Smolar

luko922

#6385455 Napisano: 02.08.2017 14:58:54
mia, cb656 - no cóż, jestem jednym z tych okrutnych przestępców, którzy w konkursach bez podawania numeru paragonu wysyłają więcej niż jedno zgłoszenie. . Spłonę w piekle. emotka

izkak

#6385457 Napisano: 02.08.2017 14:59:25
luko922 napisał(a):

A ja tam uważam, że takie wysyłanie tego samego numeru paragonu z różnych numerów telefonu to nie jest jakieś wielkie oszustwo. Mnie powstrzymuje jedynie fakt, że mam ogromnego pecha w loteriach, więc jakbym tak zrobił to paradoksalnie zapewne wygrałbym tym samym numerem paragonu i głośnik i auto. Wolę nie ryzykować.  emotka

Aaa, no i uważam, że strasznie dupiato, że podaje się tylko numer paragonu. Powinno być więcej danych, które po prostu uniemożliwiają oszustwa i naciąganie regulaminu. Wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości. Szkoda. 

Jeśli chodzi o sposób zabezpieczenia loterii przed takimi "niepożądanymi" działaniami to rzeczywiście jest on fatalny i podawanie samego numeru paragonu jest dla mnie jakimś nieporozumieniem. Skonstruowanie formularza z dodatkowymi polami na numer kasy, datę i kod pocztowy sklepu raczej nie stanowi problemu, podobnie z wpisaniem ich w treść SMSa, więc nie rozumiem dlaczego takich danych od zgłaszających się nie wymaga. Smolarze, wstydź się! 

monisss

#6385458 Napisano: 02.08.2017 14:59:53
luko922 napisał(a):

mia, cb656 - no cóż, jestem jednym z tych okrutnych przestępców, którzy w konkursach bez podawania numeru paragonu wysyłają więcej niż jedno zgłoszenie. . Spłonę w piekle.  emotka

ale nie zajmuj za dużo miejsca, bo myślę, że 2/3 forum tam trafi emotka  

luko922

#6385461 Napisano: 02.08.2017 15:01:49
cb656 napisał(a):

luko922 napisał(a):

mia, cb656 - no cóż, jestem jednym z tych okrutnych przestępców, którzy w konkursach bez podawania numeru paragonu wysyłają więcej niż jedno zgłoszenie. . Spłonę w piekle.  emotka

Spoko emotka Jakoś to przeżyję. Co mi nie przeszkadza wyrazić krytykę. Bo albo się ma jakieś zasady, albo się ich nie ma. emotka

A krytykuj sobie. emotka  Wyraziłem swoje zdanie, Ty swoje i tyle. emotka
1 mayteq 0

mia

#6385462 Napisano: 02.08.2017 15:03:37
luko922 napisał(a):

mia, cb656 - no cóż, jestem jednym z tych okrutnych przestępców, którzy w konkursach bez podawania numeru paragonu wysyłają więcej niż jedno zgłoszenie. (...)

Nie odwracaj kota ogonem. Mowa była o czym innym.  emotka
0 0

luko922

#6385465 Napisano: 02.08.2017 15:04:18
mia napisał(a):

luko922 napisał(a):

mia, cb656 - no cóż, jestem jednym z tych okrutnych przestępców, którzy w konkursach bez podawania numeru paragonu wysyłają więcej niż jedno zgłoszenie. (...)

Czyżbyś miała coś na sumieniu w tej kwestii? :> 
0 0

mia

#6385466 Napisano: 02.08.2017 15:09:21
luko922 napisał(a):

mia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Taka dyskusja jest bezcelowa. emotka Zedytowałam swój poprzedni post (pogrubienie) - może łatwiej będzie zrozumieć.

magisterek

#6385482 Napisano: 02.08.2017 15:43:28
luko922 napisał(a):

mia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Wszyscy pprzecież jesteśmy PRAWI i SPRAWIEDLIWI, więc kto jest bez winy, niech SWOIM kolejnym STARTEREM pierwszy rzuci emotka

Gość: kermit

#6385485 Napisano: 02.08.2017 15:54:17
Tak naprawdę wysyłanie tego samego numeru paragonu z kilku numerów telefonów jest takim samym oszustwem jak wysyłanie kilku zgłoszeń w konkursach, gdzie nie trzeba tego numeru podawać (jeśli zakupu dokonaliśmy tylko jednego). Nie widzę między tymi praktykami żadnej różnicy jeśli chodzi o kwestię uczciwości. Jedyna różnica jest taka, że to pierwsze można w jakiś sposób udowodnić. To agencje mogą jedynie takie praktyki ukrócić żądając zawsze podania numeru paragonu +np. numeru kasy fiskalnej.

ongis

#6385490 Napisano: 02.08.2017 16:09:07
kermit napisał(a):

