Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

marl1

#6689953 Napisano: 13.03.2020 18:45:34
A na dole radosne info: jeśli spodobała Ci się ta wiadomość....
0 0

rufus

#6689954 Napisano: 13.03.2020 18:46:00
marl1 napisał(a):

Propos trollowania: otwieram dziś skrzynkę, a w środku mail z loterii Hochland z tekstem, że lubią się dzielić i miło im poinformować, że mój kod.... 

Kompletnie zapomniałam do kiedy trwa ta loteria i dawno nic nie zgłaszałam i zanim doczytałam, że jest to po prostu spam to byłam już w stanie zawałowym emotka

Ciśnienie mi skoczyło.. emotka emotka
0 0

Gość: goarik

#6689955 Napisano: 13.03.2020 18:46:45
superloser napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

[quote=zdjęcie jest w małej rozdzielczości a widać niestety niedoskonałości w obróbce  proszę podesłać w większej rozdzielczości to udowodnię, że jest ich więcej   i proszę nie robić z nas tutaj w bambuko

bagietkoweniebo]

wioaaszy napisał(a):

[quote=Niektórzy sa pazerni emotka i za wszelka cene musza, ahhh nie pierwszy raz widze ta pania i zdjecie ktore gdzies ju wygralo dawala gdie indziej nic nowego

sylwek2015]

masza napisał(a):

calineczka354 napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

W góralkach wygrało foto, na którym wafelki są wklejone emotka
a drugie: "Zrób zdjęcie, jak aktywnie spędzasz czas z Góralkami", zwyciezca: leżę na kanapie...

Żeby to w jednym - baton jest wklejony na kilku zdjęciach. Nie mnie oceniać czy zdjęcia są dobre, bo wiadomo że ktoś w komisji może mieć inne poczucie estetyki, ale już to czy się dokleiło batona czy nie mogliby brać pod uwagę...

W dodatku zdjęcia są poprzerabiane z innych konkow 

dokładnie, nie trzeba być grafikiem bo to dostrzec, światło i cień w dwóch batonikach różni się, tak samo wystarczy też spojrzeć na te dwie poduszki po prawej stronie, ułożone są dokładnie w taki sam sposób jak na zdjęciu z konkursu organizowanym na stronie komfort.pl;D a konkurs ten odbył się ponad 38 tygodni temu emotka

akurat to moje zdjęcie i tak, pomysł jest wykorzystany ponownie ale nic nie było wklejane. musisz być niezłym grafikiem żeby widzieć rzeczy których nie ma...Bo różne rzeczy można zarzucić ale akurat tutaj nic nie było doklejone

Spokojnie. Po co te “rozdzielczosci”
Hulajnoga zmieniła włascicielke ... ot i tyle. 
0 0

garyman

#6689956 Napisano: 13.03.2020 18:49:05
rufus napisał(a):

marl1 napisał(a):

Propos trollowania: otwieram dziś skrzynkę, a w środku mail z loterii Hochland z tekstem, że lubią się dzielić i miło im poinformować, że mój kod.... 

Kompletnie zapomniałam do kiedy trwa ta loteria i dawno nic nie zgłaszałam i zanim doczytałam, że jest to po prostu spam to byłam już w stanie zawałowym emotka

Ciśnienie mi skoczyło.. emotka emotka

Pamiętacie Jak Żywiec nas też tak kiedyś zrobił? Wkurzają mnie takie maile.
1 rufus 0

Gość: goarik

#6689957 Napisano: 13.03.2020 18:51:27
goarik napisał(a):

superloser napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

[quote=zdjęcie jest w małej rozdzielczości a widać niestety niedoskonałości w obróbce  proszę podesłać w większej rozdzielczości to udowodnię, że jest ich więcej   i proszę nie robić z nas tutaj w bambuko

bagietkoweniebo]

wioaaszy napisał(a):

[quote=Niektórzy sa pazerni emotka i za wszelka cene musza, ahhh nie pierwszy raz widze ta pania i zdjecie ktore gdzies ju wygralo dawala gdie indziej nic nowego

sylwek2015]

masza napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

a drugie: "Zrób zdjęcie, jak aktywnie spędzasz czas z Góralkami", zwyciezca: leżę na kanapie...

