Pomocy!!!!

martuska11

#5563439 Napisano: 25.01.2013 07:05:08
mahuska napisał(a):

monikar napisał(a):

chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.

Też jej tak poradziłam. Wkurza mnie że oszuści w sieci są tacy bezkarni...

oczywiście że zgłosic sprawę na policję. Wpisz w google słowo oszustwo i znajdziesz ile spraw już w sądzie się skończyło emotka Powodzenia emotka

moja kolezanka 3 lata temu kupiła telefon na allegro, zapłaciła za niego 550zł przelewem, a telefon nie dotarł. Zgłosiła to i otrzymała 500zł z funduszu, bo aukcje allegro są ubezpieczone ( czy jakoś tak do 500zł), więc zgłaszac na policje:)
0 0

asantesana

#5564272 Napisano: 26.01.2013 06:19:26
Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. Do szału mnie doprowadza to, że moi znajomi widzą moje wpisy konkursowe i komentarze na innych tablicach. Jak ustawić prywatności, aby moi znajomi widzieli moje posty na mojej tablicy, ale nie widzieli wszystkiego co ja robię - co polubiłam, że piszę u kogoś odpowiedź na konkurs itp. Nie mam takich informacji o moich znajomych, czyli muszą mieć coś ustawionego. No i jak to będzie wtedy z udostępnianiem jakiś zdjęć (też chodzi mi o konkursy). Plizzz, fb jest dla mnie ciągle zagadką.
0 0

Gość: chochliczka

#5564275 Napisano: 26.01.2013 06:21:13
asante sana
Nie jestem pewna,ale wydaje mi się, że często na konkursach fb jest wymóg by upubliniczac link do konkursu itd, dlatego rzadko biorę udział- mogę sie mylic.
0 0

asantesana

#5564285 Napisano: 26.01.2013 06:29:20
chochliczka napisał(a):

asante sana
Nie jestem pewna,ale wydaje mi się, że często na konkursach fb jest wymóg by upubliniczac link do konkursu itd, dlatego rzadko biorę udział- mogę sie mylic.

Czasami tak, ale to wtedy sama coś udostępniasz, proszą Cię o to a nie tak sami od siebie bez sensu...
0 0

Gość: chochliczka

#5564288 Napisano: 26.01.2013 06:32:12
asante napisał(a):

chochliczka napisał(a):

asante sana

Czasami tak, ale to wtedy sama coś udostępniasz, proszą Cię o to a nie tak sami od siebie bez sensu...

Acha emotka to w takim razie musisz wejsc w ustawienia prywatności i tam pogrzebac emotka
0 0

Gość: l0ginka

#5564772 Napisano: 27.01.2013 12:25:29
asante napisał(a):

Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. Do szału mnie doprowadza to, że moi znajomi widzą moje wpisy konkursowe i komentarze na innych tablicach. Jak ustawić prywatności, aby moi znajomi widzieli moje posty na mojej tablicy, ale nie widzieli wszystkiego co ja robię - co polubiłam, że piszę u kogoś odpowiedź na konkurs itp. Nie mam takich informacji o moich znajomych, czyli muszą mieć coś ustawionego. No i jak to będzie wtedy z udostępnianiem jakiś zdjęć (też chodzi mi o konkursy). Plizzz, fb jest dla mnie ciągle zagadką.

1.Klikasz po prawej strony u góry ten przycisk z kłódeczką.
2. Rozwiajasz Kto może zobaczyć dodawane przeze mnie treści takim znaczkiem-daszkiem skierowanym ku dołowi (jeśli nie rozwinięte, bo jak masz rozwinięte znaczek zmienia położenie dzióbkiem do góry)
3.Następnie pierwsze od góry jest: Kto będzie mógł zobaczyć moje przyszłe posty?
Domyślnie masz ustawione publiczne, więc rozwijasz znaczkiem obok i klikasz niestandardowe. I tam widzisz:
Udostępnij to użytkownikom:
Te osoby lub listy...: i tu masz opcje: znajomi znajomych, znajomi,określone osoby z listy, tylko ja...    
Możesz tez odptaszkować przy Znajomi oznaczonych osób...    

Następna opcja to Nie udostępniaj tego:
i tu... Jeśli chcesz konkretnie jakąś osobę pozbawić wglądu w to, co piszesz. Możesz dodawac wiele osób z listy Twoich znajomych. Amen.
0 0

asantesana

#5564816 Napisano: 27.01.2013 01:46:37
l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

1.Klikasz po prawej strony u góry ten przycisk z kłódeczką.
2. Rozwiajasz Kto może zobaczyć dodawane przeze mnie treści takim znaczkiem-daszkiem skierowanym ku dołowi (jeśli nie rozwinięte, bo jak masz rozwinięte znaczek zmienia położenie dzióbkiem do góry)
3.Następnie pierwsze od góry jest: Kto będzie mógł zobaczyć moje przyszłe posty?
Domyślnie masz ustawione publiczne, więc rozwijasz znaczkiem obok i klikasz niestandardowe. I tam widzisz:
Udostępnij to użytkownikom:
Te osoby lub listy...: i tu masz opcje: znajomi znajomych, znajomi,określone osoby z listy, tylko ja...    
Możesz tez odptaszkować przy Znajomi oznaczonych osób...    

