Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

maryam

#6244455 Napisano: 22.08.2016 21:18:11
scrabble napisał(a):

joan napisał(a):

nelunia napisał(a):

Wieczko jest przezroczyste,pod nim jest sreberko z napisem"wygraj dom z natury"i kodem.Kod jest widoczny dla każdegoemotka niby nie opłaca się  wysłać samego kodu/ nie mając opakowania/ale obawiam  się idiotów, którzy o tym nie pomyślą emotka

Czyli znowu promocja dla właścicieli sklepów emotka

Pomijam fakt, że można kupić serek, a w domu się okaże, że jakiś sklepowy łazęga konkursowo nieobyty już ten kod wcześniej spisał i wklepał. Eh.

Po prostu nie można kupować w małych, prywatnych sklepach. Właściciel może odstawić paletę na zaplecze, wysłać kody, jeśli po tygodniu pojawią się wyniki i nie wygra- odstawić ją na półkę i lecieć dalej...
Oczywiście nikogo nie oskarżam, nie spotkałam się z czymś takim ale teoretycznie to jest możliwe. 
Lepiej kupować w dużych marketach, mają tam tyle roboty, że nie będzie czasu emotka

edit. ok, 1,23 zł sms, nieźle.

No przecież jeśli serek kupi się w małym sklepie i kod będzie zużyty to sie wraca i reklamuje emotka
1 scrabble 0

madzia1-s

#6244458 Napisano: 22.08.2016 21:20:17
W ogole zapis w regulaminie ze w przypadku zwyciestwa nalezy odesłac oswiadczeniee paragon i kod w terminei 7 dni DECYDUJE DATA DOTARCIA DO AGENCJI a nie data stempla pocztowego...

Gdy przesyłka nie dojdzie na czas nagroda przepada na korzysc organizatora wrr emotka
0 0

monkakk

#6244459 Napisano: 22.08.2016 21:21:46
maryam napisał(a):

scrabble napisał(a):

joan napisał(a):

nelunia napisał(a):

Wieczko jest przezroczyste,pod nim jest sreberko z napisem"wygraj dom z natury"i kodem.Kod jest widoczny dla każdegoemotka niby nie opłaca się  wysłać samego kodu/ nie mając opakowania/ale obawiam  się idiotów, którzy o tym nie pomyślą emotka

Pomijam fakt, że można kupić serek, a w domu się okaże, że jakiś sklepowy łazęga konkursowo nieobyty już ten kod wcześniej spisał i wklepał. Eh.

Po prostu nie można kupować w małych, prywatnych sklepach. Właściciel może odstawić paletę na zaplecze, wysłać kody, jeśli po tygodniu pojawią się wyniki i nie wygra- odstawić ją na półkę i lecieć dalej...
Oczywiście nikogo nie oskarżam, nie spotkałam się z czymś takim ale teoretycznie to jest możliwe. 
Lepiej kupować w dużych marketach, mają tam tyle roboty, że nie będzie czasu emotka

No przecież jeśli serek kupi się w małym sklepie i kod będzie zużyty to sie wraca i reklamuje emotka

Czyli moja teoria o zdzieraniu sreberka spod wieczka i sprzedawanie serka z samym wieczkiem nabrała realnego obrotu sprawy ... bo sreberko trzeb mieć w razie wygranej ? Czy sam paragon starczy?
0 0

nelunia

#6244460 Napisano: 22.08.2016 21:22:13
Przepraszam za zakryty kod, ale jestem przezorna emotka

0 0

monkakk

#6244461 Napisano: 22.08.2016 21:22:59
madzia1-s napisał(a):

W ogole zapis w regulaminie ze w przypadku zwyciestwa nalezy odesłac oswiadczeniee paragon i kod w terminei 7 dni DECYDUJE DATA DOTARCIA DO AGENCJI a nie data stempla pocztowego...

