Pomocy!!!!

Gość: giuliettaX

#6202751 Napisano: 27.05.2016 20:13:31
zezowaty_kot napisał(a):

giulietta napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

giulietta napisał(a):

naailty napisał(a):

Cześć. Mam pewien problem. Biorę udział w wielu konkursach fotograficznych. Na instagramie pod jednym z konkursowych postów ktoś napisał na mnie kłamliwe i obraźliwe rzeczy, mianowicie, że moje zdjęcia to plagiaty oraz, że dodaję ciągle te same zdjęcia na konkursy, a nie mam już do nich praw autorskich. Miało to na celu pogrążenie mnie w konkursie. To wszystko jest nieprawdą, zawsze staram się być uczciwa, pomysły rodzą się w mojej głowie, nawet rzadko kiedy inspiruje się jakimś zdjęciem, baaardzo rzadko. I nie jestem taka głupia, żeby dodawać na konkursy zdjęcia, do których nie mam autorskich praw.  Mieliście takie przykre sytuacje? Co robić?

wrzuć link z tym konkursem to oblukamy  emotka  chociaż odpowiedź już podałaś... "Zawsze staram się też, żeby moje zdjęcia się nie powtarzały w różnych konkursach, a nawet jeśli dodam dwa razy to samo, to tylko wtedy, kiedy jeszcze nic danym zdjęciem nie wygrałam. "......

przykład z reg. "Z chwilą dokonania Zgłoszenia Uczestnik udziela Organizatorowi nieograniczonejterytorialnie, nieodpłatnej i niewyłącznej licencji do korzystania z autorskich praw
majątkowych do Zdjęcia/Zdjęć..." 

Już nie popadajmy w paranoję, skoro w jednym konkursie nie ugrała nic swoją pracą to nie ma co jej trzymać w szufladce,tylko słać do skutku jeśli ma ochotę.

jeśli ma ochotę? emotka   taa do skutku i łamie przepisy... przecież wszystko jest w regulaminach i nie ma co kombinować  emotka

Wiesz co, pierwsza jesteś w upominaniu wszystkich i wytykaniu, kto gdzie łamie regulamin. A weź no mi powiedz, tak żeby nie szukać daleko - ile masz puf z Lay's? Bo regulamin mówi, że jedna osoba = 1 wygrana, albo przypomnij mi jak masz na imię, bo chwaliłaś się wygranym tam telewizorem, ale w laureatach nie widzę Ciebie a kogoś z Twojej rodziny. Czekaj, czekaj, czytam w regulaminie, że uczestnik dokonuje zgłoszenia we własnym imieniu, a Ty podpisując się danymi mamy/siostry chyba go łamiesz? No to jak to jest? Nie ma co kombinować, czy jest co kombinować, czy może kombinować nie można, chyba, że się jest guliettą i zna "przepisy prawa". A litania Twoich wygranych na rodzinę to niekończąca się historia. I nie żebym widziała w tym problem, bo tak, sama gram na słupy, ale wytykanie ludziom, takiej głupoty i pisanie, że łamią regulamin, podczas gdy samemu się go łamie notorycznie jest szczytem hipokryzji. O.

to nie wytykanie czy upominanie tylko takie są przepisy emotka  i też powinnaś je znać biorąc udział w konkursach emotka  pisałam nie raz, że wrzucam tu wygrane "wszystkich" bo tak było tu kiedyś i tak też robią inni, nie mam nic do ukrycia, więc chwalenie się radością z innymi jest podstawą konkursowego forum, a tym samym takie wpisy zachęcają innych do grania, bo widzą, że można wygrać, a nie jakieś śmieszne ukrywanie  emotka  nic nie możesz mi zarzucić, bo nie wiesz co robię czy kto co robi, a wszelkie takie domysły, wymysły, fobie itp. nadają się do leczenia..... jak się kogoś publicznie oskarża czy pomawia to trzeba mieć dowody.....  a głupota to był wpis o wysyłaniu tej samej fotki, aż wygra... dlatego też uprzedzając fakty skopiowałam przykładowy regulamin emotka  ale po co czytać? 
0 1 melissa

synk

#6202752 Napisano: 27.05.2016 20:20:24
giulietta napisał(a):

to nie wytykanie czy upominanie tylko takie są przepisy emotka  i też powinnaś je znać biorąc udział w konkursach emotka  pisałam nie raz, że wrzucam tu wygrane "wszystkich" bo tak było tu kiedyś i tak też robią inni, nie mam nic do ukrycia, więc chwalenie się radością z innymi jest podstawą konkursowego forum, a tym samym takie wpisy zachęcają innych do grania, bo widzą, że można wygrać, a nie jakieś śmieszne ukrywanie  emotka  nic nie możesz mi zarzucić, bo nie wiesz co robię czy kto co robi, a wszelkie takie domysły, wymysły, fobie itp. nadają się do leczenia..... jak się kogoś publicznie oskarża czy pomawia to trzeba mieć dowody.....  a głupota to był wpis o wysyłaniu tej samej fotki, aż wygra... dlatego też uprzedzając fakty skopiowałam przykładowy regulamin emotka  ale po co czytać? 

