Pomocy!!!!

agniehaha89

#6346651 Napisano: 14.04.2017 14:33:33
Na przyszłość proponuję się zapierać że nie ma się takiej gotówki i tą wyłudzoną kwotę zapłaci się jak smolar wypłaci nagrodę. Potem proponuję wyjechać na jakieś niedługie wczasy a gdy skończy się urlopowanie po powrocie do domu olać te wezwanie do zapłaty od ewciatek (wepchnięte w drzwi frontowe).
0 0

bethan

#6346654 Napisano: 14.04.2017 14:38:31
cudaczek121 napisał(a):

Ja to się w ogóle Tobie dziwię,że tą sprawę opisałeś na forum dopiero po fakcie, jak już jej tę kasę przelałeś a nie przed tym

Wtedy - obawiam się - paragon zostałby skonsumowany przez psa.
0 0

asper01

#6346672 Napisano: 14.04.2017 15:37:44
cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Otóz to. Znamy tylko opis z jednej strony. emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Ludzie, jakby asper1 miał coś w tej sprawie na sumieniu, to chyba raczej nie wypowiadałby się na forum emotka Ale faktycznie, niech się ewciatek wypowie  w tej kwestii, jak ona to widzi emotka

Kasiu, dziwię się temu, że napisałaś akurat TY takie coś emotka
Po pierwsze - absolutnie nie sugeruję, jakoby asper "miał coś na sumieniu" emotka
Po drugie - kto, jak kto, ale akurat TY - osoba z kręgów związanych z prawnikami, powinna wiedzieć, że PODSTAWĄ jakiegokolwiek sprawiedliwego osądu jest WYSŁUCHANIE RACJI OBU STRON! emotka

No to przecież napisałam,aby ewciatek wypowiedziała się w tej sprawie, bo w tym momencie jest to już sprawa publiczna, skoro ją asper1 opisał na forum i nas w to niejako wciągnął.Tylko zdaje się, ewciatek od wczoraj nie logowała się na forum.

Tak, tak! Poznajmy "wersję" drugiej strony! emotka  
0 0

ondine

#6346675 Napisano: 14.04.2017 15:42:36
A umowa kupna-sprzedaży nie została między Wami zawarta? Moim zdaniem tak.
Tak czy tak, jesteś na wygranej pozycji i ja też bym nie odpuściła, choć rozumiem, że dla świętego spokoju pewnie chodzi Ci to po głowie emotka . Ze strony tamtej dziewczyny to bezczelność do granic możliwości i w takiej sytuacji nie dałabym jej NIC.
0 0

ewikewikk

#6346789 Napisano: 14.04.2017 20:54:05
cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Widzę tą dyskusję i mnie mierzi. Może zauważmy, że asper napisał, że ewciatek zorientowała się ile jest paragon wart - bo asper już te 500 zł wygrał. WYGRAŁ, więc kupował paragon na forum po ogłoszeniu wyników chociaż nie można tego robić. A teraz się publicznie żali - to jakiś szantaż skierowany do niepokornej ewciatek? Asper notorycznie gra bez paragonów, po wygranej skupuje paragony - niech już z siebie takiej ofiary oszustwa nie robi... Kiedyś asper chciał ode mnie paragony na zakończony konkurs i jego oferta była nie do przyjęcia. Wolałam wyrzucić paragony niż oddawać je za bezcen za nagrody za +- 2000 zł. Jakby na to spojrzeć Z DRUGIEJ STRONY wielu z nas, naiwnych posiadaczy paragonów,  w tej sytuacji może zapomnieć o rezerwie. A zakaz skupowania paragonów na forum po zakończeniu konkursu miał sprawić, że będziemy wobec siebie bardziej uczciwi, czy jakoś tak?

ewikewikk

#6346795 Napisano: 14.04.2017 21:03:34
Ups, przepraszam. chyba chodzi o to, że Asper bez paragonu wygrał 10 tysi. Jako naiwna POSIADACZKA takich paragonów BARDZO MU WSPÓŁCZUJĘ...
0 0

andziulka21

#6346797 Napisano: 14.04.2017 21:05:26
ewikewikk napisał(a):

Ups, przepraszam. chyba chodzi o to, że Asper bez paragonu wygrał 10 tysi. Jako naiwna POSIADACZKA takich paragonów BARDZO MU WSPÓŁCZUJĘ...

Kompletnie mylisz pojęcia.
Kupił paragon, tylko poprosił o wysłanie go jak już wygral..
A może popierasz szantaż?

