Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6552904 Napisano: 02.12.2018 19:36:19
magisterek napisał(a):

superloser napisał(a):

magisterek napisał(a):

kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Czytam i nie wierze, firma dała Wam praktycznie za darmo bilety a Wy marudzicie, że dali? Kiedyś takie akcje były w topie teraz, na zasadzie bierzcie bo zaraz nie będzie i wszyscy byli happy a teraz jeden zgrywa uczciwszego id drugiego a na mailach po 50 kodów  emotka

Nie przejmuj się isiulka, sfrustrowani są ci, którzy po prostu nie zdążyli nachapać biletów bo nie weszli w odpowiednim czasie na forum emotka
Dawajcie łapki w dół - ulży wam może...

Ból d** py to akurat Ty masz od pewnego czasu zważywszy na Twoje komentarze dotyczące osób, które wygrywają więcej (jak Edzia czy Natalia). Różnica jest tylko taka, że one grają uczciwie (z paragonami), po prostu intensywniej niż inni i wygrywają. Ładnie to określiłaś "nachapać się Biletów". Przeciętny użytkownik jest na forum kilka razy dziennie. Ale nie każdy chciał się "nachapać". Może wczoraj trochę Ci ulżyło...

A ja mam nadzieje, że LOTERYJNI JANUSZE, którzy wykombinowali jak się "nachapać" bez paragonów się jeszcze zdziwią! Bo mam nadzieję, że jutro Albedo dostanie po łbie i kody z wydanej puli biletów zostanie po prostu anulowana, dezaktywowana i zaczną wydawać nowe - aktywne - dopiero po weryfikacji emotka Więc macie jeszcze dziś czas na maraton filmowy w Heliosie emotka hahaha,

PS A ja nie wierzyłem, że ludzie potrafią na inne loterie posyłać 100 razy ten sam numer paragonu. Teraz we wszystko uwierzę!

Ale ty jestes zabawny  emotka
Nestle chciało ROZDAĆ bilety bez wgrania paragonu to IMPREZA sie skończyła w 24godziny.

Widać, że bieda w kraju. Ludzie tu juz sprzedają te bilety 2 za 15zl.

Jeśli Albedo ANULUJE kody to dostanie karę od UOKIK za oszukanie konsumentów, tak jak LIDL dostał. (BY później rozdawać BONY 25zl, trzodzie co do KORYTA dopadła).

Po co mają się stresować? Sami się podkładać, że niby źle, że ludzie do kina sobie pójdą?

Lidl TEŻ powinien anulować bony po 25zl, i kazać je z Dowodem Osobistym w wybranym przez Uczestnika sklepie odebrać. A nie listownie.

Biedne społeczeństwo leci z termosami do MACA po darmową kawę albo z reklamówką po kiełbaski na otwarcie sklepu.
Koszty stałe produkcji poszły w górę, zamiast w Promocje to firmy inwestują we własne przetrwanie. 2019 rok zapowiada się jeszcze gorzej.

Więc,daj się TYM co nie mają matury z polskiego ani dobrej kamery, cieszyć GŁUPIMI Biletami.  emotka   Może WINIARY przyniosą uśmiech TYM, którzy do kina jadą raz na rok. 

Odebranie biletów, to publiczne przyznanie się do braku profesjonalizmu ze strony ALBEDO.

Masz racje! Zgadzam sie z Toba w 100% ale kody ktorych laureatem sa te wszystkie i asdfg i inne litery krzaki z automatu bym anulował, uoik bym sie w tym przypadku nie bal a na przyszlosc oszustow tez zglaszal tam gdzie trzeba. Albo wszyscy graja fair albo zmyslają i psuja cala zabawe.

a to nie jest tak, że również z tych 5 tys nagród gwarantowanych ktoś może przy okazji wygrać i inną nagrodę - wyższego stopnia?
- co wtedy kiedy po kolei 5 os "widmo" nie odbierze nagrody bo nazywa się anzdef i paragonu oczywiście nie ma?
-nie wygra ani ten który jest uczciwy i nagrody przepadają..właśnie za marny bilecik. 

Mam wrażenie że obrońcami "nachapanych biletów" są osoby broniące tej praktyki i same uczestniczyły w tej akcji.
Poza tym w regulaminie jest zapis: komisja weryfikuje. 
-na jakiej podstawie weryfikuje-skoro dane imię nazwisko należało podać i oczywiste jest że taki ktoś typu: znsbdf nie istnieje?
1. Albedo publikuje te wyniki!
2. Ba..bez żadnej weryfikacji wysyła na maile kody!

