Pomocy!!!!

Gość: basia75

#5579030 Napisano: 09.02.2013 09:43:20
Czy ktoś z was ma używa strony banku Millennium? Od wczoraj nie mogę na nią wejść. Wskakuje strona banku, a po sekundzie wskakuje nie odnaleziono strony. Czy to tylko u mnie?
0 0

Gość: lucja

#5579035 Napisano: 09.02.2013 09:49:45
basia75 napisał(a):

Czy ktoś z was ma używa strony banku Millennium? Od wczoraj nie mogę na nią wejść. Wskakuje strona banku, a po sekundzie wskakuje nie odnaleziono strony. Czy to tylko u mnie?

U mnie działa normalnie. Przed chwilą się zalogowałam.
0 0

Gość: basia75

#5579038 Napisano: 09.02.2013 09:52:04
emotka to nie wiem, co się dzieje... Dziękuję
0 0

aneczka128

#5580578 Napisano: 11.02.2013 11:08:21
czy ktoś wie gdzie można okazyjnie kupić lodówkę SIDE BY SIDE? Moja padła i na szybko muszę kupić nową. Szukam po gazetkach i nic nie ma . Może ktoś wie. Można info na prw. Marka dowolna
0 0

Gość: tato999

#5580607 Napisano: 11.02.2013 11:26:49
aneczka128 napisał(a):

czy ktoś wie gdzie można okazyjnie kupić lodówkę SIDE BY SIDE? Moja padła i na szybko muszę kupić nową. Szukam po gazetkach i nic nie ma . Może ktoś wie. Można info na prw. Marka dowolna

do zabudowy czy wolnostojaca?

biała czy srebrna?
0 0

aneczka128

#5580630 Napisano: 11.02.2013 11:43:02
tato999 napisał(a):

aneczka128 napisał(a):

do zabudowy czy wolnostojaca?

biała czy srebrna?

wolnostojąca kolor lepiej srebrny niż biały
0 0

adamaszek

#5580838 Napisano: 11.02.2013 02:31:20
Może ktoś z Was potrafi doradzić w sprawie dziedziczenia konta bankowego, jeśli jest się jego współwłaścicielem (druga osoba umiera), a pojawiają się osoby, które przypominają sobie, że też są rodziną i chcą część tego, co jest na koncie. Czy można się jakoś zabezpieczyć?
0 0

Gość: spin

#5580842 Napisano: 11.02.2013 02:34:15
adamaszek napisał(a):

Może ktoś z Was potrafi doradzić w sprawie dziedziczenia konta bankowego, jeśli jest się jego współwłaścicielem (druga osoba umiera), a pojawiają się osoby, które przypominają sobie, że też są rodziną i chcą część tego, co jest na koncie. Czy można się jakoś zabezpieczyć?

jeżeli na koncie jest zapis że współwłąsciciel ma prawo do pieniędzy w razie smierci właściciela to inni nie mają prawa do tych pieniędzy - za taki zapis się dodatkowo płaci

w przeciwnym wypadku postępowanie spadkowe
0 0

Gość: hittmanka

#5580852 Napisano: 11.02.2013 02:46:12
adamaszek napisał(a):

w takim przypadku najlepiej już po śmierci właściciela konta iść do banku, najlepiej nie w żałobie, nic nie wspominać o śmierci tylko wypłacić wszystko a najlepiej zlikwidować konto, lokaty czy co tam jeszcze się ma... i już.
0 0

adamaszek

#5580868 Napisano: 11.02.2013 03:08:54
hittmanka napisał(a):

adamaszek napisał(a):

w takim przypadku najlepiej już po śmierci właściciela konta iść do banku, najlepiej nie w żałobie, nic nie wspominać o śmierci tylko wypłacić wszystko a najlepiej zlikwidować konto, lokaty czy co tam jeszcze się ma... i już.

Chyba po śmierci tej drugiej osoby to już za późno, jeśli kochana rodzinka, która pojawia się po latach będzie chciała mieć dokładną historię transakcji...
0 0

adamaszek

#5580869 Napisano: 11.02.2013 03:09:50
spin napisał(a):

adamaszek napisał(a):

jeżeli na koncie jest zapis że współwłąsciciel ma prawo do pieniędzy w razie smierci właściciela to inni nie mają prawa do tych pieniędzy - za taki zapis się dodatkowo płaci

