Smolar

dysia

#6385113 Napisano: 01.08.2017 18:47:55
freyja88 napisał(a):

joan napisał(a):

luko922 napisał(a):

Myślicie, że Smolar nie blokuje tych samych numerów paragonów wysłanych z wielu numerów? Teoretycznie numer paragonu może się powtarzać przecież, no ale...

Nie mają prawa nic blokować, skoro numer paragonu nie jest unikatowy, a są zbyt leniwi, żeby zrobić formularz z polem na coś więcej, niż tylko numer paragonu. Bo w sumie mogłoby się okazać, że żadne z Twoich 200. zgłoszeń nie zostałoby wzięte pod uwagę, gdyż klienci z 200. miast zgłosili te same numery paragonu, co Ty. A Ty byś nawet o tym nie wiedział emotka

A fajnie niektórzy działają. Ja dziś grzecznie: 3 coca-cole na osobny paragon. A kasjer do mnie: na loterię tylko 3? Pan już jest ze mną umówiony na 150 paragonów. Ma przyjść przed zamknięciem sklepu. W zeszłym roku samochód wygrał emotka Alleluja i do przodu...

W loterii trzeba mieć szczęście. 
0 0

Gość: giuliettaX

#6385117 Napisano: 01.08.2017 18:51:15
mahuska napisał(a):

Wiecie co tak sobie myśle.....teoretycznie można sobie słać jeden numer paragonu ze 100 kart... nie ważne zmienne ip  czy nie.... ale można mieć pecha i na paragon o nr 0099 wygrać w trzecim tygodniu  głośnik... tyle że co... jak się go wysłało również w pierwszym tygodniu, z innego nr....a na niego padnie samochodzik a paragon już w agencji?? Za tani konk na takie kombinowanie...

takie wysyłanie to paragrafy....., oryginał jest tylko jeden i można go wysłać tylko raz emotka   

4.7 Dowód zakupu – oryginał paragonu lub faktury VAT potwierdzający dokonanie zakupu promocyjnego. Dowód zakupu na potrzeby niniejszej loterii powinien być czytelny i prawdziwy tzn. taki, który został wystawiony przez sklep promocyjny, którego nazwa i adres znajdują się na dowodzie zakupu i który nie jest sfałszowany....

11.13 W przypadku dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego, aby dokonać prawidłowego zgłoszenia do udziału w loterii z tytułu każdego zakupu, należy każdy z tych zakupów udokumentować odrębnym oryginałem dowodu zakupu i odrębnym zgłoszeniem do loterii. Więcej niż jedno zgłoszenie dokonane na podstawie tego samego dowodu zakupu, pomimo dokonania więcej niż jednego zakupu promocyjnego w ramach jednej transakcji, nie zwiększa szansy wygrania nagrody i będzie traktowane jako takie samo zgłoszenie (duplikat). Przesłanie większej liczby numerów dowodów zakupu w jednym zgłoszeniu, traktowane jest jako jedno zgłoszenie (zgłoszeniem jest pierwszy wpisany do zgłoszenia numer dowodu zakupu).

11.14 Jednorazowy zakup promocyjny uprawnia do wysłania tylko jednego zgłoszenia udziału w loterii. Dokonanie kilku takich samych zgłoszeń na podstawie tego samego zakupu promocyjnego nie zwiększa szans uczestnika na wygraną w loterii i każde kolejne takie samo zgłoszenie będzie traktowane jako duplikat. W bazie zgłoszeń pozostanie pierwsze prawidłowe zgłoszenie.
1 ongis 0

delvitto

#6385122 Napisano: 01.08.2017 19:02:43
kupiłam dziś 2 puszki coli,  i wzięłam z koszyka czyjś paragon, były na nim 4 puszkiemotka  jaka szkoda, że zyskałam tylko 1 szansę, zamiast czterech...:)
1 brucee 0

delvitto

#6385127 Napisano: 01.08.2017 19:08:38
bruce napisał(a):

delvitto napisał(a):

kupiłam dziś 2 puszki coli,  i wzięłam z koszyka czyjś paragon, były na nim 4 puszki emotka  jaka szkoda, że zyskałam tylko 1 szansę, zamiast czterech...:)

Jeśli teraz czyta Twoją wypowiedź ten, który paragon ów celowo zdobył i przypadkiem zostawił, to żałuje choćby tej jednej szansy, jaką stracił. emotka

zatem, jeśli czyta, niech się zgłosi, to mu oddam emotka
a serio: nie sądzę że kupił celowo, w końcu każdy konkursowicz wie, że po jednej coli trza kupować:)
1 brucee 0

delvitto

#6385138 Napisano: 01.08.2017 19:29:26
bruce napisał(a):

delvitto napisał(a):

zatem, jeśli czyta, niech się zgłosi, to mu oddam emotka a serio: nie sądzę że kupił celowo, w końcu każdy konkursowicz wie, że po jednej coli trza kupować:)

