Pomocy!!!!

defed

#6151520 Napisano: 28.01.2016 13:56:57
joan napisał(a):

Mnie ostatnio laska napisała, że mam jej wysłać paczkę za pobraniem (chociaż w ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłam, że nie dopuszczam takiej opcji!), bo owa laska... tadam: ma małe dziecko. Wychodzi na to, że małe dziecko wyklucza możliwość dokonania przelewu emotka

No nie bedziesz chyba lasce kazala stac z malym dzieckiem na poczcie w nigdy nie konczacej sie kolejce do okienka!!!

Wiesz, nadal sporo ludzi jest przekonanych, ze tylko na poczcie mozna dokonywac wplat. I nie pisze tylko o ludziach w wieku emerytalnym. Dwudziestolatkow z blankietami na wode i gaz pelno co miesiac w mojej placowce. Generuja kolejki, bo takie wplaty trwaja dluzej niz nadanie listu czy paczki, a co 200metrow jakies placowki bankowe, sklepy, ktore przyjmuja rachunki, no i internet przeciez... emotka  XXI wiek made in Poland
0 0

ziolko

#6151525 Napisano: 28.01.2016 14:07:31
defed - ale może ci młodzi ludzie płacą swoim babciom i dziadkom? a ci wolą mieć pieczątkę z poczty, że danego dnia rachunek został opłacony
0 0

Gość: haz0r

#6151532 Napisano: 28.01.2016 14:20:56
ziolko napisał(a):

defed - ale może ci młodzi ludzie płacą swoim babciom i dziadkom? a ci wolą mieć pieczątkę z poczty, że danego dnia rachunek został opłacony

Dokładnie ja rodzicom za mieszkanie płacę w placówce, bo ONI chcą pieczątkę i ich nie obchodzi internetowy świstek w formacie pdf emotka
0 0

banka-manka

#6151568 Napisano: 28.01.2016 16:03:47
A ja znów szukam pomocy emotka  Tym razem w kwestii przyjemniejszej - ktoś doradzi w kwestii doboru moździerza kuchennego?  Zdecydowałam się na kamienny/marmurowy, a nie porcelanowy, ale nie wiem jaki. Może ktoś ma z konkretnego sklepu/dany model i podzieli się opinią. 
0 0

joan

#6151570 Napisano: 28.01.2016 16:09:53
@banka-manka napisał(a):

A ja znów szukam pomocy emotka  Tym razem w kwestii przyjemniejszej - ktoś doradzi w kwestii doboru moździerza kuchennego?  Zdecydowałam się na kamienny/marmurowy, a nie porcelanowy, ale nie wiem jaki. Może ktoś ma z konkretnego sklepu/dany model i podzieli się opinią. 

Dostałam na urodziny chyba taki oto moździerz: IKEA ADELSTEN marmur/czarny. Jestem z niego zadowolona emotka
0 0

defed

#6151576 Napisano: 28.01.2016 16:24:35
haz0r napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dokładnie ja rodzicom za mieszkanie płacę w placówce, bo ONI chcą pieczątkę i ich nie obchodzi internetowy świstek w formacie pdf emotka

Stojąc w godzinnej kolejce,w pomieszczeniu przepełnionym ludźmi, można się przypadkiem nasłuchać, jak to młody facet pyta dziewczyny "dlaczego akurat tutaj płacisz, jest taka kolejka, chodźmy do banku" i uświadamia młodą koleżankę o innych opcjach, a ta zagubiona odpowiada "ale ja już wzięłam numerek, to poczekam...".
Inna Pani z tego samego tłumu skarżyła się swojej koleżance, jak to ludzie płacący rachunki w Carrefourze przedłużają kolejki, bo wg niej w sklepie powinno się tylko kupować, a rachunki płacić na Poczcie. No a wg mnie Poczta powinna obsługiwać tylko przesyłki - od płacenia to są banki. (nie wiem jak w innych, aleu mnie w placówce nie ma osobnego okienka dla Banku Pocztowego-jakiś absurd).

Właśnie chodzi o to, by uświadamiać społeczeństwo, świat idzie do przodu, jest tyle możliwości, poczta to nie jedyne rozwiązanie.
PS.Dlatego coraz częściej zamawiam kuriera do domu  emotka
0 0

bethan

#6151583 Napisano: 28.01.2016 16:53:03
joan napisał(a):

Dostałam na urodziny chyba taki oto moździerz: IKEA ADELSTEN marmur/czarny. Jestem z niego zadowolona emotka

Też mam taki i dobrze służy emotka
0 0

asiek07095

#6151704 Napisano: 28.01.2016 20:16:18
Dajcie mi motywację pliss.
Od poniedziałku zaczęłam przyjaźń z Chodakowską bo w końcu jeszcze trochę i lato, i bikini i w ogóle. A moja motywacja wygasa... ;( czemu ja nie mam silnej woli
0 0