Żeby to w jednym - baton jest wklejony na kilku zdjęciach. Nie mnie oceniać czy zdjęcia są dobre, bo wiadomo że ktoś w komisji może mieć inne poczucie estetyki, ale już to czy się dokleiło batona czy nie mogliby brać pod uwagę...

dokładnie, nie trzeba być grafikiem bo to dostrzec, światło i cień w dwóch batonikach różni się, tak samo wystarczy też spojrzeć na te dwie poduszki po prawej stronie, ułożone są dokładnie w taki sam sposób jak na zdjęciu z konkursu organizowanym na stronie komfort.pl;D a konkurs ten odbył się ponad 38 tygodni temu emotka

akurat to moje zdjęcie i tak, pomysł jest wykorzystany ponownie ale nic nie było wklejane. musisz być niezłym grafikiem żeby widzieć rzeczy których nie ma...Bo różne rzeczy można zarzucić ale akurat tutaj nic nie było doklejone

Hulajnoga zmieniła włascicielke ... ot  A ja powiem więcej nie są wklejane tu góralki, a pakowania  góralek ze starej promocji, gdzie  auto do wygrania było, i po prostu  jedna  charakteryzacja  na kilka konkursów. 
0 0

calineczka333

#6689958 Napisano: 13.03.2020 18:53:24
superloser napisał(a):

sylwek2015 napisał(a):

bagietkoweniebo]

wioaaszy napisał(a):

sylwek2015]

masza napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

Hulajnoga zmieniła włascicielke ... ot i tyle. Hmmm...trochę nie rozumiem komisji w tym wypadku - jeśli zabrali nagrodę za „doklejenie batonika” to co robi połowa zgłoszeń nadal w nagrodzonych plecakach? Czemu nie zabrali plecaka latającemu w powietrzu batonowi i innym tego typu „wklejkom”. Jak już komuś się zabiera nagrodę co uważam za krzywdzące, bo o tym się powinno myśleć zanim się ja przyzna, to konsekwentnie wszystkim a nie jednej osobie, Pomijam już fakt, że nagle nagrodę główna ma ktoś kto wcześniej nawet nie zasłużył na plecak.

zielonaszpilka

#6689959 Napisano: 13.03.2020 19:04:37

Hmmm...trochę nie rozumiem komisji w tym wypadku - jeśli zabrali nagrodę za „doklejenie batonika” to co robi połowa zgłoszeń nadal w nagrodzonych plecakach? Czemu nie zabrali plecaka latającemu w powietrzu batonowi i innym tego typu „wklejkom”. Jak już komuś się zabiera nagrodę co uważam za krzywdzące, bo o tym się powinno myśleć zanim się ja przyzna, to konsekwentnie wszystkim a nie jednej osobie, Pomijam już fakt, że nagle nagrodę główna ma ktoś kto wcześniej nawet nie zasłużył na plecak.

Raczej nie za wklejenie zabrali nagrodę, a za to, że zdjęcie było wykorzystane w innym konkursie, w którym też pewnie były przekazane majątkowe prawa do pracy. W takim wypadku autorka nie mogła przekazać także im majątkowych praw, bo ma już je ktoś inny. Zdjęcia są zbyt podobne do siebie i tyle. Więc dalej można śmiało wklejać góralki na fotki emotka

edit: coś się psuje z cytowaniem w tym drzewku

Kiciunia21

#6689965 Napisano: 13.03.2020 19:25:46
ivanotta napisał(a):

Tak z innej beczki.. dla rozładowania nerwowej atmosfery  emotka

Już widzę jak na obowiązkowe kwarantanny idą stada konkursowiczów. Kto wtedy będzie robić konkursowe zakupy? Nie będzie paragonów, Oj statystki konkursów będą spadać, a od wakacji będzie coraz mniej konkursów ze względu na coraz mniejsze zainteresowanie takimi formami promocji  emotka . Trzeba to gdzieś zgłosić żeby konkursy nie upadły  emotka . Do jakiego ministerstwa należy kierować swoje uwagi?  emotka