Gdy przesyłka nie dojdzie na czas nagroda przepada na korzysc organizatora wrr emotka

cwaniaczki ... ja chyba pojechałabym osobiście za taki domek ;d
0 0

Gość: giuliettaX

#6244467 Napisano: 22.08.2016 21:32:36
monkakk napisał(a):

maryam napisał(a):

scrabble napisał(a):

joan napisał(a):

nelunia napisał(a):

Czyli moja teoria o zdzieraniu sreberka spod wieczka i sprzedawanie serka z samym wieczkiem nabrała realnego obrotu sprawy ... bo sreberko trzeb mieć w razie wygranej ? Czy sam paragon starczy?

na taką teorię to jest Sanepid emotka  te serki i tak mają krótki termin, ale na pewno mugole powysyłają kody z regału i w markecie dla takiej nagrody....  
0 0

scrabble

#6244470 Napisano: 22.08.2016 21:39:09
monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

za domek tak a za bon? Wszyscy pojadą? emotka  Jaja jakieś. To co, trzeba będzie pozwać Pocztę? 

Odnośnie AUDI w Kaufie.... emotka  pierwsza rzecz:
- dlaczego nie ma wartości nagrody? Sprawdziłam i np. roczniki 2016 to kwota od 97 do 140 tysięcy ale weźmy już model z 2015 czy starszy... Nie podoba mi się to. 
- druga sprawa, rocznik też nie jest podany ani tym bardziej kwota należnego podatku (to jest normalne przy tak cennych nagrodach?)
- kolejna, nie jest jasno opisane kiedy zbiera się szanowna komisja. po każdym etapie? do 30 listopada ma być lista ale ma się 7 dni na dostarczenie danych. 7 od dnia zakończenia konkursu? Zazwyczaj jest podane, że do tego i tego odbędą się obrady + x dni na powiadomienie.
emotka  Coś mi się wydaje, że ani 1 osóbka z forum nie pochwali się Audi z Kaufa....

joan

#6244474 Napisano: 22.08.2016 21:47:00
scrabble napisał(a):

(...) Coś mi się wydaje, że ani 1 osóbka z forum nie pochwali się Audi z Kaufa....

Źle Ci się wydaje.

Wartość auta nie jest podana, bo to będzie funkiel nówka i pewnie Kaufik jeszcze tych samochodów nie kupił i aktualnie nie wiedzą, ile co do złocisza będą kosztowały. Zresztą: możliwe że Kaufik dodatkowo wykupi roczne ubezpieczenie OC do samochodów, a to również zwiększa wartość nagrody.

Dokładne terminy nie zostały podane, bo to zależy od ilości zgłoszeń. Biorąc pod uwagę ostatnie "większe" konkursy Kaufika można założyć, że rzetelnie podejdą do sprawy i wolą się nie ograniczać terminami. W innym wypadku zawsze ktoś dzwoni i d* zawraca emotka
0 0

Gość: cc_investigator

#6244478 Napisano: 22.08.2016 21:50:18
scrabble napisał(a):

monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

za domek tak a za bon? Wszyscy pojadą? emotka  Jaja jakieś. To co, trzeba będzie pozwać Pocztę? 

- dlaczego nie ma wartości nagrody? Sprawdziłam i np. roczniki 2016 to kwota od 97 do 140 tysięcy ale weźmy już model z 2015 czy starszy... Nie podoba mi się to. 
- druga sprawa, rocznik też nie jest podany ani tym bardziej kwota należnego podatku (to jest normalne przy tak cennych nagrodach?)
- kolejna, nie jest jasno opisane kiedy zbiera się szanowna komisja. po każdym etapie? do 30 listopada ma być lista ale ma się 7 dni na dostarczenie danych. 7 od dnia zakończenia konkursu? Zazwyczaj jest podane, że do tego i tego odbędą się obrady + x dni na powiadomienie.
emotka  Coś mi się wydaje, że ani 1 osóbka z forum nie pochwali się Audi z Kaufa....