Tak naprawdę wysyłanie tego samego numeru paragonu z kilku numerów telefonów jest takim samym oszustwem jak wysyłanie kilku zgłoszeń w konkursach, gdzie nie trzeba tego numeru podawać (jeśli zakupu dokonaliśmy tylko jednego). Nie widzę między tymi praktykami żadnej różnicy jeśli chodzi o kwestię uczciwości. Jedyna różnica jest taka, że to pierwsze można w jakiś sposób udowodnić. To agencje mogą jedynie takie praktyki ukrócić żądając zawsze podania numeru paragonu +np. numeru kasy fiskalnej.

emotka a ja naprawdę myślałem że tu wszyscy tacy święci emotka

mia

#6385508 Napisano: 02.08.2017 16:40:37
kermit napisał(a):

Jak już chodzi o ścisłość, to największym oszustwem - także w świetle prawa - jest podawanie do swoich nagród danych mamy, taty itd. (także jeśli się na to zgodzą) i podawanie ich jako prawowitych właścicieli praw autorskich do swoich haseł.
Przy powyższym, odbieranie telefonu od organizatora. i podawanie nie swojego imienia i nazwiska to już pikuś. emotka
A przecież ilu z nas to robi. Dlatego ta dyskusja, jak pisałam wcześniej, jest bezcelowa.
Każdy ma jakąś swoją gradację i swoje memento, ja przynajmniej staram się jeszcze mieć. Jednak przyznaję, że od nastania na tym forum i świętego oburzenia na pazerność konkursowiczów, oszukańcze praktyki (patrz wyżej) itd. doszłam już bardzo daleko... emotka
Co do wysyłania kilku zgłoszeń w konkursach bez podawania numeru telefonu, powiem krótko - osobiście szkoda mi pieniędzy na te konkursy i z reguły ani nie kupuję, ani nie wysyłam nic. Nie z powodu morale akurat.

Z mojej strony EOT. emotka
2 joan, mayteq 0

Gość: kermit

#6385520 Napisano: 02.08.2017 17:11:02
mia napisał(a):

kermit napisał(a):

Jak już chodzi o ścisłość, to największym oszustwem - także w świetle prawa - jest podawanie do swoich nagród danych mamy, taty itd. (także jeśli się na to zgodzą) i podawanie ich jako prawowitych właścicieli praw autorskich do swoich haseł.Przy powyższym, odbieranie telefonu od organizatora. i podawanie nie swojego imienia i nazwiska to już pikuś. emotka
A przecież ilu z nas to robi. Dlatego ta dyskusja, jak pisałam wcześniej, jest bezcelowa.
Każdy ma jakąś swoją gradację i swoje memento, ja przynajmniej staram się jeszcze mieć. Jednak przyznaję, że od nastania na tym forum i świętego oburzenia na pazerność konkursowiczów, oszukańcze praktyki (patrz wyżej) itd. doszłam już bardzo daleko... emotka
Co do wysyłania kilku zgłoszeń w konkursach bez podawania numeru telefonu, powiem krótko - osobiście szkoda mi pieniędzy na te konkursy i z reguły ani nie kupuję, ani nie wysyłam nic. Nie z powodu morale akurat.

Z mojej strony EOT. emotka

Podawanie nie swoich danych, wysyłanie swoich zgłoszeń na nie swoje dane jest takim samym oszustwem jak i dwa poprzednie. Nie ma oszustw większych i mniejszych. Jest uczciwość i oszustwo i tyle. Każdy natomiast niech sam zdecyduje czy chce takowe je popełniać czy też nie. Tak jak napisałam wcześniej to w gestii agencji jest ukrócenie takich praktyk, nie jest to naprawdę zbyt skomplikowane, ale z jakiś powodów im na tym nie zależy. I tyle w temacie.
0 0

mahuska

#6385987 Napisano: 03.08.2017 17:12:29
Glosniczek tylko 1 na forum ?
0 0

yreks

#6385998 Napisano: 03.08.2017 17:22:39
mahuska napisał(a):

czytając historie o wynajętych kasjerach to chyba aż 1 emotka

karola-00

#6386006 Napisano: 03.08.2017 17:40:14
kto  wygrał głośnik ?
0 0

stamp2

#6386010 Napisano: 03.08.2017 17:45:26
karola-00 napisał(a):

kto  wygrał głośnik ?

no przecież nie jaemotka emotka
0 0

ongis

#6386012 Napisano: 03.08.2017 17:54:24
mahuska napisał(a):

Przyznawanie się stało niepolityczne na forum więc raczej będzie mało wpisów emotka
1 karola-00 0

luko922

#6386043 Napisano: 03.08.2017 19:00:12
te smsy z EB to były za etap do 3 sierpnia? 
0 0

mahuska

#6386050 Napisano: 03.08.2017 19:12:12
ongis napisał(a):

mahuska napisał(a):

Przyznawanie się stało niepolityczne na forum więc raczej będzie mało wpisów emotka

dobrze że wgl ktoś dał znać że juz pierwsze dni poinformowane emotka
1 mayteq 0

luko922

#6386052 Napisano: 03.08.2017 19:13:36
luko922 napisał(a):

te smsy z EB to były za etap do 3 sierpnia? 

+ działa Wam strona loterii tigertrip.pl ? mi za cholerę nie chce się otworzyć, jakiś błąd zabezpieczeń. :c
0 0