wydrapcie sobie oczy, będzie mniejsza konkurencja emotka
0 0

#6202754 Napisano: 27.05.2016 20:22:50
synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

ja nie z agresywnych emotka  nawet nie tracę energii na takie bezpodstawne wpisy   regulaminy są jasne  
0 1 melissa

mia

#6202785 Napisano: 27.05.2016 21:11:23
synk napisał(a):

Synk! emotka emotka
Swoją drogą, jak patrzę na to forum dzisiaj, to chyba biomet nie teges... Na okrągło gdzieś żarcie odchodzi. emotka
0 0

Gość: kluseczka

#6202803 Napisano: 27.05.2016 22:03:17
Domyślam się, że było już sporo razy: ale czy do Laysów trzeba mieć paragon, czy same kody wystarczą? Z tego co widzę w regulaminie nic nie ma o paragonach, ale chciałabym się upewnić. Proszę o odpowiedź emotka i jeszcze: czy trzeba mieć później opakowania do odbioru ewentualnej nagrody?
0 0

memos

#6202804 Napisano: 27.05.2016 22:04:55
kluseczka napisał(a):

Domyślam się, że było już sporo razy: ale czy do Laysów trzeba mieć paragon, czy same kody wystarczą? Z tego co widzę w regulaminie nic nie ma o paragonach, ale chciałabym się upewnić. Proszę o odpowiedź emotka i jeszcze: czy trzeba mieć później opakowania do odbioru ewentualnej nagrody?

Nie potrzeba ani paragonów, ani opakowań emotka
0 0

Gość: kluseczka

#6202805 Napisano: 27.05.2016 22:07:09
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Miłego wieczoru życzę emotka
0 0

Gość: gosia16

#6202806 Napisano: 27.05.2016 22:08:13
synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

emotka   ,  widzę, że wpisy do MDW trzeba będzie ograniczać do koszulek emotka  yyyyy jednej koszulki  emotka
0 0

edzia21

#6202808 Napisano: 27.05.2016 22:09:59
...a później wszyscy się dziwią że konkurs rozwiązany, a NIKT się nie "chwalił" wygraną w MDW emotka
0 0

#6202813 Napisano: 27.05.2016 22:17:52
gosia16 napisał(a):

synk napisał(a):

giulietta napisał(a):

emotka   ,  widzę, że wpisy do MDW trzeba będzie ograniczać do koszulek emotka  

a może zlikwidować forum? bo żeby aż taka zazdrość za pufy była to jest śmieszne... a wystarczy ułożyć dobry dialog zamiast skupiać się na bezpodstawnych donosach...  emotka
0 1 melissa

zezowaty_kot

#6202815 Napisano: 27.05.2016 22:24:23
giulietta napisał(a):

a może zlikwidować forum? bo żeby aż taka zazdrość za pufy była to jest śmieszne... a wystarczy ułożyć dobry dialog zamiast skupiać się na bezpodstawnych donosach...  emotka

Widzę, że uderzasz pod moim adresem, a dobrze wiesz o co chodziło - o to, że wytykasz dziewczynie "niezgodność z regulaminem" choć sama nie zawsze się go trzymasz. Szczegółową rozpiskę masz na priv, bo tam mi spamowałaś, jeśli tak Ci zależy wrzucę tu screeny, na forum, bo wybitnie mnie już męczysz, a nie mam chęci pisać tego samego drugi raz. Dopowiadasz tu historię o donosach, sugerujesz, że zazdroszczę Ci pufy - wyobraź sobie, że również tam wygrałam. Straszysz mnie, że za mój wpis dostanę wyrok - 10 lat więzienia, bo Cię stalkuję. Tego też nie pisałaś mi na priv? Ogarnij doopę. emotka
0 0

synk

#6202819 Napisano: 27.05.2016 22:29:19
laski, wyluzujcie majty
0 0

#6202821 Napisano: 27.05.2016 22:30:46
zezowaty_kot napisał(a):

giulietta napisał(a):

