Pomocy!!!!

Szanetka

#6297902 Napisano: 08.12.2016 14:25:35
defed napisał(a):

joan napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Cześć wszystkim,

Moja odskocznia, a zarazem hobby to konkursy i testowania. Chciałabym umieścić ten fakt w CV ponieważ poszukuję pracy. Jak mam to ująć? Z góry dziękuję za każdą informację

Może to jednak pominiesz, bo kto wie - mogą Cię uznać za wariatkę emotka

lub za osobę o skłonnościach do hazardu - tak postrzegają mnie niektórzy znajomi i na nic tłumaczenia, że ja wygrywam w konkursach, nie loteriach  emotka

Na pewno "wyróżnię" się z tłumu, a to już coś emotka . Chciałabym to jakoś fajnie, a zarazem krótko ująć...
0 0

agniehaha89

#6297910 Napisano: 08.12.2016 14:34:45
Szanetka napisał(a):

defed napisał(a):

joan napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Cześć wszystkim,

Moja odskocznia, a zarazem hobby to konkursy i testowania. Chciałabym umieścić ten fakt w CV ponieważ poszukuję pracy. Jak mam to ująć? Z góry dziękuję za każdą informację

lub za osobę o skłonnościach do hazardu - tak postrzegają mnie niektórzy znajomi i na nic tłumaczenia, że ja wygrywam w konkursach, nie loteriach  emotka

Na pewno "wyróżnię" się z tłumu, a to już coś emotka . Chciałabym to jakoś fajnie, a zarazem krótko ująć...

Napisz "nie lubię jeść cebuli, choć ładnie pachnie" hahahha nie no żartuje nie mogłam się powstrzymać . A tak poważnie to na jakie stanowisko startujesz? 
1 paula9891 0

agniehaha89

#6297913 Napisano: 08.12.2016 14:36:44
możesz np. napisać, że lubisz uczciwą rywalizację albo, że lubisz czerpać korzyści ze swych umiejętności 
0 0

Szanetka

#6297914 Napisano: 08.12.2016 14:40:18
agniehaha89 napisał(a):

Szanetka napisał(a):

defed napisał(a):

joan napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Cześć wszystkim,

Napisz "nie lubię jeść cebuli, choć ładnie pachnie" hahahha nie no żartuje nie mogłam się powstrzymać . A tak poważnie to na jakie stanowisko startujesz? 

Kadry i płace emotka
0 0

koper

#6297917 Napisano: 08.12.2016 14:43:41
Jak koniecznie chcesz, to wpisz na końcu CV
ZAINTERESOWANIA: Literatura rosyjska XIX wieku, konkursy konsumenckie, haft krzyżykowy, geocaching i skoki spadochronowe

Jak zostanie miejsce, to możesz dodać jeszcze szczególne umiejętności emotka

agniehaha89

#6297918 Napisano: 08.12.2016 14:44:11
Szanetka napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Szanetka napisał(a):

defed napisał(a):

joan napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Cześć wszystkim,

Kadry i płace emotka

Może spróbuj wyróżnić się w inny sposób ? Moim zdaniem lepiej o konkursach nie wspominać. 
0 0

defed

#6297919 Napisano: 08.12.2016 14:46:19
Szanetka napisał(a):

Kadry i płace

no to pasują szachy i sudoku emotka  a tak serio to nie wiem, jeśli Ci zależy to może wpisz konkursy kreatywne emotka
wiesz-kreatywna księgowa w cenie emotka  emotka
1 kemli 0

bezaczek7

#6297924 Napisano: 08.12.2016 15:04:59
defed napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Kadry i płace

no to pasują szachy i sudoku  emotka  a tak serio to nie wiem, jeśli Ci zależy to może wpisz konkursy kreatywne  emotka
wiesz-kreatywna księgowa w cenie  emotka   emotka

A mi przyszło na myśl: dorabiam na boku emotka  Konkursy kreatywne brzmi chyba najmniej strasznie.
0 0

koper

#6297927 Napisano: 08.12.2016 15:08:47
Dodam jeszcze, że warto napisać w CV o swoich zainteresowaniach, wystarczy hasłowo, ważne tylko, żeby było prawdziwie. 

