Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

kalisto1986

#6227839 Napisano: 11.07.2016 18:01:51
emanuela24 napisał(a):

joan napisał(a):

anusia220 napisał(a):

(...) jeden z uczestników (być może i z tego forum) zgapił perfidnie od nas pracę (...)
Czy wg Was praca jest wzorowana na pracy męża? czy coś sobie uroiłam? (...)

Chyba trochę przesadzasz, a może nawet mocno. Tego typu "krzyżówki" w konkursach to żadna nowość, Scrabble również nie są niczym odkrywczym. Ja bym nikogo z Was nie nagrodziła, bo zero oryginalności w obu pracach - mówię szczerze, bo jest za ciepło, żeby cokolwiek dodatkowo w bawełnę owijać.

Konkursu nie znam, laureata głównej nagrody nie znam. Sama bardzo rzadko biorę udział w konkursach foto, więc i galerii laureatów nie przeglądam, ale podejrzewam, że ktoś w konkursach fotograficznych obyty potwierdzi moje zdanie.

zgadzam się z joan - takie krzyżówki to ja robiłam na konkurs prawie 10 lat temu  - jak nic Twój mąż splagiatował mój pomysł emotka
 do kogo mam teraz pisać emotka

I mój, i mój emotka
Swoją drogą, gdybym miała wybierać z tych dwóch, wybrałabym właśnie tą pracę po lewej. Zdecydowanie estetyczniej to wygląda. 

Gość: anusia220

#6227933 Napisano: 11.07.2016 22:50:04
calle dziękuję za link  emotka

Pozostałym za opinie dziękuję. Nie sądzę, że jest to idealna, czy bardziej estetyczna praca. Nigdzie tak nie napisałam. Nie piszę po to, by poznać opinie na jej temat (pod tym kątem). Obie prace zostały nagrodzone, tak zdecydowała komisja konkursu. Bardziej chodzi mi o niesprawiedliwość w wyborze i tyle. Nie piszę, że mąż miał wygrać główną nagrodę, że to jemu się należy. Tylko, że jest nam przykro, że ta osoba wygrała główną nagrodę. Nie piszę też, że praca jest plagiatem, ale, że ktoś zgapił pomysł z męża pracy (pozostałe prace były zupełnie inne). 

Gość: enfamka

#6227938 Napisano: 11.07.2016 23:02:44
anusia220 napisał(a):

Pozostałym za opinie dziękuję. Nie sądzę, że jest to idealna, czy bardziej estetyczna praca. Nigdzie tak nie napisałam. Nie piszę po to, by poznać opinie na jej temat (pod tym kątem). Obie prace zostały nagrodzone, tak zdecydowała komisja konkursu. Bardziej chodzi mi o niesprawiedliwość w wyborze i tyle. Nie piszę, że mąż miał wygrać główną nagrodę, że to jemu się należy. Tylko, że jest nam przykro, że ta osoba wygrała główną nagrodę. Nie piszę też, że praca jest plagiatem, ale, że ktoś zgapił pomysł z męża pracy (pozostałe prace były zupełnie inne). 

pamiętaj - NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI... jest tylko wybór komisji, lub wyrok sądu, ale nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością!
0 0

visserarthur

#6227940 Napisano: 11.07.2016 23:16:49
enfamka napisał(a):

anusia220 napisał(a):

pamiętaj - NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI... jest tylko wybór komisji, lub wyrok sądu, ale nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością!

Dokładnie tak: Wysoki sądzie, ja tu przyszedłem po sprawiedliwość. Sędzia: tu nie ma sprawiedliwości, tu jest sąd.
2 monkakk, joan 0

Gość: dolly

#6227949 Napisano: 12.07.2016 00:28:45
bruce napisał(a):

kadett33 napisał(a):

może w tym konkursie były do wygrania szklanki i miało to jury skłonić do przyznania tej nagrody z troski o zdrowie uczestnika.

emotka na to nie wpadłam! emotka

Dolly - "... ciezkie (brudne) jest zycie konkursowicza..." - nieprawdaż? emotka emotka

Nie wiem, mnie daleko do takiego...zawodostwa  emotka
0 0

katrin1

#6227961 Napisano: 12.07.2016 07:57:12
carissma napisał(a):

violka88 napisał(a):

Krokodyl napisał(a):

trampek, napisał(a):

A nestle I stopnia informowali juz tzn te bony to nie wiem czy I czy II stopien?

Mam pytanie te skin drinki to o ktorej godzinie sie pojawiaja? tam jest jakas wyznaczona czy kazdego dnia o innej?

z kaufland Nestle informował już w zeszłym tygodniu chyba poniedziałek do piątku trzeba było wysłać dokumenty i paragony emotka
więc dzisiejsze maile to zapewne  z rezerwy 

A nie było tylko informacji o hulajnogach w zeszłym tygodniu? Nie kojarzę, żeby się ktoś chwalił bonami.

