Pomocy!!!!

Gość: miriam

#5695282 Napisano: 10.07.2013 14:35:02
ktoś wie,jak to jest z prognozą pogody?weszłam na stronę
http://www.twojap...olska/pomorskie/rewa
w poniedziałek i dni 18-21.07 były słoneczne
dzisiaj wchodzę-patrzę-tylko czwartek 18.07 słoneczny,reszta burze emotka
jak to jest?
ten front słońca sprzed 18.07 "zejdzie" na dół na dni 18-21.07 ???
czego się spodziewać? burz,czy słońca?
mam zarezerwowany hotel w Rewie,ale mogłabym jeszcze odmówić,
ktoś pomoże?
0 0

dolly

#5695458 Napisano: 10.07.2013 17:12:13
miriam napisał(a):

ktoś wie,jak to jest z prognozą pogody?weszłam na stronę
http://www.twojap...olska/pomorskie/rewa
w poniedziałek i dni 18-21.07 były słoneczne
dzisiaj wchodzę-patrzę-tylko czwartek 18.07 słoneczny,reszta burze emotka
jak to jest?
ten front słońca sprzed 18.07 "zejdzie" na dół na dni 18-21.07 ???
czego się spodziewać? burz,czy słońca?
mam zarezerwowany hotel w Rewie,ale mogłabym jeszcze odmówić,
ktoś pomoże?

ja od kilku dni sprawdzam i w dzien jakies dziwne te prognozy sa emotka
http://www.meteop.../weather/Rewa/11_15/

od 17ego maja byc upały- czego w tej chwili na stronce nie widać.
ja sprawdzam w nocy na tej stronce, od dłuuuuuuuuugiego czasu i jeszcze się nie pomylili, ale niektórzy twierdzą, ze przepowiadać pogodę to jak wrózyć z fusów
0 0

Gość: koza.k90

#5695484 Napisano: 10.07.2013 17:37:09
ziolko napisał(a):

toteż możesz mu napisać o tym klejeniu, że wysyłałaś dobry towar
Moim zdaniem, jeśli był uszkodzony to powinien go zwrócić bez ingerencji, a skoro próbował naprawiać to już jego problem.

Chce zwrot kasy bez zwrotu towaru? jak to wygląda?
czemu nie oddał kurierowi ze spisaniem protokołu szkody?

sprzęt musiał odesłać, bo sama zamówiłam kuriera

a nieudolnie usuwane ślady klejenia są pewnie po tym jak dokonał podmiany

gość pewnie miał taki sam sprzęt uszkodzony i polował na jelenia, od którego wyłudzi za friko ten dzbanek

i jeszcze ja mam dokładać do interesu koszty przesyłki w obydwie strony

napisałam mu, że coś mi się nie podoba - konkretnie data przesyłki i wykonania zdjęć, ale nie tłumaczył się w żaden sposób, tylko zaczął atakować

suche fakty podziałały jak płachta na byka

jeszcze nie zwróciłam mu więc kasy, tablica radzi dogadanie się, ale gość zamiast rozmowy straszy, że zrobi nalot na mój dom z... policją

głupi mikser nie kosztował stówy, a facet rozrabia jakby stracił miliony
0 0

agusia147

#5695511 Napisano: 10.07.2013 18:07:53
koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

toteż możesz mu napisać o tym klejeniu, że wysyłałaś dobry towar
Moim zdaniem, jeśli był uszkodzony to powinien go zwrócić bez ingerencji, a skoro próbował naprawiać to już jego problem.

