Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mama-l-k-m

#6548336 Napisano: 17.11.2018 19:20:17
patyk napisał(a):

W jaki sposób informowali o wygranym body z Body2body? 

@
0 0

masza

#6548353 Napisano: 17.11.2018 21:38:18
superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

No to  co powiedzieli? Że nie wysłali Ci nagrody , bo w jednej kopercie doszły do nich oświadczenia? No jakoś to musieli wyjaśnić.... I piszesz , ze tak mialaś niejeden raz- to nie dali Ci nagrody - a mimo to wysyłałaś oswiadczenia razem ?? Napisz co powiedzieli- a domysły to sobie kazdy moze snuć.....

Masza, po prostu mówią, że w kopercie było jedno oświadczenie i co im zrobisz. Ja wysyłam zawsze w osobnych, ale koleżanka tak właśnie miała w Albedo z lazy bagami, na szczęście nagroda mało warta. Jeśli chcesz, możesz testować, może akurat będziesz miała szczęście emotka

co tzn mówią? - na kopercie jest 2 x nadawca- a jak wmówią , ze koperta była pusta - to co? Też im wierzymy?
Piszemy wtedy reklamację- moze zbyt łatwo odpuszczacie i tak robią?
Ja nie testuję , ale już wysłałam oświadczenia 2 x w 1 kopercie i nie dam rady tego cofnąć- ale im nie popuszczę w razie problemów:),nie bez okazji na druczku jest 2 nadawca...

Masza, ale po co ta dyskusja? Napisałam (w ramach informacji), ze ja tak nie robię, ale taką sytuację miała koleżanka. To słowo przeciwko słowu, a nie kwestia wiary i agencja jest zawsze na pozycji wygranej, nawet jeśli powie, ze koperta była pusta. A na kopercie można nawet napisać, że nadawcą jest królowa Elżbieta i książę Karol. Jeśli chcesz tak słać, to ślij, przecież nikt tutaj Ci nie zabrania, tylko uczciwie przestrzega czym to się może skończyć. Z mojej strony to tyle.

Regulamin ma zapis LAUREAT ma... czy laureaCI, mają przesłać ...? 
Jeśli regulamin zezwala na hurt to kilka oświadczeń w jedną kopertę, by zaoszczędzić na znaczkach, można pakować.

Jak jest liczba pojedyńcza, to tylko dobra wola organizatora... 

Tylko po co się tak afiszować, że grasz hurtem i nie stać cie na 2 znaczki???

Odpowiem - bo to chyba do mnie było tak?
Nie wiem czy wygrana moja i wygrana córki to hurt- ale Ty już chyba wiesz lepiej emotka sadząc po ostatnich Twoich wpisach  i dyskusji na forum ......emotka emotka emotka

Ad2 . Tak -szkoda mi 5 zł na znaczek- więc wysyłam oświadczenia domownikow razem- jeżeli agencja nie zapisu o wyłacznosci na gospodarstwo domowe...
Mam nadzieję , ze moja wypowiedż w pełni Cię usatysfakcjonuje - nie chciałabym Cię zawieść , bo widzę , że  na bieżąco szukasz sensacji na forum .Pozdrawiam emotka

kropka-82

#6548406 Napisano: 18.11.2018 11:19:51
nikos napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

nikos napisał(a):

mia napisał(a):

pakowa napisał(a):

cb656 napisał(a):

magda845 napisał(a):

"Kaufland- okryj się pięknem". Oczywiście czytałam regulamin, ale chciałabym się upewnić, czy czegoś nie przeoczyłam.
1) Nie wysyłamy paragonu, tylko dane i oświadczenia zwycięzcy?
2) Czy można wygrać dwie nagrody na jedno gospodarstwo domowe? Nigdzie nie widziałam ograniczenia
3) Czy mogę wysłać dwa oświadczenia w jednej kopercie?