w przeciwnym wypadku postępowanie spadkowe

Z tego co wiem, to chyba nie w każdym banku jest taki zapis emotka
0 0

#5580872 Napisano: 11.02.2013 03:14:37
wiesz co... nie wiem czy to jest zgodne z prawem ale my zawsze w takiej sytuacji tak robimy... chodzi o to, że jak zgłosisz w banku śmierć właściciela to zamrożą konto i będą sprawy się ciągnęły a w dzisiejszych czasach nie stać nikogo na coś takiego. Współwłaściciel w każdej chwili może wyjąć kasę, a w takiej sytuacji np na pogrzeb i stypę to raczej normalne. My nie mamy w rodzinie takich poszukiwaczy skarbów ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś miał z tego tytułu nieprzyjemności... nie wydaje mi się to niezgodne z prawem ale najlepiej dopytać kogoś w tym kierunku. Naprawdę masa ludzi tak robi.
0 0

assal

#5580873 Napisano: 11.02.2013 03:15:20
Z takimi pytaniami nie na forum, a do adwokata emotka
To, czy należy się coś komuś z rodziny, zależy od wielu czynników emotka
0 0

#5580880 Napisano: 11.02.2013 03:29:08
tu jeszcze sobie poczytaj... jeżeli pieniądze są poprawnie wypłacona ( nawet po śmierci) to bank nie ma nic do tego emotka
w necie jest ssporo artykułów na ten temat...
http://forum.mura...%C5%82a%C5%9Bciciela
0 0

Gość: spin

#5580997 Napisano: 11.02.2013 05:08:56
hittmanka napisał(a):

wiesz co... nie wiem czy to jest zgodne z prawem ale my zawsze w takiej sytuacji tak robimy... chodzi o to, że jak zgłosisz w banku śmierć właściciela to zamrożą konto i będą sprawy się ciągnęły a w dzisiejszych czasach nie stać nikogo na coś takiego. Współwłaściciel w każdej chwili może wyjąć kasę, a w takiej sytuacji np na pogrzeb i stypę to raczej normalne. My nie mamy w rodzinie takich poszukiwaczy skarbów ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś miał z tego tytułu nieprzyjemności... nie wydaje mi się to niezgodne z prawem ale najlepiej dopytać kogoś w tym kierunku. Naprawdę masa ludzi tak robi.

ale to jest właśnie niezgodne z prawem, kiedyś może Wam przyjść się z tego tłumaczyć jak będzie postępowanie spadkowe i wówczas US może się przyczepić
0 0

Gość: awi

#5581014 Napisano: 11.02.2013 05:27:20
Muszę wybrać nową kartę debetową i nie wiem na którą się zdecydować: na Visę Electron PayWave czy MasterCard PayPass...

Którą polecacie?

0 0

kalisto1986

#5581040 Napisano: 11.02.2013 05:56:28
adamaszek napisał(a):

hittmanka napisał(a):

adamaszek napisał(a):

Chyba po śmierci tej drugiej osoby to już za późno, jeśli kochana rodzinka, która pojawia się po latach będzie chciała mieć dokładną historię transakcji...

My tak robiliśmy, ale było wiadomo,że nie było innych osób , którym cokolwiek się należało.

W twoim przypadku jesli takie osoby się zgłoszą to nie ma innego wyjścia jak wypłacić przysługującą im część. Niestety nie ma innego wyjścia skoro nie było wydziedziczenia
0 0

adamaszek

#5581184 Napisano: 11.02.2013 08:02:47
hittmanka napisał(a):

tu jeszcze sobie poczytaj... jeżeli pieniądze są poprawnie wypłacona ( nawet po śmierci) to bank nie ma nic do tego emotka
w necie jest ssporo artykułów na ten temat...
http://forum.mura...%C5%82a%C5%9Bciciela

Jutro idę do banku, wyjaśnić tę kwestię, dzisiaj nikt nie był na 100% pewny emotka ((

Przy koncie wspólnym-środki nie są blokowane-w całości są dostępne dla współposiadacza konta. Rachunek co prawda jest zamykany na podstawie aktu zgonu, ale środki przelewa się na rachunek wskazany przez żyjącvego współposiadacza konta. Nie ma wtedy żadnego postępowania spadkowego.
Ciekawe czy tak rzeczywiście jest???
0 0

Gość: skorpik26

#5581188 Napisano: 11.02.2013 08:04:49
szukam kogoś kto starał się (i dostał) o dofinansowanie z PUP na działalnosc gospodarczą dokładnie na sklap internetowy - mam kilka pytań emotka
0 0

monikar

#5581797 Napisano: 12.02.2013 16:43:31
Czy ktoś wie co mogę zrobić jeśli nie wyświetlają mi się zdjęcia na allegro a także na innych portalach typu pudelek? To kwestia wirusa czy braku oprogramowania?
0 0