Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: cc_investigator

#6238268 Napisano: 06.08.2016 20:17:01
sylwika76 napisał(a):

czy jest jeszcze Ktoś Kto nie wygrał noża z Kamisa???
tak mi zależało i niestety żadnego nie wygrałam

1 zgloszenie, na ten moment bez wygranej emotka
0 0

sylwika76

#6238271 Napisano: 06.08.2016 20:18:18
dzięki Dziewczyny- w grupie raźniej
0 0

madzia1-s

#6238277 Napisano: 06.08.2016 20:59:18
czy osoby ktore dzisiaj mialy telefon z kamisa noze dostały maila? ja nie odebralam i nic nie mam, moze beda dzwonic znowu w poniedzialek...
0 0

konrads6

#6238278 Napisano: 06.08.2016 20:59:37
pewnie pierw dzwonią do tych co najwięcej zgłoszeń zrobili - zanim obdzwonią te 2,5 tysiąca (o ile było tyle osób) to im trochę zejdzie - zwłaszcza że muszą dość konkretną rozmowę przeprowadzić (czy brałeś udział w loteri, czy zgadzasz sie na nagrywanie (chyba bylo), notka z regulaminu, pana imie nazwisko, mail, informacja o oswiadczeniu na mailu, co wysłąć i znowu cos o regulaminie)

wczoraj dzownili nie odebrałem, idziś dzwonili i odebrałem, kilka godzin pozniej dostalem maila.
0 0

Gość: giuliettaX

#6238286 Napisano: 06.08.2016 21:17:27
madzia1-s napisał(a):

czy osoby ktore dzisiaj mialy telefon z kamisa noze dostały maila? ja nie odebralam i nic nie mam, moze beda dzwonic znowu w poniedzialek...

mam @ z 16:43 emotka   spoko myślę, że w poniedziałek pójdzie reszta, bo to i tak dziwne, że dzwonią w sobotę  emotka  ja w szoku byłam, bo prawie jeszcze spałam emotka  
0 0

justkra

#6238290 Napisano: 06.08.2016 21:24:00
bruce napisał(a):

justkra napisał(a):

assal napisał(a):

Justkra: W każdym konkursie, gdzie jest piwo lub produkt dla osób pełnoletnich proszą o pesel (niekiedy nawet o skan fragmentu dowodu). Muszą jakoś pełnoletność grających sprawdzić.

Aaaaaa, to o to chodzi. Dziękuję assal za wyjaśnienie emotka

Kilka dni temu na FB jakiś organizator poprosił pod linkiem o wygranych o wysłanie przez laureatów na PW danych osobowych i numerów Pesel, ktoś z nagrodzonych wyraził zdumienie, odmówił i zrezygnował z nagrody (to były bilety do kina), a organizator wpisał komentarz, że numery Pesel są mu niezbędne do podatku. 

Nie mam 100%-owej pewności, ale do skarbówki organizator podaje chyba tylko kwoty odprowadzane w celach opodatkowania nagród. W przypadku nagród o niewielkiej wartości (bilety) to może nawet to nie jest konieczne.
Pozdrawiam Bruce emotka
0 0

edzia21

#6238292 Napisano: 06.08.2016 21:27:45
justkra napisał(a):

bruce napisał(a):

justkra napisał(a):

assal napisał(a):

Justkra: W każdym konkursie, gdzie jest piwo lub produkt dla osób pełnoletnich proszą o pesel (niekiedy nawet o skan fragmentu dowodu). Muszą jakoś pełnoletność grających sprawdzić.

Aaaaaa, to o to chodzi. Dziękuję assal za wyjaśnienie emotka

Kilka dni temu na FB jakiś organizator poprosił pod linkiem o wygranych o wysłanie przez laureatów na PW danych osobowych i numerów Pesel, ktoś z nagrodzonych wyraził zdumienie, odmówił i zrezygnował z nagrody (to były bilety do kina), a organizator wpisał komentarz, że numery Pesel są mu niezbędne do podatku. 

Nie mam 100%-owej pewności, ale do skarbówki organizator podaje chyba tylko kwoty odprowadzane w celach opodatkowania nagród. W przypadku nagród o niewielkiej wartości (bilety) to może nawet to nie jest konieczne.
Pozdrawiam Bruce emotka

Często przy nagrodach o wartości np. 10 tys zł organizator nie chce żadnego peselu...tylko dane + adres i wsio (a też rozlicza US). Ten pesel za bilety to przerost formy nad treścią, nic więcej emotka
1 darog 0

Paula_Paula

#6238293 Napisano: 06.08.2016 21:28:32
sylwika76 napisał(a):

mnie jakoś omijają-chyba za bardzo liczyłam na ten nóż

ja też jeszcze nie miałam telefonu...a wysłałam masę zgłoszeń,
a swoją drogą - czy jedna osoba może wygrać tylko jeden nóż??? Pewnie tak emotka
0 0

justkra

#6238295 Napisano: 06.08.2016 21:32:43
bruce napisał(a):

justkra napisał(a):

Pozdrawiam Bruce emotka

Ja się kompletnie na tym nie znam, w tym zakresie jestem noga do potęgi, wysyłam swoje dane zbyt szybko i bez żadnego zastanowienia, dopiero potem, po przeczytaniu komentarzy innych, nadchodzi opamiętanie - zbyt późno. emotka
Nawzajem. emotka