1) TAK
2) TAK
3) TAK

coś mi się nie chce wierzyć, że paragonu nie chcą ... pewnie przeoczyli, a nagrody nie wydadzą bez dosłania paragonu...

I dlatego pewnie w liście im wyślę od razu paragon - na tzw. buca mi on. A na sponsorowanie poczty (polecony x dwa) nie mam najmniejszej ochoty. emotka

Mam taki sam chytry plan  emotka

jak wyślecie do albedo w jednej kopercie dane, to nie zdziwcie się, że dostaniecie tylko 1 nagrodę emotka

Moim chytrym planem było wysłanie paragonu od razu z oświadczeniem, mimo, że wspomnianego paragonu tym razem nie oczekują. Stąd moje cytowanie wypowiedzi mia emotka

Co do wysyłania dwóch oświadczeń w jednej kopercie mam całkowicie inne doświadczenie. Jednak w przypadku tego konkursu nie mam takiego problemu, czy wysyłać,czy nie dwa oświadczenia w jednej kopercie emotka  

Zawsze można obejść temat i... każde oświadczenie zapakować w osobna kopertę i obie koperty w jedna większą i dopiero adresować emotka
1 nikos 0

assal

#6548407 Napisano: 18.11.2018 11:26:39
Wysłałam tak raz, jedna nagroda nie dotarła. Na szczęście małej wartości. Kazali pisać reklamację, wysłać poleconym, ale szkoda mi było na kolejny znaczek emotka  
0 0

kropka-82

#6548408 Napisano: 18.11.2018 11:28:19
agakaz2 napisał(a):

haima napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Ymmm, nie ma jeszcze pierwszej w nocy, a juz sie wyczerpal limit 1000 zwrotow coccolino? emotka  na stronie jest zapis, ze zapraszaja znow 24.11.

To jakaś masakra. Chyba szkoda zachodu z tymi zwrotami  emotka

daruję sobie te ich 9.99

a gdzie Ci się udało kupić w tak niskiej cenie?
0 0

assal

#6548409 Napisano: 18.11.2018 11:28:52
Teraz mi brakuje dwóch zwrotów Winiary, więc czuję, że znów im się bałagan wkradł, bo już po regulaminowym terminie jest emotka
0 0

agakaz2

#6548414 Napisano: 18.11.2018 11:54:13
kropka-82 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

haima napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Ymmm, nie ma jeszcze pierwszej w nocy, a juz sie wyczerpal limit 1000 zwrotow coccolino? emotka  na stronie jest zapis, ze zapraszaja znow 24.11.

To jakaś masakra. Chyba szkoda zachodu z tymi zwrotami  emotka

daruję sobie te ich 9.99

a gdzie Ci się udało kupić w tak niskiej cenie?

było w tamtym tygodniu w Lidlu
1 kropka-82 0

alan84

#6548418 Napisano: 18.11.2018 12:14:51
czy aby napewno intense? czy zwykle
0 0

agakaz2

#6548419 Napisano: 18.11.2018 12:16:56
alan84 napisał(a):

czy aby napewno intense? czy zwykle

porównalam ze zdjęciem ze strony konkursu był napis intense
0 0

kropka-82

#6548437 Napisano: 18.11.2018 13:55:54
superloser napisał(a):

masza napisał(a):

superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

No to  co powiedzieli? Że nie wysłali Ci nagrody , bo w jednej kopercie doszły do nich oświadczenia? No jakoś to musieli wyjaśnić.... I piszesz , ze tak mialaś niejeden raz- to nie dali Ci nagrody - a mimo to wysyłałaś oswiadczenia razem ?? Napisz co powiedzieli- a domysły to sobie kazdy moze snuć.....

