Pomocy!!!!

asantesana

#5469350 Napisano: 24.11.2012 09:55:18
mariolakal napisał(a):

Hej, czy ktoś wie jak w telefonie nokia X2 włączyć tylko wibracje ? Mam tylko opcje: ogólny, bez dźwięku, spotkanie, na zewnątrz, mój styl i samolotowy...
Wczoraj spotkałam długo niewidzianą koleżankę, która zaczęła pić po 10 latach abstynencji i przez całą noc i dzień nęka mnie telefonami, opowiada bzdury przez 15 minut i blokuje mi telefon... Nikt się do mnie dodzwonić nie może... Chciałabym mieć chociaż spokojną noc, a telefonu wyłączyć nie mogę, gdyż zawsze ktoś z rodzinki może coś potrzebować... Już nie wspomnę o konkach /chociaż w promocyjnych raczej nie gram/, ale chcę mieć jakiś zasięg...
PS. Dzisiaj mam od Niej 36 nieodebranych i 25 odebranych... emotka emotka

Mariolka, Ustawienia>Dźwięki>i zaznacz opcję: Sygnalizacja Wibracjami wybierając TAK.
Jeśli nie działa, możliwe, że coś padło, bo ta funkcja akurat w tym modelu lubi się psuć (znalazłam takie info w necie)
0 0

Gość: plocia

#5469367 Napisano: 24.11.2012 10:01:27
ziolko napisał(a):

plocia napisał(a):

jak zmienić nazwę użytkownika w FB ? nie chcę by było wyświetlane pełne imię i nazwisko

niestety... przy zmianie nazwiska na jakieś fantastyczne, nierealne, możesz mieć zablokowane konto

ja miałam kiedyś pierwszą literę nazwiska i jeszcze jedną, to miałam zablokowane, musiałam do nich pisać o odblokowanie... niewiele brakowało, a musiałabym skan dowodu przesyłac.
I jeszcze napisali mi, że jak zmienię na nieprawdziwe ponownie, to mi zablokują ostatecznie.
Dziwne, że nie wezmą się za inne osoby, co mają takie dziwaczne nazwy, że brak słów emotka

kurna, dodałam drugie imie a teraz chciałabym je usunąć po co mają wszyscy wiedzieć emotka
też mi zablokowało (coś lub ktoś emotka ) i musiałam podać pełne imię i nazwisko ..... wrrrrrr
0 0

Gość: l0ginka

#5469377 Napisano: 24.11.2012 10:03:43
A ja to mam oprócz możliwości przypisania do konkretnego numeru wybranego dzwonka taka opcję: Połączenie przychodzące- przełączaj bezpośrednio na pocztę głosową emotka ..no ale ja mam Motorolę, nie wiem jak to jest w Nokiach.
0 0

Gość: mariolakal

#5469430 Napisano: 24.11.2012 10:31:46
asante napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Hej, czy ktoś wie jak w telefonie nokia X2 włączyć tylko wibracje ? Mam tylko opcje: ogólny, bez dźwięku, spotkanie, na zewnątrz, mój styl i samolotowy...
Wczoraj spotkałam długo niewidzianą koleżankę, która zaczęła pić po 10 latach abstynencji i przez całą noc i dzień nęka mnie telefonami, opowiada bzdury przez 15 minut i blokuje mi telefon... Nikt się do mnie dodzwonić nie może... Chciałabym mieć chociaż spokojną noc, a telefonu wyłączyć nie mogę, gdyż zawsze ktoś z rodzinki może coś potrzebować... Już nie wspomnę o konkach /chociaż w promocyjnych raczej nie gram/, ale chcę mieć jakiś zasięg...

Mariolka, Ustawienia>Dźwięki>i zaznacz opcję: Sygnalizacja Wibracjami wybierając TAK.
Jeśli nie działa, możliwe, że coś padło, bo ta funkcja akurat w tym modelu lubi się psuć (znalazłam takie info w necie)

Kurde... mam znowu sygnal telefonu chociaż zaznaczyłam wibracje...
0 0

asantesana

#5469446 Napisano: 24.11.2012 10:39:52
mariolakal napisał(a):

asante napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Kurde... mam znowu sygnal telefonu chociaż zaznaczyłam wibracje...

