Pomocy!!!!

bethan

#6346530 Napisano: 14.04.2017 12:18:29
cudaczek121 napisał(a):

Ale ja nie rozumiem, po co wysyłałeś jej te 500 zł.

Nie rozumiesz, bo nie przeczytałaś dokładnie. 
Wysłała paragon za pobraniem.

agniehaha89

#6346531 Napisano: 14.04.2017 12:18:47
kumulacja napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł!

Ale ja nie rozumiem, po co wysyłałeś jej te 500 zł.Chyba w momencie, gdy kupowała dla Ciebie produkt konkursowy, liczyła się,że możesz trafić główną.Jeśli na nic się nie umawialiście wcześniej,żaden procent od wygranej, żadnych pieniędzy bym nie wysyłała dodatkowych niż zwrot za zakup kawy.To powinna być Twoja dobra wola,że dajesz jej coś ekstra w podziękowaniu, a nie przymus i szantaż emotka emotka

Wyobraźmy sobie sytuację, że asper nie wysyła 500 zł, wtedy nie dostaje paragonu.
Co wtedy byś zrobiła? Pytam poważnie, bo może ktoś z nas też kiedyś będzie w takiej sytuacji.

on nie wysłał jej tych 500 złotych tylko ona ten paragon wyłała za pobraniem, czyli żeby odebrać paragon z poczty musiał zapłacić 500 zł

kalka

#6346553 Napisano: 14.04.2017 12:37:32
agniehaha89 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Ale ja nie rozumiem, po co wysyłałeś jej te 500 zł.Chyba w momencie, gdy kupowała dla Ciebie produkt konkursowy, liczyła się,że możesz trafić główną.Jeśli na nic się nie umawialiście wcześniej,żaden procent od wygranej, żadnych pieniędzy bym nie wysyłała dodatkowych niż zwrot za zakup kawy.To powinna być Twoja dobra wola,że dajesz jej coś ekstra w podziękowaniu, a nie przymus i szantaż emotka emotka

Wyobraźmy sobie sytuację, że asper nie wysyła 500 zł, wtedy nie dostaje paragonu.
Co wtedy byś zrobiła? Pytam poważnie, bo może ktoś z nas też kiedyś będzie w takiej sytuacji.

on nie wysłał jej tych 500 złotych tylko ona ten paragon wyłała za pobraniem, czyli żeby odebrać paragon z poczty musiał zapłacić 500 zł

To nawet nie tyle szantaż, co wymuszenie  emotka

dorothy

#6346559 Napisano: 14.04.2017 12:43:37
kalka napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asper01 napisał(a):

no ja chyba za głupia jestem by na takie coś wpaść, nieźle obmyślane emotka

cudaczek121

#6346564 Napisano: 14.04.2017 12:49:40
kalka napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Ja tego od razu nie zajarzyłam, bo po prostu nie wyobrażam sobie,że ktoś może być aż tak perfidny i wyrachowany emotka Jeszcze byłabym w stanie pojąć,że ewciatek załóżmy się wściekła, bo on zagrałby całkiem bez paragonu albo kupiłby zły produkt (nie taka gramatura np.) i chciałby od niej odkupić po fakcie.Ona nie wygrała w konkursie, jest zła, rozżalona.Ale skoro on jej wcześniej za tą kawę zapłacił, to powinna być jego tylko i wyłącznie dobra wola,że daje jej jakiś gadżet emotka Ewciatek, jeśli to czytasz, wiedz,że tobą gardzę.Mogłaś moim zdaniem zrobić to w innej formie: np. grzecznie zaproponować dla siebie jakąś dodatkową gratyfikację, nie zaś postępować w tak haniebny sposóbemotka
0 0

bethan

#6346566 Napisano: 14.04.2017 12:52:43
cudaczek121 napisał(a):

grzecznie zaproponować dla siebie jakąś dodatkową gratyfikację, nie zaś postępować w tak haniebny sposób

Kasia, grzecznie czy nie - za co? Jaką gratyfikację? Nie grał bez paragonu, kupił przed wysłaniem hasła, zapłacił za kawę i jeszcze jej ją podarował.
Żadna jej zasługa, że asper wygrał.

