Pomocy!!!!

dorcia77

#6457872 Napisano: 30.01.2018 20:34:37
Czy mamy TU kogos kto zna sie na wykresach zdan z gramatyki jezyka polskiego na poziomie 2 gimnazjum. Trzeba dopisac do zdania pojedynczego nierozwinietego cztery okreslenia tak aby powstały zdania poj rozwiniete, narysowac ich wykresy, popodkreslac czesci i wskazac ich nazwy, PILNE !!!! odwdzięczę się PW bo to na jutro 
0 0

inter81

#6457875 Napisano: 30.01.2018 20:39:53
jeszcze po Rosyjsku Paka to cześć na do widzenia przynajmniej w wymowie
0 0

kamil17

#6457964 Napisano: 31.01.2018 10:20:51
Czy komuś już działa karta z Luksji 100 ??? Czy faktycznie odsyłacie do nich potw. otrzymania nagrody ??? Bo ja nie mam zamiaru !
0 0

elmo

#6457966 Napisano: 31.01.2018 10:23:13
kamil17 napisał(a):

Czy komuś już działa karta z Luksji 100 ??? Czy faktycznie odsyłacie do nich potw. otrzymania nagrody ??? Bo ja nie mam zamiaru !

Potwierdzenia nie odesłałam, ale dzwoniłam na numer podany w korespondencji w sprawie aktywacji. PO tygodniu sprawdziłam i karta jest zasilona emotka  
1 kamil17 0

kamil17

#6457967 Napisano: 31.01.2018 10:25:29
elmo napisał(a):

kamil17 napisał(a):

Potwierdzenia nie odesłałam, ale dzwoniłam na numer podany w korespondencji w sprawie aktywacji. PO tygodniu sprawdziłam i karta jest zasilona emotka  

zrobiłem tak samo , czekam więc na zasilenie emotka _
0 0

elmo

#6457968 Napisano: 31.01.2018 10:26:33
kamil17 napisał(a):

elmo napisał(a):

kamil17 napisał(a):

zrobiłem tak samo , czekam więc na zasilenie emotka _

Kobietka mi powiedziała, że od momentu rozmowy musi upłynąć kilka dni roboczych - nie sprecyzowała ile, ale jak pisałam - po tygodniu jest zasilenie emotka  
1 kamil17 0

arabela79

#6458044 Napisano: 31.01.2018 12:36:52
Co Wam pomaga na zatoki? 
Mecze się kolejny tydzień,  jem już Duomox, kolejny antybiotyk od grudnia emotka poprawa taka, że mam siłę wstać z łóżka,  ale doszedł ból głowy. 
Straciłam zmysł węchu,  plucze Irigasin, zatkana i glucha dalej się czuję....
0 0

cherry_coke

#6458051 Napisano: 31.01.2018 12:52:50
arabela79 napisał(a):

Co Wam pomaga na zatoki? 
Mecze się kolejny tydzień,  jem już Duomox, kolejny antybiotyk od grudnia emotka poprawa taka, że mam siłę wstać z łóżka,  ale doszedł ból głowy. 

Niezbyt się znam na takich sprawach, ale mój partner miał takie same objawy jak Ty. Non stop leki, płukanie solą fizjologiczną itp. W zasadzie oddychał tylko jedną dziurką, a druga niedrożna. Codzienny ból zatok. Męczarnia straszna. Zdecydował się operacyjne udrożnienie zatok i korektę przegrody nosowej (chyba tak to się nazywa - tam między brwiami łamali kość). Wszystko na NFZ. Operacja była ciężka i po niej parę tygodni ciężkiego dochodzenia do siebie. Ale teraz... zero jakichkolwiek problemów. 

Choć w sumie nie wiem czy u Ciebie to chwilowe problemy czy długotrwałe... tak teraz pomyślałam. emotka
0 0

arabela79

#6458057 Napisano: 31.01.2018 13:04:46
cherry_coke napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Co Wam pomaga na zatoki? 

Niezbyt się znam na takich sprawach, ale mój partner miał takie same objawy jak Ty. Non stop leki, płukanie solą fizjologiczną itp. W zasadzie oddychał tylko jedną dziurką, a druga niedrożna. Codzienny ból zatok. Męczarnia straszna. Zdecydował się operacyjne udrożnienie zatok i korektę przegrody nosowej (chyba tak to się nazywa - tam między brwiami łamali kość). Wszystko na NFZ. Operacja była ciężka i po niej parę tygodni ciężkiego dochodzenia do siebie. Ale teraz... zero jakichkolwiek problemów. 

Choć w sumie nie wiem czy u Ciebie to chwilowe problemy czy długotrwałe... tak teraz pomyślałam. emotka

Dziękuję. U mnie to nie często, ale.. 
Robiłam TK i coś tam wyszlo delikatnego w górnych częściach..  Nie chcę właśnie żadnych zabiegów emotka
0 0

jokan

#6458061 Napisano: 31.01.2018 13:09:09
arabela79 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Co Wam pomaga na zatoki? 