Osoba, która będzie przeprowadzać z Tobą rozmowę jest po Twojej stronie i chce podczas rozmowy wyciągnąć z Ciebie wszystko co najlepsze. Jeżeli zauważy, że jesteś zdenerwowana, to może właśnie zacząć pytać o zainteresowaniach, żeby rozładować atmosferę i trochę Cię odstresować zanim przejdzie do wypytywania Cię o jakieś merytoryczne kwestie.
Więc jak ktoś wpisuje w zainteresowaniach literatura, czy film, to dobrze by było jakby przed rozmową zastanowił się jaką książkę ostatnio czytał, jaki film widział, jakie gatunki najbardziej lubi i co można powiedzieć o ulubionym pisarzu, reżyserze, czy aktorze. 
Nie należy wpisywać w zainteresowania banałów zerżniętych z gotowych wzorów CV, tylko trzeba wpisać swoje faktyczne zainteresowania o których umie się powiedzieć kilka mądrych zdań.
Zanim wpiszesz konkursy, to też się zastanów jak tę myśl chciałabyś ewentualnie rozwinąć na rozmowie, jak w 2 zdaniach opowiedziałabyś czym dla Ciebie są konkursy. Żeby potem nie wyszło z tego "eeee, no konkursy, lubię wygrywać i dostawać nowe rzeczy, ostatnio wygrałam czajnik, bo napisałam w smsie, że nie mogę powstrzymać cieknącej ślinki, gdy widzę parówki berlinki."
1 slonko365 0

slonko365

#6297930 Napisano: 08.12.2016 15:16:10
Szanetka - nie wspominałabym o konkursach w CV. Nawet pochwalenie się bardzo efektownymi wygranymi obcym osobom skutkuje co najwyżej posądzeniem o bycie szczęściarą, a zazwyczaj raczej jest się postrzeganym jako nieszkodliwa wariatka która wierzy w cuda. Równie dobrze mogłabyś napisać "gram w totolotka, notuję sobie wygrywające numerki i jestem pewna, że w końcu trafię". Jeśli ktoś nie wie o co chodzi, to tak samo odbierze konkursy. Nie jako wykorzystywanie swoich umiejętności i uzdolnień i czynność wymagającą myślenia i zorganizowania, ale jako niepoważne marnowanie czasu i nierealistyczne podejście do życia. A to Ci może raczej zaszkodzić niż pomóc.
Tak samo z testowaniem - wiele osób polowanie na takie okazje postrzega na równi z buszowaniem w śmietniku albo robieniem tony zapasów bo w gazetce dali rabat 1%.
No niestety ale możliwość pochwalenia się nawet bardzo efektywną działalnością okołokonkursową jest mocno ograniczona w sytuacjach zawodowych  emotka

Gość: rafi323raf

#6297945 Napisano: 08.12.2016 15:32:23
Obawiam się, że taką osobę odbiorą jako ta z filmików Lidla co walczy o Karpia bo 2 zł taniej, czy przyjeżdża śmieciarką pod sklep - jak to w ostatniej promocji Lidla wyglądało emotka Pracodawca pewnie by się bał że firmowe długopisy będą mu znikać hehe. Raczej ludzie nie wiedzą jak te konkursy wyglądają, dla nich wszystko to to samo.

No i mówiąc o wygranych - wzbudza w obcych ludziach raczej złe emocje. Oczywiście było by "Łał, super!" ale w głębi duszy "Na pewno oszukuje, to nie możliwe, zmyśla, a niech mu ta wygrana pralka się zepsuje..." W końcu dlaczego znane powiedzenie brzmi 'Głupi ma zawsze szczęście"?
2 joan, ultrixx 0

kachakacha

#6297962 Napisano: 08.12.2016 15:52:06
O swoich zainteresowaniach konkursowych napisałam raz, jeszcze na początku studiów, gdy szukałam pracy dorywczej, żeby sobie dorobić. Brzmiało to chyba "układanie haseł reklamowych/konkursowych" oraz "szarady", a starałam się wtedy o pracę w sieci restauracji.

