Smolar

mirai

#6387282 Napisano: 07.08.2017 23:00:54
jokan napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

violka88 napisał(a):

iszhara napisał(a):

ongis napisał(a):

luko922 napisał(a):

superloser napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

karola-00 napisał(a):

nikt nie wygrywa na forum z Coli ?

jeden głośnik padł na forum - tyle znalazłam w MDW

Na 30 paragonów  ... emotka  wciąż 30 szans na samochód mam  emotka

A ciekawe z jakich dni w ogóle powiadamiali już. 

Na pewno za 2 lipca

Raczej sierpnia emotka

ja również ok. 30 zgłoszeń wysłałam - i nic emotka  marnie widzę tą loterie  emotka

Jeżeli dobrze zapamiętałam, że w zeszłym roku było 900 tys. zgłoszeń to oznacza, że musiało być średnio 30 000 zgłoszeń na dzień. Więc jeśli na jeden dzień przypada 10 głośników to nie znaczy że loteria jest do bani, tylko statystycznie mamy tzw. marne-szanse emotka

ja puscilam 1 zgloszenie, jak mam wygrac to wygram i tym emotka

Jeżeli organizuje się loterię, gdzie najtańszy produkt biorący w nim udział kosztuje 1,39 zł - to wiadomo, że liczba zgłoszeń będzie kolosalna - a szansa na jakąkolwiek wygraną minimalna. W takich loteriach biorą udział przecież też ci, którzy na co dzień tego nie robią. Generalnie zasada jest taka: im wyższa cena produktu biorącego udział w loterii, tym mniejsza liczba uczestników i zgłoszeń - i co najważniejsze: większa szansa na wygraną. Ale to wiadomo - tutaj Ameryki nie odkryłem. Chociaż udało mi się JEDNYM ZGŁOSZENIEM wygrać głośnik JBL z XL (gdzie cena puszki jest podobna do tej z Biedronki) - ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę...emotka .
1 jokan 0

yreks

#6387289 Napisano: 07.08.2017 23:18:57
To nie wyjatek Xl to produkt wyjatkowo deficytowy wiec i liczba zgloszen niewielka
0 0

venix

#6387339 Napisano: 08.08.2017 09:32:37
szprotka napisał(a):

Czy ktoś ma oświadczenie Warka ITM, nie ma na stronie smolara? Z góry dzięki za link

to?
https://www.smola...aureata_radler_0.pdf
0 0

kedziorldz

#6387341 Napisano: 08.08.2017 09:37:54
mirai napisał(a):

Jeżeli organizuje się loterię, gdzie najtańszy produkt biorący w nim udział kosztuje 1,39 zł - to wiadomo, że liczba zgłoszeń będzie kolosalna - a szansa na jakąkolwiek wygraną minimalna. W takich loteriach biorą udział przecież też ci, którzy na co dzień tego nie robią. Generalnie zasada jest taka: im wyższa cena produktu biorącego udział w loterii, tym mniejsza liczba uczestników i zgłoszeń - i co najważniejsze: większa szansa na wygraną. Ale to wiadomo - tutaj Ameryki nie odkryłem. Chociaż udało mi się JEDNYM ZGŁOSZENIEM wygrać głośnik JBL z XL (gdzie cena puszki jest podobna do tej z Biedronki) - ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę... emotka .

Z tym XL to prawda, towar jest mocno deficytowy, szukam tych puszek juz od 2 miesiecy i widzialem tylko zwykle - bez kodow.

A druga sprawa wydaje mi sie, ze to powiedzenie z jezyka polskiego "wyjatek potwierdzajacy regule" to jedno z glupszych stwierdzen emotka

Wyjatki obalaja regule a nie ja potwierdzaja emotka
0 0

ongis

#6387342 Napisano: 08.08.2017 09:44:09
kedziorldz napisał(a):

mirai napisał(a):

Jeżeli organizuje się loterię, gdzie najtańszy produkt biorący w nim udział kosztuje 1,39 zł - to wiadomo, że liczba zgłoszeń będzie kolosalna - a szansa na jakąkolwiek wygraną minimalna. W takich loteriach biorą udział przecież też ci, którzy na co dzień tego nie robią. Generalnie zasada jest taka: im wyższa cena produktu biorącego udział w loterii, tym mniejsza liczba uczestników i zgłoszeń - i co najważniejsze: większa szansa na wygraną. Ale to wiadomo - tutaj Ameryki nie odkryłem. Chociaż udało mi się JEDNYM ZGŁOSZENIEM wygrać głośnik JBL z XL (gdzie cena puszki jest podobna do tej z Biedronki) - ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę... emotka .