Robiłam TK i coś tam wyszlo delikatnego w górnych częściach..  Nie chcę właśnie żadnych zabiegów emotka

probowalas z sola jodowo-bromowa ? rozgrzac na patelni, wlozyc do skarpety i ogrzewac...ja zatoki mialam 2 lata temu, tez nic nie pomagalo, ale pozniej jakos oduscilo
0 0

buka

#6458063 Napisano: 31.01.2018 13:11:41
[quote=

arabela79] Co Wam pomaga na zatoki? 

płukanie zatok metodą Proetza to bardzo dobra metoda, jeśli masz zaprzyjaźnioną pielęgniarkę w przychodni jak ja , zrobi ci to od ręki za free, w innym przypadku poproś laryngologa emotka  

Bez antybiotyku, bez bólu 
0 0

Gość: gosia16

#6458067 Napisano: 31.01.2018 13:15:28
arabela79 napisał(a):

Co Wam pomaga na zatoki? 

Ja dostałam taki zestaw 1-Na początku Vick Sinex do nosa 2-Pectodrill syrop  3-Fixin do płukania , płuczemy po około 10-15 minutach od zastosowania Vicks Sinex  .Idealnie,można,powiedzieć z siłą wodospadu mi to udrożniło zatoki. Do tego oczywiście brałam ibuprofen przeciwbólowo i antybiotyk.
1 arabela79 0

arabela79

#6458071 Napisano: 31.01.2018 13:27:46
jokan napisał(a):

arabela79 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Co Wam pomaga na zatoki? 

probowalas z sola jodowo-bromowa ? rozgrzac na patelni, wlozyc do skarpety i ogrzewac...ja zatoki mialam 2 lata temu, tez nic nie pomagalo, ale pozniej jakos oduscilo

Nie znam,  ani to ze skarpeta. Znalazłam jakiś wpis na kafeteria z parówki z solą, soda, olejkami, majeranek i goździki i też próbuje.  Bo widać piszecie, że najlepsze inhalacje też są 
0 0

aurorcia

#6458359 Napisano: 01.02.2018 08:18:42
Działa wam poczta na tlenie? Nie mogę się zalogować, ciągle wyskakuje strona z info, że mam zmienić hasło, a jak zmieniam to się nie udaje i tak w kółko!
0 0

zof83

#6458415 Napisano: 01.02.2018 10:29:28
Pytanie do osób, które wygrały w konkursie "Kawa czy herbata" Astra w Intermarche...
Czy przeszły Wam paragony, na których nie było nazwy "Astra" czy jednak
potrzebna jest adnotacja ze sklepu dot. zakupu tychże produktów?
Z góry dziękuję za informację emotka
0 0

pablo75

#6458423 Napisano: 01.02.2018 10:37:43
zof83 napisał(a):

Pytanie do osób, które wygrały w konkursie "Kawa czy herbata" Astra w Intermarche...
Czy przeszły Wam paragony, na których nie było nazwy "Astra" czy jednak
potrzebna jest adnotacja ze sklepu dot. zakupu tychże produktów?
Z góry dziękuję za informację emotka

Ja miałem jeden produkt ładnie opisany a drugim była mała saszetka z kawą bez słowa Astra.Dołączyłem wyjaśnienie by nie było wątpliwości a do tego zeskanowałem opakowanie tej małej kawy wydrukowałem i wszystko wysłałem i nie było problemu.Ostatnio Intermarche kiepsko ma opisane paragony niestety.
0 0

kokii

#6458435 Napisano: 01.02.2018 10:49:48
Otrzymałam sms od smolara z informacją, że jestem laureatem, żeby wypełnić oświadczenie.. 

Weszłam na stronę z wynikami i wpisuje nr, paragonu i pojawia się informacja "niestety nie wygrałeś". 

O co tu chodzi? Pomylili się, czy co? Powinnam wysłać te oświadczenie, czy nie? 
0 0

pink086

#6458436 Napisano: 01.02.2018 10:51:50
kokii napisał(a):

Otrzymałam sms od smolara z informacją, że jestem laureatem, żeby wypełnić oświadczenie.. 

Weszłam na stronę z wynikami i wpisuje nr, paragonu i pojawia się informacja "niestety nie wygrałeś". 

też tak mam:(
0 0

zezowaty_kot

#6458437 Napisano: 01.02.2018 10:51:56
arabela79 ja miałam straszne problemy z zatokami, nawracające. Brałam doraźne leki ale znajoma poleciła mi Sinulan. Faszerowałam się tym codziennie przez miesiąc, może nawet dłużej. I przeszło. To było 3 lata temu, od tamtej pory zatoki o sobie nie przypominają, nawet w sezonie jesienno-zimowym. Jak zaczyna mi się katar wezmę coś doraźnego i w mig znika. Mojej koleżance też przeszło, obie zafundowałyśmy sobie kurację tym Sinulanem emotka
0 0

cherry_coke

#6458439 Napisano: 01.02.2018 10:53:53
pink086 napisał(a):

kokii napisał(a):

też tak mam:(

Czasami zdarza się tak, że najpierw wysyłają smsy a potem uzupełniają w bazie. Sprawdź za jakiś czas. Spokojnie odsyłaj oświadczenie emotka  
Jak Smolar nawali i wysyła źle smsy to wysyła sprostowanie smsem. 
1 kokii 0