Następna opcja to Nie udostępniaj tego:
i tu... Jeśli chcesz konkretnie jakąś osobę pozbawić wglądu w to, co piszesz. Możesz dodawac wiele osób z listy Twoich znajomych. Amen.

Bardzo Ci dziękuję za pomoc, to jest to o co mi chodzi. Grzebałam tam, ale nie wiedziałam co jak poustawiać. Miałam zaznaczone znajomi. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zaznaczę przy wszystkim tylko ja, to organizator konkursu będzie wiedział, że polubiłam jego stronę lub udostępniłam zdjęcie? I czy wtedy moi znajomi będą widzieć moje posty pisane na mojej tablicy?
0 0

Gość: doma91misiek

#5564821 Napisano: 27.01.2013 01:50:41
Mam pytanie co do kalendarza z Żołądkowej gorzkiej
Jak chcę szybko aby przesłali ten kalendarz i mam wysłać do Rudej wiadomość to oznacza że mam napisać prywatną na fb czy na maila podanego w regulaminie? emotka ?
0 0

Gość: l0ginka

#5565330 Napisano: 27.01.2013 09:35:08
asante napisał(a):

l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. .....

Bardzo Ci dziękuję za pomoc, to jest to o co mi chodzi. Grzebałam tam, ale nie wiedziałam co jak poustawiać. Miałam zaznaczone znajomi. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zaznaczę przy wszystkim tylko ja, to organizator konkursu będzie wiedział, że polubiłam jego stronę lub udostępniłam zdjęcie? I czy wtedy moi znajomi będą widzieć moje posty pisane na mojej tablicy?

Jeśli zaznaczysz tylko ja, to owszem organizator powinien wiedzieć,że polubiłaś, bo oni chyba mają listę wszystkich lubisiów, ale jak dodasz zdjęcie bezpośrednio na jakimś fanpage, to będzie ono widzialne dla wszystkich (publiczne)jeśli organizator tak postanowi, bo być może mogą widzieć tylko fani danego FP z tym,że znajomi przy ustawieniu w twoim profilu tylko ja nie zostaną o tym fakcie powiadomieni, ewentualnie mogą zobaczyć wchodząc przypadkowo czy tez celowo na ten konkretny fanpage.
Musisz tez pamiętać, że jeśli np coś udostępnisz u siebie publicznie, to ustawienie to działa do twojego odwołania emotka
Trzeba więc zawsze patrzeć przed emotka

0 0

asantesana

#5565366 Napisano: 27.01.2013 09:52:39
l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. .....

Jeśli zaznaczysz tylko ja, to owszem organizator powinien wiedzieć,że polubiłaś, bo oni chyba mają listę wszystkich lubisiów, ale jak dodasz zdjęcie bezpośrednio na jakimś fanpage, to będzie ono widzialne dla wszystkich (publiczne)jeśli organizator tak postanowi, bo być może mogą widzieć tylko fani danego FP z tym,że znajomi przy ustawieniu w twoim profilu tylko ja nie zostaną o tym fakcie powiadomieni, ewentualnie mogą zobaczyć wchodząc przypadkowo czy tez celowo na ten konkretny fanpage.
Musisz tez pamiętać, że jeśli np coś udostępnisz u siebie publicznie, to ustawienie to działa do twojego odwołania emotka
Trzeba więc zawsze patrzeć przed emotka

I o to mi własnie chodzi, bardzo Ci dziękuję za rzetelną i klarowną informację emotka

0 0

ela

#5566907 Napisano: 29.01.2013 07:28:45
zawsze fb działało mi bez zarzutów aż od kilku dni zauważyłam że na mojej tablicy nie ma wszystkkich postów z całego stycznia .Miałam wiele udostępnień i innych wiadomości a dziś sprawdzam i tylko do 21 stycznia moge zobaczyc co mam na tablicy.Nic napewno nie przestawiałam w ustawieniach .Może mi ktoś pomóc dlaczego tak sie dzieje?Mało tego sprawdzałam u męża wczoraj miął do 14 stycznia wszystkie wpisy na swojej tablicy a dziś też ma do 21 stycznia .Wcześniejszych po prostu nie widać .Jak to zmienic? Ma ktoś też taki problem ?
0 0

kasia10006

#5566921 Napisano: 29.01.2013 07:50:06
Od wczoraj nie mogę wejść na FB. Dostaje taką wiadomość: Nie można wczytać strony internetowej, ponieważ serwer nie wysłał danych.

