GRATISY

Gość: magi

#1163054 Napisano: 08.11.2007 02:12:20
oj duzo mam dzis do powiedzenia emotka , obym nie tylko ja i oby bardziej w temacie gratisowych lowow.

Ja z moim paczkowym zyje w komitywie. Jak ma do mnie paczke,to puszczami sygnal na komorke. dzis owteram a on mowi, ze za wszystkie paczki,ktore przywozi, to dzis zyczy sobie nagrody emotka emotka emotka i liczy, ze go poczestuje emotka emotka emotka , obskoczyl juz innych lowcow batonow, wiec juz wiedzial czym pachnie moja paczka. wiec coz mi pozostalo. sam otworzyl, bo stwierdzil, ze zrobi to szybko i bezblesnie, no i dalam mu ta nagrode emotka emotka emotka

a jak byla poprzednia promocja, wtedy odbieralam z poczty 120 batonikow, to na dobry poczatekwspolpracy dalam kilka milkywayow pani z okienka, alez sie cieszyla emotka emotka
0 0

Gość: piter0073

#1163076 Napisano: 08.11.2007 02:26:57
luko92 napisał(a):

Boże... Ale się dziś wstydu najadłem. emotka

4 tygodnie temu firma obiecała mi kosz słodyczy ( niektórzy pamiętają ) i po 3 tygodniach napisałem do owej formy z zapytaniem, czy aby na pewno paczka została wysłana. Odpisali, że równe 3,5 tygodnia temu paczka została wysłana przez sekretarkę.

Napisałem więc do Poczty Polskiej. I prawda zirytowałem się jak nie wiem... Napisałem im to:

Witam ( serdecznie ) !

Chciałbym, aby wyjaśniona została mi pewna sytuacja.
Mianowicie. 4 tygodnie temu na mój adres ( Łukasz Mędrysa ul. Zapora 101
43-382 Bielsko-Biała ) zostały wysłane 2 paczki [ od różnych nadawców
]. Jedna z nich to mały koszyk ze słodyczami, a w drugiej przesyłce
znajdować się miała koszulka i czapka. Czekałem miesiąc w nadzieji, że może
paczki się gdzieś zawieruszyły i jeszcze przyjdą. Pisałem już do owych
nadawców, czy aby na pewno wysłali przesyłkę. TAK- przesłali. Więc moje
pytanie brzmi:
GDZIE ONE S¡ i KIEDY OTRZYMAM SWOJ¡ WŁASNOŚÆ?
ZGUBIŁY SIÊ MOŻE? emotka

Coraz częściej myślę sobie, że te plotki o złodziejach z Poczty
Polskiej są prawdziwe. Bo co niby mam myśleć o tym ?

Apeluję ?( na razie tylko apeluję ) o załatwienie tej sprawy w jakiś
sposób. Chcę otrzymać to, co do mnie należy. I nie wiem jak to zrobicie.

Pozdrawiam.

I dziś jak mnie nie było przyjechał kurier wkurzony, że prawie go nie zwolnili, że ja go oskarżyłem o kradzież paczki, która jest mu niepotrzebna. Dobrze, że byłem w szkole... Podobno był tak wkurzony, że aż sobie siadł...

jest mi przykro, bo chodziło mi tylko o wyjaśnienie sytuacji- odpowiedź na moje pytanie. Tyle się nasłuchałem o kradzieży na Poczcie, że nie wiedziałem już sam co myśleć, a oni zamiast mi odpisać na maila z odpowiedzią to wyżyli się na tym biednym kurierze, który Bogu ducha winny... Głupia sytuacja. Bardzo głupia... emotka

i co ja mam teraz zrobić ? emotka
Jak ja się popatrzę jak kurier coś przywiezie ?!
MASAKRA... emotka

ja miałem podobną sytuacje emotka
teraz mi glupia jak przyjezdza emotka emotka emotka
0 0

Gość: eywa

#1163082 Napisano: 08.11.2007 02:32:03
luko92 napisał(a):

4 tygodnie temu firma obiecała mi kosz słodyczy ( niektórzy pamiętają ) i po 3 tygodniach napisałem do owej formy z zapytaniem, czy aby na pewno paczka została wysłana. Odpisali, że równe 3,5 tygodnia temu paczka została wysłana przez sekretarkę.