Masza, po prostu mówią, że w kopercie było jedno oświadczenie i co im zrobisz. Ja wysyłam zawsze w osobnych, ale koleżanka tak właśnie miała w Albedo z lazy bagami, na szczęście nagroda mało warta. Jeśli chcesz, możesz testować, może akurat będziesz miała szczęście emotka

co tzn mówią? - na kopercie jest 2 x nadawca- a jak wmówią , ze koperta była pusta - to co? Też im wierzymy?
Ja nie testuję , ale już wysłałam oświadczenia 2 x w 1 kopercie i nie dam rady tego cofnąć- ale im nie popuszczę w razie problemów:),nie bez okazji na druczku jest 2 nadawca...

Masza, ale po co ta dyskusja? Napisałam (w ramach informacji), ze ja tak nie robię, ale taką sytuację miała koleżanka. To słowo przeciwko słowu, a nie kwestia wiary i agencja jest zawsze na pozycji wygranej, nawet jeśli powie, ze koperta była pusta. A na kopercie można nawet napisać, że nadawcą jest królowa Elżbieta i książę Karol. Jeśli chcesz tak słać, to ślij, przecież nikt tutaj Ci nie zabrania, tylko uczciwie przestrzega czym to się może skończyć. Z mojej strony to tyle.

Jeśli regulamin zezwala na hurt to kilka oświadczeń w jedną kopertę, by zaoszczędzić na znaczkach, można pakować.

Nie wiem czy wygrana moja i wygrana córki to hurt- ale Ty już chyba wiesz lepiej emotka sadząc po ostatnich Twoich wpisach  i dyskusji na forum ...... emotka emotka emotka

Ad2 . Tak -szkoda mi 5 zł na znaczek- więc wysyłam oświadczenia domownikow razem- jeżeli agencja nie zapisu o wyłacznosci na gospodarstwo domowe...
Mam nadzieję , ze moja wypowiedż w pełni Cię usatysfakcjonuje - nie chciałabym Cię zawieść , bo widzę , że  na bieżąco szukasz sensacji na forum .Pozdrawiam emotka

Chodzi o żałosność twojego wpisu. Nie stać cie na znaczek to nie graj a nie publiczny płacz.  emotka
Jeden numer nadania to jeden laureat - Albedo ma prawo tak działać... NIE musi akceptować rodzinnych zgłoszeń.

Ps. Ci co hurtem grają wzajemnie lajki sobie dają  emotka A później marudzenie, że SAME loterie. Właśnie tacy co na całe rodziny grają rozwalili konkursy od środka, jeden autor a 5 laureatów.
Z pomocą Tych, co tu motywowani byli do kontaktu Sponsora, bo uważali, že jego hasło było lepsze... Loterie to święty spokój dla Agencji i Sponsora.

Dziwi mnie zawiść ludzi na tej stronie. Osobiście uważam , że forum (jakiekolwiek) służy do rozmowy, pomocy, wymiany zdań. Każdy ma prawo zapytać. Nie każdy jest idealny. Ludzie po co Wam te wzajemne przepychanki słowne. Na forum, które zrzesza ludzi o wspólnym zainteresowaniu, powinna być wzajemna pomoc, a nie obrażanie siebie na wzajem. Po co złośliwości typu "nie stać Cię na znaczek". Każdego indywidualna sprawa. Skoro ktoś nie jest pewny- to pyta. Chyba logiczne, że lepiej wydać 5zł a nie 10zł na owy znaczek i nie sądzę, żeby to była kwestia czy kogoś na to stać czy nie. Więcej wzajemnego zrozumienia i życzliwości. Miłej niedzieli. POZDRAWIAM!

yugen

#6548439 Napisano: 18.11.2018 14:00:23
superloser napisał(a):

masza napisał(a):

superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

Nie wiem czy wygrana moja i wygrana córki to hurt- ale Ty już chyba wiesz lepiej emotka sadząc po ostatnich Twoich wpisach  i dyskusji na forum ...... emotka emotka emotka

Chodzi o żałosność twojego wpisu. Nie stać cie na znaczek to nie graj a nie publiczny płacz.  emotka
Jeden numer nadania to jeden laureat - Albedo ma prawo tak działać... NIE musi akceptować rodzinnych zgłoszeń.