Widzę, że uderzasz pod moim adresem, a dobrze wiesz o co chodziło - o to, że wytykasz dziewczynie "niezgodność z regulaminem" choć sama nie zawsze się go trzymasz. Szczegółową rozpiskę masz na priv, bo tam mi spamowałaś, jeśli tak Ci zależy wrzucę tu screeny, na forum, bo wybitnie mnie już męczysz, a nie mam chęci pisać tego samego drugi raz. Dopowiadasz tu historię o donosach, sugerujesz, że zazdroszczę Ci pufy - wyobraź sobie, że również tam wygrałam. Straszysz mnie, że za mój wpis dostanę wyrok - 10 lat więzienia, bo Cię stalkuję. Tego też nie pisałaś mi na priv? Ogarnij doopę. emotka

kolejny raz mnie obrażasz i nie tylko zresztą mnie tu na forum i jak gadaliśmy na pw znowu wszystko przekręcasz na swój sposób emotka  przeczytaj jeszcze raz pw ze zrozumieniem emotka
0 0

asantesana

#6202824 Napisano: 27.05.2016 22:34:53
zezowaty_kot napisał(a):

giulietta napisał(a):

Kocie daj spokój, nie warto... Ja próbowałam kilka razy i wciąż czytałam o przepisach i paragrafach tu i na pw jako argumenty na wszystko, nauczyłam się nie widzieć pewnych wpisów. 
giulietta - wątek nosi nazwę Moje Dzisiejsze Wygrane (MDW), a nie Wygrane Mojej Rodziny i Znajomych - to tak odnośnie Twojego śmiesznego tłumaczenia, ze wpisujesz tam wszystkich - łamiesz regulamin tego forum  emotka  I proszę, nie tłumacz mi nic na pw  emotka
0 0

#6202830 Napisano: 27.05.2016 22:44:37
asantesana napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

giulietta napisał(a):

Kocie daj spokój, nie warto... Ja próbowałam kilka razy i wciąż czytałam o przepisach i paragrafach tu i na pw jako argumenty na wszystko, nauczyłam się nie widzieć pewnych wpisów. 
giulietta - wątek nosi nazwę Moje Dzisiejsze Wygrane (MDW), a nie Wygrane Mojej Rodziny i Znajomych - to tak odnośnie Twojego śmiesznego tłumaczenia, ze wpisujesz tam wszystkich - łamiesz regulamin tego forum  emotka  I proszę, nie tłumacz mi nic na pw  emotka

właśnie nie warto, bo przepisy są jasne, więc po co jakieś wymysły? zobacz od czego zaczęła się ta dyskusja czy to nie śmieszne? a celowo pogrubiłam cytat z reg. emotka    asantesana może najpierw rozlicz całe forum z wpisów wygrałam/em 2x, 3x, 10x...  chociaż wątpię żebyś w MDW widziała inne oprócz moich, bo jak piszesz "nauczyłam się nie widzieć pewnych wpisów."... starzy forumowicze piszą jak dawniej i dla mnie jest to zupełnie normalne i cieszę się z ich 10 puf i 3 TV emotka  
0 0

Gość: andziabid

#6203139 Napisano: 29.05.2016 21:45:33
Proszęęęęę

https://www.faceb...48020088239/?fref=ts

dla Was to tylko złotówka, dla nas szansa na spełnienie marzeń
0 0

taalvikki

#6203175 Napisano: 29.05.2016 22:45:06
giulietta, kot...

tak sobie to czytam i powiem tak:

zauważenie, że ktoś działa niezgodnie z regulaminem to nic złego. jest niezgodność, nic dziwnego, że ktoś to zauważy.

posądzanie kogoś o wygrywanie na kogoś innego bez dowodów też nie jest ok (bo nigdy nie wiadomo, może wszyscy członkowie rodziny grali sami), aczkolwiek nie lubię, gdy ktoś mi się chwali, że "wygrał na cały powiat".

nie wiem, jak było w tej konkretnej sytuacji, bo nie śledzę wszystkich wpisów w MDW, ale polecam nieco spokoju i mniejszą napinkę, bo sam temat nie jest tego warty, a brnięcie w wyliczanie sobie na siłę różnych rzeczy tylko odbiera energię do grania i wygrywania.
0 0

madziulka2434

#6203458 Napisano: 30.05.2016 12:19:00
Jakie są wymiary laysowej pufy? 
0 0

aurorcia

#6203741 Napisano: 30.05.2016 15:22:58
jakim kurierem wysłać paczkę pobraniową, żeby wszystko było ok?
0 0

pioge7

#6203742 Napisano: 30.05.2016 15:23:52
aurorcia napisał(a):

jakim kurierem wysłać paczkę pobraniową, żeby wszystko było ok?

ja zawsze przez sendit.pl i wybieram dpd emotka po tyg kasa jest na koncie emotka
0 0