Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zaczytana-pola

#5366819 Napisano: 18.09.2012 09:50:27
Dziwna jest właśnie postawia Biedronki na FB. Twierdzą, że trzymają się Regulaminu i listy nie będzie. A skoro Kiora wydzwania po dane, których brak miał dyskwalifikować, to czegoś tu nie rozumiem emotka
0 0

joan

#5366825 Napisano: 18.09.2012 09:53:53
abodak napisał(a):

a Biedronka to chyba sie zamotała.Znalazlam na fb ich post:
Słyszeliście o konkursie Biedronka & Disney dla przedszkolaków? Do wygrania jest 100 tabletów Samsung! emotka
Przecież nie było ograniczenia wiekowego emotka

Bo to przeważnie jest tak, że prawie w każdy możliwy konkurs zaangażowane są 3 podmioty:
- sponsor,
- agencja przeprowadzająca konkurs,
- firma obsługująca profil sponsora na FB.
I spróbuj tu człowieku otrzymać wiarygodne informacje, gdy wszyscy wzajemnie sobie zaprzeczają i nie wie lewica, co czyni prawica...
0 0

Gość: ewaewa

#5366827 Napisano: 18.09.2012 09:57:02
a ja nie wiem po co te pretensje. Dobrze wiecie, że mogą informować do 1 października, to czekajcie cierpliwie te 2 tygodnie emotka myslę, że braki w dokumentach niczego nie zmieniają, gdyby nie prosili o dosłanie brakujących oświadczeń, to komisja zebrałaby się w ostatnim tygodniu września i wtedy wyłoniliby zwycięzców, tak czy siak, czekalibyście nadal z wynikami do 1.10.12. emotka Nie biorę udziału w konkursach promocyjnych, bo nie mogę, ale uważam, że to dobrze skoro nie dyskwalifikuja na starcie osoby, które nie wiedziały i czegoś nie dosłały. Dają wszystkim szanse, chodzi o jakość pracy, a nie czy rzetelenie wszystko zostało w jednym miejscu odesłane. Baaardzo wiele osób, które raczkują w konkursach nie wysyła kompletu dokumentów, nie z lenistwa czy nie zapoznania się z regulaminem, ale z braku doświadczenia w konkursach emotka
0 0

Gość: jenny21

#5366829 Napisano: 18.09.2012 09:58:19
joan napisał(a):

abodak napisał(a):

a Biedronka to chyba sie zamotała.Znalazlam na fb ich post:
Słyszeliście o konkursie Biedronka & Disney dla przedszkolaków? Do wygrania jest 100 tabletów Samsung! emotka
Przecież nie było ograniczenia wiekowego emotka

Bo to przeważnie jest tak, że prawie w każdy możliwy konkurs zaangażowane są 3 podmioty:
- sponsor,
- agencja przeprowadzająca konkurs,
- firma obsługująca profil sponsora na FB.
I spróbuj tu człowieku otrzymać wiarygodne informacje, gdy wszyscy wzajemnie sobie zaprzeczają i nie wie lewica, co czyni prawica...

Fakt tak jest, a agencja jak prowadzi kilka konkow w tym samym czasie to juz sie gubi w zeznaniach.
czy agencje nie wiedza ze sa fora internetowe, ze my tez wymieniamy sie informacjami od nich i z tego sie niefajny tworzy wizerunek agencji..
0 0

joan

#5366830 Napisano: 18.09.2012 10:03:58
jenny21 napisał(a):

Fakt tak jest, a agencja jak prowadzi kilka konkow w tym samym czasie to juz sie gubi w zeznaniach.
czy agencje nie wiedza ze sa fora internetowe, ze my tez wymieniamy sie informacjami od nich i z tego sie niefajny tworzy wizerunek agencji..

Niby tak, ale widzisz, wg mnie nie powinno się do nikogo dobijać, póki nie minął termin wskazany w regulaminie. Bo inaczej jedynym, co można uzyskać, jest bajzel na kółkach i negatywne nastawienie pracowników agencji reklamowych, którym konkursowicze jawią się, jako osoby niecierpliwe & o roszczeniowej postawie.
0 0

abodak

#5366832 Napisano: 18.09.2012 10:05:58
joan napisał(a):

jenny21 napisał(a):

Niby tak, ale widzisz, wg mnie nie powinno się do nikogo dobijać, póki nie minął termin wskazany w regulaminie. Bo inaczej jedynym, co można uzyskać, jest bajzel na kółkach i negatywne nastawienie pracowników agencji reklamowych, którym konkursowicze jawią się, jako osoby niecierpliwe & o roszczeniowej postawie.

