Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

assal

#6238357 Napisano: 07.08.2016 09:22:32
Darekgryko: Każda firma, co robi konkurs z alkoholem "w tle", by uniknąć późniejszych problemów, ma zapis w regulaminie, że konkurs dla osób pełnoletnich.
Chyba że jacyś amatorzy się za konkurs biorą to potem przepraszają za niedopatrzenie (tak było ostatnio w konkursie wina jakiegoś na fb).
1 darog 0

darog

#6238359 Napisano: 07.08.2016 09:24:50
izak1000 napisał(a):

natka91 napisał(a):

Nie wydaje się wam, że proszenie o ksero pierwszej strony dowodu osobistego w Kamisie przy wygranym nożu to działanie trochę nad wyraz ? Przy młynkach o większej wartości nie prosili o takie coś, a tu przy jednym nożu takie cuś ? Nie wiem dorobić z tym kantem chyba, że tylko mnie poprosili emotka  

Bo nóż to niebezpieczne narzędzie i może dlatego chcą by trafił w pełnoletnie ręce. Też tak mam z tym ksero.

w innym etapie są słoiczki na przyprawy.. wątpie, iż w związku z tym rodzajem nagrody zmienili regulamin.. Niebezpieczna może być tez białą kartka..też można zrobić krzywdę..jak nie donosem to pod odpowiednim kątem można sobie nieżle taką kartką skórę naciąć.. Poza tym nie ma żadnej ustawy na temat iż dzieciak nie może posługiwac się nożem..chleb masłem niech smaruje łyżką najlepiej plastikową..
Ile Smolar przeprowadził loterii? Nawet gdzie kupnem było np piwo na stacji benzynowej, żądał kiedykolwiek dowodu? te Albedo to specyficzna agencja i pora dać im pstryczek.
0 0

sylwika76

#6238362 Napisano: 07.08.2016 09:29:21
czy w konkursie Tesco z garnierem tam gdzie są pytania etapowe trzeba mieć paragon z danego etapu czy nie ma to znaczenia?
0 0

aerdna

#6238364 Napisano: 07.08.2016 09:52:02
sylwika76 napisał(a):

czy w konkursie Tesco z garnierem tam gdzie są pytania etapowe trzeba mieć paragon z danego etapu czy nie ma to znaczenia?

Konkurs jest ogólnopolski, nie tylko w Tesco.
0 0

pioge7

#6238365 Napisano: 07.08.2016 09:55:18
na wysłanie danych o nawałkę jest czas do dziś? tak?
0 0

konrads6

#6238366 Napisano: 07.08.2016 10:03:21
największy problem z wysyłaniem skanu dowodu mają najpewniej osoby, które grały na xx słupów albo całą rodzinę nawet ich o tym nie informując i teraz mają dylemat (kasa na produkty poszła, kilka nozy wygranych i nie ma skanu dowodów) emotka ja nie widzę żadnego w tym problemu - mają takie prawo w regulaminie, jeżeli się tego nie akceptuje to nie trzeba było brać w nim udziału (a z tego co czytałem to w prawie  każdym konkursie mają prawo weryfikowania tożsamości)

xena

#6238371 Napisano: 07.08.2016 10:38:01
czy ktoś ostatnio wysyłał zgłoszenie na konkurs z wyprawą rowerową w Leclercu?? zgłoszenia można wysyłać do jutra, ja wysłałam smsa wczoraj wieczorem -nie ma żadnej zwrotki emotka próbował ktoś?? wcześniej było ok??
0 0

darog

#6238372 Napisano: 07.08.2016 10:46:45
konrads6 napisał(a):

największy problem z wysyłaniem skanu dowodu mają najpewniej osoby, które grały na xx słupów albo całą rodzinę nawet ich o tym nie informując i teraz mają dylemat (kasa na produkty poszła, kilka nozy wygranych i nie ma skanu dowodów) emotka ja nie widzę żadnego w tym problemu - mają takie prawo w regulaminie, jeżeli się tego nie akceptuje to nie trzeba było brać w nim udziału (a z tego co czytałem to w prawie  każdym konkursie mają prawo weryfikowania tożsamości)

albo Ci, którzy troszeczkę znają się na prawie i wiedzą, że tego typu dane mogą służyć do wpisywania poparcia np na listach wyborczych..i innych.. (np sprawa Renaty Berger, która ileś setek wpisała osób bo znała ich dane konketnie: imie nazwisko i date urodzenia  od kogoś  urzędu...a ci sami zaprzeczyli..)
0 0

Gość: natka91

#6238373 Napisano: 07.08.2016 10:53:21
darog napisał(a):

izak1000 napisał(a):

natka91 napisał(a):

