Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

olunka

#6309346 Napisano: 10.01.2017 08:55:33
kaka72 napisał(a):

czy karty coca-cola z Leclerca są aktywne ?

Mają czas do 17.01, jak sprawdzałam w sobotę to jeszcze bylo saldo 0
0 0

izak1000

#6309366 Napisano: 10.01.2017 09:56:38
Monika11 napisał(a):

Dodzwoniłam się na infolinię- kazali wysłać sms-a o treści INFO pod numer 465  i miałam dostać sms-a ,ile mam losów przyznanych - w ten sposób można sprawdzić . Wysłałam sms-ka i dostałam wiadomość -że ten numer nie dokonał zgłoszenia w loterii, czyli Ci co nie mają zwrotek  - niestety nie biorą udziału emotka  Wkurzyłam się zadzwoniłam jeszcze raz pani kazała odpisać na @ reklamacje ( co zrobiłam wczoraj ) i mówi mi że są na dniu 6 -tym na odpisywaniu na reklamacje i mam czekać na swoją kolej -masakra

Sprawdziłam dzisiaj INFO i mam przyznane wszystkie losy a ostatnie doładowanie zrobiłam wieczorem 08 stycznia.
1 Monika11 0

Monika11

#6309368 Napisano: 10.01.2017 09:59:34
izak1000 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Dodzwoniłam się na infolinię- kazali wysłać sms-a o treści INFO pod numer 465  i miałam dostać sms-a ,ile mam losów przyznanych - w ten sposób można sprawdzić . Wysłałam sms-ka i dostałam wiadomość -że ten numer nie dokonał zgłoszenia w loterii, czyli Ci co nie mają zwrotek  - niestety nie biorą udziału emotka  Wkurzyłam się zadzwoniłam jeszcze raz pani kazała odpisać na @ reklamacje ( co zrobiłam wczoraj ) i mówi mi że są na dniu 6 -tym na odpisywaniu na reklamacje i mam czekać na swoją kolej -masakra

Sprawdziłam dzisiaj INFO i mam przyznane wszystkie losy a ostatnie doładowanie zrobiłam wieczorem 08 stycznia.

U mnie nadal pisze , że ten numer nie dokonał zgłoszenia , pisałaś reklamacje ? Odpisali Ci ?
0 0

katrin1

#6309371 Napisano: 10.01.2017 10:11:59
Kamis dziś do nikogo nie dzwonił? Możliwe żeby już wszystkich poinformowali skoro puścili eski na nieodebrane? emotka
0 0

joan

#6309373 Napisano: 10.01.2017 10:16:41
katrin1 napisał(a):

Kamis dziś do nikogo nie dzwonił? Możliwe żeby już wszystkich poinformowali skoro puścili eski na nieodebrane? emotka

Oni chyba eski puszczają po zakończeniu obdzwaniania pojedynczego dnia, a nie całego konkursu.

Pomyśl, ile oni teraz mają konkursów na głowie, a przestaniesz się zastanawiać, czemu nie dzwonią emotka
0 0

katrin1

#6309382 Napisano: 10.01.2017 10:38:18
joan napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Oni chyba eski puszczają po zakończeniu obdzwaniania pojedynczego dnia, a nie całego konkursu.

Pomyśl, ile oni teraz mają konkursów na głowie, a przestaniesz się zastanawiać, czemu nie dzwonią emotka

dzięki, mam nadzieję, że to nie koniec emotka
0 0

harnas

#6309383 Napisano: 10.01.2017 10:40:05
joan napisał(a):

katrin1 napisał(a):

po 17 wysłali też smsy na numery, których nie obdzwaniali
1 joan 0

cudaczek121

#6309397 Napisano: 10.01.2017 11:16:56
Monika11 napisał(a):

izak1000 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

U mnie nadal pisze , że ten numer nie dokonał zgłoszenia , pisałaś reklamacje ? Odpisali Ci ?