Z tym XL to prawda, towar jest mocno deficytowy, szukam tych puszek juz od 2 miesiecy i widzialem tylko zwykle - bez kodow.

A druga sprawa wydaje mi sie, ze to powiedzenie z jezyka polskiego "wyjatek potwierdzajacy regule" to jedno z glupszych stwierdzen emotka

XL można kupować online na zgrzewki puszka wychodziła niecałe 2.10zł
0 0

madzia1-s

#6387344 Napisano: 08.08.2017 09:50:51
loteria Carlsberg 3.08 też poinformowany?
0 0

estrelitta

#6387345 Napisano: 08.08.2017 09:55:39
madzia1-s napisał(a):

Ja mam wygraną z 28 i 30 lipca
0 0

kedziorldz

#6387356 Napisano: 08.08.2017 10:19:21
cb656 napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

wydaje mi sie, ze to powiedzenie z jezyka polskiego "wyjatek potwierdzajacy regule" to jedno z glupszych stwierdzen. Wyjatki obalaja regule a nie ja potwierdzaja emotka

To powiedzenie jest inną formą zdania: "każda reguła ma swoje wyjątki". emotka
Takie ujęcie tematu informuje czytelnika, że choć w przeważającej większości przypadków spełnione są określone warunki (na przykład, że rz piszemy po spółgłoskach: b,p,d,t,g,k,h,w,j, to jednak są słowa, w których to nie działa, na przykład PSZCZOŁA czy PSZENICA emotka

"każda reguła ma swoje wyjątki" takie stwierdzenie ma sens emotka
0 0

mirai

#6387471 Napisano: 08.08.2017 14:40:31
kedziorldz napisał(a):

mirai napisał(a):

Jeśli chcesz już być tak bardzo gramatyczny, to przynajmniej pisz po polskuemotka . W naszej pisowni się także: ą, ę, ł, ń  - itd.
 "wyjatek potwierdzajacy regule" - w jakim to języku emotka
0 0

kedziorldz

#6387473 Napisano: 08.08.2017 14:54:53
mirai napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

mirai napisał(a):

Jeśli chcesz już być tak bardzo gramatyczny, to przynajmniej pisz po polsku emotka . W naszej pisowni się także: ą, ę, ł, ń  - itd.
 "wyjatek potwierdzajacy regule" - w jakim to języku  emotka

Tu nie chodzi o gramatyke, to tez nie mial byc personalny atak na Ciebie, jedynie chcialem napisac, ze to okreslenie, ktore od dawna funkcjonuje w jezyku potocznym nie ma sensu i tyle emotka

Niestety tez nad tym ubolewam, ale aktualnie nie ma dostepu do komputera z wgranymi polskimi znakami diakrytycznymi emotka
Mam nadzieje, ze i tak udaje sie zainteresowanym to jakos odczytac.
1 nelunia 0

kedziorldz

#6387492 Napisano: 08.08.2017 15:41:37
cb656 napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

ubolewam, ale aktualnie nie ma dostepu do komputera z wgranymi polskimi znakami diakrytycznymi emotka Mam nadzieje, ze i tak udaje sie zainteresowanym to jakos odczytac.

Pytanie z niezdrowej ciekawości: co to za komputer? emotka
Jaki system operacyjny?

...sluzbowy, w ktorym nic nie moge zmienic, niby sprawa jest prosta ale local IT nie widzi potrzeb instalowania slownikow innych niz ang USA i UK
:-(
0 0

kedziorldz

#6387497 Napisano: 08.08.2017 16:07:15
cb656 napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

cb656 napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

nie ma dostepu do komputera z wgranymi polskimi znakami diakrytycznymi

Pytanie z niezdrowej ciekawości: co to za komputer? emotka Jaki system operacyjny?