90% rozmowy dotyczyło konkursów, pozostała reszta dlaczego chcę u nich pracować. Miałam wrażenie, że osoba prowadząca rozmowę ma za zadanie mnie wyśmiać... Padały pytania m.in. co wygrałam, jaka wartość nagród, po co mi praca, skoro mogę się utrzymywać z konkursów (!!!) i na koniec jedno z moich ulubionych - "Czy podczas wolnej chwili w pracy również będzie Pani tworzyła prace na konkurs?". Odburknęłam, że patrząc na ilość klientów w restauracji, zapewne tego czasu wolnego nie ma  emotka
Za każdym razem, gdy ta kobieta drążyła temat, ja starałam się go nieudolnie zmienić. Pracy oczywiście nie dostałam. Od tej pory staram się o tym nie wspominać. Nawet w obecnej pracy niewiele osób wie o moich zainteresowaniach.

Gość: ewikewik

#6298167 Napisano: 08.12.2016 21:50:39
Mam pytanko do osób, które wygrały od Calgona ostatnio pralkę. Gdzie ona ma gwarancję w tym pakunie i w jakiej formie - podbitą czy jak?
0 0

wena

#6298221 Napisano: 09.12.2016 06:23:26
Czy ktoś wie co to za numer: 523358572 ? Nie zdążyłam odebrać...
0 0

Gość: mkmadzia7

#6298222 Napisano: 09.12.2016 06:57:24
chmielciaa napisał(a):

523358572

https://www.odebr...r-telefonu/523358572
0 0

aurorcia

#6298409 Napisano: 09.12.2016 14:31:59
Czy jest opcja na allegro, żeby w trakcie wystawiania przedmiotu zaznaczyć, że nie wysyłam za granicę?
0 0

aurorcia

#6298430 Napisano: 09.12.2016 15:02:28
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Czy jest opcja na allegro, żeby w trakcie wystawiania przedmiotu zaznaczyć, że nie wysyłam za granicę?

Oczywiście.

Chyba oślepłam emotka  Dzięki!
0 0

wena

#6298498 Napisano: 09.12.2016 16:36:09
mkmadzia7 napisał(a):

chmielciaa napisał(a):

523358572

https://www.odebr...r-telefonu/523358572

Dzięki... już wszystko jasne. To tylko ankieterzy
0 0

alita

#6298684 Napisano: 10.12.2016 10:01:36
agniehaha89 napisał(a):

Szanetka napisał(a):

defed napisał(a):

joan napisał(a):

Szanetka napisał(a):

Cześć wszystkim,

W swoim CV w hobby mam zapis: creative contests, copyrighting  emotka
1 taalvikki 0

Domino123

#6298702 Napisano: 10.12.2016 11:44:35
to jest spam? Czekam na parę paczek, ale nie ma inf o jakiego kuriera chodzi..

Uprzejmie informujemy, że w związku z nieobecnością osoby upoważnionej do odebrania przesyłki kurierskiej, nie została ona wydana w dniu 9 grudnia 2016 r. około godziny 10.

W celu ponownego dostarczenia przesyłki przez kuriera należy przejść pod poniższy link:
http://info-24m.pl/usluga/129337.html
(Jeśli link nie otwiera się po kliknięciu, należy skopiować go do paska adresu, a następnie kliknąć klawisz Enter).

W celu ustalenia konkretnej godziny skontaktuje się z Tobą nasz doręczyciel.

Jeżeli nasz doręczyciel nie dostarczy przesyłki za drugim razem z winy Klienta, trafi ona do głównego magazynu w Twoim mieście, a koszty ponownego dostarczenia poniesie Klient.

UWAGA: Wiadomość ta została wygenerowana automatycznie. Prosimy na nią 
0 1 defed