Napisałem więc do Poczty Polskiej. I prawda zirytowałem się jak nie wiem... Napisałem im to:

Witam ( serdecznie ) !

pytanie brzmi:
ZGUBIŁY SIÊ MOŻE? emotka

Pozdrawiam.

I dziś jak mnie nie było przyjechał kurier wkurzony, że prawie go nie zwolnili, że ja go oskarżyłem o kradzież paczki, która jest mu niepotrzebna. Dobrze, że byłem w szkole... Podobno był tak wkurzony, że aż sobie siadł...

jest mi przykro, bo chodziło mi tylko o wyjaśnienie sytuacji- odpowiedź na moje pytanie. Tyle się nasłuchałem o kradzieży na Poczcie, że nie wiedziałem już sam co myśleć, a oni zamiast mi odpisać na maila z odpowiedzią to wyżyli się na tym biednym kurierze, który Bogu ducha winny... Głupia sytuacja. Bardzo głupia... emotka

MASAKRA... emotka

no ja nie rozumiem do końca, coś musiało być nie tak,że nagle paczka sie znalazła...po twojej interwencji,czemu więc nie wczesniej jesśli nikt nie zawinił?
0 0

#1163097 Napisano: 08.11.2007 02:39:04
no chyba sie nie znlazla jeszcze
0 0

Gość: nineczka17

#1163099 Napisano: 08.11.2007 02:39:46
piter0073 napisał(a):

luko92 napisał(a):

Witam ( serdecznie ) !

pytanie brzmi:
ZGUBIŁY SIÊ MOŻE? emotka

Pozdrawiam.

MASAKRA... emotka

ja uwazam ze to nie twoja wina upomniales sie o swoje przesylki.widac ze poczta nie umie rozwiazac wlasciwie takiej sprawy.powinni sprawdzic dane i zobaczyc co stalo sie z paczkami czy doszly czy nie a nie od razu krzyczec na pracownika.jezeli ty nie dostales a nadawca wyslal to przeciez nie rozplynely sie.powinienes napisac jeszcze do poczty polskiej i opisac sytulacje z kurierem i napisac ze nie spodziewales sie tak zalatwial spraw bo to nie twoja wina ze paczki nie dostales
0 0

#1163107 Napisano: 08.11.2007 02:44:41
wczoraj 40 email dzis tylko 30 email poprostu nie ma kompletnie czasu,sporo spraw sie zwalilo na moja biedna glowe emotka
0 0

Gość: luko92

#1163249 Napisano: 08.11.2007 03:54:44
nineczka17 napisał(a):

piter0073 napisał(a):

luko92 napisał(a):

Witam ( serdecznie ) !

pytanie brzmi:
ZGUBIŁY SIÊ MOŻE? emotka

Pozdrawiam.

MASAKRA... emotka

ja uwazam ze to nie twoja wina upomniales sie o swoje przesylki.widac ze poczta nie umie rozwiazac wlasciwie takiej sprawy.powinni sprawdzic dane i zobaczyc co stalo sie z paczkami czy doszly czy nie a nie od razu krzyczec na pracownika.jezeli ty nie dostales a nadawca wyslal to przeciez nie rozplynely sie.powinienes napisac jeszcze do poczty polskiej i opisac sytulacje z kurierem i napisac ze nie spodziewales sie tak zalatwial spraw bo to nie twoja wina ze paczki nie dostales

NApisałem w nerwach kolejnego maila do nich:

Witam serdecznie ponownie. Pisząc list znajdujący się powyżej( tam zacytowany był list pierwszy ) nie
chodziło mi o to, aby komuś z waszych pracowników zrobić przykrość,
na
złość czy coś w tym stylu. Chciałem tylko, abyście odpowiedzieli mi
na
pytanie co mogło stać się z paczką... Nie było moim celem to,
abyście
opieprzali swoich pracowników. Zirytowałem się tak dlatego, bo nigdy
wcześniej
nic takiego się mi nie zdarzyło - zawsze wszystko było w porządku...
Tyle razy nasłuchałem się o Poczcie Polskiej, że sam nie wiedziałem co
myśleć. Może faktycznie paczki nie zostały wysłane przez nadawców ?!
Nie
wiem w każdym bądź razie czuje się winny tego, że ten biedny
człowiek
rozwożący paczki musiał się wstydzić i wzięliście go za złodzieja.
NEI
BYŁO TO MOIM CELEM ! Jest mi przykro, że tak wyszło. Naprawdę głupia
sytuacja. emotka