Spoko emotka
Mama to mój ,,pracownik" emotka  
Biega po marketach zwinnie niczym łania emotka
Rozdziela wszystko zwinnie jak mróweczka emotka
A gazetki ma obcykane z palcem (zdezynfekowanym) w nosie emotka

Nasze rozmowy:
Mama: Słuchaj jestem w... mam gazetki z... Jest taki konkurs.......
Ja: Na konkach jeszcze o tym nie czytałam. Czekaj... No jest. 
Mama: No! Pisz!
Ja: Nie wiem gdzie mam długopis. Jest. Dawaj. Gdzie? Za ile? Przyda nam się? Z numerem paragonu? Nie? Lipa... Zagramy na jeden.
Mama: Luz! emotka

Kochana mama emotka

P.S. Takich konkowych sklepów u nas mało: Lidl, Biedra, Inter, Kaufland, Netto, Żabka. Kiedyś było jeszcze Netto.
No i Dino mamy na każdym rogu- firma z mojego miasta.

pikawka

#6689969 Napisano: 13.03.2020 20:05:29
Kiciunia21 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Tak z innej beczki.. dla rozładowania nerwowej atmosfery  emotka

Już widzę jak na obowiązkowe kwarantanny idą stada konkursowiczów. Kto wtedy będzie robić konkursowe zakupy? Nie będzie paragonów, Oj statystki konkursów będą spadać, a od wakacji będzie coraz mniej konkursów ze względu na coraz mniejsze zainteresowanie takimi formami promocji  emotka . Trzeba to gdzieś zgłosić żeby konkursy nie upadły  emotka . Do jakiego ministerstwa należy kierować swoje uwagi?  emotka

Spoko emotka
Mama to mój ,,pracownik" emotka  
Biega po marketach zwinnie niczym łania emotka
Rozdziela wszystko zwinnie jak mróweczka emotka
A gazetki ma obcykane z palcem (zdezynfekowanym) w nosie emotka

Nasze rozmowy:
Mama: Słuchaj jestem w... mam gazetki z... Jest taki konkurs.......
Ja: Na konkach jeszcze o tym nie czytałam. Czekaj... No jest. 
Mama: No! Pisz!
Ja: Nie wiem gdzie mam długopis. Jest. Dawaj. Gdzie? Za ile? Przyda nam się? Z numerem paragonu? Nie? Lipa... Zagramy na jeden.
Mama: Luz! emotka

Kochana mama emotka

P.S. Takich konkowych sklepów u nas mało: Lidl, Biedra, Inter, Kaufland, Netto, Żabka. Kiedyś było jeszcze Netto.
No i Dino mamy na każdym rogu- firma z mojego miasta.

Taka mama to skarb! Moja np. potrafi przynieść mi kawę z naklejka konkursową i podekscytowana mowi: zobacz przyniosłam Ci. Jest konkurs! 
Ja: mama a masz paragom  ?
Mama: yyy no nie mam.. emotka
1 notta 0

moskala22

#6689970 Napisano: 13.03.2020 20:17:15
slomkab napisał(a):

marl1 napisał(a):

O dziwo mam to samo:)

ja tez miałam zawał, bo chwilę wcześniej wprowadzałam kod 
0 0

donia7

#6689975 Napisano: 13.03.2020 21:12:38
Ehh wiecie co... Już trzeba było kablować tak na koleżankę z forum? emotka   Jej sumienie...

luki28

#6689976 Napisano: 13.03.2020 21:17:44
donia7 napisał(a):

Ehh wiecie co... Już trzeba było kablować tak na koleżankę z forum? emotka   Jej sumienie...

Jasne, jak ktoś z forum oszukuje, to mu przyklaśnijmy. Od dziś kablujmy tylko osoby spoza forum, one nie mają sumienia.

donia7

#6689977 Napisano: 13.03.2020 21:19:41
luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Jasne, jak ktoś z forum oszukuje, to mu przyklaśnijmy. Od dziś kablujmy tylko osoby spoza forum, one nie mają sumienia.

ojojoj...teraz są ważniejsze sprawy... Jak koleżanka oszukuje, to niech się sama martwi swoim sumieniem...
0 1 luki28

luki28

#6689979 Napisano: 13.03.2020 21:27:59
donia7 napisał(a):

luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

ojojoj...teraz są ważniejsze sprawy... Jak koleżanka oszukuje, to niech się sama martwi swoim sumieniem...