Jeśli masz zaznaczone wibracje a nie wibruje, to niestety czeka Cię serwis emotka
0 0

Gość: l0ginka

#5469451 Napisano: 24.11.2012 10:42:16
Z instrukcji obslugi Nokii X2
Profile
Czekasz na telefon, ale chcesz, żeby dzwonek przeszkadzał innym osobom? Dostępne
są różne grupy ustawień nazywane profilami, które możesz dostosować przy użyciu
różnych dzwonków do różnych zdarzeń i typów otoczenia.
Wybierz Menu > Ustawienia > Profile.
Wybierz żądany profil oraz jedną z następujących opcji:
Uaktywnij — Włącz profil.
Przystosuj — Zmodyfikuj ustawienia profilu.
Tymczasowy — Ustaw aktywność profilu na określony czas. Kiedy ustawiony czas
upłynie, aktywny stanie się poprzedni profil nieograniczony czasowo.
Dźwięki
Możesz zmieniać ustawienia dźwięków aktualnie aktywnego profilu.
Wybierz Menu > Ustawienia > Dźwięki. Te same ustawienia można znaleźć w menu
Profile.
0 0

asantesana

#5469460 Napisano: 24.11.2012 10:45:03
Mariolka, masz jeszcze możliwość zablokowania rozmów przychodzących z danego numeru (od koleżanki)dzwoniąc do operatora. I masz ją całkiem z głowy.
0 0

#5469461 Napisano: 24.11.2012 10:46:13
l0ginka napisał(a):

Z instrukcji obslugi Nokii X2
Profile
Czekasz na telefon, ale chcesz, żeby dzwonek przeszkadzał innym osobom? Dostępne
są różne grupy ustawień nazywane profilami, które możesz dostosować przy użyciu
różnych dzwonków do różnych zdarzeń i typów otoczenia.
Wybierz Menu > Ustawienia > Profile.
Wybierz żądany profil oraz jedną z następujących opcji:
Uaktywnij — Włącz profil.
Przystosuj — Zmodyfikuj ustawienia profilu.
Tymczasowy — Ustaw aktywność profilu na określony czas. Kiedy ustawiony czas
upłynie, aktywny stanie się poprzedni profil nieograniczony czasowo.
Dźwięki
Możesz zmieniać ustawienia dźwięków aktualnie aktywnego profilu.
Wybierz Menu > Ustawienia > Dźwięki. Te same ustawienia można znaleźć w menu
Profile.

Kurde... Cheeeebaaa tego nie ogarnę dzisiaj... Jestem zbyt chora i zbytnio niekumata, jeśli chodzi o technikę... Jutro to objaram... Jestem głodna i śpiąca... Dzięki !
0 0

#5469473 Napisano: 24.11.2012 10:53:04
asante napisał(a):

Mariolka, masz jeszcze możliwość zablokowania rozmów przychodzących z danego numeru (od koleżanki)dzwoniąc do operatora. I masz ją całkiem z głowy.

To nie takie proste... Ja Ją znam od ponad 30 lat... Kiedyś Jej pomagałam, gdy była w kryzysie... A gdy ja straciłam pracę, odwdzięczyła mi się finansowo /pomoc bezzwrotna/ ... A teraz zaczęła pić i uważa, że ja mam u Niej niby dług, którego nie mogę spłacić i Ona chce po prostu mojego towarzystwa w ramach rekompensaty... Ja jednak nie mam na Nią ochoty... Wódki nie piję, a piwo sobie zorganizuję sama, jak wyzdrowieję i będę miała ochotę ... Kurde !!! emotka
0 0

asantesana

#5469481 Napisano: 24.11.2012 11:00:41
mariolakal napisał(a):

asante napisał(a):