Mail drugi:

A co do tego maila...
Bardzo proszę o kontakt z kurierem, który rozwozi paczki w moim terenie
aby móc go przeprosić za to, że
musiał się wstydzić. Na prawdę nie to było moim celem !

ja serio czuje się winny. Przecież człowieka prawie nie zwolnili przez jakąś gównianą paczkę emotka No ale faktem jest, że PP nie umie załatwiać spraw. No nic - będę musiał z nim osobiście pogadać jak mi coś przywiezie.
0 0

#1163250 Napisano: 08.11.2007 03:56:07
Aha i jeszcze mi odpisali przed chcwilą:

Biuro Kontroli DGPP przesyła według właściwości do Centrum Usług Pocztowych wystąpienie e-mailowe otrzymane od Pana Łukasza Mędrysa, w związku z wniesioną skargą nr BK-052/3507/2007, z prośbą o ustosunkowanie się do treści wystąpienia i przekazanie Zainteresowanemu odpowiedzi.

Co??

emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

#1163423 Napisano: 08.11.2007 05:21:49
Oj Luko, walcz, skoro napisali, ze wyslali,to walcz. Jelsi masz adresy tych firm, to mozesz podac w tej korespondencji.

I nie wycofuj sie, jak juz zaczales!!!

WALCZ emotka

0 0

#1163431 Napisano: 08.11.2007 05:24:00
magi napisał(a):

Oj Luko, walcz, skoro napisali, ze wyslali,to walcz. Jelsi masz adresy tych firm, to mozesz podac w tej korespondencji.

I nie wycofuj sie, jak juz zaczales!!!

WALCZ emotka

Mama zadzwoniła do kuriera i preprosiła bardzo w moim imieniu tego kuriera, że nie o to chodziło, żeby warszawa opierdzieliła naszego kuriera, który nic nie zawinił, tylko chodziło o wyjaśnienie sprawy... Ale wstyd pozostał... emotka
0 0

#1163440 Napisano: 08.11.2007 05:26:37
luko92 napisał(a):

Biuro Kontroli DGPP przesyła według właściwości do Centrum Usług Pocztowych wystąpienie e-mailowe otrzymane od Pana Łukasza Mędrysa, w związku z wniesioną skargą nr BK-052/3507/2007, z prośbą o ustosunkowanie się do treści wystąpienia i przekazanie Zainteresowanemu odpowiedzi.

Co??

a powyzsze oznacze, ze wysla zapytanie do glownego oddzialu poczty w Twoim regionie i jesli paczka przez nich przechodzila,to powinni miec to odnotowane.

I drobna sugestia nie tylko dla Ciebie, jesli chcesz byc powaznie traktowany,to w oficjalnej korespondencji nie uzywaj slow typu opieprzane'
0 0

#1163446 Napisano: 08.11.2007 05:31:22
luko92 napisał(a):

magi napisał(a):

Oj Luko, walcz, emotka

Mama zadzwoniła do kuriera i preprosiła bardzo w moim imieniu tego kuriera, że nie o to chodziło, żeby warszawa opierdzieliła naszego kuriera, który nic nie zawinił, tylko chodziło o wyjaśnienie sprawy... Ale wstyd pozostał... emotka

Luko, mie Ty powinienes sie wstydzic. To sie nazywa asertywność. Przeciez Ty nie zrobiles nic zlego.

A to, ze pocvzta nie umie wlasciwie traktowac swoich spraw,to ich wylaczna wina.

I nawet jesli sie okaze, ze jestes ofiara przykrego klamstwa nadawcow, to i tak nie powinienes czuc sie winny!!!!!!!!!!!!

