Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

shell

#6191397 Napisano: 03.05.2016 11:41:59
aerdna napisał(a):

kunlunija napisał(a):

zobaczyłam ten konkurs w bazie i padłam ze śmiechu:)

https://promocja....ywanienasniadanie.pl

Pewnie jakość taka sama, jak w przypadku mydelniczek emotka

Chyba tych żółtych kubków belvitowych z kotem/psem emotka
0 0

M46D4M

#6191404 Napisano: 03.05.2016 12:18:51
rozek napisał(a):

Jak sądzicie, czy te wszystkie konkursy smsowe z Biedronki czy Carrefoura gdzie jest jakaś syta nagroda typu auto mają sens? Skoro nie publikują zwycięskich odpowiedzi bardzo wątpię że komuś się chce czytać powiedzmy 3 tysiące smsów emotka

Wg mnie, odpowiedzi nie publikują, żeby ich nikt nie zachachmęcił, bo kradziei zdjęć i tekstów konkursowych nie brakuje, co widać w wątku Plagiaty (fascynująco obrzydliwa lektura). A co do czytania smsów, to po pierwsze nie 3 tysiące, a 13 tysięcy byłoby bardziej bliższą prawdzie opcją w konkursach z samochodami (ale to tylko moje przypuszczenia), a po drugie w każdej pracy zdarzają się momenty nie-chce-mi-się, ale taka praca, więc "nie chcem, ale muszem" (znów, tylko moje przypuszczenia;).
0 0

shell

#6191410 Napisano: 03.05.2016 12:52:32
Czy można wyrzucić opakowania Lay's po wykorzystaniu kodów? emotka
0 0

olahorub

#6191413 Napisano: 03.05.2016 13:02:30
shell napisał(a):

można nawet zjeść, jak masz ochotę emotka
0 0

norweska20

#6191414 Napisano: 03.05.2016 13:12:12
M46D4M napisał(a):

rozek napisał(a):

Jak sądzicie, czy te wszystkie konkursy smsowe z Biedronki czy Carrefoura gdzie jest jakaś syta nagroda typu auto mają sens? Skoro nie publikują zwycięskich odpowiedzi bardzo wątpię że komuś się chce czytać powiedzmy 3 tysiące smsów emotka

Wg mnie, odpowiedzi nie publikują, żeby ich nikt nie zachachmęcił, bo kradziei zdjęć i tekstów konkursowych nie brakuje, co widać w wątku Plagiaty (fascynująco obrzydliwa lektura). A co do czytania smsów, to po pierwsze nie 3 tysiące, a 13 tysięcy byłoby bardziej bliższą prawdzie opcją w konkursach z samochodami (ale to tylko moje przypuszczenia), a po drugie w każdej pracy zdarzają się momenty nie-chce-mi-się, ale taka praca, więc "nie chcem, ale muszem" (znów, tylko moje przypuszczenia;).

Przełóż sobie ta sytuację na życie ......spróbuj przeczytać 100 haseł i zobaczysz  że w pewnym momencie się wyłączysz i nie będziesz pamiętać co było wcześniej- a co dopiero kilka tysięcy ...jak dla mnie -(tylko przypuszczenia) jeśli już hasła są czytane-  losowana jest grupa reprezentatywna  i z niej to właśnie wybierane są te zwycięskie nagradzane ...    a co do sensu - nie rób nic , nie będziesz mieć nic
0 0

shell

#6191415 Napisano: 03.05.2016 13:22:02
olahorub napisał(a):

shell napisał(a):

yyy.... emotka w sensie czy by odebrać nagrodę trzeba je okazać? nie ma nic takiego w regulaminie ale może coś mi umknęlo emotka
0 0

lola.lola

#6191419 Napisano: 03.05.2016 13:48:53
shell napisał(a):

olahorub napisał(a):

shell napisał(a):

yyy.... emotka w sensie czy by odebrać nagrodę trzeba je okazać? nie ma nic takiego w regulaminie ale może coś mi umknęlo emotka

