Pomocy!!!!

henryczka62

#5640242 Napisano: 23.04.2013 11:09:02
wczoraj kurier przywiózł zegarek z konkursu Zimie już dziękujemy z rossnetu, nie wygrałaś może tego?
0 0

Gość: koza.k90

#5640247 Napisano: 23.04.2013 11:13:04
mnie kiedyś udało się przez przypadek

do rodzinki przyszły nagrody II stopnia, a mojej głównej nie było widać

po tygodniu zadzwoniłam więc do agencji, a oni doszli po potwierdzeniu kiedy przesyłka była odebrana

kurier kręcił, że wydał paczkę jakiejś sąsiadce, ale sąsiadki o takich danych nie mam (widziałam podpis na liście)

fakt, iż na liście przewozowym był nie mój podpis uratował sprawę i nagroda się znalazła

podobno kurier odkupił, ale ja sądzę, że to ta sama nagroda, którą wtedy podobno doręczył
0 0

Gość: nostradamus

#5641646 Napisano: 24.04.2013 21:49:35
mam wykorzystać 2,6 zł do dziś do 24.00. Czy jest obecnie jakiś konk za 1,22? Na konkursy sms nie ma nic za taką kwotę. Z Góry dzięki.
0 0

ziolko

#5641647 Napisano: 24.04.2013 21:53:11
nostradamus napisał(a):

mam wykorzystać 2,6 zł do dziś do 24.00. Czy jest obecnie jakiś konk za 1,22? Na konkursy sms nie ma nic za taką kwotę. Z Góry dzięki.

krzyżówki z kropki tv emotka
0 0

tereniagno

#5641817 Napisano: 25.04.2013 10:15:27
Wysyłam zgłoszenie na HALLSy i nie chce mi przyjąć,może ktoś teraz wysyłał?Nie mam pojęcia dlaczego.?Czyżby mieli jakiś problem ze stroną?
0 0

mia

#5641818 Napisano: 25.04.2013 10:18:08
tereniagno napisał(a):

Wysyłam zgłoszenie na HALLSy i nie chce mi przyjąć,może ktoś teraz wysyłał?Nie mam pojęcia dlaczego.?Czyżby mieli jakiś problem ze stroną?

U nich ta strona trochę szwankuje. U mnie za pierwszym razem też ani drgnie. Kliknij jeszcze raz Rejestracja i od nowa wpisz w formularz. Powinno pójść. emotka
0 0

adamaszek

#5645384 Napisano: 01.05.2013 23:47:50
Mam pytanie: w jakim programie mogę zmienić zdjęcie,które ma powiedzmy 1000 pikseli na 600 pikseli zmniejszyć, a potem wyciąć z niego kwadrat. Może ktos pomoże,plisss emotka
0 0

carissma

#5645408 Napisano: 02.05.2013 00:56:45
adamaszek napisał(a):

Mam pytanie: w jakim programie mogę zmienić zdjęcie,które ma powiedzmy 1000 pikseli na 600 pikseli zmniejszyć, a potem wyciąć z niego kwadrat. Może ktos pomoże,plisss emotka

Ja do pomniejszania używałam kiedyś MiniFoto, jeśli chodzi o piksele czy coś. Programik ma taki opis:
MiniFoto to program, który pomniejsza zdjęcia i obrazki rozmiarowo (chodzi o rozdzielczość) i wagowo (chodzi o wielkość pliku). Dopasowuje je tak aby można je było uploadować na rózne wirtyny i do innych celów. Obsługuje wyłącznie obrazy w formacie JPG.

Ale więcej nic tam się zrobić ze zdjęciem nie da (można zmniejszyć foto a potem użyć czegoś innego do dalszej edycji)
emotka
0 0

pistacja9

#5645409 Napisano: 02.05.2013 01:38:07
adamaszek napisał(a):

IrfanView
0 0

Gość: kecaj64

#5646350 Napisano: 03.05.2013 17:17:04
carissma napisał(a):

adamaszek napisał(a):

Ja do pomniejszania używałam kiedyś MiniFoto, jeśli chodzi o piksele czy coś. Programik ma taki opis:
MiniFoto to program, który pomniejsza zdjęcia i obrazki rozmiarowo (chodzi o rozdzielczość) i wagowo (chodzi o wielkość pliku). Dopasowuje je tak aby można je było uploadować na rózne wirtyny i do innych celów. Obsługuje wyłącznie obrazy w formacie JPG.

Ale więcej nic tam się zrobić ze zdjęciem nie da (można zmniejszyć foto a potem użyć czegoś innego do dalszej edycji)
emotka