Myślę, że parę samochodów trafi na forum, jeśli laurki i linki dostaną bana. A niedoróby regulaminowe wynikają w mojej opinii z tego,  że konkurs robi sam kaufland, nie agencja, która takich regulaminów strzela na pęczki.
0 0

scrabble

#6244479 Napisano: 22.08.2016 21:51:44
joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

(...) Coś mi się wydaje, że ani 1 osóbka z forum nie pochwali się Audi z Kaufa....

Źle Ci się wydaje.

Wartość auta nie jest podana, bo to będzie funkiel nówka i pewnie Kaufik jeszcze tych samochodów nie kupił i aktualnie nie wiedzą, ile co do złocisza będą kosztowały. Zresztą: możliwe że Kaufik dodatkowo wykupi roczne ubezpieczenie OC do samochodów, a to również zwiększa wartość nagrody.

Dokładne terminy nie zostały podane, bo to zależy od ilości zgłoszeń. Biorąc pod uwagę ostatnie "większe" konkursy Kaufika można założyć, że rzetelnie podejdą do sprawy i wolą się nie ograniczać terminami. W innym wypadku zawsze ktoś dzwoni i d* zawraca emotka

No to nówka z full wyposażeniem 141 tysięcy... po co się rozdrabniają? Czy podanie takiej informacji coś by zmieniło? 

No nic, skoro tak mówisz to uwierzę na słowo i dziś śpię spokojnie emotka
0 1 maria1980

scrabble

#6244480 Napisano: 22.08.2016 21:54:07
cc_investigator napisał(a):

scrabble napisał(a):

monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

Myślę, że parę samochodów trafi na forum, jeśli laurki i linki dostaną bana. A niedoróby regulaminowe wynikają w mojej opinii z tego,  że konkurs robi sam kaufland, nie agencja, która takich regulaminów strzela na pęczki.

Nie brałam nigdy udziału w konkursie Kaufa z takimi nagrodami, nie czytałam tamtych regulaminów dlatego mnie to zastanawiało. Teraz wszystko jasne emotka
0 0

joan

#6244481 Napisano: 22.08.2016 21:54:19
scrabble napisał(a):

No to nówka z full wyposażeniem 141 tysięcy... po co się rozdrabniają? Czy podanie takiej informacji coś by zmieniło? 

Niekoniecznie z full wyposażeniem, ale na pewno zgodna z opisem w regulaminie. Myślę, że brak szczegółów może być zabezpieczeniem przed oskarżeniami, że "a moje auto jest warte 3 tysiące mniej, niż wynika z regulaminu, wypłaćcie mi to!" Dadzą auto + odprowadzą podatek, czego chcieć więcej? emotka
0 0

scrabble

#6244484 Napisano: 22.08.2016 21:59:10
joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

Niekoniecznie z full wyposażeniem, ale na pewno zgodna z opisem w regulaminie. Myślę, że brak szczegółów może być zabezpieczeniem przed oskarżeniami, że "a moje auto jest warte 3 tysiące mniej, niż wynika z regulaminu, wypłaćcie mi to!" Dadzą auto + odprowadzą podatek, czego chcieć więcej? emotka

W zasadzie niczego, biorę w ciemno jak mówisz, że dadzą !

Ale na poważnie, w każdym konkursie, nawet durna szklanka ze słomką jest wyraźnie opisana 8 zł... A tu 10 samochodów i nie ma podstawowych danych.
0 0

luko922

#6244491 Napisano: 22.08.2016 22:10:35
scrabble napisał(a):

joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

W zasadzie niczego, biorę w ciemno jak mówisz, że dadzą !

Ale na poważnie, w każdym konkursie, nawet durna szklanka ze słomką jest wyraźnie opisana 8 zł... A tu 10 samochodów i nie ma podstawowych danych.

Zawsze można do nich napisać i rozwiać swoje wątpliwości. Mi odpisali bardzo wyczerpująco i szybko gdy pytałem o nagradzanie linkó do youtuba emotka
0 1 maria1980

Gość: bc14

#6244494 Napisano: 22.08.2016 22:28:18
i co uznaja linki?
0 0

luko922

#6244497 Napisano: 22.08.2016 22:30:27
bc14 napisał(a):

i co uznaja linki?

