a jak dla mnie to właśnie daje cień nadziei, że zwykły "Kowalski" nie mający pojęcia o obróbce zdjęć (tak jak ja emotka )tez ma szanse!! Uważam, że dobrze, że organizatorzy starają się utrzymać jakąś równowagę zwycięskich prac.

chwila, chwila...!
konkursy są dla konsumentów, prawda? dlatego każdy powinien mieć szanse, nawet jesli nic nie wie o obróbce. 
Gdyby było jak mówisz, to w konkursach na zdjęcia mieliby brać udział sami profesjonaliści od obiektywu, a w kulinarnych sami master chefy???
Gdzie jest w tym miejsce dla zwykłego Kowalskiego?
Taki tok myślenia, to dopiero ... żal ;(

Jak zwykły "Kowalski" nie umie robić zdjęć, to niech nie bierze się za udział w konkursach fotograficznych, zaniżając tym samym poziom
konkursom. Tak jak ktoś już wspomniał, w konkursach chodzi o to, aby
wygrał najlepszy bez względu czego owy konkurs dotyczy. Idąc tokiem
myślenia delvitto konkursy......itd, itd...

mam nadzieję, że Ci ulżyło? czy nie można prowadzić dyskusji bez podobnego plucia jadem? czy Twoje wzburzenie warte było zakładania nowego konta tylko po to, by wyzwać innych od prostaków? Za kogo Ty się uważasz?
Każdy ma prawo do własnego zdania. A o moim toku myślenia to ty akurat wiesz niewiele.
Pozwoliłaś/eś sobie na zbyt dużą nadinterpretację mych słów, pokazując temat niejako w krzywym zwierciadle.
I nie musisz mi życzyć talentu, bo jakoś sobie radzę. Wystarcza mi go na tyle, by żyć całkiem wygodnie, właśnie z konkursów.
Nie zamierzam prowadzić dyskusji z kimś, kto obraża innych z fakowego konta. I tyle.
0 0

luko922

#6162911 Napisano: 20.02.2016 14:09:55
norweska20 napisał(a):

luko922 napisał(a):

no to dobrze że ja wczoraj zgłoszenie posłałam emotka  

Eee, bez obaw, już wysyłałem na ten konkurs 3 zdjęcia bez skutku na początku konkursu emotka
0 0