Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ela
Postów 2041
Data rejestracji 27.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam nadzieję ze działają bo sama sie wybieram a nie chciałabym klamki pocałowac
Gość: vilemo
mama02
Postów 138
Data rejestracji 27.09.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
adamaszek
Postów 526
Data rejestracji 10.01.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
konkurs był już dawno, jego wyniki też, ale kod do wykorzystania przez 2 miesiace do końca 2012 r.
isiulka
Postów 3467
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
https://www.faceb...p;id=163628810396184
Gość: ewaewa
Mam opakowania, ale nie mam paragonów i nie wiem czy jest sens wysyłać kody. Niby na opakowaniu pisze: zachowaj opakowanie z kodem, nie ma zadnej informacji o paragonie, ale jak to jest w praktyce?
Gość: ewaewa
mia
Postów 17551
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
Dokładnie tak.
Z tym, że cena paragonu zależy też od kosztu zakupów - przy większych zakupach niektórzy sprzedają paragon poniżej kosztów.
No i dochodzi cena ewentualnej wysyłki paragonu w razie wygranej (do dogadania).
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
Gość: yaro2004
muszę napisać oświadczenie na temat wysokości składki na ubezpieczenie zdrowotne odliczonej od dochodu za rok 2011
W PIT11 nie ma takiej informacji jest ale odliczona od podatku. Czy może mi ktoś pomóc ?
mia
Postów 17551
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
Nie wiem, czy to dokładnie o to chodzi, ale ja jak brałam zaświadczenie z US o dochodach, to osobno musiałam się przejechać do ZUS-u i oni wystawili (oczywiście nie od ręki) zaświadczenie o wysokości składek zdrowotnych.
Konkretnie chodziło o stypendium socjalne dla syna (studia).
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tego szukałam kilka dni temu ( tak samo jak mia potrzebowałam do stypendium socjalnego) i to wszystko jest w Pit! U mnie na uczelni nie ma konieczności dostarczenia takiej informacji z Us, można też samemu uzupełnić na druku uczelni i też jest ok. a na Pit 11 jest ta informacja na ostatniej stronie w punkcie F. Składki na ubezpieczenia zdrowotne
Nie klikam i nie biorę udziału w klikanych!!!!
mia
Postów 17551
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
A to akurat nasz nie był PIT11, tylko jakiś inny numer, a poza tym u syna i tak żądali osobnych zaświadczeń z US i ZUS.
Nawiasem mówiąc, i tak się to na nic nie zdało - za bogaci jesteśmy
Gość: yaro2004
Oświadczam, że wysokość składki zdrowotnej odliczonej od dochodu w roku kalendarzowym 2011 wyniosła .... zł.
W PIT 11, mam napisane: Składki na ubezpieczenie zdrowotne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegające odliczeniu od podatku.
Więc to chyba nie to samo... sam już nie wiem co z tym zrobić.
mia
Postów 17551
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
Idź jutro skoro świt na uczelnię i zapytaj pań w dziekanacie, co z tym fantem. Czy masz wpisać to z tyłu PIT11, czy iść do ZUS-u.
One najlepiej będą wiedzieć
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podzielić przez 7,75 i pomnożyć przez 9... jakoś tak, ale już nie pamiętam...
Podobno składka na picie jest 7,75% (tyle można odliczyć),a do wielu instytucji potrzebna jest pełna 9%...
oo o to pewnie chodzi:
W PRZYPADKU BRAKU INFORMACJI O SKŁADCE NALEŻY WYLICZYÆ DOCHÓD PO ZASTOSOWANIU WZORU:
S=Sp(P-Sus)
gdzie znaczenie poszczególnych symboli jest następujące:
S- składka na ubezpieczenie zdrowotne wyrażona w złotych,
Sp- stopa procentowa składki na ubezpieczenie zdrowotne (w 2011 r.-9%)
P- przychód wyrażony w złotych,
Sus- składka na ubezpieczenie społeczne wyrażona w złotych.
Jeżeli członek rodziny osiąga dochody podlegające opodatkowaniu na zasadach
ogólnych, dochód pomniejsza się o podatek należny, składki na ubezpieczenie
społeczne oraz składki na ubezpieczenie zdrowotne.
WYSOKOŚÆ SKŁADKI ZDROWOTNEJ MOŻNA RÓWNIEŻ WYLICZYÆ Z DOKUMENTU PIT-11 ZA 2011 R.:
Na dokumentach typu PIT-11 widnieje częściowa kwota składki zdrowotnej (tylko część odliczana od podatku, czyli 7,75% podstawy,a nie pełne 9%). Opierając się na tej kwocie można samodzielnie wyliczyć kwotę całej składki (9%podstawy)stosując wzór:
kwotę składki częściowej z PIT-11 podzielić na 7,75% pomnożyć przez 9%(tak przeliczyć można tylko składkę z jednego źródła dochodu, nie należy stosować tego wzoru do zsumowanych częściowych składek z kilku źródeł)
http://www.uczeln...a-Socjalne,,673.html
Gość: l0ginka
Wpisał kwotę z PIT-u 11. Żadnych dodatkowych zaświadczeń panie z dziekanatu nie chciały.
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie tak samo miałam i było ok. tak jak wcześniej wspomniałam jest to kwota z ostatniej strony pod literką F.
Gość: basiulka12
Gość: doma91misiek
Gość: doma91misiek
ok już znalazłam