Claudia77

#6346798 Napisano: 14.04.2017 21:07:14
ewikewikk napisał(a):

ale chyba u smolara zawsze trzeba podawać nr paragonu przy zgłoszeniu konkursowym i tak też było w Wosebie...trzeba najpierw mieć numer by cokolwiek zgłosić, chyba że jestem czegoś tu nieświadoma emotka

bethan

#6346804 Napisano: 14.04.2017 21:13:07
ewikewikk napisał(a):

ewciatek zorientowała się ile jest paragon wart -

Paragon jest wart tyle, ile wydano na zakup.
Kolega kupił paragon chcąc zagrać. Nr się podawało.

asper01

#6346807 Napisano: 14.04.2017 21:20:36
ewikewikk napisał(a):

cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

emotka

Widzę tą dyskusję i mnie mierzi. Może zauważmy, że asper napisał, że ewciatek zorientowała się ile jest paragon wart - bo asper już te 500 zł wygrał. WYGRAŁ, więc kupował paragon na forum po ogłoszeniu wyników chociaż nie można tego robić. A teraz się publicznie żali - to jakiś szantaż skierowany do niepokornej ewciatek? Asper notorycznie gra bez paragonów, po wygranej skupuje paragony - niech już z siebie takiej ofiary oszustwa nie robi... Kiedyś asper chciał ode mnie paragony na zakończony konkurs i jego oferta była nie do przyjęcia. Wolałam wyrzucić paragony niż oddawać je za bezcen za nagrody za +- 2000 zł. Jakby na to spojrzeć Z DRUGIEJ STRONY wielu z nas, naiwnych posiadaczy paragonów,  w tej sytuacji może zapomnieć o rezerwie. A zakaz skupowania paragonów na forum po zakończeniu konkursu miał sprawić, że będziemy wobec siebie bardziej uczciwi, czy jakoś tak?

Serio do dziś Cię boli, nawet pod zmienionym nickiem, że nie zarobiłaś na mnie wtedy? No przykro mi, że nawet Albedo było bardziej rozumne i uznało mój paragon, po reklamacji, za właściwy. Wolałbym żebyś bezpodstawnie mnie nie oczerniała. A następnym razem czytaj ze zrozumieniem...
1 ziolko 0

ewikewikk

#6346808 Napisano: 14.04.2017 21:21:06
Ok, dzięki. Już wiem. Ale to dalej nie zmienia faktu, że asper notorycznie gra w promocjach bez wymaganego nr paragonu bez swoich  paragonów i potem je pokątnie skupuje. I jego oferty są śmieszne. Może żal mu było 5 zł na polecony w momencie zakupu? To następnym razem na pewno 5 zł dorzuci. Rozumiem, że umowa to umowa. Ale w tym momencie jest zdany na łaskę tej dziewczyny bo nie zapłacił za przesłanie w momencie zakupu. Nie przewidział tego, że ktoś może nie być uczciwy? To jego problem.
0 0

mczarna

#6346810 Napisano: 14.04.2017 21:21:30
cb656 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Kompletnie mylisz pojęcia.
Kupił paragon, tylko poprosił o wysłanie go jak już wygral..
A może popierasz szantaż?

Zwykłe nieporozumienie wynikające z tego, że ewikewikk nie wczytała się w historię choroby.
Dla przypomnienia małe podsumowanie: poszkodowany z braku sklepu u siebie umówił się z dziewczyną, że ta zrobi zakupy DLA NIEGO, za co dostanie zwrot kasy na wartośc paragonu. Ponieważ nie zażądał wysyłki paragonu od razu, nie wiedząc wszak, czy wygra, był spokojny ze świadomością, że w razie czego ma legalny paragon, tyle tylko, że zdalny. Ale zdobyty w terminie, jak trzeba.
No i gdy jednak wygrał, poprosił o przysłanie, na co odezwała się pazerna część duszy dziewczyny, która zwietrzyła swój dodatkowy biznes w tym wszystkim i zażądała prowizji od wartości nagrody.
Tyle w skrócie - tak przynajmniej ja to sobie pozbierałem z fragmentów wypowiedzi. Fakt, dość chaotycznych i rozrzuconych, jednak na tym samym forum. Jesli jestem w błędzie w jakiejś części, niech autor czyli poszkodowany mnie skoryguje, okej?