Zgodnie z regulaminem konkursu zadanie polega na kreatywnym dokończeniu zdania: „Lubię robić zakupy w marketach Kaufland, ponieważ…”, zwanego dalej „Hasłem”. Wszelkie linki do serwisów zewnętrznych nie będą przez nas uznawane, zależy nam aby jak największa ilość Klientów miała szanse na udział w konkursie.

Dopuszczalna ilość znaków w formularzu jest bardzo duża, z pewnością nie będzie stanowić ograniczenia dla uczestników konkursu. Jednakże prosimy o zwrócenie uwagi, na pkt. 4. § 6 regulaminiu 
"Komisja dokona oceny Haseł uwzględniając w szczególności ich zgodność z niniejszym Regulaminem, oryginalność, a także pomysłowość oraz kreatywność twórców."

scrabble

#6244500 Napisano: 22.08.2016 22:44:03
luko922 napisał(a):

bc14 napisał(a):

i co uznaja linki?

Zgodnie z regulaminem konkursu zadanie polega na kreatywnym dokończeniu zdania: „Lubię robić zakupy w marketach Kaufland, ponieważ…”, zwanego dalej „Hasłem”. Wszelkie linki do serwisów zewnętrznych nie będą przez nas uznawane, zależy nam aby jak największa ilość Klientów miała szanse na udział w konkursie.

Dopuszczalna ilość znaków w formularzu jest bardzo duża, z pewnością nie będzie stanowić ograniczenia dla uczestników konkursu. Jednakże prosimy o zwrócenie uwagi, na pkt. 4. § 6 regulaminiu 
"Komisja dokona oceny Haseł uwzględniając w szczególności ich zgodność z niniejszym Regulaminem, oryginalność, a także pomysłowość oraz kreatywność twórców."

Ludzie poważnie robią filmiki na YT? emotka  Brak mi wyobraźni.
0 0

nkba

#6244501 Napisano: 22.08.2016 22:49:56
scrabble napisał(a):

luko922 napisał(a):

bc14 napisał(a):

i co uznaja linki?

Ludzie poważnie robią filmiki na YT? emotka  Brak mi wyobraźni.

niestety tak emotka ale mnie rozwalają podoczepiane do zgłoszeń laurki i makiety kiedy należy coś napisać emotka a jeszcze gorzej organizatorzy, którzy to nagradzają emotka w ubiegłym roku brałam udział w takim przedstawieniu pt. "krówka nagrodówka" emotka
1 ZetZ 0

maria1980

#6244506 Napisano: 22.08.2016 23:10:18
[quote=
scrabble napisał(a):

monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

madzia1-s]W ogole zapis w regulaminie ze w przypadku zwyciestwa nalezy odesłac oswiadczeniee paragon i kod w terminei 7 dni DECYDUJE DATA DOTARCIA DO AGENCJI a nie data stempla pocztowego...

Oj , jestem pewna ,ze gdyby Udało wam sie wygrać audi nie ważne czy za 90 tysi czy 150 znalazlybyscie sposób by paragon dotarł do organizatora juz na drugi dzień ...;) 

0 0

justkra

#6244517 Napisano: 22.08.2016 23:37:41
madzia1-s napisał(a):

justkra napisał(a):

Orientuje się ktoś czy w konkursie "Pozytywnie z Garnier" w przypadku wygranej odsyła się paragon, czy tylko jego skan?

I czy opisy produktów muszą być bardzo dokładne? Mam paragon, na którym przy jednym z produktów nie jest jasno napisane, że to dezodorant Garniera.

tylko skan, tez mialam szampon opisany bez slowa garnier, wysłłam dodatkowo fotke obu produktów zkupionych i przeszlo, dzisiaj dostalam vouvcher emotka

Dziękuję za informacje emotka
0 0