Nie trzeba emotka
0 0

M46D4M

#6191426 Napisano: 03.05.2016 14:13:15
norweska20 napisał(a):

M46D4M napisał(a):

rozek napisał(a):

Przełóż sobie ta sytuację na życie ......spróbuj przeczytać 100 haseł i zobaczysz  że w pewnym momencie się wyłączysz i nie będziesz pamiętać co było wcześniej- a co dopiero kilka tysięcy ...jak dla mnie -(tylko przypuszczenia) jeśli już hasła są czytane-  losowana jest grupa reprezentatywna  i z niej to właśnie wybierane są te zwycięskie nagradzane ...    a co do sensu - nie rób nic , nie będziesz mieć nic

Popieram! emotka I znowu, tylko moja prywatna opinia: temu właśnie służy czas po zakończeniu konkursu, a przed ogłoszeniem wyników (2-3-4 tygodnie), by nawet na raty (tysiąc dziennie), przy jednorazowym przeczytaniu smsów odsiać, odznaczyć te, które wyróżniają się zwycięskim poziomem. Dla osób z umiejętnością szybkiego czytania oraz wychwytywania chwytliwych pomysłów i przydatnych do dalszej reklamy (albo i nie) tekstów, zdjęć, to powinna być pestka. Ale to taki idealny model rozstrzygania konkursów, polegający na systematyczności, wiem że mogą być i inne, może właśnie takie z losowaniem i grupą reprezentatywną.
0 0

Natie77

#6191429 Napisano: 03.05.2016 14:48:06
Czy ktoś doczytał się w regulaminie (bo niestety ja nie), czy w konkursie Stylizacje Margaret można wygrać więcej niż raz?
0 0

Gość: rozek

#6191454 Napisano: 03.05.2016 17:58:11
Pytam, bo pracowałam kiedyś w agencji reklamowej i jak było nawet 500 zgłoszeń to szczerze mówiąc każdy czytał co 10 i na pewno nikt nie przeczytał wszystkich. Także zastanawiam się, czy takie typoow konkursowe agencje faktycznie analizują wypowiedzi. 
0 0

Gość: gosposia07

#6191481 Napisano: 03.05.2016 21:13:07
delvitto napisał(a):

soniamonia napisał(a):

delvitto napisał(a):

próbuję dać zgłoszenie z auchan, ale nie chce ani drgnąć by przejść dalej po wpisaniu danych:( nr kasy, ten po #, wg wzoru są zakreślone dwie cyfry z 4, ja wpisałam 4, bo tak mam na paragonie, i nie przyjęło, "podaj właściwy nr kasy", a gdy wpisałam dwie, zatrzymało się, i dalej nie idzie;( wpisywaliście bez problemu?

Ja też mam 4 cyfry i to w takiej postaci: 060 9 wpisałam tylko dwie pierwsze i przeszło, ale zasadniczo nie wiem czy tak to ma wyglądać.

no właśnie nie wiem jak to ugryźć, bo jeśli się wpisuje częściowy numer, to skąd wiadomo, jaki to nr kasy, ten właściwy? bo może też być tak, że tylko jedna cyfra jest potrzebna, np 8, jeśli to była kasa o tym numerze. A ja nie pamiętam, nigdy nie patrzę na cyferki do której kasy stoję. 

numer kasy jest na paragonie np. 014
0 0

Gość: gosposia07

#6191486 Napisano: 03.05.2016 21:19:04
mdepfs napisał(a):

ja-sylwia napisał(a):

Brałam dziś udział w konkursie urodzinowym Glamour. Zgłoszenia miały być przyjmowane do godziny 17 a już teraz dostałam wiadomość o wygranej. W regulaminie doczytałam,że trzeba zapłacić 10% podatku jeśli nagroda przekracza 750 zł. Płaszcz,który wygrałam jest wart podobno 900 zł. Czy to normalne żeby wpłacać organizatorowi pieniądze za podatek? Spotkałyście się z czymś takim? Nie wiem co robić..