Oczywiście, przecież żartuję. emotka  Kiedy tylko dowie się o konkursie, pożałuje swojej nierozwagi. emotka  Życzę Ci serdecznie wygranej emotka , o ile dobrze pamiętam, tu na forum sporo osób chwali się "zdobycznymi" paragonami, które ponoć są "szczęśliwsze". emotka

wiem że żartujesz, i wiem, że Ty wiesz, że ja również emotka  
1 brucee 0

karola-00

#6385224 Napisano: 02.08.2017 01:25:44
Hmm IP to nic.. nie ma czego sie obawiać. Moj chłopak pracuje w jednej z firm telekomunikacyjnych zmieniając tam Ip jest około 600 róznych adresów IP. Tak wiec nawet jak ktoś gra uczciwie to jest bardzo duza szansa ze wysyła paragony z tego samego IP co oszust i co wtedy ?

ps. Kupiłam dzisiaj cole.. razem z kolezankami wysłaliśmy z telefonów ten sam nr paragonu w sumie 8 zgłoszeń. Jak agencja udowodni z nam która ma prawdziwy paragon ? może nas wyrzucić z konkursu ale jedną osobą skrzywdzić

ps. A co jak ten sam nr paragonu jeszcze wysłało 10 innych osob ? Pamiętacie rok temu w losowaniu 10 samochodów było 930tys zgłoszeń ( jest gdzieś filmik)
Wieć paragony na bank sie dublowały bo rzadko jest nr paragonu milion ;]
0 0

loteryjny

#6385320 Napisano: 02.08.2017 10:18:26
działa wam strona loterii tiger trip??
0 0

apoccalipsa

#6385321 Napisano: 02.08.2017 10:18:41
loteryjny napisał(a):

tak
0 0

loteryjny

#6385338 Napisano: 02.08.2017 10:43:25
apoccalipsa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

tak

dziwne bo mi nie emotka
0 0

Gość: kasiaw1431

#6385343 Napisano: 02.08.2017 10:52:36
loteryjny napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

tak

dziwne bo mi nie emotka

mnie również nie działa taki komunikat mam "Domena tigertrip.pl została zarejestrowana w serwisie AfterMarket.pl,....."
0 0

loteryjny

#6385351 Napisano: 02.08.2017 11:00:26
kasiaw1431 napisał(a):

loteryjny napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

tak

dziwne bo mi nie emotka

mnie również nie działa taki komunikat mam "Domena tigertrip.pl została zarejestrowana w serwisie AfterMarket.pl,....."

U mnie to samo. Smolar pewnie czyta co piszemy i zaraz naprawią emotka
0 0

Gość: gosia16

#6385352 Napisano: 02.08.2017 11:00:50
karola-00 napisał(a):

Hmm IP to nic.. nie ma czego sie obawiać. Moj chłopak pracuje w jednej z firm telekomunikacyjnych zmieniając tam Ip jest około 600 róznych adresów IP. Tak wiec nawet jak ktoś gra uczciwie to jest bardzo duza szansa ze wysyła paragony z tego samego IP co oszust i co wtedy ?ps. Kupiłam dzisiaj cole.. razem z kolezankami wysłaliśmy z telefonów ten sam nr paragonu w sumie 8 zgłoszeń. Jak agencja udowodni z nam która ma prawdziwy paragon ? może nas wyrzucić z konkursu ale jedną osobą skrzywdzić

ps. A co jak ten sam nr paragonu jeszcze wysłało 10 innych osob ? Pamiętacie rok temu w losowaniu 10 samochodów było 930tys zgłoszeń ( jest gdzieś filmik)

teoretycznie może udowodnić ,na jeden numer wygrasz głośnik i odeślesz paragon,potem koleżanka wygra auto i klapa emotka
0 0

karola-00

#6385357 Napisano: 02.08.2017 11:14:14
Nie wierzę w to ze wysyłając mniej niz 1tys zgłoszeń da sie coś wygrać... przecież ostatnio było 930tys zgłoszeń !
0 2 onmyown, mio

migi

#6385362 Napisano: 02.08.2017 11:22:35
karola-00 napisał(a):

Nie wierzę w to ze wysyłając mniej niz 1tys zgłoszeń da sie coś wygrać... przecież ostatnio było 930tys zgłoszeń !

Można i jednym zgłoszeniem wygrać. Proszę nie zniechęcać innych emotka

jokan

#6385364 Napisano: 02.08.2017 11:24:48
migi napisał(a):

karola-00 napisał(a):

dokladnie, w loteriach liczy sie szczescie, mozna wygrac 1 zgloszeniem, a ten co wysle 500 moze i nic nie wygrac...taki los emotka
0 0

izkak

#6385374 Napisano: 02.08.2017 11:42:39
karola-00 napisał(a):

