Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mgrzel

#6189434 Napisano: 27.04.2016 14:54:37
ziomal102 napisał(a):

Pora na Koral znowu szaleje... O_O ja już nie mogę patrzeć na te pieprzone bachory, które wygrywają beznadziejnymi zgłoszeniami... emotka emotka emotka

To są DZIECI a nie BACHORY i do tego określenie PIEPRZONE też chyba nie na miejscu...
0 0

mgrzel

#6189435 Napisano: 27.04.2016 14:55:44
zaczytana-pola napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

Ale mają prawo wyrazić (lub nie) zgodę na umieszczanie ich w internecie, dzieci niestety nie emotka

Zatem wywalmy wszystkie dzieci z filmów, seriali, gazet. Ba! Nawet z reklam. Bo przecież to tylko dzieci.
Niech od dzisiaj pampersy reklamują dorośli emotka

emotka emotka emotka
0 0

noisy0000

#6189442 Napisano: 27.04.2016 14:58:58

noisy0000 napisał(a):

Ale mają prawo wyrazić (lub nie) zgodę na umieszczanie ich w internecie, dzieci niestety nie emotka

Zatem wywalmy wszystkie dzieci z filmów, seriali, gazet. Ba! Nawet z reklam. Bo przecież to tylko dzieci.
Niech od dzisiaj pampersy reklamują dorośli emotka

No oczywiście, najlepiej wszystko uogólnić emotka  MOJE ZDANIE jest takie, że jeśli masz ochotę wziąć udział w konkursie to pokaż swoją facjatę a nie wysyłasz dziecko emotka  Niedawno był konkurs Wedla gdzie rodzice wstawiali zdjęcia swoich dzieci umazanych na buzi czekoladą - skojarzenia budziło to różne - dlatego z całym szacunkiem ale nigdy w życiu nie chciałabym, żeby moi rodzice coś takiego zgłaszali ani sama nigdy nie wpadłabym na pomysł umieszczać zdjęcia swoich dzieci. Ale rozumiem ilonar2301, że według Ciebie nikt nie ma prawa mieć własnego zdania zatem nie będę na ten temat dalej polemizować emotka
0 0

zaczytana-pola

#6189443 Napisano: 27.04.2016 15:01:18
nkba napisał(a):

nkba napisał(a):

Dzieci się same tam nie pchają tylko pchają je rodzice emotka Więc obrażaj rodziców, a nie dzieci bo niczemu nie zawiniły emotka

Dlaczego ma obrażać rodziców? Jeśli zasady konkursu nie zabraniają zdjęć z dzieciakami, to rodzic może sobie takie zdjęcie dodać. To nie jest konkurs z wódką, piwem, czy papierosami emotka . A o wyborze decyduje ocena jury, a nie sam

Chodziło mi o to, że jak chce pojechać po kimś - to po tych, co te zgłoszenia dodają. Ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale kieruje swoją złość na dzieci.

Oczywiście, że ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale szlag mnie trafia, gdy obraża się w ten sposób dzieci. Obrażanie rodziców w ten sposób też wkurza. To konkurs z lodami. Podejrzewam, że najwięcej tych lodów zjadają właśnie dzieci. To nie konkurs z alkoholem, papierosami, czy czymś tylko dla dorosłych.
0 0

zaczytana-pola

#6189447 Napisano: 27.04.2016 15:05:10
noisy0000 napisał(a):

No oczywiście, najlepiej wszystko uogólnić emotka  MOJE ZDANIE jest takie, że jeśli masz ochotę wziąć udział w konkursie to pokaż swoją facjatę a nie wysyłasz dziecko emotka  Niedawno był konkurs Wedla gdzie rodzice wstawiali zdjęcia swoich dzieci umazanych na buzi czekoladą - skojarzenia budziło to różne - dlatego z całym szacunkiem ale nigdy w życiu nie chciałabym, żeby moi rodzice coś takiego zgłaszali ani sama nigdy nie wpadłabym na pomysł umieszczać zdjęcia swoich dzieci. Ale rozumiem ilonar2301, że według Ciebie nikt nie ma prawa mieć własnego zdania zatem nie będę na ten temat dalej polemizować emotka

Przecież rozmawiamy o dzieciach. Ogólnie o dzieciach i ich braku prawa do wyrażania bądź niewyrażania zgody na coś emotka . Nie będziemy się ograniczać do tego, że dana rzecz jest dobra w sytuacji A, a już w sytuacji B jest zła emotka .
Gdy ktoś napisze, że nie lubi dzieci w konkursach albo, że znów jury wybrało zdjęcia z dziećmi, to OK, niech tak będzie. Ale nazywanie dzieci p.......... b............... to przesada. Rozumiem- gdyby tak impulsywnie zareagowało dziecko, ale dorosły człowiek? emotka
0 0