Chce zwrot kasy bez zwrotu towaru? jak to wygląda?
czemu nie oddał kurierowi ze spisaniem protokołu szkody?

sprzęt musiał odesłać, bo sama zamówiłam kuriera

a nieudolnie usuwane ślady klejenia są pewnie po tym jak dokonał podmiany

gość pewnie miał taki sam sprzęt uszkodzony i polował na jelenia, od którego wyłudzi za friko ten dzbanek

i jeszcze ja mam dokładać do interesu koszty przesyłki w obydwie strony

napisałam mu, że coś mi się nie podoba - konkretnie data przesyłki i wykonania zdjęć, ale nie tłumaczył się w żaden sposób, tylko zaczął atakować

suche fakty podziałały jak płachta na byka

jeszcze nie zwróciłam mu więc kasy, tablica radzi dogadanie się, ale gość zamiast rozmowy straszy, że zrobi nalot na mój dom z... policją

głupi mikser nie kosztował stówy, a facet rozrabia jakby stracił miliony

Olej, krowa która dużo ryczy mało mleka daje... Postrasz go, że zgłosiłaś sprawę do prokuratury jako próbę wyłudzenia pieniędzy i kradzież.
0 0

efelinkaaa

#5695649 Napisano: 10.07.2013 21:37:46
Powiedzcie, czy do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie muszę mieć jakieś specjalne skierowanie, czy wystarczy zwykłe? (chodzi mi o chirurgię)
0 0

#5698020 Napisano: 13.07.2013 14:28:24
efelinkaaa napisał(a):

Powiedzcie, czy do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie muszę mieć jakieś specjalne skierowanie, czy wystarczy zwykłe? (chodzi mi o chirurgię)

zwykłe do konkretnej poradni lub na oddział
0 0

dorcia77

#5698044 Napisano: 13.07.2013 15:07:18
potrzebuję wgrac mape europy do nawigacji MIO 500 , kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac, czy ktos mógłby mnie jakoś pokierowac ?? PW
0 0

leelee

#5698470 Napisano: 14.07.2013 17:21:05
Szukam porady. Pół roku temu kupiłem buty na Allegro,rok gwarancji na co mam pismo od sprzedawcy i regulamin napraw. Niestety buty się rozkleiły,więc napisałem do sprzedającego ale ten nie odpisuje i ma wyłączony tel. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Zgłosić się do programu ochrony kupujących? No bo jakby nie patrzeć kupujący nie wywiązał się z umowy...
0 0

#5698471 Napisano: 14.07.2013 17:33:13
leelee napisał(a):

Szukam porady. Pół roku temu kupiłem buty na Allegro,rok gwarancji na co mam pismo od sprzedawcy i regulamin napraw. Niestety buty się rozkleiły,więc napisałem do sprzedającego ale ten nie odpisuje i ma wyłączony tel. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Zgłosić się do programu ochrony kupujących? No bo jakby nie patrzeć kupujący nie wywiązał się z umowy...

na Allegro po lewej masz zakładkę SPORY TRANSAKCYJNE

wybierasz opcję NOWY SPÓR i uzupełniasz dane
0 0

Gość: swibek

#5698476 Napisano: 14.07.2013 17:59:29
flika6 napisał(a):

http://www.missop...ir.eu/sonda_2013.php
Błagam o głosy na 8-semkę. Odwdzięcze się.

emotka Czy jesteś tu całkiem nowy/a (dziś zarejestrowany tylko na potrzeby zbierania głosów) czy jesteś starym wyjadaczem pod nowym nickiem (również w celu zbierania głosów) to informuję, że to nie jest top DO ZBIERANIA GŁOSÓW. Poszukaj odpowiedniego tematu i nie rób bałaganu.. emotka
0 0

agusia147

#5698494 Napisano: 14.07.2013 18:58:58
koza.k90 napisał(a):

leelee napisał(a):

na Allegro po lewej masz zakładkę SPORY TRANSAKCYJNE

wybierasz opcję NOWY SPÓR i uzupełniasz dane

No skoro się buty rozkleiły to pewnie były używane niezgodnie z zastosowaniem - namokły, były prane itp... Większość umów gwarancyjnych odnośnie butów są sformułowane tak, aby kupujący tak na prawdę nie miał żadnych praw. Do tego dojdą ci koszty wysyłki butów - leżące zapewne po twojej stronie. Jeśli sprzedający zwinął biznes też się wymiga od naprawy... Ze wszystkich stron cenzura. Polecam kupić nowe buty i już. Spór też można wytoczyć, ale chyba w ciągu iluś tam dni od zakończenia transakcji.
0 0