Nie wydaje się wam, że proszenie o ksero pierwszej strony dowodu osobistego w Kamisie przy wygranym nożu to działanie trochę nad wyraz ? Przy młynkach o większej wartości nie prosili o takie coś, a tu przy jednym nożu takie cuś ? Nie wiem dorobić z tym kantem chyba, że tylko mnie poprosili emotka  

Bo nóż to niebezpieczne narzędzie i może dlatego chcą by trafił w pełnoletnie ręce. Też tak mam z tym ksero.

w innym etapie są słoiczki na przyprawy.. wątpie, iż w związku z tym rodzajem nagrody zmienili regulamin.. Niebezpieczna może być tez białą kartka..też można zrobić krzywdę..jak nie donosem to pod odpowiednim kątem można sobie nieżle taką kartką skórę naciąć.. Poza tym nie ma żadnej ustawy na temat iż dzieciak nie może posługiwac się nożem..chleb masłem niech smaruje łyżką najlepiej plastikową..
Ile Smolar przeprowadził loterii? Nawet gdzie kupnem było np piwo na stacji benzynowej, żądał kiedykolwiek dowodu? te Albedo to specyficzna agencja i pora dać im pstryczek.

Zgadzam się w zupełności. A co wypowiedzi konrads6 to każdy sądzi po sobie. Kupuje produkty kamis bez względu na konkursy i gram tylko na siebie. Jeden noz na jedno zgłoszenie to raczej nie są hurtowe ilości. Jednak uwazam, że skany dowodu przy tak symbolicznej nagrodzie to lekkie przecięcie, a na zbieranie tak wrażliwych danych nie każdy przechodzi obojętnie. Z checią odstąpie tą jedna nagrodę dla owych przytoczonych osób wysyłających zgłoszenia na innych emotka
1 darog 0

Gość: brudny

#6238374 Napisano: 07.08.2016 10:59:13
natka91 napisał(a):

darog napisał(a):

izak1000 napisał(a):

natka91 napisał(a):

Zgadzam się w zupełności. A co wypowiedzi konrads6 to każdy sądzi po sobie. Kupuje produkty kamis bez względu na konkursy i gram tylko na siebie. Jeden noz na jedno zgłoszenie to raczej nie są hurtowe ilości. Jednak uwazam, że skany dowodu przy tak symbolicznej nagrodzie to lekkie przecięcie, a na zbieranie tak wrażliwych danych nie każdy przechodzi obojętnie. Z checią odstąpie tą jedna nagrodę dla owych przytoczonych osób wysyłających zgłoszenia na innych emotka

Ktoś tu chyba nie czuje ironii emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6238375 Napisano: 07.08.2016 11:08:03
darog napisał(a):

konrads6 napisał(a):

albo Ci, którzy troszeczkę znają się na prawie i wiedzą, że tego typu dane mogą służyć do wpisywania poparcia np na listach wyborczych..i innych.. (np sprawa Renaty Berger, która ileś setek wpisała osób bo znała ich dane konketnie: imie nazwisko i date urodzenia  od kogoś  urzędu...a ci sami zaprzeczyli..)

ja również nie widze problemu w wysłaniu im skanu dowodu. Zamazuje się pesel i po problemie. 
0 0

pioge7

#6238387 Napisano: 07.08.2016 12:07:04
bruce napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

W moim są 80g,tylko, że  na paragonie mam 90g emotka

Mnie tak urządził sklep abc z batonikiem Mars (pomijam fakt, że zamiast dwóch kasjerka najpierw policzyła mi pięćdziesiąt dwa takie batony), dlatego wygrana stówa pewnie przepadnie. emotka

ale czemu przepadnie? Pewnie zrobiła STORNO i wbiła 2x??? Bo Mars miał być 50 g a nie 51g jak było w regulaminie, pisałem do nich, i mam odpowiedź:

Tak oczywiscie, w regulaminie pojawila sie bledna gramatura - powinno byc 50g

0 0

pioge7

#6238401 Napisano: 07.08.2016 13:34:05
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ale czemu przepadnie? Pewnie zrobiła STORNO i wbiła 2x??? Bo Mars miał być 50 g a nie 51g jak było w regulaminie, pisałem do nich, i mam odpowiedź:

Tak oczywiscie, w regulaminie pojawila sie bledna gramatura - powinno byc 50g

Dziękuję Ci bardzo za pocieszenieemotka , ale ja - o ile dobrze pamiętam, bo paragon wysłałam, w 100% zaskoczona powiadomieniem o wygranej (ja i quiz kibica - szok! emotka ) - miałam na paragonie w ogóle jakąś dziwaczną wagę tego nieszczęsnego batonika. Sprzedawczyni powiedziała, że tylko tak jej "nabija" kasa. emotka Napisałam im o tym, ale wątpię, czy to uwzględnią. emotka

Edit: Nie, nie pamiętam, Monkakk, do kiedy, a widzę, że stronka konkursu już nie działa.