dorothy

#6346579 Napisano: 14.04.2017 13:12:01
od koleżanki z forum właśnie otrzymałam taką wiadomość: I z tego miejsca zapewniam, że nie pobieram żadnych ukrytych opłat za przechowanie paragonu ani nie wysyłam po konkursie paragonu za pobraniem, jak co poniektórzy na forum..

rozbawiła mnie emotka

asper01

#6346582 Napisano: 14.04.2017 13:16:31
maliszka napisał(a):

radosna napisał(a):

maliszka napisał(a):

Dobrze że asper opisał tę sprawę ponieważ konkursowicze powinni z niej wyciągnąć wnioski na przyszłość a mianowicie mniej kupować paragonów od postronnych osób a wybrać się czasem na zakupy i mieć 100% pewność co do legalności i rzeczywistego bycia w posiadaniu paragonu na konkurs czy loterię

Najlepiej samemu kupować. Ale w moim mieście nie ma Intermarche emotka
Poza tym, jeśli mam kupować np. piwo, to wolę czasem kupić
paragon trochę taniej. Chyba, że kalka się ze mną napije emotka

ale musimy grać we wszystkie dostępne konkursy i loterie?
może warto się skupić się na tych sklepach które mamy w zasięgu ręki i równowaga w przyrodzie zostanie zachowana

Ale jaki to ma związek z moją sprawą? To raz, a dwa, akurat ITM mam, ale to ona oferowała, że sprzeda, to ja kupiłem, bo kawy nie piję (tak! Są tacy, co nie piją kawy emotka ). 

Niebieska_Laguna

#6346592 Napisano: 14.04.2017 13:29:47
Czy kartą z Jogobelli mogę od razu płacić bez żądnej rejestracji? Tam jest równe 200 zł, czy jakąś prowizje pobiera?
0 0

bethan

#6346593 Napisano: 14.04.2017 13:30:34
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy kartą z Jogobelli mogę od razu płacić bez żądnej rejestracji? Tam jest równe 200 zł, czy jakąś prowizje pobiera?

Można bez rejestracji. Żadnej prowizji mi nie pobrało, można zapłacić równe 200 zł.

defed

#6346594 Napisano: 14.04.2017 13:30:43
Niebieska_Laguna napisał(a):

Od razu można płacić, całe 200 zł - bez prowizji.
Tylko przy wypłacie z bankomatu pobierają 6zł.

Niebieska_Laguna

#6346595 Napisano: 14.04.2017 13:31:44
Dzięki Wam kochani emotka
0 0

cudaczek121

#6346597 Napisano: 14.04.2017 13:33:25
bethan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

grzecznie zaproponować dla siebie jakąś dodatkową gratyfikację, nie zaś postępować w tak haniebny sposób

Kasia, grzecznie czy nie - za co? Jaką gratyfikację? Nie grał bez paragonu, kupił przed wysłaniem hasła, zapłacił za kawę i jeszcze jej ją podarował.

W sumie masz rację.Gdyby ktoś mi zlecił zakupy na konkurs, potem wygrał dajmy na to kasę albo samochód czy wycieczkę albo inną wypasioną nagrodę, nigdy nie wpadłabym na to, aby oczekiwać jakiegoś profitu.Po mojemu, to jeśli ewciatek ma jeszcze odrobinę godności i przyzwoitości, powinna odesłać mu te 500 zł z powrotem emotka No bo co niby? Kasy na święta zabrakło, to znalazła sobie sposób na łatwy i szybki zarobekemotka Jezu, ale się nakręciłamemotka
1 bethan 0

LejziDejzi

#6346600 Napisano: 14.04.2017 13:36:51
asper01 napisał(a):

bethan napisał(a):

asper01 napisał(a):

Oczywiście!

Słuchaj,  nie odpuszczaj sprawy. 500 zł już straciłeś, więcej nie możesz. Złóż doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
Na jakiej podstawie w ogóle panna sobie uroiła jakiś % od Twojej wygranej? To jest kosmos. 