...sluzbowy, w ktorym nic nie moge zmienic, niby sprawa jest prosta ale local IT nie widzi potrzeb instalowania slownikow innych niz ang USA i UK 

emotka Od dłuższego czasu, obserwując zachowanie ludzi z tej branży i ich reakcje na potrzeby użytkowników, nabieram coraz silniejszego przekonania, że ci wszyscy informatycy są jacyś dziwni po prostu emotka edit: poza tym (nie obraź się emotka ) ale dodanie obsługi języka w obszarze klawiatury to kwestia wejścia do panelu sterowania, do sekcji odpowiedzialnej za ustawienia regionalne i dodanie obsługi wybranego języka dodatkowego - przełączanie między jeżykami używanymi też nie jest trudne, załatwiasz to skrótem klawiaturowym w sekundę. Nie wiem, jak bardzo IT ogranicza uprawnienia użytkowników, ale w żadnym z komputerów, do których miałem dostęp, nie było to obarczone koniecznością posiadania specjalnych uprawnień.

za chec pomocy nie ma sie co obrazac emotka

tutaj sprawa jest troche bardziej skomplikowana, ale dziekuje i doceniam chec pomocy. Niedlugo zmieniam prace, wiec problem rozwiaze sie sam niejako przy okazji emotka
0 0

martucha-jk

#6387566 Napisano: 08.08.2017 19:57:40
estrelitta napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

Ja mam wygraną z 28 i 30 lipca

Ja mam z 02-08.
0 0

carissma

#6387648 Napisano: 09.08.2017 00:02:15
Jak to jest z loterią na stacjach Shell? https://www.e-kon...18.html#.WYo0rlFpzIU Jeden aparat tygodniowo, a w regulaminie zapis, że 28 aparatów w sumie. Loteria trwa 28 dni emotka niby regulamin jest wiążący ale nie wydaje mi się żeby mieli na myśli taką ilość nagród nam sprezentować  emotka
0 0

Gość: mariolakal

#6387659 Napisano: 09.08.2017 02:49:43
bruce napisał(a):

superloser napisał(a):

Ciężko to nazwac nagroda.

Dokładnie. Jak na Smolara: cienko, bardzo... emotka

Również mam ją na stanie i nie wiem, co z nią począć... emotka
1 brucee 0

oryginalny80

#6387671 Napisano: 09.08.2017 08:01:07
Ma ktoś oświadczenie Carlsberg w ITM? Nie mogę odszukać na stronie Smolara
0 0

madzia1-s

#6387681 Napisano: 09.08.2017 08:26:22
carissma napisał(a):

Jak to jest z loterią na stacjach Shell? https://www.e-kon...18.html#.WYo0rlFpzIU Jeden aparat tygodniowo, a w regulaminie zapis, że 28 aparatów w sumie. Loteria trwa 28 dni emotka niby regulamin jest wiążący ale nie wydaje mi się żeby mieli na myśli taką ilość nagród nam sprezentować  emotka

raczej pomyłka w tym jednum miejscu regulaminu, bo jest tez w innym miejscU:
"W każdym etapie tygodniowym zostanie wyłoniony 1 (słownie: jeden) laureat nagrody tygodniowej oraz 1 (słownie: jeden) laureat rezerwowy tej nagrody tygodniowej."
"Łączna wartość nagród tygodniowych wynosi 1.115,00 zł (słownie: jeden tysiąc stopiętnaście złotych 00/100)." czyli też 4*278,75
0 0

gocha542

#6387683 Napisano: 09.08.2017 08:33:35
oryginalny80 napisał(a):

nikt nie ma 
0 0

pioge7

#6387685 Napisano: 09.08.2017 08:35:42
gocha542 napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

nikt nie ma 

Nie mam teraz przy sobie telefonu z informacją o wygranej ale jest na stronie podanej w smsie. 
Jakos www.smolar.pl/laureat czy coś takiego, tam są oświadczenia i do tego z itm też jest bo pobierałem emotka  
0 0

pioge7

#6387688 Napisano: 09.08.2017 08:43:44
superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

gocha542 napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

nikt nie ma 

Nie mam teraz przy sobie telefonu z informacją o wygranej ale jest na stronie podanej w smsie. Jakos www.smolar.pl/laureat czy coś takiego, tam są oświadczenia i do tego z itm też jest bo pobierałem vemots/tongue.gif  

https://www.smola...a_laureata_itm_0.pdf
1 gocha542 0