Dlatego nie mam fazy na kupowanie,jest pelno konkursów w sklepach,które są daleko ale mam na nie wyj...., nie jestem typem ( a właściwie typką) co musi koniecznie zagrać,bo do wygrania bon albo auto.akcja z laską kontra Asper- słaba ale tyle kasy dać za paragon...
0 0

asper01

#6346814 Napisano: 14.04.2017 21:27:04
ewikewikk napisał(a):

Ok, dzięki. Już wiem. Ale to dalej nie zmienia faktu, że asper notorycznie gra w promocjach bez wymaganego nr paragonu bez swoich  paragonów i potem je pokątnie skupuje. I jego oferty są śmieszne. Może żal mu było 5 zł na polecony w momencie zakupu? To następnym razem na pewno 5 zł dorzuci. Rozumiem, że umowa to umowa. Ale w tym momencie jest zdany na łaskę tej dziewczyny bo nie zapłacił za przesłanie w momencie zakupu. Nie przewidział tego, że ktoś może nie być uczciwy? To jego problem.

Przejrzałem historię. Nie mam z Tobą żadnych rozmów, poza tą o Makro pod zmienionym nickiem (zbanowali Cię?). Więc powoli przeginasz...
0 1 ewikewikk

ewikewikk

#6346816 Napisano: 14.04.2017 21:27:53
Konkurs był dla posiadaczy karty, której Ty nie masz. Nie boli mnie bo nie wygrałam. Ale Twoja śmieszna i niedorzeczna oferta bolała wiec paragony wyrzuciłam. Moje paragony, moje prawo. Wygrałeś w Albedo bo przy opcji wysłania maila ktoś w regulaminie nie dopisał, że w mailu tez trzeba podać nr paragonu. Jesteś cwany - wygrywasz. Jeśli się ewcik postawi - to tym razem przegrasz. Za 5 zł oszczędności.

A mój nick różni się od poprzedniego 1 literą bo nie można się ponownie zarejestrować na ten sam nick po przypadkowym usunięciu konta. Nie podszywam się pod nikogo, chciałam mieć ten sam nick co wcześniej ale nie było to możliwe. Nie mam powodu by udawać kogoś innego. I nie płaczę publicznie, że ktoś mnie oszukał bo zawsze umawiam się na wysłanie paragonu po zakupie.
1 niunia-k 0

ewikewikk

#6346819 Napisano: 14.04.2017 21:32:29
Może Pionas się wypowie w sprawie wymyślonego bana? Przestań mnie szkalować po tym, że miałam czelność publicznie cię skrytykować za twoje mało eleganckie zagrania. Kontroluj się trochę!
Jesteś asper żałosny. Kup tą kawę w przyszłości dla babci czy sąsiadki albo zapłać za przesłanie paragonu i miej paragon w łapie,  nie będziesz się żalił publicznie, że raz ktoś był cwańszy niż ty!
0 0

mczarna

#6346821 Napisano: 14.04.2017 21:34:22
cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Dlatego nie mam fazy na kupowanie, jest pelno konkursów w sklepach, które są daleko ale mam na nie wyj
nie jestem typem (a właściwie typką) co musi koniecznie zagrać, bo do wygrania bon albo auto.
Akcja z laską kontra Asper - słaba ale tyle kasy dać za paragon...

No okej, okej. Luz i wolność. Nikt nie zmusza. Ja też przykładowo nie biorę udziału w konkursach o samochód, jeśli organizuje je Woseba emotka
Ale tu jest mowa nie o tym, czy ktoś ma parcie na kupowanie paragonów, ale o braku pewnych zasad podstawowych - UCZCIWOŚCI. Jakie by nie były powody tych zdalnych zakupów, pewne jest tylko jedno: tak, jak załatwiła to dziewczyna się nie pogrywa. emotka  

cb656- ja zdecydowanie tego nie pochwalam, jakaś baba myśli,że jest kimś, a zaraz wyląduję w Uwadze, Ekspresie Reporterów itd, niech ma, będzie sławna:P
0 0

cudaczek121

#6346825 Napisano: 14.04.2017 21:38:24
ewikewikk napisał(a):

Konkurs był dla posiadaczy karty, której Ty nie masz. Nie boli mnie bo nie wygrałam. Ale Twoja śmieszna i niedorzeczna oferta bolała wiec paragony wyrzuciłam. Moje paragony, moje prawo. Wygrałeś w Albedo bo przy opcji wysłania maila ktoś w regulaminie nie dopisał, że w mailu tez trzeba podać nr paragonu. Jesteś cwany - wygrywasz. Jeśli się ewcik postawi - to tym razem przegrasz. Za 5 zł oszczędności.

A mój nick różni się od poprzedniego 1 literą bo nie można się ponownie zarejestrować na ten sam nick po przypadkowym usunięciu konta. Nie podszywam się pod nikogo, chciałam mieć ten sam nick co wcześniej ale nie było to możliwe. Nie mam powodu by udawać kogoś innego. I nie płaczę publicznie, że ktoś mnie oszukał bo zawsze umawiam się na wysłanie paragonu po zakupie.