Sedno sprawy.
Ps. Koleżanka z biura wygrała 17 zł w ostatniej loterii Winiary, bo myślała że wystarczy ponad 10 zł i dostanie 100zł.
Wysłała polecony priorytet - ma możliwość za free z pracy. Następnego dnia list doszedł, mija tydzień dzwoni Albedo - żeby przesłać paragon. List zagubiony! Odnalazł się, okazało się że nie ma ksero dowodu osobistego. Pytała czy może mailem: odp-NIE. Zrezygnowała więc z tych 17 zł. 
17 zł nie dali, mimo wysłania oryginału paragonu, wypełnionego oświadczenia. A bilety po 25 zł byle jak..

Parenaście osób napisze tu, tam i będzie inna rozmowa. Takie coś się nie powtórzy. Napisze 5 os. - oleją i będzie cały czas z Albedo Marketing lipa. 
ps a jak rozwiązanie tego konkursu były etapy z FA/ lub  Schwarzkopf - kiedy wmawiali że poszły mailem  i ani jedna osoba z forum się nie pochwaliła na 200 nagród?? latem coś takiego było.

mary18

#6552907 Napisano: 02.12.2018 19:44:21
Ktos wie czy mozna zgłaszać w weekendy paragon z lidla dotyczący opinii sklepie ? Bo nie rozumiem regulaminu 
0 0

agakaz2

#6552911 Napisano: 02.12.2018 19:55:56
mary18 napisał(a):

Ktos wie czy mozna zgłaszać w weekendy paragon z lidla dotyczący opinii sklepie ? Bo nie rozumiem regulaminu 

ja zgłaszam codziennie
0 0

agakaz2

#6552913 Napisano: 02.12.2018 20:01:25
rzutem na taśmę zdążyłam na godzinę Ż uff
0 0

visserarthur

#6552915 Napisano: 02.12.2018 20:12:38
alan84 napisał(a):

Praedopodobnie nageoda glowna w winiarach zostanie u organizatora wg regulaminu jak osoba rezerwowa nie spelni warunkow. Czyli beda losowane dwie osoby glówna i rezerwowa...

Kiedyś, gdy robili w kilku sieciach i w każdej był do wygrania samochód Opel Adam, to Winiary zdecydowało, że (po uzyskanej zgodzie w Izbie Celnej, tzn. wtedy inny organ wydawał zgody) samochody niewydane, będą rozlosowane ponownie, no i finalnie je wydali. 
0 0

agicho

#6552918 Napisano: 02.12.2018 20:17:08
Polo Market : Roczny zapas kawy ...brzmi dumnie ale te 8 kaw to raczej na 2 miesiące emotka emotka 3 szt. MK Cafe Premium
mielona 500 g, 3 szt. MK Cafe Premium ziarno
500 g, 2 szt. MK Cafe Gold
instant 175 g

visserarthur

#6552920 Napisano: 02.12.2018 20:18:43
agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

mam pytanko do osób które wygrały cos kiedykolwiek w "bramkach " oczywiście nie chodzi mi  o zdradzanie całego sekretu ale tak mniej więcej czy lepiej celowac o równych godzinach i sekundach wg. atomowego czy np. w nocy większe szanse, czy zupełenie ślepy traf.... pytam bo odkąd weszły bramki wbiłem chyba z 200 paragonów i nic nie wygrałem....

Masło roślinne bramka otworzyła sie o 13:33 emotka pierwszy raz w życiu haha trafiłam coś wtedy w bramkowej loterii emotka

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia

Wasza zdolność czytania ze zrozumieniem mnie rozbraja. Ktoś pisze "masło roślinne"+ "wtedy", a tu zaraz pytanie, "co to za konkurs?" i odpowiedź innej osoby "wydaje mi się, że Kasia" emotka