Ps. Ci co hurtem grają wzajemnie lajki sobie dają  emotka A później marudzenie, że SAME loterie. Właśnie tacy co na całe rodziny grają rozwalili konkursy od środka, jeden autor a 5 laureatów.
Z pomocą Tych, co tu motywowani byli do kontaktu Sponsora, bo uważali, že jego hasło było lepsze... Loterie to święty spokój dla Agencji i Sponsora.

Że też Ci się tak chce w każdym poście tryskać jadem, czepiać się i kąsać innych. Czasami mam wrażenie, że wchodzisz tutaj tylko po to, żeby dorwać jakąś ofiarę i wyżyć się na niej za swoje niepowodzenia. Ilekroć trafię na Twój post, to zawsze jest on wypełniony negatywnymi emocjami, złością i niezadowoleniem. Ty też nie musisz grać, jeśli nie odpowiadają Ci produkty konkursowe, a jednak wylewasz swoje żale, że produkty tragiczne i strasznie niezdrowe jak np. herbatki Tetley. 

Jak nie Loyd syntetyki smakowe to teraz Tetley ... witamina C zalana 90 stopniami H2O, witamina B6 syntetycznie dodana - napoje dla naiwnych. Nienaturalne herbatki czyszczące portfele.
Trza sie truc by wygrac.

Cóż za hipokryzja. Jednak nie ominęłaś konkursu, tylko był publiczny płacz, że to niezdrowe. Ale to za pewne czyjaś wina, że takie produkty konkursowe są... Wrzuć na luz, zaparz sobie melisę, odstresuj się i przestań wszystkich kąsać jak rozbrykany szczeniak. A jak już musisz wylewać swoją nienawiść to rób to w jakimś pamiętniku... Wydaje Ci się, że pozjadałaś wszystkie rozumy i jesteś jedyną sprawiedliwą. A ja powiem Ci, że jesteś po prostu irytująca i nie potrafisz napisać nawet jednej kulturalnej i merytorycznej wypowiedzi pozbawionej złośliwości i poniżania innych. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale tony Twoich wpisów są po prostu okropnie nieprzyjemne i toksyczne. Bez odbioru...

isiulka

#6548440 Napisano: 18.11.2018 14:08:30
a może by tak zacząć zgłaszać jego/jej posty gdzie obraża forumowiczów, jest za to jakiś ban ? emotka

Maszku, najlepiej zadzwoń i zapytaj, czy możesz wysłać dwa oświadczenia w jednej kopercie.
Z ciekawości, da się dać dwóch nadawców na liście poleconym? 

notta

#6548448 Napisano: 18.11.2018 14:18:46
Mam wrażenie, że ostatnio to coraz więcej tutaj konkursowych Grażyn i loteryjnych Januszy. Przez to wartościowi, ciekawi ludzie z tego forum pouciekali do podziemia. Kiedyś można było tutaj normalnie porozmawiać, a obecnie to szkoda się wypowiadać, bo można sobie tylko niepotrzebnego kwasu narobić. Kiedyś te forum było inspirujące, dawało motywacje do działania i wiem, że wiele marzeń się tutaj spełniało. Teraz to tylko wzajemne oskarżenia, szukanie haków i donosy. Kiedyś byliśmy siłą, drużyną, która stała za sobą murem. Ale te czasy to już pewnie nie wrócą.. emotka

agakaz2

#6548451 Napisano: 18.11.2018 14:24:21
ivanotta napisał(a):

