Pomocy!!!!

efelinkaaa

#5414196 Napisano: 22.10.2012 09:06:00
mam telefon na kartę w t-mobile i mam pytanie:

Połaczenia wychodzące miałam do 20.08. Jak kupię teraz doładowanie, z przedłużeniem wychodzących na miesiąc to policzy mi to od dzisiaj -> tzn. będą wychodzące do 22.11 czy policzy od 20.08 i w rezultacie przedłuży do 20.09 (czyli i tak będą nieaktywne....)?
0 0

dolly

#5414210 Napisano: 22.10.2012 09:18:43
Efelinkaaa, a czemu Ty nie masz przedłużonego konta o rok?
Czas leciał od dnia załadowania, ale po doładowaniu powinnaś mieć automatycznie przedłuzoną ważność o rok.

Jeżeli coś pokręciłam to prosze o poprawkę
0 0

asantesana

#5414213 Napisano: 22.10.2012 09:21:25
efelinkaaa napisał(a):

mam telefon na kartę w t-mobile i mam pytanie:

Połaczenia wychodzące miałam do 20.08. Jak kupię teraz doładowanie, z przedłużeniem wychodzących na miesiąc to policzy mi to od dzisiaj -> tzn. będą wychodzące do 22.11 czy policzy od 20.08 i w rezultacie przedłuży do 20.09 (czyli i tak będą nieaktywne....)?

Przedłużenie jest liczone od dnia doładowania emotka
0 0

efelinkaaa

#5414216 Napisano: 22.10.2012 09:23:36
dolly napisał(a):

Efelinkaaa, a czemu Ty nie masz przedłużonego konta o rok?
Czas leciał od dnia załadowania, ale po doładowaniu powinnaś mieć automatycznie przedłuzoną ważność o rok.

Jeżeli coś pokręciłam to prosze o poprawkę

wydaje mi się, że jeszcze jest ażne, tylko wychodzące mam już zablokowane.

Wyczytałam, że konto wydłuża się od każdego wykonanego.odebranego połaczenia, sms. Na wszelki wypadek przed chwilą do siebie zadzwoniłam i odebrałam emotka Niestety nie wiem jak sprawdzić ważność konta, bo kod *101# nie działa (płatne 4 gr....)

asante, dziekuję!
0 0

ktosiu

#5414881 Napisano: 23.10.2012 11:37:48
Mam pytanie do tych, którzy wygrali maskarę Bourjois w ibeauty.pl. Dostałyście jakąś ankietę do wypełnienia? Miała przyjść na maila, ale nic nie mam.
0 0

Gość: chochliczka

#5414912 Napisano: 23.10.2012 11:49:28
a jka szukam pomocy
jak kase z kauflanda z kart visa przelac na swoje konto?
0 0

edith

#5414927 Napisano: 23.10.2012 11:56:33
Proszę o pomoc w związku z konkursem Oreo w Realu..wczoraj w szpitalu jak byliśmy mąż miał telefon nieodebrany potem jeszcze raz zadzwonili z wygraną w konkursie Oreo zapamiętał tylko w stresie że ma 3 dni na przesłanie paragonu proszę o info co ma byc z paragonem,dane zgoda emotka i na jaki adres emotka aha i kiedy to ma byc bo syn w szpitalu ale ucieszył się i mam nadzieję że mu nie przepadnie nagroda emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5415570 Napisano: 23.10.2012 04:36:28
Qrcze... nie mogę zrobić zakupów w tym sklepie
http://www.aquariumsklep.pl/
założyłam nawet konto i nie mogę znaleźć koszyka,kup teraz czy czegokolwiek przez co mogę coś kupić...
Uświadomi mnie ktoś co mam zrobić? chyba że to tylko wystawa? już zgłupiałam emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5415600 Napisano: 23.10.2012 04:49:33
hittmanka napisał(a):

Qrcze... nie mogę zrobić zakupów w tym sklepie
http://www.aquariumsklep.pl/
założyłam nawet konto i nie mogę znaleźć koszyka,kup teraz czy czegokolwiek przez co mogę coś kupić...
Uświadomi mnie ktoś co mam zrobić? chyba że to tylko wystawa? już zgłupiałam emotka

dobra... poszłam do innego sklepu
emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5415670 Napisano: 23.10.2012 05:28:00
Kurde, mam problem z paragonem tesco hochland... Wysłałam pomyłkowo ostatnią cyfrę nie teges.. Zamiast 5 wpisałam 6 bo nie chciało mi się lupy szukać... Nie wiem, czy się skapną ? Czy pisać wyjaśnienie albo zamazać jakoś ostatnią liczbę ? Nie mam doświadczenia z tą agencją... A stówki nie chciałabym stracić... emotka
0 0

