Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: fineessa

#6166684 Napisano: 29.02.2016 19:21:38
Skoro selfie dziewczyny z książką nie wyraża według Was żadnych emocji to co powiecie o zdjęciu Pani z baziami na głowie? Ono wyraża więcej? Wg. mnie wręcz odwrotnie.
0 0

Gość: MartaZey

#6166686 Napisano: 29.02.2016 19:22:22
joan napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Ale nie dopisujmy ideologii. Selfie to zdjęcie wykonane sobie przez siebie. Tyle że jak z wszystkim - selfie może być dobre, pomysłowe i ciekawe albo nudne i nieciekawe.

To nie jest pełna definicja; żeby zrozumieć, o co chodzi w selfie i czemu nagradzają to, a nie co innego, należy sięgnąć do źródeł selfie, kontekstów, się chwilę zastanowić.

Gdyby selfie = zdjęcie wykonane sobie przez siebie, każde zdjęcie na konkurs byłoby selfie, a tak przecież nie jest emotka

Źródła selfie, serio?:) żyje juz ponad 30 lat i nauczyłam sie, ze niektórzy niektórym rzeczom zawsze musza nadawać większe znaczenie niż maja one w rzeczywistości. Ja uważam, ze potoczna definicja selfie jest taka jak napisałam, zwłaszcza jesli chodzi o konkursy i nie bawmy sie w profesora Miodka:)
0 0

#6166687 Napisano: 29.02.2016 19:23:26
I pani z ksiazka i pani z baziami maja slabe selfie MOIM ZDANIEM...
0 0

mczarna

#6166689 Napisano: 29.02.2016 19:24:27
A tak a propos selfie Milka ktoś mi może napisać ,która to fotka wygrana z dnia 24.02? Może być priv.
0 0

joan

#6166691 Napisano: 29.02.2016 19:29:05
MartaZey napisał(a):

I pani z ksiazka i pani z baziami maja slabe selfie MOIM ZDANIEM...

To dlatego, że nie rozumiesz, na jakie pytanie odpowiada selfie. Ale nie każdy musi wiedzieć wszystko i być kokursową alfą i omegą. Być może w innych konkursach fotograficznych radzisz sobie świetnie i Twoje zdjęcia bardzo by mi się spodobały. Tymczasem w konkursie na selfie podobają mi się selfie; i jury najwidoczniej również.

Ubolewam, że pogoda paskudna, żadnego selfie nie strzeliłam, a tyłek od ciastek rośnie... jeszcze w kadrze się nie zmieści emotka
0 0

claudia

#6166694 Napisano: 29.02.2016 19:33:52
Mi tez nie zbyt podoją się ostatnie zdjęcia z Milki. Dziewczyna z książką niby typowe selfie jak bronicie, ale no litości, to jest konkurs, takich są miliony. Wiec jak takie nagradzają to jak loteria, żaden problem trzaskać w każdej sytuacji, czy codziennej czynności. A nóż widelec "wylosują"...Wcześniejsze zdjęcia w większości miały jakiś pomysł, jakieś bardziej kreatywne, i to powinno chodzić w konkursie, więc już nie wiem o co im chodzi i czym się kierują...
0 0

joan

#6166695 Napisano: 29.02.2016 19:35:59
claudia napisał(a):

Mi tez nie zbyt podoją się ostatnie zdjęcia z Milki. Dziewczyna z książką niby typowe selfie jak bronicie, ale no litości, to jest konkurs, takich są miliony. Wiec jak takie nagradzają to jak loteria, żaden problem trzaskać w każdej sytuacji, czy codziennej czynności. A nóż widelec "wylosują"...Wcześniejsze zdjęcia w większości miały jakiś pomysł, jakieś bardziej kreatywne, i to powinno chodzić w konkursie, więc już nie wiem o co im chodzi i czym się kierują...

A ile posłałaś zdjęć z książką na ten konkurs? emotka

Kreatywne selfie -> jeśli będzie konkurs na współczesny oksymoron, koniecznie poślijcie, nagroda gwarantowana emotka
0 0

claudia

#6166701 Napisano: 29.02.2016 19:44:45
joan napisał(a):

claudia napisał(a):

A ile posłałaś zdjęć z książką na ten konkurs? emotka

Kreatywne selfie -> jeśli będzie konkurs na współczesny oksymoron, koniecznie poślijcie, nagroda gwarantowana emotka

joan no z kasiążką akurat nie, wiem, że  czasem siła w prostych pomysłach emotka  posłałam akurat bardziej wyszukane, i jedno jest już w nagrodzonych jakby co, więc nie chodzi o to że czuję się  tu pokrzywdzona i zgorzkniała, ale mam akurat takie zdanie, że jeśli jest konkurs i specjalnie powołana komisja, powinno się naradzać bardziej wyszukane pomysły emotka  no ale podkreślam, ze to tylko moje odczucie emotka
0 0

monkakk

#6166704 Napisano: 29.02.2016 19:55:12
Jury ma swoje gusta i choćbyście nie wiem co gadali na wygrane prace i ubolewali przez kolejne 3 strony - to ich wybór AMEN!  emotka
0 0