Ja używam Photo Filtre, dla mnie w zupełności wystarcza emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5646353 Napisano: 03.05.2013 17:20:08
adamaszek napisał(a):

robię wszystko w Gimpie
0 0

Gość: merkana

#5646395 Napisano: 03.05.2013 20:07:56
Hej. Czy jakaś dobra dusza podpowie mi w jakiej rozdzielczości powinnam zapisać film, który ma ok 4 minut, a który chcę wrzucić na yt, żeby nie stracił na jakości?:)
0 0

kinga1

#5646397 Napisano: 03.05.2013 20:09:26
koza.k90 napisał(a):

adamaszek napisał(a):

robię wszystko w Gimpie

Polecam PhotoScape - darmowy i czytelny
0 0

monika1985monik

#5646412 Napisano: 03.05.2013 20:45:58
Mój mąż wystawił przedmiot na sprzedaż na tablica.pl i kupił go jakiś facet któremu bardzo zależało na szybkiej przesyłce bo niby miał być to prezent przesłał potwierdzenie przelewu i paczka NIESTETY została wysłana ale pieniędzy nie ma na koncie do dziś a minęły ponad 2 tygodnie przedmiot był za 120 zł czy są jakieś szanse na odzyskanie pieniędzy np jak zgłosi to na policję ?? czy raczej szanse są zerowe ?
0 0

forget-me-not

#5646446 Napisano: 03.05.2013 21:46:59
monika1985monik napisał(a):

Mój mąż wystawił przedmiot na sprzedaż na tablica.pl i kupił go jakiś facet któremu bardzo zależało na szybkiej przesyłce bo niby miał być to prezent przesłał potwierdzenie przelewu i paczka NIESTETY została wysłana ale pieniędzy nie ma na koncie do dziś a minęły ponad 2 tygodnie przedmiot był za 120 zł czy są jakieś szanse na odzyskanie pieniędzy np jak zgłosi to na policję ?? czy raczej szanse są zerowe ?

O kurde... emotka Nieciekawa sytuacja. Moja kumpela na allegro miała podobną, na szczęście zakończyło się to pomyślnie, postraszyła gościa. A co do szans to nie wiem, ale próbuj! Jakby nie było to oszustwo. Niemożliwe, że nadal nie masz na koncie pieniędzy. O ile jeśli wgl gościu płacił to czy wpisał poprawny nr konta...
0 0

monika1985monik

#5646447 Napisano: 03.05.2013 21:49:42
forget-me-not napisał(a):

O kurde... emotka Nieciekawa sytuacja. Moja kumpela na allegro miała podobną, na szczęście zakończyło się to pomyślnie, postraszyła gościa. A co do szans to nie wiem, ale próbuj! Jakby nie było to oszustwo. Niemożliwe, że nadal nie masz na koncie pieniędzy. O ile jeśli wgl gościu płacił to czy wpisał poprawny nr konta...

Wszystkie dane sprawdziłam są dobre więc ewidentnie musiał podrobić przelew a człowiek chciał być dobry dla 2 człowieka 1 i ostatni raz emotka
0 0

forget-me-not

#5646449 Napisano: 03.05.2013 21:52:11

forget-me-not napisał(a):

Wszystkie dane sprawdziłam są dobre więc ewidentnie musiał podrobić przelew a człowiek chciał być dobry dla 2 człowieka 1 i ostatni raz emotka

Również nie mieści mi się to w głowie! Nigdy bym na to nie wpadła, ale jak widać ludzie to mają pomysły i oszukiwać również potrafią. Walcz o sprawiedliwość. Gościu cieszy się z przekrętu, dostał przesyłkę, a Ty jesteś stratna. Tak nie może być, w końcu od czego jest policja. Ja bym poszła i tyle. A przy okazji kolejnej sprzedaży nie ma bata - trzeba jednak czekać na zaksięgowany przelew na koncie. emotka

Masz kontakt z gościem? Jakiś nr, @? Pewnie nie odpisuje, nie odbiera tel. Może postrasz go solidnie.
0 0

joan

#5646451 Napisano: 03.05.2013 21:54:40

Spróbuj poszukać w necie info na temat wyłudzenia oraz oszustwa, rzuć facetowi konkretne paragrafy z Kodeksu Cywilnego. Napisz, że masz potwierdzenie odebrania przez niego paczki i na te dane zostanie wszczęte postępowanie. Chyba, że np. z powodu choroby przeoczył zrobienie przelewu. Wtedy dajesz mu czas do X.
0 0

monikar

#5646452 Napisano: 03.05.2013 21:57:31

na policję mozesz zgłosiśc ale prawdopodobieństwo odzyskania pieniędzy jest nikłe, z własnego doświadczenia wiem, że na tablica.pl kupują i sprzedają głównie oszusci ponieważ ten portal nie jest w żaden sposób kontrolowany. Koleżanka kupiła kiedyś telefon za 500zł, kobieta która go sprzedawała pisała, że od razu po przelewie wyśle sprzęt kurierem, przesłała nawet skan dowodu na potwierdzenie, że nie jest oszustką. Oczywiście telefon nigdy nie dotarł, koleżanka straciła 500zł a gdy napisała do oszutki ta (lub ten bo nie ma pewności) zwyzywał ją okropnie i wyśmiał że jest taką idiotką i dała sie nabrać jak kilkanaście innych osób. Także radzę uważać i jeśli już ktoś kupuje poprzez ten portal to tylko płacąc w cztery oczy po uprzednim obejrzeniu towaru.
0 0

monika1985monik

#5646453 Napisano: 03.05.2013 21:58:48
Sprawa wygląda tak że na meila nie odpowiada telefonu nie odbiera wysłałam mu list coś podobnego jak pisze joan poleconym ale nie dotarł piszę że zostawione awizo więc pewnie specjalnie nie odebrał emotka kurde dla mnie to dużo kasy i chyba pozostaje mi iść z tym na policję tylko znając rzeczywistość oni z tym nic nie zrobią emotka
0 0