Pomocy!!!!

Gość: bazarowiec

#5223053 Napisano: 05.06.2012 05:51:43
monikar napisał(a):

Może ktoś wie jak to jest z zapłatą podatku od rzeczy sprzedanej na Allegro?

powyżej 1000zł płaci KUPUJ¡CY emotka
0 0

monikar

#5223072 Napisano: 05.06.2012 05:56:12
bazarowiec napisał(a):

monikar napisał(a):

tak ale podobno jeśli przedmiot należał do nas krócej niż 6 miesięcy to podatek płaci sprzedający
0 0

Gość: bazarowiec

#5223151 Napisano: 05.06.2012 06:25:52
monikar napisał(a):

bazarowiec napisał(a):

monikar napisał(a):

tak ale podobno jeśli przedmiot należał do nas krócej niż 6 miesięcy to podatek płaci sprzedający

zgadza się, tutaj wszystko jest wyjaśnione -> http://www.pit.pl/sprzedaz_nagrody_wygrane_1258.php emotka założyłem, że sprzedajesz coś, co jest zwolnione z opodatkowania emotka
0 0

monikar

#5223159 Napisano: 05.06.2012 06:29:21
bazarowiec napisał(a):

monikar napisał(a):

bazarowiec napisał(a):

monikar napisał(a):

zgadza się, tutaj wszystko jest wyjaśnione -> http://www.pit.pl/sprzedaz_nagrody_wygrane_1258.php emotka założyłem, że sprzedajesz coś, co jest zwolnione z opodatkowania emotka

już wszystko wiem, dziekuję za pomoc
emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5226025 Napisano: 07.06.2012 03:02:19
Kurde, mam mały problem... Wygrałam w nestle /lion itp./ piłkę adidas i wysłałam im 4 paragony, gdyż piątego nie mogłam znaleźć... SMS-ków poszło 5. Dzisiaj odnalazłam ten paragon i nie wiem, czy im dosłać, czy ewentualnie nie będą się czepiać i wyślą mi piłkę ? A może Oni się kontaktują telefonicznie w sprawie braku wszystkich paragonów ? Czy wysłać Im @ fotkę tego kwitka ??? Miał ktoś taką sytuację ??? emotka
0 0

Gość: awi

#5226260 Napisano: 07.06.2012 06:25:10
mariolakal napisał(a):

Kurde, mam mały problem... Wygrałam w nestle /lion itp./ piłkę adidas i wysłałam im 4 paragony, gdyż piątego nie mogłam znaleźć... SMS-ków poszło 5. Dzisiaj odnalazłam ten paragon i nie wiem, czy im dosłać, czy ewentualnie nie będą się czepiać i wyślą mi piłkę ? A może Oni się kontaktują telefonicznie w sprawie braku wszystkich paragonów ? Czy wysłać Im @ fotkę tego kwitka ??? Miał ktoś taką sytuację ??? emotka

Ja bym zadzwoniła i zapytała czy przesyłka doszła, czy jest ok i kiedy mogę się spodziewać piłki...
0 0

krzysiek1693

#5226455 Napisano: 07.06.2012 08:21:23
Pomocy.. emotka pw
0 0

tereniagno

#5226479 Napisano: 07.06.2012 08:36:09
mariolakal napisał(a):

Ja tez wygrałam i najlepsze jest w tym,że nie wiem ile esek wysłałam,bo gdy nie wygrałam w tygodniówce,to kasowałam z telefonu eski.Znalazłam 4 paragony i to im wyślę emotka
0 0

ktosiu

#5226491 Napisano: 07.06.2012 08:39:14
bazarowiec napisał(a):

monikar napisał(a):

Na pewno? Pierwsze słyszę. Chyba, że przepisy się zmieniły w ostatnich miesiącach. Kupujący płaci chyba tylko podatek od czynności cywilnoprawnych(czy jakoś tak). Sprzedający ma oddzielny obowiązek podatkowy. To nie jest takie jednoznaczne, ten 1000 zł. Jest jeszcze tzw. kwota wolna od podatku, czyli osoba niepracująca może przekroczyć tę kwotę ze sprzedaży do ok. 3 tys. zł. Kiedyś też miałam wątpliwość i poszłam do Skarbówki. Jakoś tak mi to wyjaśniono. Ale ekspertem nie jestem. Radzę podejść do Urz. Skarbowego i dopytać.
0 0

#5226623 Napisano: 08.06.2012 12:08:43
awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Ja bym zadzwoniła i zapytała czy przesyłka doszła, czy jest ok i kiedy mogę się spodziewać piłki...

