Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: mariolakal
Otóż udało mi się wreszcie sprzedać pewnej osóbce towar za 19,99 zł. + koszty wysyłki /poza allegro i tymi innymi/...
Pyt. 1 Czy można wysłać za pobraniem list polecony, czy musi to lecieć jako paczka?
Pyt. 2 Kasę chcę na moje konto bankowe, znaczy się te 19,99 zł. Nie chciałabym płacić kosztów wysyłki... Jak to zrobić ? Chcę na moje konto te 19,99 zł., ale On musiałby dopłacić poczcie koszty przesyłki... Na blankiecie musiałabym wpisać 19,99 zł.??? A na dowodzie nadania + te koszty ??? Jak poczta się z Nim rozliczy ???
kurlandzki
Postów 927
Data rejestracji 01.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Do kwoty towaru |listu musisz doliczyc koszta wysylki. I wpisujesz laczna kwote jako kwote pobrania.
To co zaplacisz za wysylke bedzie tobie zwrocone na nr konta lub przekazem.
Dzięki, ale chodziło mi o to, że ja nie chcę opłacić tej przesyłki, gdyż jestem bez grosza...
kurlandzki
Postów 927
Data rejestracji 01.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Ja nie mam 100% pewności jak to jest teraz, ale zwracałam kiedyś towar zakupiony na All i zwrot miał dotyczyć również poniesionych kosztów wysyłki. Przesyłka była odesłana za pobraniem, kasa była łączna - cena plus 2*wysyłka. Opcje: przekaz lub konto.
pecia
Postów 421
Data rejestracji 29.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ad.1-nie ma czegoś takiego jak list polecony za pobraniem czy paczka za pobraniem usługa o którą pytasz to przesyłka pobraniowa(cennik znajdziesz w internecie) opłata za nią uzależniona jest od wagi,gabarytu i tego,czy chcesz aby pieniądze przyszły do Ciebie z powrotem przekazem pocztowym, czy trafiły na Twoje konto bankowe(jest taniej)
Ad.2-to Ty zlecasz poczcie jaką kwotę chcesz otrzymać z powrotem, to Ty jesteś zleceniodawcą usługi, a co za tym idzie poczta nie może rozliczać się dodatkowo z Twoim klientem tzn. brać od niego inne opłaty niż widnieją na zleceniu pobrania. Tak więc masz dwie opcje do wyboru- albo powiększysz kwotę pobrania o koszty przesyłki tzn 19,99+...i taką kwotę wpiszesz jako pobranie , albo wpiszesz na blankiecie tylko 19,99 i tyle odda Ci klient a Ty sama poniesiesz koszty wysyłki
pecia
Postów 421
Data rejestracji 29.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
wczoraj podczas mojej nieobecności był u mnie kurier. Otworzyła mu ciocia która zajmuje sie moją córką. Podpisała kwitek i mała zapłakała wiec cioca w biegu powiedziała zeby ten zostqawił apczkę i poszła do dziecka. Kiedy wróciła po sekundzie faceta nie było, nie było paczki. Drzwi zostawił otwarte.
Obdzwoniłam wczoraj czesc kurierów ale nie znam numeru przesyłki wiec w sumie lipa nie udzielaja zadnych informacji. Nie wiem co to mogło być. Cicocia pamięta faceta ale sam opis na niewiele sie zda.
Tą przesyłkę to już pal licho, ale ona sama nie moze dojsc do siebie, że dała sie tak wykołować.
Wiem tylko tyle że podpisywała sie na kartce na jakimś szkiełku....koszmar jakis
joan
Postów 18667
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: spin
marines27
Postów 267
Data rejestracji 29.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli udałoby Ci się ustalić od jakiego kuriera to paczka to zapamiętaj godzinę "odbioru paczki" i zadzwoń do firmy kurierskiej i poproś o kontakt do kuriera. Przecież kurierzy rozwożą towar po określonych rewirach.
Może sąsiedzi zauważyli chociaż kolor samochodu?
joan
Postów 18667
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
... i najwyżej mi z liścia strzelić. Podpisanie listu przewozowego przez ciotkę prawidłowo zakończyło usługę dostawy. Nawet, jeśli na kamerze będzie widać, że kurier wsiada do auta z kartonem, może powiedzieć, że "klientka odebrała paczkę i powiedziała, że karton mam zabrać, bo jej niepotrzebny". Sprawa nie-do-uratowania.
Gość: koza.k90
niczego się nie spodziewałaś, na komórkę nikt nie dzwonił ?
może po wpisach w Dziś Dotarła Nagroda dojdziesz do tego, co wczoraj wożono
ludzie zazwyczaj podają jaki kurier
- ciocia pamięta tylko wygląd pana i to że podpisała katekę na szkiełku:/
- z moje dzisiejsze wygrane nic takiego nie ma na co czekam
- no i nikt nie dzownił
ja wczoraj obdzowniłam wszystkie firmy kurierskie w miescie, kilka z nich sprawdziło że to nie oni, rozmawiałam tez z kilkoma kurierami twierdza ze tez nie oni...ale w sumie tak jak piszecie maja juz podpisany odbiór wiec co im szkodzi...
z rzeczy na które wiem ze czekam to maskotka kubusia i zestaw z babyonline z konkursu "o matko"
ciocia mówi że facet w rekach nic nie miał jak przyszedł wiec w sumie mogłato byc koperta. zamawiałam ostatnuio karte smyka z gfk ale obni mówia ze wysyałaja mailem numer karty i w poczte sie nie bawia://
joan, warto spróbować
u mnie kiedyś kurier sam się podpisał odbiór, ale szybko dostał nauczkę
jeśli rachel udałoby się ustalić co to za przesyłka i jaki kurier, fakt, iż nie ona podpisała odbiór może się jej przydać
u nas tylko UPS ma elektroniczne urządzonka do podpisu
joan
Postów 18667
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Próbować można, ale na zasadzie "może zdarzy się cud". Z prawnego punktu widzenia, jest po ptokach.
marines27
Postów 267
Data rejestracji 29.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Więc może spróbuj szukać u źródła.
Tzn. musisz dowiedzieć się od kogo ta przesyłka. Wtedy nadawca mógłby Ci udostępnić nr. przewozowy.
Konkursy: e-bobas a może Dunlop?
spróbuj wpisać swoję imie i nazwisko + zwycięzcy i poszukać w google.
Niektóre wyniki są ogólnodostępne.
Wypowiedź była edytowana 2 razy.