Czy ktoś też tak ma? emotka
0 0

Gość: becia1973

#5566950 Napisano: 29.01.2013 08:31:22
kasia10006 napisał(a):

Od wczoraj nie mogę wejść na FB. Dostaje taką wiadomość: Nie można wczytać strony internetowej, ponieważ serwer nie wysłał danych.

Czy ktoś też tak ma? emotka

u mnie jest identycznie

0 0

Gość: becia1973

#5566952 Napisano: 29.01.2013 08:33:06
mahuska napisał(a):

monikar napisał(a):

chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.

Też jej tak poradziłam. Wkurza mnie że oszuści w sieci są tacy bezkarni...

oczywiście że zgłosic sprawę na policję. Wpisz w google słowo oszustwo i znajdziesz ile spraw już w sądzie się skończyło emotka Powodzenia emotka

oczywiście- trzeba iść zgłosić oszustwo na policję i poinformować allegro- oni zwrócą na tej podstawie wartość przelewu
0 0

Gość: mariolakal

#5568392 Napisano: 30.01.2013 11:21:46
Szukam jakiegoś dobrego sposobu na doprowadzenie do porządku frytkownicy... Wyniosłam ją kilka dni temu na balkon i zapomniałam... Przewróciła się wraz z zawartością i teraz nie wiem, jak się za nią zabrać... emotka
0 0

Gość: nineczka17

#5568407 Napisano: 30.01.2013 11:28:55
mariolakal napisał(a):

Szukam jakiegoś dobrego sposobu na doprowadzenie do porządku frytkownicy... Wyniosłam ją kilka dni temu na balkon i zapomniałam... Przewróciła się wraz z zawartością i teraz nie wiem, jak się za nią zabrać... emotka

coli albo pepsi,one sa rżące
Po coli odejdzie bez szorowania, ale sporo odczekaj. Jeśli mocno przypalona, to nawet 2 godziny. Jeżeli cokolwiek zostanie wśród tego błysku, to zalej powtórnie. Tym razem będzie już jak nowa

sposob z tej strony
http://f.kafeteri...mat.php?id_p=4367768
0 0

Gość: mariolakal

#5568422 Napisano: 30.01.2013 11:34:46
nineczka17 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

coli albo pepsi,one sa rżące
Po coli odejdzie bez szorowania, ale sporo odczekaj. Jeśli mocno przypalona, to nawet 2 godziny. Jeżeli cokolwiek zostanie wśród tego błysku, to zalej powtórnie. Tym razem będzie już jak nowa

sposob z tej strony
http://f.kafeteri...mat.php?id_p=4367768

Dzięki ! Zaraz lecę po colę... PS. A z zewnętrznej strony czym najlepiej ???
0 0

efelinkaaa

#5569502 Napisano: 31.01.2013 09:29:58
może ktoś to przechodził już?

zakładam działalność, we wniosku CEIDG-1 jako główne miejsce prowadzenia wpisałam adres domowy. Chcę dopisać jeszcze 2 miejsca (np. budynek gospodarczy na własnej działce). Czy za ten dodatkowy budynek i każde inne dodatkowe miejsce będę musiała odprowadzać podatek od nieruchomości, czy tylko za miejsce główne?

Nie mogę znaleźć informacji (jakaś podstawa prawna) w google, a w UM jedni mówią tak, inni inaczej...
0 0

ibiza

#5575439 Napisano: 05.02.2013 07:37:27
POMOCY...
Nie za bardzo wiem, gdzie umieścić to zapytanie... (za co z góry przepraszam - ewentualnie proszę to przenieść w odpowiednie miejsce) emotka

Jak grać w ŁAKOTKACH, żeby wygrać?

Wysłałam już z 15 zgłoszeń i nie wygrałam niestety ani jednego ślizgacza dla chrześniaka...
Mam nadzieję, że ktoś troszkę mnie naprowadzi... emotka

Z góry dziękuję! emotka
0 0

Gość: doma91misiek

#5575479 Napisano: 05.02.2013 07:59:47
ibiza napisał(a):

POMOCY...
Nie za bardzo wiem, gdzie umieścić to zapytanie... (za co z góry przepraszam - ewentualnie proszę to przenieść w odpowiednie miejsce) emotka

Jak grać w ŁAKOTKACH, żeby wygrać?

Wysłałam już z 15 zgłoszeń i nie wygrałam niestety ani jednego ślizgacza dla chrześniaka...
Mam nadzieję, że ktoś troszkę mnie naprowadzi... emotka

Z góry dziękuję! emotka

Najprostsze odpowiedzi wygrywają, żadne rymowanki wydziwianki. Przynajmniej u mnie tak było 3/3 zgłoszenia wygrane.
0 0