Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

harnas

#6552831 Napisano: 02.12.2018 12:45:27
Taki sam bol d*pki był jak w lidlu ludzie się nie załapali, że powygrywała babka, ciotka, kot sąsiada...
0 0

Gość: kermit

#6552834 Napisano: 02.12.2018 12:47:34
anula18 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Czytam i nie wierze, firma dała Wam praktycznie za darmo bilety a Wy marudzicie, że dali? Kiedyś takie akcje były w topie teraz, na zasadzie bierzcie bo zaraz nie będzie i wszyscy byli happy a teraz jeden zgrywa uczciwszego id drugiego a na mailach po 50 kodów  emotka

Nie przejmuj się isiulka, sfrustrowani są ci, którzy po prostu nie zdążyli nachapać biletów bo nie weszli w odpowiednim czasie na forum emotka
Dawajcie łapki w dół - ulży wam może...

Ból d** py to akurat Ty masz od pewnego czasu zważywszy na Twoje komentarze dotyczące osób, które wygrywają więcej (jak Edzia czy Natalia). Różnica jest tylko taka, że one grają uczciwie (z paragonami), po prostu intensywniej niż inni i wygrywają. Ładnie to określiłaś "nachapać się Biletów". Przeciętny użytkownik jest na forum kilka razy dziennie. Ale nie każdy chciał się "nachapać". Może wczoraj trochę Ci ulżyło...

bezaczek7

#6552836 Napisano: 02.12.2018 13:01:11
Czy ktoś się informował w coli biedronkowej, dwa dwupaki litrowej coli to zakup 2 czy 4 produktów?
0 0

darog

#6552838 Napisano: 02.12.2018 13:21:41
anula18 napisał(a):

darog - zaraz ci podeślemy kilka biletów, bo od 6 rano nic nie robisz tylko wklejasz jakieś screeny, straszny ból d#py masz emotka

? nie wiem w jakim kraju jesteś, ale z pewnością jest tam inna różnica czasowa.
poza tym piszesz w liczbie mnogiej- a nikt z 'was" nie przesłał mi na PW ani jednego biletu- piszesz o kilku..."zaraz" to ile u was trwa? z pewnością zdam relacje na forum jak zostały wykorzystane kody i na jakim filmie dzięki :"wam" byliśmy (jest nas czwórka) 

W reg jest jeden uczestnik - jedna nagroda danego rodzaju. rozumiem w domu/w rodzinie kilka os jest.

tyle że...to auto i jakaś ilośc nagród pośrednich może zupełnie nie zostać wydana. 
co innego nie miec szczęścia i nie zostać wylosowanym
co innego mieć 10 paragonów i nic nie wygrać bo "ktoś" "nachapał się biletów" bez paragonu..wygrał droższe nagrody, rezerwowy z taki samymi "Nn" danymi i nagrody przepadły.

Poza tym konsekwencja. Jak to jest że przy wydaniu biletów Albedo Marketing nie chce nic, nie sprawdza nic, a przy tosterze za 100zł : imie, nazwisko, paragon, ksero dowodu, list polecony, etc..

magisterek

#6552839 Napisano: 02.12.2018 13:22:45
kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Czytam i nie wierze, firma dała Wam praktycznie za darmo bilety a Wy marudzicie, że dali? Kiedyś takie akcje były w topie teraz, na zasadzie bierzcie bo zaraz nie będzie i wszyscy byli happy a teraz jeden zgrywa uczciwszego id drugiego a na mailach po 50 kodów  emotka

Nie przejmuj się isiulka, sfrustrowani są ci, którzy po prostu nie zdążyli nachapać biletów bo nie weszli w odpowiednim czasie na forum emotka

Ból d** py to akurat Ty masz od pewnego czasu zważywszy na Twoje komentarze dotyczące osób, które wygrywają więcej (jak Edzia czy Natalia). Różnica jest tylko taka, że one grają uczciwie (z paragonami), po prostu intensywniej niż inni i wygrywają. Ładnie to określiłaś "nachapać się Biletów". Przeciętny użytkownik jest na forum kilka razy dziennie. Ale nie każdy chciał się "nachapać". Może wczoraj trochę Ci ulżyło...