assal

#6552925 Napisano: 02.12.2018 20:48:05
Napiszę kilka zdań, jak to wygląda po takiej awanturze od drugiej strony emotka
Dyskusja idzie zazwyczaj w stronę pazernych grających, konkursowej mafii, bezsensowności takich konkursów/loterii, kombinatorach, z którymi się nie wygra itp., a na koniec ktoś ma pomysł na super akcję, czyli dodawanie drugiego produktu gratis, kubeczka/deseczki przy zakupie iluś tam sztuk albo jakiejś akcji promocyjnej w kinie. Jak ktoś śledzi rynek, niech sobie przypomni, ile rzeczy można było dostać w ostatnich dwóch latach przy okazji zakupów. Bardzo dużo.
Świetne konkursy, które z założenia miały być kontynuowane, najczęściej po dwóch latach znikały. Nie zmieniły się agencje obsługujące markę, a jedynie forma promocji. Powody różne, ale bywało, że mieli dość samych grających. Mieli też powody, by mieć ich (nas :/) dość.
Jaki będzie 2019? Zobaczymy. Ale rozmawiałam z koleżanką, która w branży dalej siedzi - na 2019 jeszcze z żadną marką nic nie mają w tym temacie, tak konkursowo, choćby zarysowane emotka
Co na plus? Agencje zaczynają myśleć. Jeżeli w blogosferze dobrze się sprawdzają działania blogerów, czemu do działań związanych z konkursami nie brać do współpracy... konkursowiczów? To coś świeżego, nowego, ale się w tym roku zarysowało. Jest szansa, że będzie mniej wpadek, więcej fair play rozgrywek.
Zamykamy rok, czekamy na kolejny. No właśnie, jaki?
Jestem pewna, że będą emocje, ale też duże zaskoczenia w przyszłym roku. Kto z czym wejdzie do gry? I czym będziemy się tak emocjonować? emotka
Bilety to tylko bilety. Wpadkę sami zauważą, a awantury o to nie ma co robić, bo to nigdy z pożytkiem dla nas wszystkich emotka

masza

#6552930 Napisano: 02.12.2018 21:07:23
visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

mam pytanko do osób które wygrały cos kiedykolwiek w "bramkach " oczywiście nie chodzi mi  o zdradzanie całego sekretu ale tak mniej więcej czy lepiej celowac o równych godzinach i sekundach wg. atomowego czy np. w nocy większe szanse, czy zupełenie ślepy traf.... pytam bo odkąd weszły bramki wbiłem chyba z 200 paragonów i nic nie wygrałem....

Masło roślinne bramka otworzyła sie o 13:33 emotka pierwszy raz w życiu haha trafiłam coś wtedy w bramkowej loterii emotka

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia

Wasza zdolność czytania ze zrozumieniem mnie rozbraja. Ktoś pisze "masło roślinne"+ "wtedy", a tu zaraz pytanie, "co to za konkurs?" i odpowiedź innej osoby "wydaje mi się, że Kasia"  emotka

a Ty wpadłeś od razu na to , ze MR z bramka to Kasia? Brawo Ty!emotka
Właściwie nie rozumiem Twojego postu tzn. , że nie można tu o nic zapytać? Niedługo cisza zapadnie na forum , bo strach się odezwać czy udzielić komuś  odpowiedzi- a nuż się to komuś nie spodoba i co wtedy ... emotka emotka
0 0

mczarna

#6552935 Napisano: 02.12.2018 21:30:51
masza napisał(a):

visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia

Wasza zdolność czytania ze zrozumieniem mnie rozbraja. Ktoś pisze "masło roślinne"+ "wtedy", a tu zaraz pytanie, "co to za konkurs?" i odpowiedź innej osoby "wydaje mi się, że Kasia"  emotka

a Ty wpadłeś od razu na to , ze MR z bramka to Kasia? Brawo Ty! emotka
Właściwie nie rozumiem Twojego postu tzn. , że nie można tu o nic zapytać? Niedługo cisza zapadnie na forum , bo strach się odezwać czy udzielić komuś  odpowiedzi- a nuż się to komuś nie spodoba i co wtedy ... emotka emotka

Ale MR to nie Kasia...Kasia to nawet nie jest masło roślinne...Poza tym jak to visserarthur podkreślił słowo WTEDY,czyli to nie jest loteria będąca  teraz...Moze teraz zrozumiesz jego post?

isiulka

#6552938 Napisano: 02.12.2018 21:34:13
emanuela24 napisał(a):

Tak pewnie biegnijcie na skargi za chwile nie bedzie juz zadnych konkursow. Z kazda akcja konkursowiczy -konkorsow mniej bo, sponsorzy nie chca miec problemow. Bedzie kolejna akcja beda dawac fartuszki do zakupow. I uwierzcie wiem co mowie. 10 lat temu konkursow bylo tyle ze czlowiek sie zastanawial w co grac, bo wiadomo we wszystko sie nie da. Bez problemu mozna bylo wyciagac nagrod miesiacznie za kilkanascie tysiecy. Kilka wielkich akcji niezadowolonych ze skargami, akcja chwalacych sie w gazetach jak tez konkursowicze zyja z konkursow i bach konkursow jak na lekarstwo ( porownujac do tych z przed 10 lat), nagrody - ochlapy. Kiedys sypali tysiacami nagrod rzeczowych. Polecam wiec wiecej zali wylewac a za 2-3 lata nie bedzie juz zadnych konkursow.