Gość: do.ta.3

#6189449 Napisano: 27.04.2016 15:09:56

nkba napisał(a):

nkba napisał(a):

Dzieci się same tam nie pchają tylko pchają je rodzice emotka Więc obrażaj rodziców, a nie dzieci bo niczemu nie zawiniły emotka

Dlaczego ma obrażać rodziców? Jeśli zasady konkursu nie zabraniają zdjęć z dzieciakami, to rodzic może sobie takie zdjęcie dodać. To nie jest konkurs z wódką, piwem, czy papierosami emotka . A o wyborze decyduje ocena jury, a nie sam

Chodziło mi o to, że jak chce pojechać po kimś - to po tych, co te zgłoszenia dodają. Ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale kieruje swoją złość na dzieci.

Oczywiście, że ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale szlag mnie trafia, gdy obraża się w ten sposób dzieci. Obrażanie rodziców w ten sposób też wkurza. To konkurs z lodami. Podejrzewam, że najwięcej tych lodów zjadają właśnie dzieci. To nie konkurs z alkoholem, papierosami, czy czymś tylko dla dorosłych.

:)
0 0

taalvikki

#6189480 Napisano: 27.04.2016 16:28:05
ziomal102 napisał(a):

Pora na Koral znowu szaleje... O_O ja już nie mogę patrzeć na te pieprzone bachory, które wygrywają beznadziejnymi zgłoszeniami... emotka emotka emotka

mam niestety podobne odczucia. od dawna dziecko jest dobrym chwytem konkursowym i nieraz (spośród naprawdę kreatywnych, ale grzeszących dorosłością, prac) wygrywa praca marna, ale z dzieckiem, bo... urocze dzieciątko. podobnie jak rymowanka o niczym, bo... rymowanka.

ja rozumiem, że czasem można zrobić bardzo dobre zdjęcie z dziećmi (starszymi, żeby wiedziały, co się dzieje), ale jak widzę zdjęcia dzieci wpychane na siłę albo w głupich sytuacjach (umazane czekoladą - popatrzcie na jedne ze zdjęć, które wygrało słuchawki. toż to robienie z dziecka pajaca i nie świadczy zbyt dobrze o psychice autora itp), to mnie mdli. oczywiście w koralu można to tłumaczyć, że lody jedzą głównie dzieci (choć to trochę stereotyp, dorośli też się zajadają masowo), to gdy widzę zgłoszenia z dzieciakami, od razu przed oczyma stają mi konkursy o cokolwiek - nieważne, czy żel pod prysznic, czy książkę, czy spa, czy nawet piwo - gdzie pojawiają się przypadkowe zdjęcia z dziećmi. bo dzieci.

zawsze w takim przypadku czekam na to, aż takie, wykorzystane do wygrania czegoś, dziecko, kiedyś też będzie wrzucać w net zdjęcia starej matki, umazanej obiadem. litości. 

a co do reklam (gdzie jednak umowy są chyba nieco inne - i na określony czas udzielają praw do wykorzystania wizerunku), to też nie bardzo pochwalam wykorzystywania do nich dzieci - toż to zwyczajny chwyt na "uroczość" (pampersy może reklamować matka, bo jest bardziej wiarygodna, niż niemowlę, które nie wie co się dzieje i nie zna konkurencji). w przypadku filmów mamy za to jakąś tam sztukę, a nie marne zdjęcie z rodzinnego albumu, więc można to tłumaczyć większym i poważniejszym artystycznym zamysłem, a nie tylko chęcią zdobycia nagrody w konkursie. w przypadku konkursów cel jest najczęściej jeden - ugrać coś dzieckiem (napisałam coś tam, to dla pewności dorzucę dzieciaka, bo szanse wzrosną), bez względu na jakość. 

aha. nie wiem też, dlaczego pojawiło się rozgraniczenie, mówiące, że p....b... może powiedzieć dziecko, a dorosły już nie? czyżby dziecko miało specjalne pozwolenie na takie słowa? emotka
0 0

mdepfs

#6189484 Napisano: 27.04.2016 16:34:03
taalvikki napisał(a):

ziomal102 napisał(a):

mam niestety podobne odczucia. od dawna dziecko jest dobrym chwytem konkursowym i nieraz (spośród naprawdę kreatywnych, ale grzeszących dorosłością, prac) wygrywa praca marna, ale z dzieckiem, bo... urocze dzieciątko. podobnie jak rymowanka o niczym, bo... rymowanka.