A ja mam nadzieje, że LOTERYJNI JANUSZE, którzy wykombinowali jak się "nachapać" bez paragonów się jeszcze zdziwią! Bo mam nadzieję, że jutro Albedo dostanie po łbie i kody z wydanej puli biletów zostanie po prostu anulowana, dezaktywowana i zaczną wydawać nowe - aktywne - dopiero po weryfikacji emotka Więc macie jeszcze dziś czas na maraton filmowy w Heliosie emotka hahaha,

PS A ja nie wierzyłem, że ludzie potrafią na inne loterie posyłać 100 razy ten sam numer paragonu. Teraz we wszystko uwierzę!

darog

#6552843 Napisano: 02.12.2018 13:38:36
edzia21 napisał(a):

Proponuję zgłosić sprawę do działu marketingu nestle...być może bardziej kompetentna agencja dostanie zlecenie na "loterie swiateczna Winiary 2019".

Pomysł @edzia21 OK,,tyle, że Nestle Winiary mają na www tylko formularz już kiedyś kontaktowałem się, do dziś nie ma odp.
To loteria, Izba Skarbowa musiała wyrazić zgode, podesłać liste "laureatów" 
IS jeden mail z pretensjami oleje, ale jak wpadnie im do skrzynki 20...To się za to wezmą.
 kancelaria.ias.poznan@mf.gov.pl
centralna.rejestracja@mf.gov.pl

i poprosić o odp na pytania zgodnie z regulaminem https://www.winia...niary_2018_11_30.pdf
- pkt 2.17 zostanie odebrana nagroda- (ale kody do kina przychodziły na maila bez żadnej weryfikacji)
- pkt 2.20 "wewnętrzna komisja nadzoru czuwa nad procesem weryfikacji zgłoszeń"
- 3.2. Nagrody zostaną wydane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa podatkowego w Polsce.
- 4.3. Dla pierwszych 5000 poprawnych zgłoszeń 
(wkleić literki- zwycięzców widmo) 
0 1 pikantny

domika

#6552845 Napisano: 02.12.2018 13:48:51
kamil17 napisał(a):

mam pytanko do osób które wygrały cos kiedykolwiek w "bramkach " oczywiście nie chodzi mi  o zdradzanie całego sekretu ale tak mniej więcej czy lepiej celowac o równych godzinach i sekundach wg. atomowego czy np. w nocy większe szanse, czy zupełenie ślepy traf.... pytam bo odkąd weszły bramki wbiłem chyba z 200 paragonów i nic nie wygrałem....

Masło roślinne bramka otworzyła sie o 13:33 emotka pierwszy raz w życiu haha trafiłam coś wtedy w bramkowej loterii emotka
1 kkbt 0

glena

#6552847 Napisano: 02.12.2018 13:59:30
bezaczek7 napisał(a):

Czy ktoś się informował w coli biedronkowej, dwa dwupaki litrowej coli to zakup 2 czy 4 produktów?

1 paragon = jedno zgłoszenie
W przypadku dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego, aby dokonaćprawidłowego zgłoszenia do udziału w loterii z tytułu każdego zakupu, należy każdy z tych zakupów udokumentować odrębnym oryginałem dowodu zakupu i odrębnym zgłoszeniem do loterii. Więcej niż jedno zgłoszenie dokonane na podstawie tego samego dowodu zakupu, pomimo dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego w ramach jednej transakcji, nie zwiększa szansy wygrania nagrody i będzie traktowane jako takie samo zgłoszenie (duplikat). Przesłanie większej liczby numerów dowodów zakupów w jednym zgłoszeniu, traktowane jest jako jedno zgłoszenie (zgłoszeniem jest pierwszy wpisany do zgłoszenia numer dowodu zakupu).
0 0

edzia21

#6552850 Napisano: 02.12.2018 14:14:10
magisterek napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Proponuję zgłosić sprawę do działu marketingu nestle...być może bardziej kompetentna agencja dostanie zlecenie na "loterie swiateczna Winiary 2019".

tudzież fajny KONKURS emotka

ba...o takich dobrodziejstwach to juz nawet nie marze emotka
0 0

bezaczek7

#6552851 Napisano: 02.12.2018 14:17:08
glena napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

W przypadku dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego, aby dokonaćprawidłowego zgłoszenia do udziału w loterii z tytułu każdego zakupu, należy każdy z tych zakupów udokumentować odrębnym oryginałem dowodu zakupu i odrębnym zgłoszeniem do loterii. Więcej niż jedno zgłoszenie dokonane na podstawie tego samego dowodu zakupu, pomimo dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego w ramach jednej transakcji, nie zwiększa szansy wygrania nagrody i będzie traktowane jako takie samo zgłoszenie (duplikat). Przesłanie większej liczby numerów dowodów zakupów w jednym zgłoszeniu, traktowane jest jako jedno zgłoszenie (zgłoszeniem jest pierwszy wpisany do zgłoszenia numer dowodu zakupu).