Nie ma sensu Emanuela emotka  pomyśl jak ambitne musi być życie osoby, która jest w stanie przeznaczyć choćby 1 minutę swojego życia na napisanie skargi bo ktoś inny nieuczciwie dostał bilet do kina  emotka  pozostaje  blokowac tylko ich konta żeby przypadkiem nie zapomnieć z kim ma się do czynienia.  
Bo oni te skargi piszą w słusznej sprawie, wiesz. 
Ale o heinekena chętnie pożebram, tam juz nie ważne ze nieuczciwie ktoś mi wygra emotka

gagapn

#6552939 Napisano: 02.12.2018 21:34:18
Czytam i czytam i nie wierzę. Ludzie ile w Was złości do drugiej osoby. 

masza

#6552940 Napisano: 02.12.2018 21:34:27
mczarna napisał(a):

masza napisał(a):

visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia

Ale MR to nie Kasia...Kasia to nawet nie jest masło roślinne...Poza tym jak to visserarthur podkreślił słowo WTEDY,czyli to nie jest loteria będąca  teraz...Moze teraz zrozumiesz jego post?

tak rozumiem - ale jeżeli  słowo wtedy oznacza, ze konkurs się skończył - to nie jestem już taka bystra- jak ja wygrywam w tych konkursach jak taka nieogarnięta jestem...emotka masakra, dobrze, ze sa życzliwi na tym forum

A nawiasem mówiąc- nie dziwię się , ze tak mało osób udziela się na forum - odpowiada- chwali wygranymi - strach sie odezwać- bo od razu pojawiają sie mądre głowy ...
0 0

visserarthur

#6552945 Napisano: 02.12.2018 21:44:24
mczarna napisał(a):

masza napisał(a):

visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia

Dzięki za wyjaśnienie, bo po zarzucie maszy sam zgłupiałem i nie zrozumiałem, na co miałbym wpadać, skoro z powyższych postów wszystko wynikało...

Emanuela, z całą sympatią, po poznaniu na żywo emotka może wygrywa się mniej, ale nie uważam, że nie będzie konkursów, czy loterii, to naiwne. "Problem" upatruję w wiekszej konkurencji... Teraz wygrać auto jakoś tak ciężko emotka
1 mczarna 0

staszek

#6553396 Napisano: 04.12.2018 12:42:19
Czy odsyłaliście dane na Ace z C4 czy czekacie na maile? Do mnie jeszcze nic nie dotarło...
0 0

Niebieska_Laguna

#6553397 Napisano: 04.12.2018 12:45:10
staszek napisał(a):

Czy odsyłaliście dane na Ace z C4 czy czekacie na maile? Do mnie jeszcze nic nie dotarło...

Ja czekam, bo napisali, że to oni będą się kontaktować emotka  
1 staszek 0

la-princessa

#6553592 Napisano: 04.12.2018 20:32:43
Czy czytaliście już wiadomości z konkursu ACE? Chcą tam bardzo szczegółowe dane do PITU, pesel, miejsce i datę urodzenia... Przyznam szczerze, że pierwszy raz spotykam się z takim wymogiem. Zazwyczaj podawałam tylko adres, ewentualnie datę urodzenia. Myślałam, że organizator płaci podatek w swoim imieniu, więc czy w tym wypadku będę musiała się potem z tej nagrody jeszcze rozliczać przy corocznym picie?
0 0

kawazczekolada

#6553605 Napisano: 04.12.2018 21:19:39
Czy płaciliscie tym bonem new balance z konkursu Lays? Bo u mnie pisze kod nie istnieje
0 0

staszek

#6553606 Napisano: 04.12.2018 21:19:46
Ktoś pamięta co się podawało w formularzu Ace c4? Mail na pewno, ale czy imię i nazwisko też?
0 0

yolka123

#6553610 Napisano: 04.12.2018 21:23:26
staszek napisał(a):

Ktoś pamięta co się podawało w formularzu Ace c4? Mail na pewno, ale czy imię i nazwisko też?

Imię, nazwisko i e-mail ( bez nr telefonu).
1 staszek 0