A może nóż się uda emotka  :) mi pomagał brat w quizie bo tez się nie czuje kibicem emotka  piłki nożnej emotka  
0 0

tosca

#6238409 Napisano: 07.08.2016 13:53:33
Mam pytanko do osób,które wzięły udział w tym konkursie http://pytanieomi...sowanie-z-patentem/.
Udało Wam się wysłać formularz zgłoszeniowy?Próbowałam kilkakrotnie,ale nic z tego i nie wiem dlaczego tak się dzieje.Czy to jakiś błąd na stronie,czy może ja robię coś nie tak?
0 0

pioge7

#6238412 Napisano: 07.08.2016 14:11:31
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A może nóż się uda emotka  :) mi pomagał brat w quizie bo tez się nie czuje kibicem emotka  piłki nożnej emotka  

Dzięki. emotka Produkt miałam dobry, tylko paragon znowu błędnie podaje (jak zwykle zresztą w najbliższym mi abc). emotka
Powiem Ci, nie miałam pojęcia, co to za zasady, jak tam weszłam i zaczęłam odpowiadać, to mi się zrobiło wstyd, bo kojarzyłam - jak przez mgłę - tylko to, co zasłyszałam przypadkiem podczas śledzenia przez męża meczy z ostatnich lat. Nawet tu chyba na forum pisałam, że masakrycznie trudne te pytania. emotka

Czytałem o tym co pisałaś i aż się bałem co to tam będzie emotka  ale brat dość sobie radził i było 6/7 i 5/7 i 4 bony wpadły emotka  
Ja w abc jak kupowałem i miałem np. Paragon i napisane SŁODYCZE to wysyłałem im z paragonem opakowanie po czekoladzie czy co tam trzeba było kupić i nagrody zawsze dochodziły, teraz sam pracuje w abc i mamy opisane dobrze paragony wiec wiem co pisać by na przyszłość było ok emotka   
0 0

Gość: kluseczka

#6238437 Napisano: 07.08.2016 17:25:12
czy były wyniki z Łomży, tam gdzie były leżaki do wygrania?
0 0

konrads6

#6238451 Napisano: 07.08.2016 18:30:39
natka91 napisał(a):

a moim zdaniem przy 2 500 nagrodach to dobre posunięcie, bo na moje oko sporo ludzi grałoby na słupy - nawet wątpię czy mieli te 2 500 osób bo reklamę tego konkursu w kauflandzie tylko widziałem (poza internetem) i to prawie wcale nie rzuca się w oczy.

wymagają tylko 1-szej strony dowodu, a tam numery PESEL nawet nie ma, więc śmieszą mnie tutaj niektórych obawy emotka poza tym, przed wysłaniem zgłoszenia zaznaczasz akceptacje regulaminu, więc skoro nie pasuje to po co się zgłaszać ?
0 0

Gość: ana8564

#6238457 Napisano: 07.08.2016 18:52:06
Mam problem z konkursem z biedronki, gdzie do wygrania są walizki ,po wysłaniu smsa nie dostałam zwrotki, minęły już 24 h a tu nadal cisza, w czym tkwi problem????
0 0

pioge7

#6238464 Napisano: 07.08.2016 19:29:11
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Czytałem o tym co pisałaś i aż się bałem co to tam będzie emotka  ale brat dość sobie radził i było 6/7 i 5/7 i 4 bony wpadły emotka  
Ja w abc jak kupowałem i miałem np. Paragon i napisane SŁODYCZE to wysyłałem im z paragonem opakowanie po czekoladzie czy co tam trzeba było kupić i nagrody zawsze dochodziły, teraz sam pracuje w abc i mamy opisane dobrze paragony wiec wiem co pisać by na przyszłość było ok emotka   

Ja panikowałam, bo całkiem nie znam się na sporcie emotka , stąd ten szok, że wygrana się w ogóle trafiła. emotka
Moje paragony w abc wiecznie źle są opisane, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że - dokądkolwiek się udam - z reguły zawsze mam to samo: niby jest szyld z logo abc, a sprzedawcy mówią, że sklep już do tej sieci TERAZ nie należy... emotka

Sprawdzaj na stronie adres...moj abc był na stronie dwa miesiące przed szyldem... I oficjalnie można było grać 

Inny nie ma szyldu a na stronie jest .....
Oni tak juz mają
0 0

Gość: agusia222

#6238467 Napisano: 07.08.2016 20:00:16
ana8564 napisał(a):

Mam problem z konkursem z biedronki, gdzie do wygrania są walizki ,po wysłaniu smsa nie dostałam zwrotki, minęły już 24 h a tu nadal cisza, w czym tkwi problem????

ja też wysłałam dziś i zero zwrotki emotka
0 0