Pomocy!!!!

karmelek

#6728456 Napisano: 11.09.2020 14:00:30
Ratunku !!! W loterii Felixa wygrałam Lapka ale... przez moje niedopatrzenie mam na paragonie 8,59 a nie 10zł emotka (tak wiem,moja wina emotka ) ale co teraz mogę zrobić ? da radę to jakoś ogarnąć ?
szkoda mi tego bo nigdy nic nie wygrałam w takiej loterii...
0 0

domika

#6728459 Napisano: 11.09.2020 14:09:48
karmelek napisał(a):

Ratunku !!! W loterii Felixa wygrałam Lapka ale... przez moje niedopatrzenie mam na paragonie 8,59 a nie 10zł emotka (tak wiem,moja wina emotka ) ale co teraz mogę zrobić ? da radę to jakoś ogarnąć ?

Chyba niestety nic się nie da zrobić emotka
0 0

karmelek

#6728460 Napisano: 11.09.2020 14:15:54
domika napisał(a):

karmelek napisał(a):

Chyba niestety nic się nie da zrobić emotka

nie spodziewałam się kompletnie że coś wygram, bardziej liczyłam na karmę dla moich sierści a tu laptop
0 0

ziolko

#6728492 Napisano: 11.09.2020 18:16:57
@karmelek - spodziewaj się niespodziewanego emotka  
I zawsze kupuj o 2-3 zł więcej, niż wykazują ceny na półkach, bo jak będzie jakaś akcja rabatowa, to Ci braknie przysłowiowego grosza do wymaganej kwoty zakupu.
Kupiłaś akurat za 8,59 czy była jakaś obniżka w sklepie? 
0 0

asiam

#6728497 Napisano: 11.09.2020 18:58:53
A ja zawsze powtarzam. Produkty na konkursy kupuj na oddzielny paragon emotka

rufus

#6728500 Napisano: 11.09.2020 19:19:02
asiam napisał(a):

Prawie zawsze kupuje na osobny i czasami czuje się jak kretyn, chociaż tyle że najczęściej w samoobsługowej. emotka
Kiedyś gdy kupowałem Haribo, to Pani z początku wzięła mnie za złodzieja jak zobaczyła że chowam kilka naraz do plecaka, nie zauważyła że miałem już skasowane. emotka emotka  
Taaa, nie miałbym co robić tylko żelki kraść. Jak kraść to miliony.emotka
Innym razem w innym sklepie ochroniarz.. "A Pan znów sobie te punkty nabija" emotka  (ale w pozytywnym odczuciu)
0 0

asiam

#6728505 Napisano: 11.09.2020 19:31:48
rufus napisał(a):

asiam napisał(a):

Prawie zawsze kupuje na osobny i czasami czuje się jak kretyn, chociaż tyle że najczęściej w samoobsługowej.  emotka
Kiedyś gdy kupowałem Haribo, to Pani z początku wzięła mnie za złodzieja jak zobaczyła że chowam kilka naraz do plecaka, nie zauważyła że miałem już skasowane.  emotka emotka  
Taaa, nie miałbym co robić tylko żelki kraść. Jak kraść to miliony. emotka
Innym razem w innym sklepie ochroniarz.. "A Pan znów sobie te punkty nabija"  emotka  (ale w pozytywnym odczuciu)

Wystarczy uśmiechnąć się do kasjerki i powiedzieć, że to na konkurs. Zdarzalo się, że skwitowały to miną ale kasowały dzielnie.emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6729252 Napisano: 15.09.2020 16:38:48
szukam kogos kto mi kupi kartę paysafacard za 50 zł, jutro oddam
0 0

pikawka

#6729352 Napisano: 15.09.2020 22:16:35
Właśnie odkryłam na stronie smolara-wyniki, że wygrałam w 3 etapie okocimskie warianty bon 100 zł. Smsa brak. Weszłam normalnie w laureaci i odeslalam dane.... jest szansa, że dostanę nagrodę? Pisać do smolara? Co robić w tej sytuacji emotka  
0 0

picola

#6729355 Napisano: 15.09.2020 22:23:42
pikawka napisał(a):