Mam wrażenie, że ostatnio to coraz więcej tutaj konkursowych Grażyn i loteryjnych Januszy. Przez to wartościowi, ciekawi ludzie z tego forum pouciekali do podziemia. Kiedyś można było tutaj normalnie porozmawiać, a obecnie to szkoda się wypowiadać, bo można sobie tylko niepotrzebnego kwasu narobić. Kiedyś te forum było inspirujące, dawało motywacje do działania i wiem, że wiele marzeń się tutaj spełniało. Teraz to tylko wzajemne oskarżenia, szukanie haków i donosy. Kiedyś byliśmy siłą, drużyną, która stała za sobą murem. Ale te czasy to już pewnie nie wrócą.. emotka

ja mam wrażenie że nie tylko na tym forum tak jest. wszędzie jest wiele nienawiści. u mnie w pracy strach się odezwać

donia7

#6548455 Napisano: 18.11.2018 14:30:24
ivanotta napisał(a):

Ja pamiętam jak się zaczęłam udzielać 5 lat temu...Był taki konkurs Timotei w Biedronce, gdzie na 40 nagród około 90% osób się pochwaliło wygranymi. Forum to była jedna wielka inspiracja i radość emotka

kropka-82

#6548456 Napisano: 18.11.2018 14:33:54
isiulka napisał(a):

a może by tak zacząć zgłaszać jego/jej posty gdzie obraża forumowiczów, jest za to jakiś ban ? emotka

Maszku, najlepiej zadzwoń i zapytaj, czy możesz wysłać dwa oświadczenia w jednej kopercie.

Tez podpinam się pod pytanie. Kiedyś (kilka lat temu) wysyłałam kartkę na święta i w nad. wpisałam jedno nazwisko i cztery inicjały imion (życzenia od całej rodzinki) Pani w okienku kazała mi skreślić i poinformowała, że nadawca może być tylko jeden.
0 0

kropka-82

#6548457 Napisano: 18.11.2018 14:35:21
yugen napisał(a):

superloser napisał(a):

masza napisał(a):

superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

asantesana napisał(a):

masza napisał(a):

Że też Ci się tak chce w każdym poście tryskać jadem, czepiać się i kąsać innych. Czasami mam wrażenie, że wchodzisz tutaj tylko po to, żeby dorwać jakąś ofiarę i wyżyć się na niej za swoje niepowodzenia. Ilekroć trafię na Twój post, to zawsze jest on wypełniony negatywnymi emocjami, złością i niezadowoleniem. Ty też nie musisz grać, jeśli nie odpowiadają Ci produkty konkursowe, a jednak wylewasz swoje żale, że produkty tragiczne i strasznie niezdrowe jak np. herbatki Tetley. 

Jak nie Loyd syntetyki smakowe to teraz Tetley ... witamina C zalana 90 stopniami H2O, witamina B6 syntetycznie dodana - napoje dla naiwnych. Nienaturalne herbatki czyszczące portfele.
Trza sie truc by wygrac.

Cóż za hipokryzja. Jednak nie ominęłaś konkursu, tylko był publiczny płacz, że to niezdrowe. Ale to za pewne czyjaś wina, że takie produkty konkursowe są... Wrzuć na luz, zaparz sobie melisę, odstresuj się i przestań wszystkich kąsać jak rozbrykany szczeniak. A jak już musisz wylewać swoją nienawiść to rób to w jakimś pamiętniku... Wydaje Ci się, że pozjadałaś wszystkie rozumy i jesteś jedyną sprawiedliwą. A ja powiem Ci, że jesteś po prostu irytująca i nie potrafisz napisać nawet jednej kulturalnej i merytorycznej wypowiedzi pozbawionej złośliwości i poniżania innych. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale tony Twoich wpisów są po prostu okropnie nieprzyjemne i toksyczne. Bez odbioru...

Celnie i idealnie w punkt! Brawo yugen emotka
0 0

monnikk

#6548462 Napisano: 18.11.2018 14:52:51
kropka-82 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Tez podpinam się pod pytanie. Kiedyś (kilka lat temu) wysyłałam kartkę na święta i w nad. wpisałam jedno nazwisko i cztery inicjały imion (życzenia od całej rodzinki) Pani w okienku kazała mi skreślić i poinformowała, że nadawca może być tylko jeden.