Chlopie, nie zrobiels nic zlego i tego sie trzymaj
0 0

Gość: slonkotg

#1163470 Napisano: 08.11.2007 05:38:02
Wypowiedzmy poczcie wojne.. za naruszenie korespondencji.. a tym bardziej za ich kradzież...
mi conajmniej 2 na 10 paczek ginie emotka
mam centralnie ich dosc.. czemu firmy przez InPosta nie posylaja emotka
0 0

#1163603 Napisano: 08.11.2007 06:24:11
slonkotg napisał(a):

Wypowiedzmy poczcie wojne.. za naruszenie korespondencji.. a tym bardziej za ich kradzież...

bo musiałyby więcej płacić...
Magi mi było żal tego biednego kuriera wyjaśniła mu mama, że to nie było oskarżenie w jego stronę.
0 0

Gość: slonkotg

#1163643 Napisano: 08.11.2007 06:34:30
luko92 napisał(a):

slonkotg napisał(a):

bo musiałyby więcej płacić...
Magi mi było żal tego biednego kuriera wyjaśniła mu mama, że to nie było oskarżenie w jego stronę.

InPost jest tanszy emotka
0 0

Gość: daggmaa

#1163698 Napisano: 08.11.2007 06:48:02
a ja we wrześniu wygrałam jakieś tam pieluchy i chusteczki dla niemowląt i ich do tej pory nie zobaczyłam emotka a miały być dla dzidzi mojej kumpeli - w ciągu najbliższych dni ma się narodzić , bo termin jest na 19 listopada emotka i jestem zła emotka
0 0

#1163878 Napisano: 08.11.2007 07:27:30
magi napisał(a):

luko92 napisał(a):

Co??

a powyzsze oznacze, ze wysla zapytanie do glownego oddzialu poczty w Twoim regionie i jesli paczka przez nich przechodzila,to powinni miec to odnotowane.

I drobna sugestia nie tylko dla Ciebie, jesli chcesz byc powaznie traktowany,to w oficjalnej korespondencji nie uzywaj slow typu opieprzane'

na prawde to nie twoja wina i racja w korespodencji nie pisz nigdyopieprzane'tu zgadzam sie z Magi,powtarzam sie ale poczta zle zalatwila sprawe powinni sprawdzic czy przesylki do nich wplynely bylo podac z jakich firm Ci zginely i czas okolo kiedy mogly byc wyslane i czy ktos je odebral.mi tez kiedys napisala pani z firmy ze wyslala po jakis czasie pytan czy wyslala ona tak a ja do tej pory nie dostala,wiec napisala mi ze wysli mi dzis kolejna paczke ktorej rowniez nie dosalam i juz dalam sobie spokoj i sie nie upominalam
0 0

e-Konkursy.info - Bocik

#1163919 Napisano: 08.11.2007 07:37:00
Hello hello! emotka Jak dawno mnie tu nie było a tu takie zagorzałe dysusje. emotka Ja ostatnio bardzo skromnie. emotka Chociaż nic dziwnego bo ostatnio w zeszły weekendy wysyłałam @. W tym tygoddniu 4 małe paczuszki:
- 5 długopisów, w tym jeden naprawdę super;
- 1 smyczka do kluczy;
- 2 breloczki;
- 1 takie coś z klamerką do przyczepienia np. zdjęcia lub notatki do postawienia na stół.
0 0

Gość: zakreconam

#1163996 Napisano: 08.11.2007 08:01:06
No to Luko rozpentałeś burzę. Szkoda, że nie załatwiłeś tego do końca asertywnie. Bo w sumie naprawdę przecież niemożliwością jest żeby paczka szła miesiąc!!! I to z Polski!! Niech następnym razem pinują trochę terminów. Ten Twój pan kurier też. Bo prawdopodobnie opieprz mu się należał. Następnym razem wszystkie Twoje przesyłki bedziesz miał od razu. No chyba, że weźnie za bardzo do serca przeprosiny (według mnie niepotrzebne zupełnie) i będzie cię dalej olewał.
0 0

Gość: zakreconam

#1163999 Napisano: 08.11.2007 08:01:35
annecisko79 napisał(a):

Hello hello! emotka Jak dawno mnie tu nie było a tu takie zagorzałe dysusje. emotka Ja ostatnio bardzo skromnie. emotka Chociaż nic dziwnego bo ostatnio w zeszły weekendy wysyłałam @. W tym tygoddniu 4 małe paczuszki:
- 5 długopisów, w tym jeden naprawdę super;
- 1 smyczka do kluczy;
- 2 breloczki;
- 1 takie coś z klamerką do przyczepienia np. zdjęcia lub notatki do postawienia na stół.

Gratulacje emotka

A u mnie pustki !! emotka
0 0