#5698537 Napisano: 14.07.2013 20:40:24
poradźcie - jeśli ustaliłam z kupującym, że wymienię mu wadliwy element i nie upłynęło 14 dni od zgłoszenia usterki, to czy kupujący może mi nagle odesłać sprzęt przed upływem tego terminu, zażądać kasy i zerwać wcześniejsze ustalenia ?

jak to wygląda w świetle prawa konsumenckiego ?
0 0

ziolko

#5698575 Napisano: 14.07.2013 22:01:20
koza, najlepiej będzie jeśli jutro zadzwonisz do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście i dowiesz się wszystkiego od osoby najbardziej kompetentnej

0 0

#5698589 Napisano: 14.07.2013 22:17:41
ziółko, dzięki

całkiem zapomniałam o rzeczniku

ale w necie piszą, że po 10 dniach nie ma zmiłuj się
tym bardziej, że ja zaakceptowałam reklamację, mam michę na wymianę i włożyłam w jej załatwienie naprawdę dużo czasu i roboty

a teraz gościu mi odstawia fochy, bo życzę sobie zwrot elementu uszkodzonego i dla bezpieczeństwa wybieram prywatną dostawę
0 0

agusia147

#5698607 Napisano: 14.07.2013 22:49:08
koza.k90 napisał(a):

ziółko, dzięki

tym bardziej, że ja zaakceptowałam reklamację, mam michę na wymianę i włożyłam w jej załatwienie naprawdę dużo czasu i roboty

a teraz gościu mi odstawia fochy, bo życzę sobie zwrot elementu uszkodzonego i dla bezpieczeństwa wybieram prywatną dostawę

A ty sprzedajesz po prostu nagrody czy może masz działalność gospodarczą?
0 0

ziolko

#5698610 Napisano: 14.07.2013 22:51:39
możesz zaakceptować wymianę uszkodzonej części na nową po upływie 10 dni, ale to zalezy od Twojej dobrej woli. Jednak musisz mieć uszkodzoną część.
Widać, że jakoś nie masz szczęścia do kupujących, bo co rusz to problem
0 0

agusia147

#5698616 Napisano: 14.07.2013 23:01:37
ziolko napisał(a):

możesz zaakceptować wymianę uszkodzonej części na nową po upływie 10 dni, ale to zalezy od Twojej dobrej woli. Jednak musisz mieć uszkodzoną część.

Tak czytam, czytam ten wątek i widzę, że allegro co chwila na tapecie. Może zacznij wystawiać rzeczy z konta prywatnego? Nie będziesz miała problemów z kupującymi - na dzień dobry mają jasność, że na reklamacje liczyć nie mogą i widziały gały co brały emotka
0 0

#5698623 Napisano: 14.07.2013 23:20:31
agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

ziółko, dzięki

A ty sprzedajesz po prostu nagrody czy może masz działalność gospodarczą?

tylko nagrody sprzedaję
0 0

#5698624 Napisano: 14.07.2013 23:21:03
agusia147 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Tak czytam, czytam ten wątek i widzę, że allegro co chwila na tapecie. Może zacznij wystawiać rzeczy z konta prywatnego? Nie będziesz miała problemów z kupującymi - na dzień dobry mają jasność, że na reklamacje liczyć nie mogą i widziały gały co brały emotka

jak z prywatnego ?
0 0

#5698626 Napisano: 14.07.2013 23:23:06
ziolko napisał(a):

bo dużo sprzedaję emotka

gdy leciały 2 - 3 sprzedaże w miesiącu problemów praktycznie nie było

przy 30 - 50 już są

statystyka jak widać
0 0