Moje pytanie brzmialo czy zakup dwupaka jest liczony jako zakup jednego, czy dwoch produktow. Mam na paragonie coca cola 2x1 l  2x 4,99. Podejrzewam, ze bedzie to liczone jako zakup dwoch produktow, ale moze akurat sie myle? 
0 0

glena

#6552863 Napisano: 02.12.2018 15:38:16
bezaczek7 napisał(a):

glena napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Moje pytanie brzmialo czy zakup dwupaka jest liczony jako zakup jednego, czy dwoch produktow. Mam na paragonie coca cola 2x1 l  2x 4,99. Podejrzewam, ze bedzie to liczone jako zakup dwoch produktow, ale moze akurat sie myle? 

Sorry, jakoś ostatnio odpowiadam tu na pytania zupełnie od rzeczy - pomyliło mi się z colą w C4, gdzie trzeba kupić jeden produkt.
Co do Biedronki, to regulamin mówi "W loterii biorą udział: puszki, butelki i wielopaki według dowolnego wyboru uczestnika, w pojemności nie większej niż 1 l" - z mojego doświadczenia wynika, że Smolar wielopaków nie traktuje jako pojedynczego produktu. Ale może rzeczywiście ktoś dopytał u Organizatora dla 100% pewności. 
1 bezaczek7 0

masza

#6552867 Napisano: 02.12.2018 16:55:56
domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

mam pytanko do osób które wygrały cos kiedykolwiek w "bramkach " oczywiście nie chodzi mi  o zdradzanie całego sekretu ale tak mniej więcej czy lepiej celowac o równych godzinach i sekundach wg. atomowego czy np. w nocy większe szanse, czy zupełenie ślepy traf.... pytam bo odkąd weszły bramki wbiłem chyba z 200 paragonów i nic nie wygrałem....

Masło roślinne bramka otworzyła sie o 13:33 emotka pierwszy raz w życiu haha trafiłam coś wtedy w bramkowej loterii emotka

a co to za konkurs?
0 0

misiamarysia

#6552869 Napisano: 02.12.2018 17:14:33
Zgłosiłam mój pierwszy paragon Winiary i jestem w szoku, że 5000 nagród już się rozeszło. To tylko obrazuje, ile osób gra, dlatego nie lubię i to bardzo loterii. Słoiki z Bakallandu były przyznawane do ostatniego dnia, ta sama ilość, a tu w ciągu doby bilety "wyszły". Przecież orzechy i suszone owoce są o wile zdrowsze niż majonez.emotka
0 0

agakaz2

#6552870 Napisano: 02.12.2018 17:20:37
masza napisał(a):

domika napisał(a):

kamil17 napisał(a):

a co to za konkurs?

wydaje mi się że Kasia
1 masza 0

atanerka

#6552878 Napisano: 02.12.2018 17:48:51
superloser napisał(a):

magisterek napisał(a):

kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

isiulka napisał(a):

A ja mam nadzieje, że LOTERYJNI JANUSZE, którzy wykombinowali jak się "nachapać" bez paragonów się jeszcze zdziwią! Bo mam nadzieję, że jutro Albedo dostanie po łbie i kody z wydanej puli biletów zostanie po prostu anulowana, dezaktywowana i zaczną wydawać nowe - aktywne - dopiero po weryfikacji emotka Więc macie jeszcze dziś czas na maraton filmowy w Heliosie emotka hahaha,

PS A ja nie wierzyłem, że ludzie potrafią na inne loterie posyłać 100 razy ten sam numer paragonu. Teraz we wszystko uwierzę!

Ale ty jestes zabawny  emotka
Nestle chciało ROZDAĆ bilety bez wgrania paragonu to IMPREZA sie skończyła w 24godziny.

Widać, że bieda w kraju. Ludzie tu juz sprzedają te bilety 2 za 15zl.

Jeśli Albedo ANULUJE kody to dostanie karę od UOKIK za oszukanie konsumentów, tak jak LIDL dostał. (BY później rozdawać BONY 25zl, trzodzie co do KORYTA dopadła).