A masz jakiś kontakt do nich ? Numer telefonu lub e-maila ???
0 0

Gość: awi

#5227301 Napisano: 08.06.2012 01:02:21
mariolakal napisał(a):

awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

jakbym wiedziała kto jest organizatorem to bym znalazła, niestety, nie brałam udziału i nie kojarzę konkursu, kilka ich było
0 0

efelinkaaa

#5228307 Napisano: 09.06.2012 09:06:00
ześwirowała mi klawiatura,
wciskam del i wyłacza się komputer, wciskam cztery i wychodzi 54, jeśli wcisnę siedem wyskakuje 67 i tak dalej...
może ktoś miał podobny problem i pomoże mi? Przywróciłam system do poprzedniego punktu i nic..
0 0

notta

#5232420 Napisano: 11.06.2012 05:29:02
czy ktoś ma aktualnie problem z aplikacjami na FB?
wiele aplikacji nie ładuje się pokazując wciąż biały obraz.. nie jest to wina przeglądarki na chromie i mozilli to samo..
cały czas coś takiego.. i to na kilu całkiem różnych przeglądarkach emotka

ktoś wie jak temu zaradzić?
http://imageshack...es/687/66906131.jpg/
0 0

Gość: darlenka

#5232522 Napisano: 11.06.2012 06:04:35
awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

jakbym wiedziała kto jest organizatorem to bym znalazła, niestety, nie brałam udziału i nie kojarzę konkursu, kilka ich było

Ja dostałam maila,ze mam wysłać smsy z całej dotychczasowej gry,napisałam,że mam zachowany tylko z ostatniego tygodnia i wtedy w odpowiedzi napisali,ze ten jeden wystarczy
0 0

kalisto1986

#5233558 Napisano: 12.06.2012 10:47:34
Czy ktoś się orientuje, czy w salonie orange wydadzą mi dublikat startera ?
Wyjełam na chwilkę karte z telefonu, a jak chciałam włożyć nie czyta juz jej ( sprawdzałam na innych telefonach i to samo emotka ) Niby karta jak nowa-nie porysowana, więc nie wiem co się mogło z nią stać emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5233809 Napisano: 12.06.2012 12:25:01
kalisto1986 napisał(a):

Wyjełam na chwilkę karte z telefonu, a jak chciałam włożyć nie czyta juz jej ( sprawdzałam na innych telefonach i to samo emotka ) Niby karta jak nowa-nie porysowana, więc nie wiem co się mogło z nią stać emotka

Bez problemu. Ja poszedłem do salonu, bo tylko podejrzewałem kartę o błąd - wymienili od ręki.
0 0

#5233814 Napisano: 12.06.2012 12:26:22
efelinkaaa napisał(a):

ześwirowała mi klawiatura,
wciskam del i wyłacza się komputer, wciskam cztery i wychodzi 54, jeśli wcisnę siedem wyskakuje 67 i tak dalej...
może ktoś miał podobny problem i pomoże mi? Przywróciłam system do poprzedniego punktu i nic..

Sprawdź, czy klawisze dodatkowe lub nie są gdzieś zablokowane (wciśnięte)
0 0

#5233821 Napisano: 12.06.2012 12:28:27
mariolakal napisał(a):

awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Kurde, mam mały problem...

Dżizus, piszesz, że wysyłałaś paragony i nie masz adresu emotka
0 0

ziolko

#5233825 Napisano: 12.06.2012 12:30:00
cb656 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Bez problemu. Ja poszedłem do salonu, bo tylko podejrzewałem kartę o błąd - wymienili od ręki.

bez problemu, od ręki i za darmo

jedynie musiałam pokazać dowód, bo mimo, że tel na kartę, to mam zarejestrowany

zaś w plusie na abonament chcą 61 za duplikat.. chyba ich pogięło emotka emotka
0 0

#5233849 Napisano: 12.06.2012 12:38:25
cb656 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

awi napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Kurde, mam mały problem...

Dżizus, piszesz, że wysyłałaś paragony i nie masz adresu emotka

Cb, nie zakumałeś... Wysyłałam drogą pocztową, a szukałam adresu e-mail...Regulamin mi się nie otwierał, ale już zdobyłam dzięki pomocy miłym duszyczkom... Oj, czepiasz się mnie ostatnio... emotka
0 0