Zobaczyła dziewczyna 10 tysi i zgłupiała. Zazdrość ludzka jest straszna... Tyle razy tu ludzie słali za kogoś paragony na samochody i inne takie i nie słyszałem o takich wyłudzeniach... Ale zawsze się trafi jakaś cholera...

Na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała tylko złożyła doniesienie...Straciłeś przez nią nie tylko nerwy,kasę ale także i zmarnowałeś już czas na przemyslenia rozwiązania sprawy.
Skoro w poczatkowej umowie jak kupowała Ci produkt na konkurs ( w tym przypadku paragon ) nie wspominała nic o żadnym dzieleniu się nagrodą w razie wygranej ( co jestem dla mnie kosmosemmmm) bo sama wiele razy oddawałam komuś swoje niepotrzebne paragony bo nie miałam czasu grac lub pomagałam bezinteresownie w licytacjach,to ewidentnie cię zaszantażowała...że jeśli nie zapłacisz to nie dostaniesz...
Jak masz całą korespondencję z nią to nawet się nie zastanawiaj tylko działaj! 
Odpuści się takim raz to będą cały czas to robić nie pod tym nickiem to pod innym i będą czuli się bezkarni bo będą uważali że NALEŻY IM SIĘ skoro to "dzięki nim wygrałeś" bo kupili szczęśliwy paragon za KTÓRY TY ZAPŁACIŁEŚ JEJ JUŻ USTALONĄ KWOTĘ, a wymagają nagle więcej z własnego widzi mi się.
Napisałabym jej na twoim miejscu jeszcze wiadomość z ostrzezeniem że dajesz jej np.3 dni na zwrot kasy i jeśli nie odda ci zgłaszasz zawiadomienie.
Życzę szczęsliwego rozwiązania sprawy ! Powodzeniaemotka

Gość: maliszka

#6346620 Napisano: 14.04.2017 13:56:01
asper01 napisał(a):

maliszka napisał(a):

radosna napisał(a):

maliszka napisał(a):

Dobrze że asper opisał tę sprawę ponieważ konkursowicze powinni z niej wyciągnąć wnioski na przyszłość a mianowicie mniej kupować paragonów od postronnych osób a wybrać się czasem na zakupy i mieć 100% pewność co do legalności i rzeczywistego bycia w posiadaniu paragonu na konkurs czy loterię

Najlepiej samemu kupować. Ale w moim mieście nie ma Intermarche emotka
Poza tym, jeśli mam kupować np. piwo, to wolę czasem kupić
paragon trochę taniej. Chyba, że kalka się ze mną napije emotka

ale musimy grać we wszystkie dostępne konkursy i loterie?
może warto się skupić się na tych sklepach które mamy w zasięgu ręki i równowaga w przyrodzie zostanie zachowana

Ale jaki to ma związek z moją sprawą? To raz, a dwa, akurat ITM mam, ale to ona oferowała, że sprzeda, to ja kupiłem, bo kawy nie piję (tak! Są tacy, co nie piją kawy emotka ). 

uwierz mi ja też nie wypijam, nie zjadam i nie zużywam wszystkiego co kupuje na konkursy czy loterie ale to nie jest akurat powód aby grać czy nie grać w danym konkursie, problemem w Twoim przypadku było to że kupiłeś paragon od kogoś kogo nie znałeś zamiast samemu zrobić zakupy i Twoja sytuacja to szansa aby wyciągnąć wnioski na przyszłość i zastanowić się czy podarować komuś wspomnianą kawą, której nie pijesz, mieć swój paragon zamiast płacić extra 500zł nie wiadomo za co
0 0

asper01

#6346622 Napisano: 14.04.2017 13:57:07
Dziękuję wszystkim za dotychczasową i z góry za ewentualną dalszą pomoc, zarówno tę tutaj, jak i na priv. Muszę wszystko przemyśleć i poczynić właściwe kroki...