To nie takie proste... Ja Ją znam od ponad 30 lat... Kiedyś Jej pomagałam, gdy była w kryzysie... A gdy ja straciłam pracę, odwdzięczyła mi się finansowo /pomoc bezzwrotna/ ... A teraz zaczęła pić i uważa, że ja mam u Niej niby dług, którego nie mogę spłacić i Ona chce po prostu mojego towarzystwa w ramach rekompensaty... Ja jednak nie mam na Nią ochoty... Wódki nie piję, a piwo sobie zorganizuję sama, jak wyzdrowieję i będę miała ochotę ... Kurde !!! emotka

No jest to trudna sytuacja, ja nienawidzę wymagania przez ludzi rewanżu. Mam ochotę,chcę to pomagam, ale bezinteresownie. Życzę umiejętności bycia asertywną w tym przypadku emotka
0 0

#5469488 Napisano: 24.11.2012 11:06:17
Staram się, ale Ona jest bardzo trudnym przypadkiem... Znamy się od podszewki, pracowałyśmy razem kiedyś... Mieszkałyśmy też obok dopóki Jej nie eksmitowali... Ona jest agresywna i bardzo upierdliwa... Moje NIE traktuje jak TAK... emotka
0 0

Gość: katrin22

#5469494 Napisano: 24.11.2012 11:11:05
mariolakal napisał(a):

Jest taka aplikacja, która blokuje numer (dzwoniący słyszy dzwięk, że jest zajęte). Mnie także nękała koleżanka z przed kilku lat, dodałam Ją do czarnej listy w tej aplikacji i miałam spokój, dopóki nie zaczęła dzwonić z numeru męża, ale to już inna bajka, poradziłam sobie z Nią.
0 0

#5469505 Napisano: 24.11.2012 11:16:59
katrin22 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Jest taka aplikacja, która blokuje numer (dzwoniący słyszy dzwięk, że jest zajęte). Mnie także nękała koleżanka z przed kilku lat, dodałam Ją do czarnej listy w tej aplikacji i miałam spokój, dopóki nie zaczęła dzwonić z numeru męża, ale to już inna bajka, poradziłam sobie z Nią.

Ta aplikacja byłaby może pomocna, gdyby Ona nie dzwoniła z 3 różnych telefonów na raz... A jak to zrobić ???
PS> Ona i tak nie kuma gdy do mnie dzwoni i mam zajęte... Twierdzi, że po prostu nie odbieram//// I dzwoni z innego numeru... Nawet od kolegi syna... emotka
0 0

#5469516 Napisano: 24.11.2012 11:22:09
Musiałabyś blokować wszystkie numery z których Ona dzwoni..aż dałaby sobie siana hmm, jest jeszcze inna opcja, dodajesz numery znajomych/ rodziny do białej listy i tylko od nich możesz odebrać rozmowę, innych odrzuca automatycznie, ale skoro grasz w konkach to ta opcja odpada.

Ps. Moja znajoma także twierdziła, że odrzucam Jej rozmowy, chociaż miała dzwięk zajęte. Ja Ją olałam po prostu i się odczepiła, aż dziw, że jeszcze są takie osobniki na tym świecie...
0 0

#5469525 Napisano: 24.11.2012 11:31:35
katrin22 napisał(a):

Musiałabyś blokować wszystkie numery z których Ona dzwoni..aż dałaby sobie siana hmm, jest jeszcze inna opcja, dodajesz numery znajomych/ rodziny do białej listy i tylko od nich możesz odebrać rozmowę, innych odrzuca automatycznie, ale skoro grasz w konkach to ta opcja odpada.

Ps. Moja znajoma także twierdziła, że odrzucam Jej rozmowy, chociaż miała dzwięk zajęte. Ja Ją olałam po prostu i się odczepiła, aż dziw, że jeszcze są takie osobniki na tym świecie...