Właśnie odkryłam na stronie smolara-wyniki, że wygrałam w 3 etapie okocimskie warianty bon 100 zł. Smsa brak. Weszłam normalnie w laureaci i odeslalam dane.... jest szansa, że dostanę nagrodę? Pisać do smolara? Co robić w tej sytuacji  emotka  

Jak odesłałaś paragon to spokojnie dostaniesz nagrodę
1 pikawka 0

pikawka

#6729356 Napisano: 15.09.2020 22:25:31

pikawka napisał(a):

Właśnie odkryłam na stronie smolara-wyniki, że wygrałam w 3 etapie okocimskie warianty bon 100 zł. Smsa brak. Weszłam normalnie w laureaci i odeslalam dane.... jest szansa, że dostanę nagrodę? Pisać do smolara? Co robić w tej sytuacji  emotka  

Jak odesłałaś paragon to spokojnie dostaniesz nagrodę

No ale po takim czasie ? Wyniki były chyba dawno emotka  7 dni raczej minęło  emotka
0 0

picola

#6729357 Napisano: 15.09.2020 22:28:07
Jeśli formularz był aktywny, to bym się nie martwiła. Możesz napisać im maila, że nie dostałaś smsa i dzisiaj przez przypadek odkryłaś wygraną na stronie. Oni się w porządku. Chyba, że to wygrana z IV etapu, sprawdź emotka
0 0

pikawka

#6729358 Napisano: 15.09.2020 22:30:28
picola napisał(a):

Jeśli formularz był aktywny, to bym się nie martwiła. Możesz napisać im maila, że nie dostałaś smsa i dzisiaj przez przypadek odkryłaś wygraną na stronie. Oni się w porządku. Chyba, że to wygrana z IV etapu, sprawdź emotka

No właśnie wydaje mi się, że z 3... mam zapisana datę przy paragonie.
0 0

Claudia77

#6729539 Napisano: 16.09.2020 15:10:03
hejka, szukam porady nauczyciela dotyczącą rozwiązania problemów z agresywnym uczniem - prosze o kontakt na priv
0 0

pmww

#6729779 Napisano: 17.09.2020 14:44:12
pikawka napisał(a):

No ale po takim czasie ? Wyniki były chyba dawno  emotka  7 dni raczej minęło  emotka

Ja w "Okocimskich wariantach" wygrałem 100 pln zaraz na samym początku (losowanie 06.08.), wypełniłem formularz a potwierdzenie pozytywnej weryfikacji otrzymałem dopiero wczoraj (16.09.2020) tak, że spokojnie powinnaś się załapać, chyba też mają tam lekką obsuwę  emotka  .
0 0

pikawka

#6729783 Napisano: 17.09.2020 14:50:33
pmww napisał(a):

pikawka napisał(a):

No ale po takim czasie ? Wyniki były chyba dawno  emotka  7 dni raczej minęło  emotka

Ja w "Okocimskich wariantach" wygrałem 100 pln zaraz na samym początku (losowanie 06.08.), wypełniłem formularz a potwierdzenie pozytywnej weryfikacji otrzymałem dopiero wczoraj (16.09.2020) tak, że spokojnie powinnaś się załapać, chyba też mają tam lekką obsuwę  emotka  .

Już wszystko wyjaśnione ze Smolarem. Jest ok emotka
0 0

klamkorozec

#6729821 Napisano: 17.09.2020 16:44:25
Nie za bardzo wiem, gdzie umieścić tę prośbę. Szukałam wątku coś w stylu "kliknij mi - zrewanżuję się" ale nie potrafię znaleźć tak, że przepraszam jeżeli kogoś oburzę. Otóż syn był ostatnio w Muzeum Śląskim na warsztatach z performencu dokamerowego. W ramach zajęć stworzył razem z jedną dziewczyną niebanalny 4 minutowy filmik. Jest on do obejrzenia na fb stronie "see the sound" i nosi tytuł "Twoje, moje, niczyje" autorstwa Doroty Makosz i Leonarda Laskowskiego. Jeżeli ktoś byłby tak miły i stwierdził, po obejrzeniu, że warto to prosiłabym o polubienie - autorzy byliby przeszcześliwi emotka Dziękuję. Oczywiście, mogę się zrewanżować.