Gość: kamilslog

#6152037 Napisano: 29.01.2016 13:51:19
Mam pytanie czy spotkał się ktoś z sytuacją:
Dzwoni Pan i obwieszcza mi, że jestem laureatem nagrody tygodnia nescaffe w intermarche czyi karta przedpłacona o wartości 1000 zł, oczywiście trzeba wysłać formularz i paragon.
Wszystko wysłane, kasa w głowie już wydana, a tu po ok 10 dniach dzwoni inny Pan, że jego kolega się pomylił, że nie wygrałem tej karty bo inne nazwisko widnieje w protokole i na pocieszenie wyślą mi bon do intermarche na 100 zł. 
Pisałem do firmy uniqueone o jakiś kontakt z dyrektorem itp ale oczywiście brak odzewu. 
Miał ktoś może podobną sytuację? Bo czuję się baaaardzo oszukany!
pozdrawiam
0 0

edzia21

#6152377 Napisano: 29.01.2016 21:13:51
asandraa napisał(a):

W konkursie Biedronki Colgate numer dowodu zakupu to który numer? Obok daty? Proszę o pomoc.

tak
0 0

yolka123

#6152379 Napisano: 29.01.2016 21:13:53
asandraa napisał(a):

W konkursie Biedronki Colgate numer dowodu zakupu to który numer? Obok daty? Proszę o pomoc.

Tak, ten obok daty,  pod  pod nr NIP.
0 0

yolka123

#6152386 Napisano: 29.01.2016 21:27:13
asandraa napisał(a):

yolka123 napisał(a):

asandraa napisał(a):

Tak, ten obok daty,  pod  pod nr NIP.

Dzięki, ale znalazłam w internecie, że numer dowodu zakupu to numer systemowy. W regulaminie konkursu z września (chyba), dot. Wedla było napisane, że numer dowodu zakupu, czyli paragonu to numer systemowy/transakcji. Pogubiłam się dość mocno.

W konkursie"Odjazdowy uśmiech" w Biedronce wymagany numer paragonu to ten, który widnieje obok daty.
0 0

Finezyjna

#6152777 Napisano: 31.01.2016 15:08:12
Hej,
mam do Was zapytanie dostałam list bez polecenia i potwierdzenia odbioru wrzucony do skrzynki z windykacji podany nr rachunku bankowego na który mam uiścić należność za jazdę bez biletu. Nazwa firmy to jakiś krzak, nie można jej odnaleźć w internecie. Zastanawiam się czy udać się z tym na policję czy w pierwszej kolejności zadzwonić do mpk i zapytać czy widnieje tam na jakiejś liście dłużników? Co radzicie?
0 0

staszek

#6152778 Napisano: 31.01.2016 15:11:00
Finezyjna napisał(a):

Hej,
mam do Was zapytanie dostałam list bez polecenia i potwierdzenia odbioru wrzucony do skrzynki z windykacji podany nr rachunku bankowego na który mam uiścić należność za jazdę bez biletu. Nazwa firmy to jakiś krzak, nie można jej odnaleźć w internecie. Zastanawiam się czy udać się z tym na policję czy w pierwszej kolejności zadzwonić do mpk i zapytać czy widnieje tam na jakiejś liście dłużników? Co radzicie?

Najpierw zadzwoń do mpk czy w ogóle taka firma z nimi współpracuje, upewnij się czy to dobry nr konta, a jeśli powiedzą, że to jakaś lipa to wtedy zgłoś.
0 0

Finezyjna

#6152780 Napisano: 31.01.2016 15:24:00
staszek napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

Hej,

Najpierw zadzwoń do mpk czy w ogóle taka firma z nimi współpracuje, upewnij się czy to dobry nr konta, a jeśli powiedzą, że to jakaś lipa to wtedy zgłoś.

Sprawdzałam nawet w GUS regon tej firmy..nie istnieje. Też tak myślę, że warto zadzwonić w pierwszej kolejności do mpk.
0 0

joasiajulia

#6152940 Napisano: 01.02.2016 00:09:39
Zakupiłam paragon na kaufland w grójcu a tam nie ma numeru systemowego tylko numer tranzakcji-co  robic??????????Nume rtranzakcji jest 7 cyfrowy tylko i pokazuje mi blad w smsie!!
0 0

Halszka

#6152942 Napisano: 01.02.2016 00:14:46
joasiajulia napisał(a):

Zakupiłam paragon na kaufland w grójcu a tam nie ma numeru systemowego tylko numer tranzakcji-co  robic??????????Nume rtranzakcji jest 7 cyfrowy tylko i pokazuje mi blad w smsie!!

wcześniej pisali żeby uzupełnić numer zerami,
przejrzyj historie, tyle mogę podpowiedzieć.. sorry
0 0

danaaa

#6152946 Napisano: 01.02.2016 00:16:16
joasiajulia napisał(a):

Cytuje wpis defed z wątku Kaufland:

jeśli nr systemowy (transakcji) jest w takim formacie 7-888-999
należy go uzupełnić o zera
tj.007-0888-00999
i wpisać w sms bez myślników.
0 0

joasiajulia

#6152947 Napisano: 01.02.2016 00:17:24
danaaa napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

tj.007-0888-00999

Dziękuję!!!!emotka
0 0

joasiajulia

#6152950 Napisano: 01.02.2016 00:20:08
joasiajulia napisał(a):

danaaa napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

tj.007-0888-00999

Dziękuję!!!!emotka Wysłano emotka

0 0