Gość: rachel

#5416194 Napisano: 24.10.2012 05:53:27
Prosze o pomoc!!! Jestem użytkownkiem t-mobile od kilku dobrych lat.Z ostatnim przedłużeniem umowy dostałam telefon nokię e52.Od czasu podpisania aneksu niedługo minie 2 lata a telefon był 6 razy serwisowany i miał wymienianą za kazdym razem płytę główną. Książeczka gwarancyjna peka w szwach. Jakies 3 tyg temu znów odebrałam go z serwisu. Dzisiaj rano kiedy wstałam znów nie działał. Czy w tej sytuacji mogę domagac sie od tmobile wymiany telefonu na inny,nowy ...na cokowielk tylko nie to badziwie? wiem ze kwota abonamentu skłąda sie z rat ' za aparat tel i minut. Ja płace 85 zł samego abonamentu i z jakies 2 miesiace byłam bez telefonu, miałam zastepcze ale nie zawsze od razu czasem musiałam na nie czekac. Jestem wkurzona, mam małe dziecko nie mam czasu tam łazic i czekac az mnie obsłużą i potem dadza telefon który nie dość ze jest cegłą to trzeba sie uczyc jego obsługi! Poza tym w telefonie miałam mnóstwo waznych rzeczy których w miedzy czasie nie moge zgrac bo telefon pada i nie da sie na nim nic zrobic....nie mam już siły błagam pomóżcie emotka emotka moze ktoś z was pacuje u tego operatora??
0 0

efelinkaaa

#5416650 Napisano: 24.10.2012 10:08:06
ja mam takie głupie pytanie, pewnie już nie raz zadawane.. Czy rozliczacie się z nagród z US? Czy w zeznaniu rocznym wpisujecie coś w związku z wygranymi (wartość nagrody jako przychód itd.)? Tak mnie dzisiaj natchnęło.
0 0

notta

#5416690 Napisano: 24.10.2012 10:22:01
efelinkaaa napisał(a):

ja mam takie głupie pytanie, pewnie już nie raz zadawane.. Czy rozliczacie się z nagród z US? Czy w zeznaniu rocznym wpisujecie coś w związku z wygranymi (wartość nagrody jako przychód itd.)? Tak mnie dzisiaj natchnęło.

sama kiedyś miałam podobne rozważania ale jakoś temat z braku źródeł ucichł, ale jeśli jest ktoś biegły w temacie to proszę również o info.
0 0

agamaty

#5416709 Napisano: 24.10.2012 10:30:05
iva napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sama kiedyś miałam podobne rozważania ale jakoś temat z braku źródeł ucichł, ale jeśli jest ktoś biegły w temacie to proszę również o info.

Jak na razie w każdym regulaminie konkursu, w którym wygrałam było napisane, że podatek od wygranej płaci organizator, więc uznałam obowiązek podatkowy za wypełniony.
0 0

koper

#5416720 Napisano: 24.10.2012 10:32:58
efelinkaaa napisał(a):

Podatek od nagród wynosi 10%, a podatek dochodowy jest znacznie wyższy emotka jakbyś wpisała wartość nagród, jako przychód, w rocznym zeznaniu podatkowym, to byś musiała od nich zapłacić ten wyższy podatek, no chyba, że nagrody sprzedasz zanim minie pół roku od wygrania, wtedy to już zupełnie inna bajka emotka
0 0

notta

#5416725 Napisano: 24.10.2012 10:34:18
znalazłam taki artykuł na ten temat emotka
http://www.podatk...i-nagrod,1,65,1.html
0 0

ziolko

#5416726 Napisano: 24.10.2012 10:34:36
agamaty napisał(a):

iva napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Jak na razie w każdym regulaminie konkursu, w którym wygrałam było napisane, że podatek od wygranej płaci organizator, więc uznałam obowiązek podatkowy za wypełniony.

ja wygrałam w ub roku tv w smolarze, wartość ponad tysiąc zł, nie pamiętam ile było dokładnie, chyba ok 1,5 tys
dzwoniłam do US przed rozliczeniem w kwietniu i pytałam, czy jeśli nie mam innych dochodów, a wygrałam tv o takiej wartości, to czy powinnam to jakoś rozliczać.
Babka powiedziała, że nie. Bo oprócz tej wygrabej nie mam dochodów o sredniej krajowej.
Zapytałam jeszcze w dwóch źródłach skarbowych i wszędzie to samo uzyskałam.
0 0

Gość: amaranta86

#5416791 Napisano: 24.10.2012 11:09:38
Dołączę się do rozmowy emotka

Jeśli organizator płaci za nas ten podatek to my nie musimy już tego nigdzie uwzgledniac i zapisywac?
0 0

monikar

#5421035 Napisano: 26.10.2012 02:08:00
koper napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Podatek od nagród wynosi 10%, a podatek dochodowy jest znacznie wyższy emotka jakbyś wpisała wartość nagród, jako przychód, w rocznym zeznaniu podatkowym, to byś musiała od nich zapłacić ten wyższy podatek, no chyba, że nagrody sprzedasz zanim minie pół roku od wygrania, wtedy to już zupełnie inna bajka emotka

a co w sytuacji gdy będę chciała sprzedać nagrodę przed upływem pół roku od wygranej...?
0 0

Gość: friq

#5421128 Napisano: 26.10.2012 03:03:19
Takie pytanko. Do tych co wygrali trampki z 3bit, lepiej wysyłać zgłoszenie poprzez strone czy sms ? Bo nie ukrywam, że zależy mi na tych trampeczkach xD
0 0