Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: MartaZey

#6173240 Napisano: 15.03.2016 17:26:13
A ja mysle ze to zawiść - ja nie wygrałem, to niech inni tez nic nie maja...A przeciez wygrywamy i tak w wielu konkursach, dostajemy dużo rzeczy za free. Szkoda zycia na bycie malutkim czlowieczkiem
0 0

Gość: brudny

#6173241 Napisano: 15.03.2016 17:26:47
asper01 napisał(a):

Mysia napisał(a):

MartaZey napisał(a):

a co Was boli w wątku paragonowym? Nie wygrałam w Activii, bywa. Ale czemu ktos inny nie ma zgarnąć nagrody skoro ja i tak bym paragon wyrzuciła? Dzis ja pomogę komuś, jutro ktos mi.

Bo to nieuczciwe grać bez paragonu? emotka Skoro my wymagamy od organizatora żeby postępował zgodnie z regulaminem, to my sami powinniśmy też go przestrzegać emotka

Dokładnie! Też uważam, że wątek paragonów powinien być zamknięty. Toć to propagowanie łamania ustalonych zasad. Tym bardziej, że od organizatorów wymagamy ich przestrzegania.

Też uważam, że ten wątek jest wykorzystywany przez pewne osobniki, które z reguły grają w konkursach promocyjnych bez paragonu.emotka
0 0

joan

#6173242 Napisano: 15.03.2016 17:27:28
MartaZey napisał(a):

a co Was boli w wątku paragonowym? Nie wygrałam w Activii, bywa. Ale czemu ktos inny nie ma zgarnąć nagrody skoro ja i tak bym paragon wyrzuciła? Dzis ja pomogę komuś, jutro ktos mi.

Cokolwiek robisz, nie używaj proszę słowa POMOC - to zwykłe wspieranie cwaniaków. Ręka rękę myje. Jedna z błota brudna, a druga z...

I poczytaj wnikliwie, kogo wspierasz. Bo jeśli masz kogokolwiek, lepiej wyślij smsa o treści POMAGAM.

0 0

Gość: elotta

#6173243 Napisano: 15.03.2016 17:28:10
MartaZey napisał(a):

A ja mysle ze to zawiść - ja nie wygrałem, to niech inni tez nic nie maja...A przeciez wygrywamy i tak w wielu konkursach, dostajemy dużo rzeczy za free. Szkoda zycia na bycie malutkim czlowieczkiem

Więc uważasz, że to okej, że ktoś z premedytacją gra bez paragonu i ponosi koszty związane z konkursem dopiero, gdy wygra? Po co ma inwestować, skoro zawsze ktoś oferuje sprzedaż...?
0 0

#6173244 Napisano: 15.03.2016 17:28:14
No wiec mogę trzymać paragon i go nie dawać. Ale jak ktos nie wierzy w rezerwę to czemu ma nie odstąpić? To chyba sprawa indywidualna? Niech sie ludzie dogadają miedzy sobą jak chca...
Mysia napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Mysia napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Bo to nieuczciwe grać bez paragonu? emotka Skoro my wymagamy od organizatora żeby postępował zgodnie z regulaminem, to my sami powinniśmy też go przestrzegać emotka

wiesz co, widocznie ktos napisal lepsza odpowiedz ode mnie. Nie uważam że odstąpienie paragonu skoro nie wygrałam jest jakies strasznie nieuczciwe...

Hmm a nie bierzesz pod uwagę, że jeśli nie sprzedasz, może będzie rezerwa i sms przyjdzie do Ciebie? emotka

0 0

banka-manka

#6173249 Napisano: 15.03.2016 17:30:25
MartaZey napisał(a):

wiesz co, widocznie ktos napisal lepsza odpowiedz ode mnie. Nie uważam że odstąpienie paragonu skoro nie wygrałam jest jakies strasznie nieuczciwe...

Nieuczciwe jest granie bez paragonu, bo jest łamaniem regulaminu, w którym jasno pisze - by wziąć w nim udział należy zakupić produkt i posiadać dowód zakupu.
A nie mnie oceniać, czy wspomaganie nieuczciwego grania, jest nieuczciwe, tu już trzeba ocenić samemu emotka
0 0

#6173250 Napisano: 15.03.2016 17:30:32
Uważam ze to jego sprawa. Równie dobrze może nie znaleźć nikogo z takim paragonem i nagroda mu przejdzie kolo nosa...taka osobnicza skłonność do ryzyka..ale jesli znajdzie kogoś to juz między nimi chyba, prawda? Nie lubię zawiści.
elotta napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Więc uważasz, że to okej, że ktoś z premedytacją gra bez paragonu i ponosi koszty związane z konkursem dopiero, gdy wygra? Po co ma inwestować, skoro zawsze ktoś oferuje sprzedaż...?