Pierwsza opcja odpada, gdyż czekam jeszcze na jakąś rezerwę konkursową...
PS. Takie osobniki jeszcze są, niestety... emotka
0 0

#5469527 Napisano: 24.11.2012 11:34:00
mariolakal napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Pierwsza opcja odpada, gdyż czekam jeszcze na jakąś rezerwę konkursową...
PS. Takie osobniki jeszcze są, niestety... emotka

Pozostaje Ci jakoś uruchomić tą wibrę i mieć telefon pod ładowarką i mieć nadzieję, że się odwali
0 0

Gość: size

#5469586 Napisano: 25.11.2012 01:55:21
mariolakal napisał(a):

Staram się, ale Ona jest bardzo trudnym przypadkiem... Znamy się od podszewki, pracowałyśmy razem kiedyś... Mieszkałyśmy też obok dopóki Jej nie eksmitowali... Ona jest agresywna i bardzo upierdliwa... Moje NIE traktuje jak TAK... emotka

Nie napisałaś, czy przytrzymanie krzyżyka w prawym dolnym rogu telefonu coś dało... :> W sensie wyłączenia dzwonków emotka

Wiesz co, specjalistą w tym temacie nie jestem, więc na stówę nie mam przekonania do tego co powiem, ale wyłączenie dzwonków chyba nic Ci nie pomoże.

Pani miała problem z alkoholem, znała Cię dobrze i wiedziała, że Ty znasz ją i jej problemy. Powróciła do nałogu po wielu latach, męża nie ma i prawdopodobnie nikogo innego sprzyjającego też nie. Bo ją pewnie posłali Do.

Obawiam się, że ona zwyczajnie ma PROBLEM teraz i szuka pomocnej dłoni. Te Twoje połączenia/odebrane i nieodebrane/ w sumie chyba co pisałaś ok. 60 na dzień to zbyt wiele jak na stęsknioną koleżankę.
Ona chce Twojej pomocy.

Pytanie czy chcesz się w to angażować, w końcu masz rodzinę i zajęcie. Poradź się kogoś kompetentnego jak postąpić (nie mam szczegółowej wiedzy) - jak Ci zależy na niej. Nie wiem, może tel. z jakimś klubem AA?

Dla mnie ona ewidentnie chce kopa w duuuup...ę,jasnego oświadczenia,że popełniła błąd, prowadzenia za rękę. Tu chyba nie można mówić o kurtuazyjnym odmawianiu kontaktu tylko o zdecydowanym zachowaniu.

Powiedz jej, ze kontakty będą możliwe, jak będzie na zajęciach itp. A tak jak jest nie życzysz ich sobie. Prosto, w twarz lub do telefonu.

Ona prowokuje, by usłyszeć prawdę.

Nie wiem, trudna sytuacja,zdecydowanie nie zazdroszczę, miałam zajęcia kiedyś, ale zbyt mało. Ale myślę, ze mój trop jest dobry. Pytanie do Ciebie, czy chcesz się w to bawić. Bo jak nie to też tylko szczerze - bez względu na okoliczności. Nie chcesz kontaktu bo pije, będzie chciała pomocy - jak będziesz mogła, pomożesz. I tyle. Zdecydowanie, to podobno działa. Jej życie to PICIE a nie Madryt. O tym pewnie chce usłyszeć.

Może ktoś w temacie pomoże więcej,jestem jednak zdania, ze wyłączanie dzwonków jest bez sensu. Będziesz się czuła osaczona za chwilę.

Dobranoc.

0 0

#5469795 Napisano: 25.11.2012 10:33:07
size albo chce pożyczyć kasę na % emotka emotka
0 0

Gość: plocia

#5469833 Napisano: 25.11.2012 11:04:05
Właśnie widzę że wygrałam w
https://apps.face...m/zostan-twarza-dove
kostkę Dove,
nie dostałam żadnego @ czy pw o wygraniu,
gdzie podaje się dane adresowe ?
0 0

aerdna

#5469956 Napisano: 25.11.2012 12:21:15
Po wejściu w podany link od razu wyskakiwał formularz do wypisania danych.

I ja dostałam @ informującego o wygraniu.
0 0