Trysha

#6166721 Napisano: 29.02.2016 20:13:53
kadett33 napisał(a):

Trysha napisał(a):

Czy ktoś już dostał może zwrot za Dove od Smolara za zgłoszenie z pierwszych dni lutego?

tak, z 10 lutego dostałem

Dziękuję. U mnie z z 08.02. nadal nie ma. emotka
0 0

joan

#6166723 Napisano: 29.02.2016 20:18:12
claudia napisał(a):

joan no z kasiążką akurat nie, wiem, że  czasem siła w prostych pomysłach emotka  posłałam akurat bardziej wyszukane, i jedno jest już w nagrodzonych jakby co, więc nie chodzi o to że czuję się  tu pokrzywdzona i zgorzkniała, ale mam akurat takie zdanie, że jeśli jest konkurs i specjalnie powołana komisja, powinno się naradzać bardziej wyszukane pomysły emotka  no ale podkreślam, ze to tylko moje odczucie emotka

Ja w ogóle nic nie posłałam, z książką również nie, więc tym samym laureatka nie miała konkurencji emotka

Jest konkurs i komisja, ale wybierać mają najlepsze selfie, a nie najlepsze zdjęcia. Różnica jest kolosalna.

BTW, ostatnio na FB widziałam konkurs, gdzie trzeba było opisać kobiety w 3 słowach, jakie niby są. I co? I rukwa mać: grafiki, elaboraty, logiczno-matematyczne wywody, uje-muje-dziekie węże. Tacy "kreatywni" ludzie są, że aż im się uszami wylewa i byłoby szkoda, gdyby świat nie zaczerpnął łyka tychże unikatowych talentów. W konkursie udziału nie brałam, ale jak zwykle poraził mnie brak zrozumienia zasad. Gdy tylko zamieszczą listę laureatów, będzie łkanie, że ktoś nad rymosranką godzinę siedział, a ktoś inny kota sąsiadów wypożyczył, a kto inny zupę przypalił, a nagrody nie dostał. Bo jakieś trzysłowne szyty doceniono, no jakże to?!
0 0

#6166724 Napisano: 29.02.2016 20:22:43
Chyba nikt nie liczy na zmianę werdyktu ale można swoja opinie przedstawić. Przyznaj sie - które selfie jest Twoje? Bazie czy ksiazka?
0 0

joan

#6166729 Napisano: 29.02.2016 20:38:07
MartaZey napisał(a):

Chyba nikt nie liczy na zmianę werdyktu ale można swoja opinie przedstawić. Przyznaj sie - które selfie jest Twoje? Bazie czy ksiazka?

Jeśli to pytanie do mnie, to już napisałam wcześniej - na razie mam tylko paragony, ani ja ani nikt ze mną związany, żadnego zdjęcia na ten konkurs nie wysłał emotka
0 0

luko922

#6166732 Napisano: 29.02.2016 20:40:19
Ja podsumuję to tak: Nie podoba mi się nic co wygrywa, bo moje nie wygrywają!!!! No już nie mam siły na ten konkurs emotka
0 0

zaczytana-pola

#6166733 Napisano: 29.02.2016 20:41:00
chyba zawias mamy w wątku emotka nawet wątek się zbuntował emotka
0 0

Gość: anetka129

#6166735 Napisano: 29.02.2016 20:42:15
czy na actimela z c4 na @ przychodzi jakieś podziękowanie?
0 0

zaczytana-pola

#6166736 Napisano: 29.02.2016 20:42:29

zaczytana-pola

#6166738 Napisano: 29.02.2016 20:43:20
anetka129 napisał(a):

Nie, nic nie mam.
0 0

stefania7

#6166739 Napisano: 29.02.2016 20:43:38
anetka129 napisał(a):

nie
0 0

monikar

#6166742 Napisano: 29.02.2016 20:49:54
joan napisał(a):

claudia napisał(a):

Ja w ogóle nic nie posłałam, z książką również nie, więc tym samym laureatka nie miała konkurencji emotka

Jest konkurs i komisja, ale wybierać mają najlepsze selfie, a nie najlepsze zdjęcia. Różnica jest kolosalna.

BTW, ostatnio na FB widziałam konkurs, gdzie trzeba było opisać kobiety w 3 słowach, jakie niby są. I co? I rukwa mać: grafiki, elaboraty, logiczno-matematyczne wywody, uje-muje-dziekie węże. Tacy "kreatywni" ludzie są, że aż im się uszami wylewa i byłoby szkoda, gdyby świat nie zaczerpnął łyka tychże unikatowych talentów. W konkursie udziału nie brałam, ale jak zwykle poraził mnie brak zrozumienia zasad. Gdy tylko zamieszczą listę laureatów, będzie łkanie, że ktoś nad rymosranką godzinę siedział, a ktoś inny kota sąsiadów wypożyczył, a kto inny zupę przypalił, a nagrody nie dostał. Bo jakieś trzysłowne szyty doceniono, no jakże to?!

Widziałam i też mnie głęboko zastanowiło dlaczego ludzie nie rozróżniają 3 słów od 300emotka
0 0