Tak, to normalne. Jeżeli w  regulaminie jest zastrzeżone, że podatek opłaca zwycięzca to trzeba 10% zapłacić właśnie organizatorowi. Ja kiedyś wygrałam Iphona6 i musiałam płacić 300 zł ;/ Ale tak czy siak się opylało

Płaciłam podatek w ABC a wygrana miała wartość 250 zł (wg nich)
Płaciłam również za wygraną wartości powyżej 750 zł - złotówkę,  było to ujęte w regulaminie, że "zwycięzca kupuje za 1zł"
czyli można WSZYSTKO ominąć, wyminąć..
0 0

mczarna

#6191490 Napisano: 03.05.2016 21:33:24
M46D4M napisał(a):

norweska20 napisał(a):

M46D4M napisał(a):

rozek napisał(a):

Popieram! emotka I znowu, tylko moja prywatna opinia: temu właśnie służy czas po zakończeniu konkursu, a przed ogłoszeniem wyników (2-3-4 tygodnie), by nawet na raty (tysiąc dziennie), przy jednorazowym przeczytaniu smsów odsiać, odznaczyć te, które wyróżniają się zwycięskim poziomem. Dla osób z umiejętnością szybkiego czytania oraz wychwytywania chwytliwych pomysłów i przydatnych do dalszej reklamy (albo i nie) tekstów, zdjęć, to powinna być pestka. Ale to taki idealny model rozstrzygania konkursów, polegający na systematyczności, wiem że mogą być i inne, może właśnie takie z losowaniem i grupą reprezentatywną.

A ja tam Wam wszystkim się dziwię,że liczycie w tego typach konkursach na główną...Po prostu ja nigdy na taką nie liczę i się jej nie łudzę...Często pierdół się nie zdobywa, a co dopiero główne. Szczególnie gdy mamy tych kartonowiczów itd, e-skaywców itd- takie  shity pozaregulaminowe osłabiają wyniki...
0 0

izak1000

#6191493 Napisano: 03.05.2016 21:47:03
Na stronie Mediasmobile jest lista wygranych  z Garniera w Biedronce..(Aktualności)..
0 0

zaczytana-pola

#6191494 Napisano: 03.05.2016 21:55:37
izak1000 napisał(a):

Na stronie Mediasmobile jest lista wygranych  z Garniera w Biedronce..(Aktualności)..

nagrodzonych emotka
0 0

joan

#6191504 Napisano: 03.05.2016 22:37:35
rozek napisał(a):

Pytam, bo pracowałam kiedyś w agencji reklamowej i jak było nawet 500 zgłoszeń to szczerze mówiąc każdy czytał co 10 i na pewno nikt nie przeczytał wszystkich. Także zastanawiam się, czy takie typoow konkursowe agencje faktycznie analizują wypowiedzi. 

A ja się zastanawiam, czy pani dentystka zmienia rękawiczki każdorazowo, czy może w przypadku 10% pacjentów emotka
0 0

edzia21

#6191505 Napisano: 03.05.2016 22:41:39
joan napisał(a):

rozek napisał(a):

A ja się zastanawiam, czy pani dentystka zmienia rękawiczki każdorazowo, czy może w przypadku 10% pacjentów emotka

...a ja rozważam losy igły "jednorazówki" w dłoniach pielęgniarki emotka
0 0

joan

#6191508 Napisano: 03.05.2016 23:31:26
edzia21 napisał(a):

No co Ty, przecież z portali dotyczących zarostu wiadomo, że określenie "jednorazówka" do niczego nie zobowiązuje emotka
0 0

edzia21

#6191509 Napisano: 03.05.2016 23:32:41
joan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

No co Ty, przecież z portali dotyczących zarostu wiadomo, że określenie "jednorazówka" do niczego nie zobowiązuje emotka

Otóż to! emotka
0 0

zaczytana-pola

#6191510 Napisano: 03.05.2016 23:42:51
joan napisał(a):

rozek napisał(a):

Co tam rękawiczki emotka
Gdyby ślina była czerwona...
0 0