Mnie np. jest faktycznie szkoda tych pięciu złotych na polecony dodatkowo plus jeszcze fatygowanie sprzedającego na pocztę, skoro nawet nie wiem, czy wygram.Zdarzało mi się nawet przy telewizorze czy bonach na tysiąc złotych,że prosiłam kogoś,aby odesłał mój paragon z danymi do agencji ( ktoś robił mi zakupy) . Nigdy nie zostałam oszukana czy wykorzystana, widocznie trafiłam na uczciwych forumowiczów i miałam szczęście do ludzi emotka

asper01

#6346830 Napisano: 14.04.2017 21:51:19
ewikewikk napisał(a):

Ostatni raz odpisuję, bo chyba za wysoki poziom dla mnie...

1) Nie miałem karty i zrobiłem zakupy w Makro, bossze...
2) Problem polegał na braku numeru karty na paragonie, w tamtych czasach Albedo nawet przez myśl nie przechodziło podawanie numerów paragonu w SMSie (choć teraz też rzadko, jedynie przez www.), bossze...
...
Wielu wygranych życzę! Szczerze, bo może wtedy nie będzie tak bolało. Jakby tu wszyscy pisali co wygrywają to by forum się chyba zapaliło od iskier...
0 0

cudaczek121

#6346833 Napisano: 14.04.2017 21:56:39
mczarna napisał(a):

cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Dlatego nie mam fazy na kupowanie, jest pelno konkursów w sklepach, które są daleko ale mam na nie wyj
nie jestem typem (a właściwie typką) co musi koniecznie zagrać, bo do wygrania bon albo auto.
Akcja z laską kontra Asper - słaba ale tyle kasy dać za paragon...

No okej, okej. Luz i wolność. Nikt nie zmusza. Ja też przykładowo nie biorę udziału w konkursach o samochód, jeśli organizuje je Woseba emotka
Ale tu jest mowa nie o tym, czy ktoś ma parcie na kupowanie paragonów, ale o braku pewnych zasad podstawowych - UCZCIWOŚCI. Jakie by nie były powody tych zdalnych zakupów, pewne jest tylko jedno: tak, jak załatwiła to dziewczyna się nie pogrywa. emotka  

cb656- ja zdecydowanie tego nie pochwalam, jakaś baba myśli,że jest kimś, a zaraz wyląduję w Uwadze, Ekspresie Reporterów itd, niech ma, będzie sławna:P

W 2010 roku specjalnie pojechałam do Leclerca i wzięłam udział urnowym konkursie, gdzie do wygrania był laptop 1 na sklep.Należało kupić Vanish w butelce, a ja kupiłam w sprayu czy w ogóle nie taką gramaturę jak była opisana w regulaminie.Po kilku tygodniach okazało się,że wygrałam,ale mam zły paragon.Wtedy znajoma z forum się nade mną zlitowała i sprzedała mi ten dowód zakupu za 300 zł.Do dziś jestem jej za to wdzięczna, bo z tego laptopa właśniej do tej pory korzystam.To była wtedy wina mojego gapiostwa,a nie celowe działanie z premedytacją w celu oszukania innych forumowiczów.
Jednakże sprawa asper1 i ewciatek jest inna, bo tu już wcześniej została zawarta niejako umowa kupna-sprzedaży produktu (paragonu konkursowego z kawą) i psim obowiązkiem ewciatek było bez dalszych wezwań i zbędnej zwłoki przesłać asperowi1 produkt za który uprzednio zapłacił (paragon), który jest przepustką dla niego w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w postaci 10 tysięcy złotych od Agencji.Tym bardziej,że na nic ponadto w tej umowie forumowej na pw się nie umawiali.

asper01

#6346834 Napisano: 14.04.2017 21:59:33
cudaczek121 napisał(a):

mczarna napisał(a):

cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

W 2010 roku specjalnie pojechałam do Leclerca i wzięłam udział urnowym konkursie, gdzie do wygrania był laptop 1 na sklep.Należało kupić Vanish w butelce, a ja kupiłam w sprayu czy w ogóle nie taką gramaturę jak była opisana w regulaminie.Po kilku tygodniach okazało się,że wygrałam,ale mam zły paragon.Wtedy znajoma z forum się nade mną zlitowała i sprzedała mi ten dowód zakupu za 300 zł.Do dziś jestem jej za to wdzięczna, bo z tego laptopa właśniej do tej pory korzystam.To była wtedy wina mojego gapiostwa,a nie celowe działanie z premedytacją w celu oszukania innych forumowiczów.

A ja Ci powiem, że też kiedyś komuś tak sprzedałem paragon i dzięki temu mam teraz fajną znajomą emotka