A tak na marginesie to nikt mi w "Gratulacjach" nie złożył gratulacji. Pewno dlatego, że 9,5 mam a nie 10;-). No ok, dam znać jak będę miał już 10, to mi pogratulujecie;-). A za gratulacje na priv jeszcze raz wszystkim dziękuję! emotka  
Ps. Oczywiście żartuję, żeby nie było emotka  
0 0

Gość: barcza

#6346632 Napisano: 14.04.2017 14:03:06
cudaczek121 napisał(a):

bethan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

W sumie masz rację.Gdyby ktoś mi zlecił zakupy na konkurs, potem wygrał dajmy na to kasę albo samochód czy wycieczkę albo inną wypasioną nagrodę, nigdy nie wpadłabym na to, aby oczekiwać jakiegoś profitu.Po mojemu, to jeśli ewciatek ma jeszcze odrobinę godności i przyzwoitości, powinna odesłać mu te 500 zł z powrotem emotka No bo co niby? Kasy na święta zabrakło, to znalazła sobie sposób na łatwy i szybki zarobek emotka Jezu, ale się nakręciłam emotka

zawsze jak mi ktoś robi zakupy doliczam kasę za znaczek polecony priorytet i proszę o wysłanie w dzień zakupów lub na następny- zawsze paragony docierają i nie czekam aż wygram .

cudaczek121

#6346644 Napisano: 14.04.2017 14:16:17
asper01 napisał(a):

Dziękuję wszystkim za dotychczasową i z góry za ewentualną dalszą pomoc, zarówno tę tutaj, jak i na priv. Muszę wszystko przemyśleć i poczynić właściwe kroki...

A tak na marginesie to nikt mi w "Gratulacjach" nie złożył gratulacji. Pewno dlatego, że 9,5 mam a nie 10;-). No ok, dam znać jak będę miał już 10, to mi pogratulujecie;-). A za gratulacje na priv jeszcze raz wszystkim dziękuję! emotka  
Ps. Oczywiście żartuję, żeby nie było emotka  

Ja to się w ogóle Tobie dziwię,że tą sprawę opisałeś na forum dopiero po fakcie, jak już jej tę kasę przelałeś a nie przed tym emotka Jakby ewciatek do mnie takie coś napisała jak do Ciebie, nie zostawiłabym na niej suchej nitki.Jestem prawnikiem, więc ja tylko wszystkich lojalnie ostrzegam, aby nigdy w przyszłości nie wysyłali mi tego typu żądań, jeśli ewentualnie zdarzy mi się wygrać coś na zrobione wcześniej dla mnie zakupy zlecone komuś.
1 andii 0

cudaczek121

#6346645 Napisano: 14.04.2017 14:20:35
cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Otóz to. Znamy tylko opis z jednej strony. emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Ludzie, jakby asper1 miał coś w tej sprawie na sumieniu, to chyba raczej nie wypowiadałby się na forumemotka Ale faktycznie, niech się ewciatek wypowie  w tej kwestii, jak ona to widzi emotka
0 0

cudaczek121

#6346650 Napisano: 14.04.2017 14:30:44
cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Otóz to. Znamy tylko opis z jednej strony. emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Ludzie, jakby asper1 miał coś w tej sprawie na sumieniu, to chyba raczej nie wypowiadałby się na forum emotka Ale faktycznie, niech się ewciatek wypowie  w tej kwestii, jak ona to widzi emotka

Kasiu, dziwię się temu, że napisałaś akurat TY takie coś emotka
Po pierwsze - absolutnie nie sugeruję, jakoby asper "miał coś na sumieniu" emotka
Po drugie - kto, jak kto, ale akurat TY - osoba z kręgów związanych z prawnikami, powinna wiedzieć, że PODSTAWĄ jakiegokolwiek sprawiedliwego osądu jest WYSŁUCHANIE RACJI OBU STRON! emotka

No to przecież napisałam,aby ewciatek wypowiedziała się w tej sprawie, bo w tym momencie jest to już sprawa publiczna, skoro ją asper1 opisał na forum i nas w to niejako wciągnął.Tylko zdaje się, ewciatek od wczoraj nie logowała się na forum.
0 0