0 0

#6173252 Napisano: 15.03.2016 17:31:45
bruce napisał(a):

Ja to widzę tak: powinno się przestrzegać regulaminu, ale czasem siła wyższa to uniemożliwia. Jeżeli mieszkasz blisko wielu marketów z oferowaną w nich sporą ilością konków, masz sporo szczęścia, ale - jeżeli nie? Inna sprawa - Twój paragon uległ zniszczeniu, a wygrałeś i możesz zgłosić inny. Przecież organizator nie zawsze nakazuje wpisanie od razu w zgłoszeniu numeru paragonu, zatem i on dopuszcza taką opcję, aby mieć inne, byle - z podaną datą. Traktuję takie przekazanie paragonu jako pomoc potrzebującym. emotka

Prosisz w trakcie trwania konkursu kogoś choćby z forum o zakup i wtedy od niego kupujesz paragon. Nie po konkursie w przypadku wygranej tylko.

0 0

zezowaty_kot

#6173253 Napisano: 15.03.2016 17:32:02
Prawda jest taka, że paragonów szukają zawsze te same osoby, a jak komuś faktycznie przytrafi się, że chomik zeżre ten paragon to i tak go jakiś znajomy poratuje.
0 0

Gość: aneta411

#6173254 Napisano: 15.03.2016 17:32:24
MartaZey napisał(a):

Skoro Ty dostajesz za free to rozumiem, że  innym też chętnie dajesz za free. Natomiast większość z nas wklada dużo  czasu, pracy i pieniędzy na zgloszenia konkursowe (zakup, dojazd, pomysł, sms)...
Nie liczylabym  na rewanz, bo zwykle te same osoby graja bez paragonu w niemal kazdym konkursie. Wiec w czym Ci pomoga? Moze naucza cwaniactwa.
0 0

banka-manka

#6173255 Napisano: 15.03.2016 17:32:33
bruce napisał(a):

Ja to widzę tak: powinno się przestrzegać regulaminu, ale czasem siła wyższa to uniemożliwia. Jeżeli mieszkasz blisko wielu marketów z oferowaną w nich sporą ilością konków, masz sporo szczęścia, ale - jeżeli nie? Inna sprawa - Twój paragon uległ zniszczeniu, a wygrałeś i możesz zgłosić inny. Przecież organizator nie zawsze nakazuje wpisanie od razu w zgłoszeniu numeru paragonu, zatem i on dopuszcza taką opcję, aby mieć inne, byle - z podaną datą. Traktuję takie przekazanie paragonu jako pomoc potrzebującym. emotka

Nie grasz. Lub kupujesz paragon PRZED wzięciem udziału w konkursie. Jak to - przed wygraną tak trudno kupić ten paragon, ale gdy wygrana prawie w kieszeni to już łatwiej?
0 0

mysia

#6173257 Napisano: 15.03.2016 17:32:54
MartaZey napisał(a):

Uważam ze to jego sprawa. Równie dobrze może nie znaleźć nikogo z takim paragonem i nagroda mu przejdzie kolo nosa...taka osobnicza skłonność do ryzyka..ale jesli znajdzie kogoś to juz między nimi chyba, prawda? Nie lubię zawiści.

elotta napisał(a):

MartaZey napisał(a):

to nie zawiść emotka
ps. a ja nie lubię kombinatorów emotka
0 0

#6173258 Napisano: 15.03.2016 17:33:27
Zasłaniacie sie regulaminem a tak naprawde to większości żyłka chodzi, ze to nie Wy wygraliście. I oto cala tajemnica:) Nie można zawsze wygrywać, dzis ja, jutro Ty.
0 0

#6173259 Napisano: 15.03.2016 17:34:09
MartaZey napisał(a):

elotta napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Nie jestem zawistna. Jeśli nie wygram - jest mi smutno/ jestem wkurzona/ mówię "no trudno". Jeśli ktoś inny wygra uczciwie - mogę mu jedynie pogratulować. Jeśli ktoś wygrywa, a gra w promocyjnych celowo bez paragonu - uważam, że to nie fair i takiej osobie nagroda się nie należy.