Ja szczególnie mądra w tym zakresie też nie jestem. Więc forum czytam i się dokształcam emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6238297 Napisano: 06.08.2016 21:35:01
Paula_Paula napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

mnie jakoś omijają-chyba za bardzo liczyłam na ten nóż

ja też jeszcze nie miałam telefonu...a wysłałam masę zgłoszeń,
a swoją drogą - czy jedna osoba może wygrać tylko jeden nóż??? Pewnie tak emotka

tak jedna osoba jeden nóż, przy okazji spytałam miłej Pani czy mogę jeszcze wygrać inne nagrody w kolejnych etapach? to tak o ile się uda, ale też po jednej  emotka
0 0

Gość: mariolakal

#6238304 Napisano: 06.08.2016 21:56:39
konrads6 napisał(a):

pewnie pierw dzwonią do tych co najwięcej zgłoszeń zrobili - zanim obdzwonią te 2,5 tysiąca (o ile było tyle osób) to im trochę zejdzie - zwłaszcza że muszą dość konkretną rozmowę przeprowadzić (czy brałeś udział w loteri, czy zgadzasz sie na nagrywanie (chyba bylo), notka z regulaminu, pana imie nazwisko, mail, informacja o oswiadczeniu na mailu, co wysłąć i znowu cos o regulaminie)

wczoraj dzownili nie odebrałem, idziś dzwonili i odebrałem, kilka godzin pozniej dostalem maila.

Do mnie dzwonili dzisiaj, a wysłałam, jak zwykle jedno zgłoszenie /8 maja/, więc ta teoria nie wchodzi w grę...
PS. Już dawno zapomniałam o tym konku i gdyby nie info na forum, że dzwonią z Kamisa to potraktowałabym Ich jako naciągaczy... emotka
Naszukałam się paragonu, ale znalazłam... Prawie wyblaknięty... emotka
0 0

mczarna

#6238305 Napisano: 06.08.2016 21:58:47
mariolakal napisał(a):

konrads6 napisał(a):

Do mnie dzwonili dzisiaj, a wysłałam, jak zwykle jedno zgłoszenie /8 maja/, więc ta teoria nie wchodzi w grę...
PS. Już dawno zapomniałam o tym konku i gdyby nie info na forum, że dzwonią z Kamisa to potraktowałabym Ich jako naciągaczy... emotka
Naszukałam się paragonu, ale znalazłam... Prawie wyblaknięty... emotka

Ta loteria wyjątkowo długa,więc polecam trzymanie paragonów i opisy kto i jak:P
0 0

Masza86

#6238320 Napisano: 06.08.2016 22:20:02
czy w konkursie w delikatesach centrum wg regulaminu trzeba kupic Lays 80 g, tylko ze podobno takich nie ma sa tylko 90 g, ktos sie oientował czy to bład w regulaminie czy pani w sklepie wprowadziła mnie w błąd ?? emotka
0 0

Gość: mariolakal

#6238321 Napisano: 06.08.2016 22:22:09
Masza86 napisał(a):

czy w konkursie w delikatesach centrum wg regulaminu trzeba kupic Lays 80 g, tylko ze podobno takich nie ma sa tylko 90 g, ktos sie oientował czy to bład w regulaminie czy pani w sklepie wprowadziła mnie w błąd ?? emotka

W moim DC są 80 i 140 g
0 0

Masza86

#6238323 Napisano: 06.08.2016 22:29:36
mariolakal napisał(a):

Masza86 napisał(a):

W moim DC są 80 i 140 g

dzieki w moim tylko 90 gr!emotka
0 0

Gość: usmiech

#6238330 Napisano: 06.08.2016 23:22:52
Masza86 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Masza86 napisał(a):

W moim DC są 80 i 140 g

dzieki w moim tylko 90 gr!emotka

Możesz kupić np. Pepsi i Warkę, nie musisz kupować Laysów.
0 0

zezowaty_kot

#6238337 Napisano: 07.08.2016 03:23:25
W moim są 80g,tylko, że  na paragonie mam 90g emotka
0 0

Gość: natka91

#6238348 Napisano: 07.08.2016 08:35:28
Nie wydaje się wam, że proszenie o ksero pierwszej strony dowodu osobistego w Kamisie przy wygranym nożu to działanie trochę nad wyraz ? Przy młynkach o większej wartości nie prosili o takie coś, a tu przy jednym nożu takie cuś ? Nie wiem dorobić z tym kantem chyba, że tylko mnie poprosili emotka  
0 0

izak1000

#6238355 Napisano: 07.08.2016 09:07:43
natka91 napisał(a):

Nie wydaje się wam, że proszenie o ksero pierwszej strony dowodu osobistego w Kamisie przy wygranym nożu to działanie trochę nad wyraz ? Przy młynkach o większej wartości nie prosili o takie coś, a tu przy jednym nożu takie cuś ? Nie wiem dorobić z tym kantem chyba, że tylko mnie poprosili emotka  

Bo nóż to niebezpieczne narzędzie i może dlatego chcą by trafił w pełnoletnie ręce. Też tak mam z tym ksero.
0 0

darog

#6238356 Napisano: 07.08.2016 09:18:13
assal napisał(a):

???
1. sprzedać alkohol - owszem należy wyłacznie osobie dorosłej, ale kto zabroni posiadać taki paragon 16-latkom i wymyśleć hasło i zagrać?
2. nagroda którą jest piwo/wódka etc - owszem należy wydać dorosłemu, ale jeśli w konkursie promocyjnym piwnym są np rowery i konsole- to 16 latek już takiej nagrody nie może odebrać?

Powyższe oczywiście za zgodą przedstawiciela ustawowego - nie ma żadnych przeciwskazań. Mimo iż "w tle" produktem jest alkohol..
0 0