ja rozumiem, że czasem można zrobić bardzo dobre zdjęcie z dziećmi (starszymi, żeby wiedziały, co się dzieje), ale jak widzę zdjęcia dzieci wpychane na siłę albo w głupich sytuacjach (umazane czekoladą itp), to mnie mdli. oczywiście w koralu można to tłumaczyć, że lody jedzą głównie dzieci (choć to trochę stereotyp, dorośli też się zajadają masowo), to gdy widzę zgłoszenia z dzieciakami, od razu przed oczyma stają mi konkursy o cokolwiek - nieważne, czy żel pod prysznic, czy książkę, czy spa, czy nawet piwo - gdzie pojawiają się przypadkowe zdjęcia z dziećmi. bo dzieci.

zawsze w takim przypadku czekam na to, aż takie, wykorzystane do wygrania czegoś, dziecko, kiedyś też będzie wrzucać w net zdjęcia starej matki, umazanej obiadem. litości. 

a co do reklam (gdzie jednak umowy są chyba nieco inne - i na określony czas udzielają praw do wykorzystania wizerunku), to też nie bardzo pochwalam wykorzystywania do nich dzieci - toż to zwyczajny chwyt na "uroczość" (pampersy może reklamować matka, bo jest bardziej wiarygodna, niż niemowlę, które nie wie co się dzieje i nie zna konkurencji). w przypadku filmów mamy za to jakąś tam sztukę, a nie marne zdjęcie z rodzinnego albumu, więc można to tłumaczyć większym i poważniejszym artystycznym zamysłem, a nie tylko chęcią zdobycia nagrody w konkursie. w przypadku konkursów cel jest najczęściej jeden - ugrać coś dzieckiem (napisałam coś tam, to dla pewności dorzucę dzieciaka, bo szanse wzrosną), bez względu na jakość. 

pięknie to ujęłaś. Jak najbardziej się z Tobą zgadzam i podpisuję się pod tym emotka
0 0

visserarthur

#6189485 Napisano: 27.04.2016 16:37:21
maryam napisał(a):

Ten pan który śpi i ten w okularach to ten sam? emotka Nie umiem rozpoznać,jeśli tak to fajnie ma...

Widocznie jakiemuś panu w komisji podoba się taki typ...
A co do dzieci, czy jak kto woli, bachorów, to uważam, że skoro uczestnikiem może być osoba, która ukończyła 13 lat, to taka powinna być też na zdjęciu, bo co to za polityka, że dziecko przychodzi ze zdjęciem z przedszkola i mówi "mama, zgłoś moje zdjęcie, bo ja nie mogę"...
0 0

luko922

#6189488 Napisano: 27.04.2016 16:42:35
visserarthur napisał(a):

maryam napisał(a):

Ten pan który śpi i ten w okularach to ten sam? emotka Nie umiem rozpoznać,jeśli tak to fajnie ma...

A co do dzieci, czy jak kto woli, bachorów, to uważam, że skoro uczestnikiem może być osoba, która ukończyła 13 lat, to taka powinna być też na zdjęciu, bo co to za polityka, że dziecko przychodzi ze zdjęciem z przedszkola i mówi "mama, zgłoś moje zdjęcie, bo ja nie mogę"...

Albo pani (paniom) :>> 
0 0

visserarthur

#6189491 Napisano: 27.04.2016 16:45:38
luko922 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

maryam napisał(a):

Albo pani (paniom) :>> 

Po tym, że na drugim zdjęciu jest pani, wnioskuję, że gdyby w komisji były panie, to by nie nagrodziły konkurentki emotka :D..
Luko, miło, że jesteś, bo i tak miałem Ci to napisać: Nie czytaj więcej Pudelka emotka .
0 0

luko922

#6189492 Napisano: 27.04.2016 16:49:39
visserarthur no fakt, o tym nie pomyślałem!emotka
To nie pudelek mnie okłamał tylko Vogule Poland emotka
0 0

joka

#6189499 Napisano: 27.04.2016 17:05:15
Czy na Nałęczowianka jest ograniczenie na gosp.domowe emotka emotka w tamtej było ale w tym coś się nie moge doczytać w regulaminie 
0 0

magalan83

#6189500 Napisano: 27.04.2016 17:06:28
joka napisał(a):