Czy tylko ja nie uważam tego za zawistną postawę?
0 0

joan

#6173260 Napisano: 15.03.2016 17:34:20
bruce napisał(a):

Ja to widzę tak: powinno się przestrzegać regulaminu, ale czasem siła wyższa to uniemożliwia. Jeżeli mieszkasz blisko wielu marketów z oferowaną w nich sporą ilością konków, masz sporo szczęścia, ale - jeżeli nie? (...)

To niech k* gra w konkursach aktualnych / fotograficznych / fejsbukowych / twitterowych / instagramowych / smsowych / gazetowych.

I nie pisz o "pomocy potrzebującym", bo w wątku Paragony ciągle te same {wycięte przez Pionasa} emotka

MartaZey - Daj znać zawczasu, jakie masz paragony. W sumie, po co mam z domu wychodzić, zima wróciła, wszak prastara prawda głosi, że lepiej odkupić paragon po rozwiązaniu konkursu od jakiegoś pechowego i pozbawionego talentu cenzuraa emotka
0 0

banka-manka

#6173264 Napisano: 15.03.2016 17:36:01
MartaZey napisał(a):

Zasłaniacie sie regulaminem a tak naprawde to większości żyłka chodzi, ze to nie Wy wygraliście. I oto cala tajemnica:) Nie można zawsze wygrywać, dzis ja, jutro Ty.

emotka
Mam wrażenie, że nie rozumiesz sensu regulaminów i tego, jak cały konkursowy świat na nich się opiera i jak łatwo przez osoby grające bez paragonów, kombinujące wszystko może lecieć.
A dziwnym trafem bardzo często pod wynikami konkursu można spotkać Twoje wpisy krytykujące wybór jury - żyłka chodzi?
0 0

#6173268 Napisano: 15.03.2016 17:37:50
Po nazwaniu mnie cenzuraem - Tobie bym nie odstapila:)
joan napisał(a):

bruce napisał(a):

Ja to widzę tak: powinno się przestrzegać regulaminu, ale czasem siła wyższa to uniemożliwia. Jeżeli mieszkasz blisko wielu marketów z oferowaną w nich sporą ilością konków, masz sporo szczęścia, ale - jeżeli nie? (...)

To niech k* gra w konkursach aktualnych / fotograficznych / fejsbukowych / twitterowych / instagramowych / smsowych / gazetowych.

I nie pisz o "pomocy potrzebującym", bo w wątku Paragony ciągle te same zakazane mordy emotka

MartaZey - Daj znać zawczasu, jakie masz paragony. W sumie, po co mam z domu wychodzić, zima wróciła, wszak prastara prawda głosi, że lepiej odkupić paragon po rozwiązaniu konkursu od jakiegoś pechowego i pozbawionego talentu cenzuraa emotka

0 0

#6173272 Napisano: 15.03.2016 17:40:55
bruce napisał(a):

Joan, ja wiem, rozumiem, ale wyobrażam sobie sytuację podbramkową. Wtedy ja na pewno bym dała mój paragon. Bez względu na regulamin. emotka

Czasem się zdarza, że paragon się zgubi lub się go zje. Czasem, szczególnie początkującym, zdarza się przypadkiem zagrać bez paragonu i wygrać (ja tak miałam w jakimś konkursie l'oreal i, choć nie prosiłam, a tylko się żaliłam na forum, że nie przeczytałam regulaminu i nagroda mi przepadnie, jakaś dziewczyna sama zaproponowała mi pomoc). Zdarza się. Ale jak ktoś umyślnie non stop tak żeruje na innych to nie jest to fajne emotka
0 0

joan

#6173273 Napisano: 15.03.2016 17:41:00
MartaZey napisał(a):

Po nazwaniu mnie cenzuraem - Tobie bym nie odstapila emotka

A Ty myślisz, że kim jesteś dla tych lebrów codziennie grających bez paragonu? Matką Teresą? emotka
Robią Cię w cioola przy każdym konkursie, a Ty im jeszcze paragony sprzedajesz, to Cię jeszcze częściej w cioola robią i tak dalej, neverending story.
0 0

#6173274 Napisano: 15.03.2016 17:41:21
Oooo wycieczka personalna, czekałam na to! Serio nie można przedstawić swojej opinii bez narażania sie na jakies takie teksty? A ujawnisz jak się nazywasz, co by symetrycznie bylo?
Zreszta w wątku paragonowym ludzie paragony z tego co wiem - sprzedają. Wiec jesli chca wygrać to musza ostatecznie ponieść koszt zakupu paragonu, często wyższy niż gdyby sami kupili produkt.
Dobra, ja mam taka opinie, ktos ma inna. Zycie.
0 0