Kilka lat temu też miałam taką sytuację. Pani na poczcie pokazała mi wtedy nawet regulamin, że nadawcą może być tylko jedna osoba fizyczna lub jedna instytucja. Ale może od tego czasu coś się zmieniło.
Edit.
Sprawdziłam, regulamin 2018:
10. Nadawcą przesyłki pocztowej może być osoba fizyczna, w tym współmałżonkowie albo osoba prawna, jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej. 11. Adresatem przesyłki rejestrowanej może być tylko jedna osoba fizyczna albo osoba prawna bądź jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, z zastrzeżeniem ust.12.12. Adresatem przesyłki rejestrowanej mogą być współmałżonkowie.
Choć pewnie znając życie, wszystko zależy od konkretnej pani w okienku.
1 kropka-82 0

kropka-82

#6548465 Napisano: 18.11.2018 15:11:57
monnikk napisał(a):

kropka-82 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Kilka lat temu też miałam taką sytuację. Pani na poczcie pokazała mi wtedy nawet regulamin, że nadawcą może być tylko jedna osoba fizyczna lub jedna instytucja. Ale może od tego czasu coś się zmieniło.
Edit.
Sprawdziłam, regulamin 2018:
10. Nadawcą przesyłki pocztowej może być osoba fizyczna, w tym współmałżonkowie albo osoba prawna, jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej. 11. Adresatem przesyłki rejestrowanej może być tylko jedna osoba fizyczna albo osoba prawna bądź jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, z zastrzeżeniem ust.12.12. Adresatem przesyłki rejestrowanej mogą być współmałżonkowie.
Choć pewnie znając życie, wszystko zależy od konkretnej pani w okienku.

Dzięki za info. Warto wiedzieć. P.S ciekawe jak tylko ta pani w okienku sprawdza czy nadawcy są akurat współmałżonkami (chyba nie trzeba mieć aktu zawarcia małżeństwa) bo przecież teraz można być małżeństwem , a każdy z małżonków mieć inne (swoje) nazwisko emotka
0 0

isiulka

#6548470 Napisano: 18.11.2018 15:32:06
ivanotta napisał(a):

Ivanotta ja to pamiętam trochę inaczej emotka  

- Zawsze były donosy i niektóre osoby wręcz chełbiły się tym, że na kogoś doniosły. A jak kogoś zdyskwalifikowali, ooo to dopiero była radość.
- Nienawiść i nagonka na Moniau, ktore scalały to forum ( bo dziewczyna była zawsze do przodu przed nami wszystkimi). I pamietam do dziś, jak była w ciąży a szereg osób z premedytacja, bez skrupułów wylewało na nią swój jad, obrażając całą jej rodzinę.
- Wątek kliknijcie - donosy, i screeny z forum, że ktoś zbiera głosy na wymianę i dyskwalifikacja uczestników.
- Wątek paragony - nawet nie ma co wspominać.

Ja coś się działo fajnego to zaraz ktoś się pojawiał, kto to wykorzystywał. 
Dla przykładu : konkursy sms, gdzie trzeba było się wstrzelić w daną godzinę. Wszyscy wygrywali, podawali sobie czasy, dzielili się radami. Ale szanowna Karolinka (wciąż aktywna uczestniczka z tego forum), nie potrafiła, i co zrobiła? Donosik, że to jest loteria a nie konkurs, potem wielka afera i już takich konkursów nie ma bo konsekwencje ponieśli uczestnicy i organizator (którzy zwracali pieniądze w wysokości 100% wartości nagrody).

Wartościowe osoby były i na szczęście nadal są, tyle że się nie udzielają, bo po co mają się narażać na złośliwe, przepełnione zazdrością komentarze. 

I z tego miejsca pozdrawiam Fryteczke, Cyferkową, Kalisto, Marcepana, RW, Mirasa, Avatee, Anave, Moniau, Jolcie, Jkkp , Trojana, Krzyszu'a, Wysokieszpile i starą ekipę emotka