dokladnie, maja czas wiec niech maja.Biedronka narobila fermentu i teraz kazdy duma czy juz wszyscy obdzwonieni czy nie i wogole emotka
0 0

Gość: kotmarian

#5366833 Napisano: 18.09.2012 10:06:18
ewaewa napisał(a):

a ja nie wiem po co te pretensje. Dobrze wiecie, że mogą informować do 1 października, to czekajcie cierpliwie te 2 tygodnie emotka myslę, że braki w dokumentach niczego nie zmieniają, gdyby nie prosili o dosłanie brakujących oświadczeń, to komisja zebrałaby się w ostatnim tygodniu września i wtedy wyłoniliby zwycięzców, tak czy siak, czekalibyście nadal z wynikami do 1.10.12. emotka Nie biorę udziału w konkursach promocyjnych, bo nie mogę, ale uważam, że to dobrze skoro nie dyskwalifikuja na starcie osoby, które nie wiedziały i czegoś nie dosłały. Dają wszystkim szanse, chodzi o jakość pracy, a nie czy rzetelenie wszystko zostało w jednym miejscu odesłane. Baaardzo wiele osób, które raczkują w konkursach nie wysyła kompletu dokumentów, nie z lenistwa czy nie zapoznania się z regulaminem, ale z braku doświadczenia w konkursach emotka

na starcie osoby, które nie wiedziały i czegoś nie dosłały....

ja uważam, że zgadzając się na regulamin i przystępując do konkursu - nie można czegoś nie wiedzieć... to tak jak z umowamy gdzie jest haczyk- nie przeczytasz- podpiszesz... a potem co... oj bardzo proszę o anulowanie tego długu bo ja nie wiedziałem???

0 0

Gość: kotmarian

#5366834 Napisano: 18.09.2012 10:07:27

Tu się zgodzę. ...
0 0

masza

#5366837 Napisano: 18.09.2012 10:08:57
ewaewa napisał(a):

i tu się zgodzę , owszem termin jeszcze nie minął, nie powinniśmy ich naciskać
ale nie zgadzam się , co do stwierdzenia, że powinni nagradzać osoby , które nie spełniaja warunków regulaminu/ bo co własciwie ten regulamin??skoro nie jest przestrzegany?
0 0

Gość: jenny21

#5366849 Napisano: 18.09.2012 10:15:13

masza napisał(a):

ewaewa napisał(a):

i tu się zgodzę , owszem termin jeszcze nie minął, nie powinniśmy ich naciskać
ale nie zgadzam się , co do stwierdzenia, że powinni nagradzać osoby , które nie spełniaja warunków regulaminu/ bo co własciwie ten regulamin??skoro nie jest przestrzegany?

podpisuję się ręcyma i nogami emotka
Dyskwalifikacja osob ktore nie spelnily warunkow tak, naciskanie nieeee, ale po co w takim razie sianie fermentu ze jednym cos powiedziano innym nie, bez sensu.Powinni trzymac sie ejdenj wersji i na FB i w telefonach i e-meilach
0 0

Gość: krystynka

#5367126 Napisano: 18.09.2012 01:51:55
Kiora odpisała na mojego maila- wszyscy zwycięzcy dowiedzą się o wygranej do końca tego tygodnia.
0 0

aurorcia

#5367136 Napisano: 18.09.2012 01:59:50
krystynka napisał(a):

Kiora odpisała na mojego maila- wszyscy zwycięzcy dowiedzą się o wygranej do końca tego tygodnia.

A to się tyczy tylko Biedronki, czy wszystkich ich konków?
0 0

Gość: ewaewa

#5367150 Napisano: 18.09.2012 02:16:48
problemy były z tymi pkt. regulaminu:

3.3.3. Opisać pracę podając imię, nazwisko autora, imię oraz nazwisko rodzica lub opiekuna, jeśli autor nie jest osobą pełnoletnią, adres zamieszkania, adres e-mail oraz telefon kontaktowy

znam osoby, które nie wiedziały gdzie mają te dane wpisać, czy na pracy, czy na osobnej kartce (chociaż pkt. regulaminu sugeruje tył pracy),

3.4.2. Pisemnej zgody przedstawiciela ustawowego lub opiekuna na udział w Konkursie, o ile ma to zastosowanie,

3.4.3. Oświadczenia, podpisanego odpowiednio przez Uczestnika lub jego przedstawiciela ustawowego, jeśli ma to zastosowanie, którego wzór stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego regulaminu

3.4.2. Pisemnej zgody przedstawiciela ustawowego lub opiekuna na udział w Konkursie, o ile ma to zastosowanie,

Ten drugi pkt. już wg niektórych sugerował, że opiekun zgadza się na udział dziecka w konkursie, więc pewnie w wiekszości przypadków brakowało pisemnej zgody na udział w konkursie.