Hmm IP to nic.. nie ma czego sie obawiać. Moj chłopak pracuje w jednej z firm telekomunikacyjnych zmieniając tam Ip jest około 600 róznych adresów IP. Tak wiec nawet jak ktoś gra uczciwie to jest bardzo duza szansa ze wysyła paragony z tego samego IP co oszust i co wtedy ?ps. Kupiłam dzisiaj cole.. razem z kolezankami wysłaliśmy z telefonów ten sam nr paragonu w sumie 8 zgłoszeń. Jak agencja udowodni z nam która ma prawdziwy paragon ? może nas wyrzucić z konkursu ale jedną osobą skrzywdzić

Przapraszam,  ale ja nie potrafię zrozumieć takiego podejścia. Wiem, że dla wielu liczy się wygrana jak najmniejszym kosztem, ale...  puszka Coli to 1,39 zł. Zamiast wysyłać jeden paragon z kilku numerów telefonów (koszt 0,62 zł), czy nie lepiej kupić 8 puszek, wysłać bezpłatnie przez stronę i po prostu być uczciwym? Czy bycie fair to w dzisiejszych czasach naiwność i głupota? Mam nadzieję, że nie! Swoją drogą to przykre, że o takich machlojach można dowiedzieć się na forum. Niektórym za bardzo pobudza to wyobraźnie...  emotka

dysia

#6385384 Napisano: 02.08.2017 11:51:02
jokan napisał(a):

migi napisał(a):

karola-00 napisał(a):

dokladnie, w loteriach liczy sie szczescie, mozna wygrac 1 zgloszeniem, a ten co wysle 500 moze i nic nie wygrac...taki los emotka

Potwierdzam, liczy sie szczęście! Smolar dokonuje weryfikacji,  natomiast przy nagrodach głównych paragony na bank są sprawdzane w sklepie.
0 0

kedziorldz

#6385408 Napisano: 02.08.2017 12:37:36
dysia napisał(a):

jokan napisał(a):

migi napisał(a):

karola-00 napisał(a):

Potwierdzam, liczy sie szczęście! Smolar dokonuje weryfikacji,  natomiast przy nagrodach głównych paragony na bank są sprawdzane w sklepie.

To nie kwestia wiary tylko matematyka, szanse na wygrana ma zarowno osoba, ktora zglosila 1 los, jak i ta co zglosila tysiac losow. Bardziej prawdopodobne jest to, ze wygra ta osoba, ktora bedzie miala wiecej zgloszen, ale wygrana jedym losem matematyka, rowniez zrozumie i wybroni emotka
0 0

luko922

#6385447 Napisano: 02.08.2017 14:46:24
izkak napisał(a):

karola-00 napisał(a):

Hmm IP to nic.. nie ma czego sie obawiać. Moj chłopak pracuje w jednej z firm telekomunikacyjnych zmieniając tam Ip jest około 600 róznych adresów IP. Tak wiec nawet jak ktoś gra uczciwie to jest bardzo duza szansa ze wysyła paragony z tego samego IP co oszust i co wtedy ?ps. Kupiłam dzisiaj cole.. razem z kolezankami wysłaliśmy z telefonów ten sam nr paragonu w sumie 8 zgłoszeń. Jak agencja udowodni z nam która ma prawdziwy paragon ? może nas wyrzucić z konkursu ale jedną osobą skrzywdzićps. A co jak ten sam nr paragonu jeszcze wysłało 10 innych osob ? Pamiętacie rok temu w losowaniu 10 samochodów było 930tys zgłoszeń ( jest gdzieś filmik)

Przapraszam,  ale ja nie potrafię zrozumieć takiego podejścia. Wiem, że dla wielu liczy się wygrana jak najmniejszym kosztem, ale...  puszka Coli to 1,39 zł. Zamiast wysyłać jeden paragon z kilku numerów telefonów (koszt 0,62 zł), czy nie lepiej kupić 8 puszek, wysłać bezpłatnie przez stronę i po prostu być uczciwym? Czy bycie fair to w dzisiejszych czasach naiwność i głupota? Mam nadzieję, że nie! Swoją drogą to przykre, że o takich machlojach można dowiedzieć się na forum. Niektórym za bardzo pobudza to wyobraźnie...  emotka

A ja tam uważam, że takie wysyłanie tego samego numeru paragonu z różnych numerów telefonu to nie jest jakieś wielkie oszustwo. Mnie powstrzymuje jedynie fakt, że mam ogromnego pecha w loteriach, więc jakbym tak zrobił to paradoksalnie zapewne wygrałbym tym samym numerem paragonu i głośnik i auto. Wolę nie ryzykować. emotka

Aaa, no i uważam, że strasznie dupiato, że podaje się tylko numer paragonu. Powinno być więcej danych, które po prostu uniemożliwiają oszustwa i naciąganie regulaminu. Wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości. Szkoda. 
0 1 mia

mia

#6385453 Napisano: 02.08.2017 14:54:32
Powiedzmy sobie szczerze, anioła nieskazitelnego to trudno na tym forum znaleźć, ale mam wrażenie, że niektórym morale to się już zakrzywia jak wstęga Möbiusa...emotka
Swoja drogą, bardzo ciekawy twór. Kto nie jest w temacie, polecam poczytać. emotka