Czy na Nałęczowianka jest ograniczenie na gosp.domowe emotka emotka w tamtej było ale w tym coś się nie moge doczytać w regulaminie 

Dołączam się do pytania. A wogóle jest jakieś ograniczenie na osobę? Ile razy możne wygrać jedna osoba?
0 0

Gość: brudny

#6189503 Napisano: 27.04.2016 17:11:49
magalan83 napisał(a):

joka napisał(a):

Dołączam się do pytania. A wogóle jest jakieś ograniczenie na osobę? Ile razy możne wygrać jedna osoba?

ostatnio było 1 osoba = 1 adres = 1 gospodarstwo = 1 nagroda w Nałęczowiance
0 0

zaczytana-pola

#6189514 Napisano: 27.04.2016 17:37:30
taalvikki napisał(a):

aha. nie wiem też, dlaczego pojawiło się rozgraniczenie, mówiące, że p....b... może powiedzieć dziecko, a dorosły już nie? czyżby dziecko miało specjalne pozwolenie na takie słowa? emotka

Nie napisałam o specjalnym pozwoleniu, a o tak impulsywnej reakcji na niepowodzenie. Małe dziecko najpierw powie/zareaguje, później pomyśli. Dorosły człowiek powinien najpierw pomyśleć, czy coś takiego powinno się w ogólne powiedzieć/ napisać. emotka
0 0

moniazr

#6189519 Napisano: 27.04.2016 17:47:21
aerdna napisał(a):

elmo napisał(a):

jokan napisał(a):

judytkak napisał(a):

andii napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

andii napisał(a):

bc14 napisał(a):

W lewiatanie nowy konkurs 800 rowerow do wygrania po 1 na sklep!:) aaale urnowy  w dodatku o wygranych decyduje komisja ze sklepu;/ moglo byc tak pieknie a tak bedzie dzialo i uswiadamialo gdzie nasze urny by wygralia znajomi wlasciciela sklepu SZKODA

Hello, a gdzie można znaleźć jakieś info o tym konkursie??? bo już wszystko przeszukałam i go nie umiem znaleźć:) z góry dziękujęemotka

http://www.e-konk...an.html#.Vx8ZmfmLTIU

dzięki, no nie widziałam tego:)emotka

Ja też się rozochociłam, ale szybko mi przeszło... Urna i szef komisji właściciel sklepu - na pewno w każdym sklepie będzie uczciwie emotka

a czy to nie przypomina trochę zeszłorocznego Bricomarche z urnami? się napaliłam, a wyszlo jak wyszlo emotka

Czy ktoś już wie o jakie hasło chodzi? 

W reg. jest info - hasło promocyjne sieci Lewiatan.

Ktoś wie, dlaczego sklepów 779 a rowerów ponad 800 ? I mojego miasta brak emotka

Ja chyba wiem. Sklep w mojej miejscowości bierze udział w konkursie, a nie ma go umieszczonego na liście.
0 0

stokrotka238

#6189533 Napisano: 27.04.2016 18:06:39
Wygrał ktoś w Grześkach coś wiecej niż bilety do kina? Bo ja nie przyuważyłam żeby ktoś się chwalił. Coś mi się zdaje, że to wszystko jedno oszustwo...
0 0

kemli

#6189534 Napisano: 27.04.2016 18:07:54
stokrotka238 napisał(a):

Wygrał ktoś w Grześkach coś wiecej niż bilety do kina? Bo ja nie przyuważyłam żeby ktoś się chwalił. Coś mi się zdaje, że to wszystko jedno oszustwo...

wydaje mi się że ktoś tutaj na forum chwalił się kamerką go pro
0 0

kate87

#6189548 Napisano: 27.04.2016 18:47:44
brudny napisał(a):

magalan83 napisał(a):

joka napisał(a):

ostatnio było 1 osoba = 1 adres = 1 gospodarstwo = 1 nagroda w Nałęczowiance

TERAZ JEST JEDNA OSOBA = JEDNA NAGRODA DZIENNA I JEDNA NAGRODA GŁ.

"Jedna osoba i przypisany do niej nr telefonu lub adres e-mailowy może wygrać nie więcej niż po jednejnagrodzie głównej oraz nagrodzie dziennej pod warunkiem spełnienia każdorazowo warunków
uczestnictwa wskazanych w pkt. 2.1, w szczególności pod warunkiem zakupienia każdorazowo Produktów
Promocyjnych potwierdzonego jednym paragonem i wysłania zgłoszenia zgodnie z Regulaminem."
0 0