Po co mają się stresować? Sami się podkładać, że niby źle, że ludzie do kina sobie pójdą?

Lidl TEŻ powinien anulować bony po 25zl, i kazać je z Dowodem Osobistym w wybranym przez Uczestnika sklepie odebrać. A nie listownie.

Biedne społeczeństwo leci z termosami do MACA po darmową kawę albo z reklamówką po kiełbaski na otwarcie sklepu.
Koszty stałe produkcji poszły w górę, zamiast w Promocje to firmy inwestują we własne przetrwanie. 2019 rok zapowiada się jeszcze gorzej.

Więc,daj się TYM co nie mają matury z polskiego ani dobrej kamery, cieszyć GŁUPIMI Biletami.  emotka   Może WINIARY przyniosą uśmiech TYM, którzy do kina jadą raz na rok. 

Odebranie biletów, to publiczne przyznanie się do braku profesjonalizmu ze strony ALBEDO.

Smutne... ale prawdziwe.

A propo, wczoraj w jednym ze sklepów klientka płacąc za zakupy poprosiła, aby do owoców/warzyw dołożono reklamówki, ponieważ już się skończyły i nie ma do czego pakować. Po czym sprzedawczyni poinformowała, że ludzie kradną te reklamówki, bo rano ( 2 godziny temu) położyła tam 2 rulony, a już nie ma...
Bieda biedą, ale to nie ona skłania człowieka do kradzieży reklamówek, no bo po co biednemu taki zwój?!
0 0

caramela

#6552889 Napisano: 02.12.2018 18:55:45
Czy ktoś z forumowiczów otrzymał już bransoletkę z konkursu w Kauflandzie - "Jak dbasz o siebiejesienią?"
0 0

magisterek

#6552892 Napisano: 02.12.2018 19:06:00
superloser napisał(a):

magisterek napisał(a):

kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Ale ty jestes zabawny  emotka
Nestle chciało ROZDAĆ bilety bez wgrania paragonu to IMPREZA sie skończyła w 24godziny.

Widać, że bieda w kraju. Ludzie tu juz sprzedają te bilety 2 za 15zl.

Jeśli Albedo ANULUJE kody to dostanie karę od UOKIK za oszukanie konsumentów, tak jak LIDL dostał. (BY później rozdawać BONY 25zl, trzodzie co do KORYTA dopadła).

Po co mają się stresować? Sami się podkładać, że niby źle, że ludzie do kina sobie pójdą?

Lidl TEŻ powinien anulować bony po 25zl, i kazać je z Dowodem Osobistym w wybranym przez Uczestnika sklepie odebrać. A nie listownie.

Biedne społeczeństwo leci z termosami do MACA po darmową kawę albo z reklamówką po kiełbaski na otwarcie sklepu.
Koszty stałe produkcji poszły w górę, zamiast w Promocje to firmy inwestują we własne przetrwanie. 2019 rok zapowiada się jeszcze gorzej.

Więc,daj się TYM co nie mają matury z polskiego ani dobrej kamery, cieszyć GŁUPIMI Biletami.  emotka   Może WINIARY przyniosą uśmiech TYM, którzy do kina jadą raz na rok. 

Odebranie biletów, to publiczne przyznanie się do braku profesjonalizmu ze strony ALBEDO.

Masz racje! Zgadzam sie z Toba w 100% ale kody ktorych laureatem sa te wszystkie i asdfg i inne litery krzaki z automatu bym anulował, uoik bym sie w tym przypadku nie bal a na przyszlosc oszustow tez zglaszal tam gdzie trzeba. Albo wszyscy graja fair albo zmyslają i psuja cala zabawe.
0 0

Gość: 1Mamcia

#6552894 Napisano: 02.12.2018 19:06:14
caramela napisał(a):

Czy ktoś z forumowiczów otrzymał już bransoletkę z konkursu w Kauflandzie - "Jak dbasz o siebiejesienią?"

Ja nie, moja mama tez nie. Koca tez nie mam...
0 0

sylzab2294

#6552897 Napisano: 02.12.2018 19:14:55
1Mamcia napisał(a):

caramela napisał(a):

ja też nie mam, koca też nie...
0 0

caramela

#6552901 Napisano: 02.12.2018 19:23:40
sylzab2294 napisał(a):

1Mamcia napisał(a):

caramela napisał(a):

ja też nie mam, koca też nie...

Wg. regulaminu koc do 14.12, zastanawiające jest czemu mają taki zastój.... 
0 0