FBbeata7

#6729932 Napisano: 18.09.2020 08:43:35
klamkorozec napisał(a):

Nie za bardzo wiem, gdzie umieścić tę prośbę. Szukałam wątku coś w stylu "kliknij mi - zrewanżuję się" ale nie potrafię znaleźć tak, że przepraszam jeżeli kogoś oburzę. Otóż syn był ostatnio w Muzeum Śląskim na warsztatach z performencu dokamerowego. W ramach zajęć stworzył razem z jedną dziewczyną niebanalny 4 minutowy filmik. Jest on do obejrzenia na fb stronie "see the sound" i nosi tytuł "Twoje, moje, niczyje" autorstwa Doroty Makosz i Leonarda Laskowskiego. Jeżeli ktoś byłby tak miły i stwierdził, po obejrzeniu, że warto to prosiłabym o polubienie - autorzy byliby przeszcześliwi emotka Dziękuję. Oczywiście, mogę się zrewanżować.

Jakby podać link to więcej osób może kliknie.

ace

#6730306 Napisano: 19.09.2020 20:33:59
Czy ktos wie co powinno byc na paragonie od mechanika? Czy lakoniczne 'usluga mechaniczna' jest wystarczajaca? W ogole co najlepiej zrobic, jak mechanik nie uwzglednia reklamacji? Brat byl u przypadkowego (never again) mechanika (bo jego byl na urlopie) i chcial naprawic tylne hamulce w swoim samochodzie. Zaplacil za 'usluge' 1400zl!!!!! i tego samego dnia pojechal na stacje kontroli pojazdow. Diagnoza: tylnych hamulcow brak! Reklamacji koles nie przyjmuje, bo przeciez 'usluga mechaniczna' zostala wykonana (brat wlazl pod samochod i sie okazalo, ze koles jakies czesci powymienial, ale nie te co wymagaly wymiany!!!). Juz w ogole pomijajac fakt, ze wypuscil kogos na droge z niesprawnymi hamulcami!!!!! I teraz pytanie co najlepiej zrobic w takiej sytuacji? Rzecznik praw konsumenta? Sad?
0 0

jokan

#6730308 Napisano: 19.09.2020 20:41:35
ace napisał(a):

Czy ktos wie co powinno byc na paragonie od mechanika? Czy lakoniczne 'usluga mechaniczna' jest wystarczajaca? W ogole co najlepiej zrobic, jak mechanik nie uwzglednia reklamacji? Brat byl u przypadkowego (never again) mechanika (bo jego byl na urlopie) i chcial naprawic tylne hamulce w swoim samochodzie. Zaplacil za 'usluge' 1400zl!!!!! i tego samego dnia pojechal na stacje kontroli pojazdow. Diagnoza: tylnych hamulcow brak! Reklamacji koles nie przyjmuje, bo przeciez 'usluga mechaniczna' zostala wykonana (brat wlazl pod samochod i sie okazalo, ze koles jakies czesci powymienial, ale nie te co wymagaly wymiany!!!). Juz w ogole pomijajac fakt, ze wypuscil kogos na droge z niesprawnymi hamulcami!!!!! I teraz pytanie co najlepiej zrobic w takiej sytuacji? Rzecznik praw konsumenta? Sad?

moze niech tam wroci i postarszy go, ze wezmie rzeczoznawce samochodowego, ktory okresli mu co zostalo a co nie zostalo wymienione...i ze dodatkowo ten mechanik pokryje koszty rzeczoznawcy....A on sie na co umawial na wymianę? Przeciez to zwykle szachrajstwo i naciagactwo.....
1 ziolko 0