To może spróbujcie ponownie zgłosić ten sam numer do loterii.Ja wczoraj puszczałam zgłoszenie i poszło bez problemu.Zastanawiam się,czy jeśli mam kilka numerów w Play zarejestrowanych na swoje dane, to mogę wysłać zgłoszenia do loterii za każdym razem z jednego maila.Posiadam 4 startery Play, na razie zarejestrowanych mam 2.
0 0

monisss

#6309404 Napisano: 10.01.2017 11:24:52
ja z loterią Specktrum też miałam problem.. wysłałam zgłoszenie niby wszystko ok, i to było 5.01, a teraz puściłam 2 i przyszedł mail.. a wtedy nie przyszedł żaden mail.. więc puściłam jeszcze raz
0 0

ilosto3995

#6309426 Napisano: 10.01.2017 12:14:59
Czy w oleju wielkopolskim jest ograniczenie nagród na jedno gospodarstwo domowe?
0 0

Gość: rpk

#6309441 Napisano: 10.01.2017 12:43:53
anula81 napisał(a):

kochani płacił już ktoś kartą z ferrero ?

A w czym problem?
0 0

Gość: loczeq

#6309463 Napisano: 10.01.2017 13:44:00
anula81 napisał(a):

kartą można płacić tylko w sklepach stacjonarnych w internetowych płatność nie przechodzi

jeśli ktoś chce wyciągnąć gotówkę z karty Ferrero niech idzie na Pocztę Polską i wpłaci na swój rachunek 496,50 zł, opłata za przelew kosztuje 3,5 zł tym samym wyczyści kartę do 0 i będzie miał święty spokój, wpłaty do 14 pojawiają się zazwyczaj tego samego dnia na naszym rachunku
1 gocha542 0

#6309464 Napisano: 10.01.2017 13:47:45
loczeq napisał(a):

anula81 napisał(a):

kartą można płacić tylko w sklepach stacjonarnych w internetowych płatność nie przechodzi

jeśli ktoś chce wyciągnąć gotówkę z karty Ferrero niech idzie na Pocztę Polską i wpłaci na swój rachunek 496,50 zł, opłata za przelew kosztuje 3,5 zł tym samym wyczyści kartę do 0 i będzie miał święty spokój, wpłaty do 14 pojawiają się zazwyczaj tego samego dnia na naszym rachunku

Można płacić w internecie ale z tego co pamiętam na allegro trzeba w payu zarejestrować kartę.
0 0

Gość: loczeq

#6309469 Napisano: 10.01.2017 14:03:22
rpk napisał(a):

loczeq napisał(a):

anula81 napisał(a):

Można płacić w internecie ale z tego co pamiętam na allegro trzeba w payu zarejestrować kartę.

płaciłeś gdzieś? mi 3 serwisy nie przepuściły karty
0 0

#6309497 Napisano: 10.01.2017 14:42:14
loczeq napisał(a):

rpk napisał(a):

loczeq napisał(a):

anula81 napisał(a):

płaciłeś gdzieś? mi 3 serwisy nie przepuściły karty

Tak na allegro cały czas przechodzą płatności tyle że te mbankowe karty trzeba rejestrować w payu payza czy gdze tam się chce zapłacić
0 0

vaka

#6309518 Napisano: 10.01.2017 15:36:43
Hej,
jestem po raz pierwszy na tym forum, także chciałabym się na początku przywitać emotka
A teraz - z czym przychodzę? Z problemem z peselem.
A mianowicie - dostałam info, że wygrałam nagrodę pieniężną (niezbyt wielką, ale zawsze emotka ) w konkursie organizowanym przez firmę komputerową nazwijmy ją powiedzmy trele-morele emotka Trzeba było napisać opinie produktu i dawali za to hajs równy wartości produktu. No i tutaj pojawia się problem, bo w mailu napisali, że chcą bym podała im imię, nazwisko, adres, numer konta (do przelewu) i właśnie pesel. A potem jeszcze podpisała oświadczenie, na którym ma być wyłącznie moje imie,nazwisko i pesel (wysłali wzór), że odebrałam nagrodę rzeczową (pieniężną) i im odesłała (ale to już chyba po przelewie).
I teraz moje pytanie, może Wy weterani konkursowi będziecie w stanie mi na nie odpowiedzieć, po co im ten pesel? i jeszcze potwierdzenie? Przecież będą mieć potwierdzenie przelewu u siebie na koncie. I owszem, kwota przekracza kwotę wolną od podatku, a oni zadeklarowali się w regulaminie, że sprawy podatkowe załatwią odciągając 10% od wartości nagrody, ale czy potrzebują do tego mojego peselu i jeszcze podpisu? Dodatkowo w regulaminie nie ma żadnej informacji o tym, że do odbioru nagrody potrzebne są takie dane. W ogóle nic tam o odbiorze za bardzo nie ma poza tym, że wyślą na konto.
Pomocy?
Wysłać im te dane? Bo się tyle naczytałam o braniu kredytu przy pomocy cudzego peselu, że się boję ;D
Przy czym tam firma ma jakies 180  tysięscy polubien na fejsie itd. także nie jest jakąś firmą-widmo.
0 0