To nie rezerwa, w zeszłym tygodniu puścili hulajnogi, wczoraj dopiero bony, 2 stopień emotka
0 0

darog

#6227993 Napisano: 12.07.2016 10:06:48
Biedronka z piłkami z Coca Cola ma niezły bałagan.. dostaliśmy piłke na dane: Mateusz J. (z dokładnym adresem i numerem tel)  Swarzędz... a nasza pewnie pojechała na inny adres..
Co wiecej..wczoraj pani dzwoniła(niby z DPD) że powinniśmy mieć 1 piłkę-a dostaliśmy 2..i ŻEBY ODDAĆ dla kuriera-który jutro przyjdzie..Ja jej na to,,żeby sprawdziła- bo powinniśmy mieć TRZY.. czyli 1 szt brak..

-z adnotacji na paczce wynika że "odbiorca nie zamawiał towaru, odmówił przyjęcia"

niemożliwa wręcz rzecz wśród konkursowiczów..
0 0

aleksiak

#6227999 Napisano: 12.07.2016 10:14:09
Na stronie Develey mam uzbierane trochę punktów ale wszystkie są za zadania i konkursy, kiedyś to wystarczyło by odebrać nagrodę, teraz podobno trzeba mieć tez zakupione produkty z punktami. Ktoś się orientuje ile muszę mieć zakupionych?
0 0

Gość: katrin22

#6228000 Napisano: 12.07.2016 10:17:08
aleksiak napisał(a):

Na stronie Develey mam uzbierane trochę punktów ale wszystkie są za zadania i konkursy, kiedyś to wystarczyło by odebrać nagrodę, teraz podobno trzeba mieć tez zakupione produkty z punktami. Ktoś się orientuje ile muszę mieć zakupionych?

chyba za 10zł, ale nie jestem pewna. Spróbuj wpisać KONKURS w miejsce numeru paragonu.
0 0

jowita-sad

#6228001 Napisano: 12.07.2016 10:17:52
Co to za konkurs z cydrem? aktualny jeszcze?
0 0

aleksiak

#6228003 Napisano: 12.07.2016 10:20:28
katrin22 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

chyba za 10zł, ale nie jestem pewna. Spróbuj wpisać KONKURS w miejsce numeru paragonu.

dzięki emotka
0 0

madzia1-s

#6228007 Napisano: 12.07.2016 10:25:06
@jowita-sad napisał(a):

Wydaje mi się ,że chodzi o to:
http://lubelskiwnosiswiezosc.pl

Juz nieaktualny emotka
0 0

Gość: aniolek33

#6228008 Napisano: 12.07.2016 10:26:40
Lays z pufami ostatni dzień zgłoszeń to który dzień wg ich kolejności?
0 0

jowita-sad

#6228009 Napisano: 12.07.2016 10:27:02
madzia1-s napisał(a):

@jowita-sad napisał(a):

Wydaje mi się ,że chodzi o to:
http://lubelskiwnosiswiezosc.pl

Juz nieaktualny emotka

Dzięki, widze własnie do niedzieli był emotka trudno przegapiłam, a tak lubię cydr emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6228011 Napisano: 12.07.2016 10:28:30
darog napisał(a):

Biedronka z piłkami z Coca Cola ma niezły bałagan.. dostaliśmy piłke na dane: Mateusz J. (z dokładnym adresem i numerem tel)  Swarzędz... a nasza pewnie pojechała na inny adres..
Co wiecej..wczoraj pani dzwoniła(niby z DPD) że powinniśmy mieć 1 piłkę-a dostaliśmy 2..i ŻEBY ODDAĆ dla kuriera-który jutro przyjdzie..Ja jej na to,,żeby sprawdziła- bo powinniśmy mieć TRZY.. czyli 1 szt brak..

-z adnotacji na paczce wynika że "odbiorca nie zamawiał towaru, odmówił przyjęcia"

niemożliwa wręcz rzecz wśród konkursowiczów..

ja wczoraj dostałam z naklejoną drugą etykietą na inne dokładne dane....
0 0

Gość: amif

#6228016 Napisano: 12.07.2016 10:36:34
mają bałagan, do mnie dotarła wczoraj druga piłka z tego konkursu, z moich notatek wynika, że wygrana była jedna sztuka... dane i nr tel się zgadza...
0 0

Gość: logos89

#6228049 Napisano: 12.07.2016 11:33:45
wiecie o co chodzi? Dostałam dwa razy zwrot za ramę smaż jak szef kuchni .. hmmm podobnie miałam z sagą 
0 0

Gość: poprostuanette

#6228057 Napisano: 12.07.2016 11:40:51
http://www.cosmop...l/konkurs/thai-cook/ cxzy wyniki konkursu to były w ogóle?
0 0

trampek,

#6228091 Napisano: 12.07.2016 12:48:14
Czy ten konkurs z Kasztelanem w Tesco się już skonczył bo nie widze go na stronie???
0 0

magalan83

#6228093 Napisano: 12.07.2016 12:49:20
Zapytam raz jeszcze bo tydzień temu pytałam emotka

Weekendowe nagradzanie z familijnych udało sie komuś w I etapie? Były wyniki?
0 0