A największy problem chyba sprawiało wypełnienie tego załącznika dot. praw autorskich emotka

Nie zwracajcie uwagi na to co pisze Biedronka na FB, klientem Kiory jest Disney, a nie Biedronka, w tym sklepie i kilku innych sieciach tzreba było jedynie kupić produkty, taki to związek ma Biedronka z konkursem emotka
0 0

monikar

#5367165 Napisano: 18.09.2012 02:27:13
Czy wygrał ktoś cokolwiek w konkursie delicji? Mam kilka kodów i nie wiem czy jest sens słać emotka
0 0

Gość: jolcia12

#5367190 Napisano: 18.09.2012 02:42:21
Dzwonili już do zwycięzcy loterii Dekoral w Obi?
0 0

mirai

#5367310 Napisano: 18.09.2012 04:57:41
Czy wiecie jak pobrać formularz do odbioru nagród (torby) z konkursu Biedronki? Organizuje to 4FRAME, ale strona się nie otwiera.
0 0

Gość: mały miś

#5367314 Napisano: 18.09.2012 04:59:04
monikar napisał(a):

Czy wygrał ktoś cokolwiek w konkursie delicji? Mam kilka kodów i nie wiem czy jest sens słać emotka

http://www.delicj...pl/loteria/zwyciezcy
0 0

dzasmina

#5367317 Napisano: 18.09.2012 05:01:49
mirai napisał(a):

Czy wiecie jak pobrać formularz do odbioru nagród (torby) z konkursu Biedronki? Organizuje to 4FRAME, ale strona się nie otwiera.

http://regulaminy...mpiada/procedury.pdf
0 0

Gość: haz0r

#5367329 Napisano: 18.09.2012 05:15:07
mały napisał(a):

monikar napisał(a):

http://www.delicj...pl/loteria/zwyciezcy

Ja zagrałem dzisiaj na 12 kodów, zobaczymy:/
0 0

claudia

#5367371 Napisano: 18.09.2012 05:51:50
ewaewa napisał(a):

problemy były z tymi pkt. regulaminu:

3.3.3. Opisać pracę podając imię, nazwisko autora, imię oraz nazwisko rodzica lub opiekuna, jeśli autor nie jest osobą pełnoletnią, adres zamieszkania, adres e-mail oraz telefon kontaktowy

znam osoby, które nie wiedziały gdzie mają te dane wpisać, czy na pracy, czy na osobnej kartce (chociaż pkt. regulaminu sugeruje tył pracy),

3.4.3. Oświadczenia, podpisanego odpowiednio przez Uczestnika lub jego przedstawiciela ustawowego, jeśli ma to zastosowanie, którego wzór stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego regulaminu

Ten drugi pkt. już wg niektórych sugerował, że opiekun zgadza się na udział dziecka w konkursie, więc pewnie w wiekszości przypadków brakowało pisemnej zgody na udział w konkursie.

A największy problem chyba sprawiało wypełnienie tego załącznika dot. praw autorskich emotka

Nie zwracajcie uwagi na to co pisze Biedronka na FB, klientem Kiory jest Disney, a nie Biedronka, w tym sklepie i kilku innych sieciach tzreba było jedynie kupić produkty, taki to związek ma Biedronka z konkursem emotka

osobiście czytałam te punkty chyba po 10 razy, bo niby jedno wynikało z drugiego, ale na wszelki wypadek dołożyłam kilka kartek z oświadczeniami, byleby nic nie ogapić:)

Ale ja mam inny problem z tą Kiorą. Moje dzieciaki sa autentycznie uzdolnione plastycznie, bardzo cierpliwe i pracowite, bo poprostu robią to z pasją. Robiły godzinami, a właściwie dniami prace juz do co najminiej 5 konkursów Disneya, wszystkie obsługiwane przez Kiorę,zawsze samodzielnie, i wieeeelkie nic. A prace naprawdę super, i nie zdarza się,by dzieciaki w innych konkursach nie wygrały czegoś, chocby małego, a nawet bardzo wartościowe nagrody. Więc nie mam pojęcia jakie oni maja kryteria, ale czuję, że tym razem znowu sie nie uda...nie pozwole im więcej rysowac do Kiory, bo bez sensu płacić za te przesyłki polecone,...żeby tyle pracy, i przy takiej ilosci nagród kompletnie nic, to jakieś podejrzane jest. emotka
0 0