Serio? Aha, czyli jak jest koronawirus to oszuści i plagiatorzy mają wtedy wolne, bo to nie jest aż tak ważne? Twój tok rozumowania mnie rozwala... każdy ma swoje sumienie, ale nie można pobłażać oszustom. Złodziej też ma swoje sumienie, gdyby był z forum też byś go broniła?

Gość: ossuarium

#6689981 Napisano: 13.03.2020 21:29:55
donia7 napisał(a):

Ehh wiecie co... Już trzeba było kablować tak na koleżankę z forum? Jej sumienie...

Jeśli "bycie koleżanką z forum" ma być tym "argumentem", który usprawiedliwia nieuczciwość, niegodne zachowanie, to ja stanowczo protestuję. emotka Nie przyznaję się do takiego "koleżeństwa". emotka Albo wszyscy są na równych prawach i mają obowiązek przestrzegania ustalonych reguł, albo niech ponoszą konsekwencje niestosowania się do nich. Wtedy faktycznie - co mnie obchodzi, czy sumienie ją gryzie, czy nie.

assal

#6689985 Napisano: 13.03.2020 22:00:38
Granie praktycznie identycznym zdjęciem/tekstem przez wiele firm jest źle odbieranych. Ktoś to w agencji zauważy? Może być tak, że się potem ze świetnym pomysłem długo człowiek nie przebije. Bo twarze się pamięta. A niektórych, po takich zagraniach, nie lubi. 
Wracając do Góralek. Tu nie chodzi o przekazanie praw (w praktyce to samo zdjęcie, z pewnymi wyjątkami, można wysyłać na różne konkursy i w rożnych być nagradzanym) a raczej o taką zwykłą uczciwość. Ktoś zwrócił uwagę, że to samo zdjęcie było wysłane i nagrodzone we wcześniejszym konkursie tej firmy.
Jak to prawda, rozumiem decyzję. I podstawy w regulaminie bym znalazła.
0 0

donia7

#6689987 Napisano: 13.03.2020 22:39:20
luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Serio? Aha, czyli jak jest koronawirus to oszuści i plagiatorzy mają wtedy wolne, bo to nie jest aż tak ważne? Twój tok rozumowania mnie rozwala... każdy ma swoje sumienie, ale nie można pobłażać oszustom. Złodziej też ma swoje sumienie, gdyby był z forum też byś go broniła?

Ja w ogóle jestem pod wrażeniem tego jak wy to przeżywacie...że wam się tak teraz chce emotka
0 0

luki28

#6689988 Napisano: 13.03.2020 22:45:42
donia7 napisał(a):

luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

luki28 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ja w ogóle jestem pod wrażeniem tego jak wy to przeżywacie...że wam się tak teraz chce emotka

Nikt nie przeżywa. Może Cię to zdziwi, ale u mnie np. życie się toczy całkiem normalnie. Jeszcze nie nadaję z piwnicy zaopatrzony w cenzurataśmę i pół tony ryżu

asiatko

#6689995 Napisano: 13.03.2020 23:15:38
przechodza wam dzisiaj zgloszenia z Silana - mi wyskakuje komunikat że moje zgloszenie zawiera niedozwolone slowa. Zadnych nazw marek, żadnych niecenzuralnych, i nie chce przejsc.
0 0

zielonaszpilka

#6690004 Napisano: 14.03.2020 01:17:52
asiatko napisał(a):

przechodza wam dzisiaj zgloszenia z Silana - mi wyskakuje komunikat że moje zgloszenie zawiera niedozwolone slowa. Zadnych nazw marek, żadnych niecenzuralnych, i nie chce przejsc.

Ostatnio chyba Pioge mial problem w jakimś konkursie i nie chciało przejść słowo "ruch". Może u Ciebie też jakieś nieoczywiste słowo blokuje;) pokombinuj
0 0