takasamajak

#6309523 Napisano: 10.01.2017 15:47:16
znajomość cudzego peselu nie wystarczy, by wziąć na kogoś kredyt czy pożyczkę
0 0

qst

#6309524 Napisano: 10.01.2017 15:51:26
Jeśli się nie mylę to gdy wartość nagrody jest większa niż 700 zł z kawałkiem to muszą odprowadzić za Ciebie podatek od tej nagrody także w takim wypadku chyba PESEL jest potrzebny, Jeśli nagroda jest mniejsza to raczej nie będzie im potrzebny. Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi emotka
0 0

xpac

#6309526 Napisano: 10.01.2017 16:08:31
vaka napisał(a):

Hej,
jestem po raz pierwszy na tym forum, także chciałabym się na początku przywitać emotka
A teraz - z czym przychodzę? Z problemem z peselem.
A mianowicie - dostałam info, że wygrałam nagrodę pieniężną (niezbyt wielką, ale zawsze emotka ) w konkursie organizowanym przez firmę komputerową nazwijmy ją powiedzmy trele-morele emotka Trzeba było napisać opinie produktu i dawali za to hajs równy wartości produktu. No i tutaj pojawia się problem, bo w mailu napisali, że chcą bym podała im imię, nazwisko, adres, numer konta (do przelewu) i właśnie pesel. A potem jeszcze podpisała oświadczenie, na którym ma być wyłącznie moje imie,nazwisko i pesel (wysłali wzór), że odebrałam nagrodę rzeczową (pieniężną) i im odesłała (ale to już chyba po przelewie).
I teraz moje pytanie, może Wy weterani konkursowi będziecie w stanie mi na nie odpowiedzieć, po co im ten pesel? i jeszcze potwierdzenie? Przecież będą mieć potwierdzenie przelewu u siebie na koncie. I owszem, kwota przekracza kwotę wolną od podatku, a oni zadeklarowali się w regulaminie, że sprawy podatkowe załatwią odciągając 10% od wartości nagrody, ale czy potrzebują do tego mojego peselu i jeszcze podpisu? Dodatkowo w regulaminie nie ma żadnej informacji o tym, że do odbioru nagrody potrzebne są takie dane. W ogóle nic tam o odbiorze za bardzo nie ma poza tym, że wyślą na konto.
Pomocy?
Wysłać im te dane? Bo się tyle naczytałam o braniu kredytu przy pomocy cudzego peselu, że się boję ;D
Przy czym tam firma ma jakies 180  tysięscy polubien na fejsie itd. także nie jest jakąś firmą-widmo.

Po pierwsze o jakim konkursie mowa?? Był w naszej bazie konkursowej?? Bo tylko o takich możemy dyskutować....

anula81

#6309527 Napisano: 10.01.2017 16:15:13
loczeq napisał(a):

anula81 napisał(a):

jacy wy jesteście mądrzy emotka dziękuję za odp.

a pytam bo karta nie działała choć była zasilona, ale chciałam nią płacić zanim dostałam od nich info na @ o zasileniu, ktoś pisał o jakiś dziennych limitach, ale dziś karta działa, płaciłam w kilku miejscach emotka

Dobrze, wiedziedzieć iż można ją wyczyścić i przelać na własny rachunek, spróbuję z inną emotka

Miłego dnia dobre duszyczki emotka
0 0