Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18667
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ale masz jakieś potwierdzenie, że odebrał paczkę z towarem? Po numerze przesyłki można to potwierdzić.
Co do policji, to warto pójść chociażby po to, żeby im zepsuć statystyki
Moim zdaniem, powinnaś mu wyznaczyć termin np. "jeżeli do 06.05.2013 do godziny 16:00 pieniądze nie zostaną zaksięgowane nie moim rachunku bankowym, udam się na komisariat policji celem zgłoszenia podejrzenia popełnienia przestępstwa z artykułów kodeksu Cywilnego XX, YY."
monikar - co do stronki Tablica.pl, jest to superancki portal. Trzeba jedynie pamiętać, że istnieje coś takiego, jak wysyłka za pobraniem albo sprawdzenie zawartości przesyłki przy odbiorze. Sama właśnie najczęściej na takich warunkach sprzedaję przedmioty, a cena takiej usługi to raptem coś 5 zł.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
tereniagno
Postów 5277
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A nie jest to z tych złodziei z Nigerii,bo oni tak robią?Już kiedyś napisałam o tym.Moja córka wystawiła na allegro telefon za 1200 zł+144zł przesyłka i poszedł latać telefon i kasa.Też przelew już miał być zrobiony,a to wszystko ściema.Śledziła przesyłkę,aż do rozdzielni w Nigerii i ślad zaginął.Po 4 dniach wstawili,że przesyłka została dostarczona.to długa historia,opisałam tylko w skrócie.
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
Gość: koza.k90
potem szukaj tatka latka
a Monika zapewne trafiła na cwaniaka, który wycofał przelew przed jego zaksięgowaniem - w wielu bankach jest taka opcja
nigdy nie wysyłam niczego jak nie mam kasy na koncie
i żadne prośby nie pomogą
tereniagno
Postów 5277
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To był mail z Polski.Też nie kazałam wysyłać do czasu,aż nie będzie wpływu na koncie.To naprawdę długa historia.Jak zorientowała się,że to oszuści,to było już po ptokach. Było to ok.2 lata temu
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgłosić na policję nie zaszkodzi, jeśli dane na potwierdzeniu z konta są prawdziwe to może jeszcze coś zdziałają.
Wydrukuj wszystkie maile, potwierdzenie przelewu i skseruj potwierdzenie nadania.
Spróbować warto, aczkolwiek na wiele bym nie liczyła.
mia
Postów 17551
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
http://tablica.pl/pomoc/transakcja/
Tam nie ma żadnych zabezpieczeń (raj dla oszustów) - to nie Allegro.
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
joan
Postów 18667
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Przecież wystarczy sprzedawać/kupować z opcją wysyłka za pobraniem albo sprawdzenie zawartości przesyłki przy odbiorze. Portal Tablica sam z siebie nie ingeruje w ewentualne spory, ale mnie to akurat nie przeszkadza. Allegro dla mnie przestało istnieć wiele lat temu -> niewygodne dziadostwo (i to drogie)
monika1985monik - trzymam kciuki za happy end
Gość: merkana
Z tą Nigerią to i ja bym się nabrała... Tylko, że to ja sprzedawałam na ebayu, a ON zakupił. I wysłał mi jakiś mail niby od ebay, że portal ma taką procedurę, że mam najpierw wysłać paczkę, a potem dostanę kasę od ebaya. Coś jak PayU. Na szczęście w porę się ocknęłam i nie dałąm się nabrać. Masakra, rada jest tylko jedna- trzeba się mieć na baczności.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie klikam i nie biorę udziału w klikanych!!!!
Gość: myszka222
Gość: mariolakal
monikar
Postów 3327
Data rejestracji 04.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
pecia
Postów 421
Data rejestracji 29.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli chodzi o Pocztę Polską, to za zwrot płaci nadawca przesyłki. Jeżeli nie będzie chciał jej odebrać trafia ona wówczas do Urzędu Niedoręczalnych Przesyłek w Koluszkach. Na ich stronie powinien być cennik, wychodzi to dosyć drogo, bo płacisz za nadanie a potem jeszcze za ewentualny zwrot, no ale ktoś te koszty musi pokryć
martuska11
Postów 42
Data rejestracji 28.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
trzeba wziąść potas i magnez...a jak nie ma się wdomu to pomidora zjeść ( choć teraz nie wiem, czy tak dużo w nim potasu będzie):)
monikar
Postów 3327
Data rejestracji 04.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
dziękuję za odpowiedź
Gość: aneti
jarko44
Postów 1262
Data rejestracji 06.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
martunik3
Postów 3129
Data rejestracji 15.04.2009
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://www.e-kon...111974/#.UYqPnMerusE
nie mogę go namierzyć
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja widzę listę laureatów, więc raczej nie jest aktualny...