Pomocy!!!!

radosna

#5685020 Napisano: 27.06.2013 16:20:14

anta

#5685022 Napisano: 27.06.2013 16:20:43
ilonaxx5 napisał(a):

anta napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

a co to takiego te aloes moze działa na włosy też emotka

pewnie, nie tylko na włosy. Jest super

podacoe jakiś link do poczytania o tym emotka

http://www.doz.pl/ziola/p5498-Aloes
jest wiele na google , zależy na co chcesz używać ten aloes
0 0

barszcz

#5685051 Napisano: 27.06.2013 16:48:04
mariolakal napisał(a):

Czy ktoś zna jakieś "cudowne" lekarstwo lub domowy przepis na zwalczenie łysienia plackowatego ??? Wizyty i leki od dermatologa nie pomagają... emotka

Ja łysialam z powodu leków i nic nie pomagało,dopiero dermatolog przepisala mi truciznę robioną w aptece na zamówienie.Włosy lubią też brak tlenu,więc spalam w czepku.Myję szamponem i odźywką Dermeny.Nie wiem co poskutkowalo,ale mam pierwszy raz w życiu kręcone włosy.Wiem,że to inny przypadek,ale Dermena i czepek chyba nie zaszkodzą. emotka
0 0

ziolko

#5685095 Napisano: 27.06.2013 17:44:35
na łysienie plackowate polecam Elocom płyn oraz Loxon 5%.
Jak kiedyś miałam to smarowałam tym na zmianę, rano jedno wieczorem drugie i po miesiącu włosy zaczęły odrastać emotka

aloes jest bardzo dobry do smarowania twarzy, skóry po opalaniu, podrażnionej skóry.
Można smarować głowę bezpośrednio a można też dodawać do szamponu
0 0

kate1980

#5685197 Napisano: 27.06.2013 20:01:29
czy ktoś może mi przesłać na PW wpisy jakie wygrały w 5 edycji nivea men. niestety podświetla mi się 4 i 5 tydzień jednocześnie przez co nie mogę odczytać wyróżnionych wypowiedzi. z góry ślicznie dziękuję
0 0

radosna

#5685199 Napisano: 27.06.2013 20:02:22
kate1980 napisał(a):

czy ktoś może mi przesłać na PW wpisy jakie wygrały w 5 edycji nivea men. niestety podświetla mi się 4 i 5 tydzień jednocześnie przez co nie mogę odczytać wyróżnionych wypowiedzi. z góry ślicznie dziękuję

Ja też o to proszę, bo mam taki sam problem.
0 0

kate1980

#5685203 Napisano: 27.06.2013 20:07:37
pisałam do nivea e-maila i twierdzą że wszystko jest ok a to ciekawe już 5 osoba ma z tym problem
0 0

ilonaxx5

#5685232 Napisano: 27.06.2013 20:39:12
anta napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

anta napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

a co to takiego te aloes moze działa na włosy też emotka

pewnie, nie tylko na włosy. Jest super

podacoe jakiś link do poczytania o tym emotka

http://www.doz.pl/ziola/p5498-Aloes
jest wiele na google , zależy na co chcesz używać ten aloes

dziękuję
0 0

Gość: koza.k90

#5685268 Napisano: 27.06.2013 21:21:20
wkurza mnie na maksa tablica.pl, a właściwie jej "klienci"

albo ktoś chce coś wyłudzić za friko, albo oszukuje na całego
niedawno jakaś dziołcha błagała o kosmetyki na Dzień Matki, a dziś już widzę, że konto zlikwidowane - widocznie zbyt wiele osób nagabywała

teraz gość kupuje mikser, aprobuje cenę i fakt, iż sprzęt po gwarancji, choć nieużywany
a 5 minut po odebraniu paczki (sprawdziłam w firmie kurierskiej dokładny czas doręczenia) dzwoni z pretensjami, że coś tam wyłamane, coś innego zatarte na amen i... śle zdjęcia na maila

tylko jakim cudem tak szybko zdążył wyłapać "usterki", sfotografować je i jeszcze pobawić się narzędziami Photoshopa (strzałki, kółeczka, napisy) ???

i rozkazuje sobie, że ma natychmiast otrzymać zwrot kasy, a nie dopiero po odesłaniu sprzętu

to już w głowie mi się nie mieści emotka

przyszło mi nawet do głowy, że gość specjalnie polował na taki model, bo w domu miał stary uszkodzony i teraz może mi odesłać byle co

miał ktoś taki przypadek ?

poradźcie moje Mądre Głowy, co robić ???
0 0

Gość: merkana

#5685285 Napisano: 27.06.2013 21:38:26
Kochani Warszawiacy, potrzebuję Waszej pomocy emotka emotka

Szukam kogoś, kto wyjaśni mi "jak krowie na rowie" jak z Warszawy Centralnej dotrzeć na ulicę Solec. Jakim autobusem, skąd itd. Pierwszy raz będę w stolicy i zupełnie sie nie orientuję w terenie:)
0 0

#5685291 Napisano: 27.06.2013 21:40:33
merkana napisał(a):

Kochani Warszawiacy, potrzebuję Waszej pomocy emotka emotka

Szukam kogoś, kto wyjaśni mi "jak krowie na rowie" jak z Warszawy Centralnej dotrzeć na ulicę Solec. Jakim autobusem, skąd itd. Pierwszy raz będę w stolicy i zupełnie sie nie orientuję w terenie:)

ta stronka jest niezła
http://warszawa.jakdojade.pl/
0 0

ziolko

#5685293 Napisano: 27.06.2013 21:40:52
koza może faktycznie miał taki model miksera, że szukał takiego samego, miał zrobione zdjęcia i podesłał, żeby wyłudzić kasę i dobry mikser

aleee... z drugiej strony nie zawsze godzina doręczenia faktyczna jest zgodna z godziną, jaka widnieje w śledzeniu przesyłki i mogło być faktycznie tak, że facet odebrał, od razu obejrzał, wyłapał co i jak.. zrobił zdjęcia i wysłał.. kwestia max pół godziny
0 0

tereniagno

#5685295 Napisano: 27.06.2013 21:41:36
koza.k90 napisał(a):

wkurza mnie na maksa tablica.pl, a właściwie jej "klienci"

albo ktoś chce coś wyłudzić za friko, albo oszukuje na całego
niedawno jakaś dziołcha błagała o kosmetyki na Dzień Matki, a dziś już widzę, że konto zlikwidowane - widocznie zbyt wiele osób nagabywała

teraz gość kupuje mikser, aprobuje cenę i fakt, iż sprzęt po gwarancji, choć nieużywany
a 5 minut po odebraniu paczki (sprawdziłam w firmie kurierskiej dokładny czas doręczenia) dzwoni z pretensjami, że coś tam wyłamane, coś innego zatarte na amen i... śle zdjęcia na maila

tylko jakim cudem tak szybko zdążył wyłapać "usterki", sfotografować je i jeszcze pobawić się narzędziami Photoshopa (strzałki, kółeczka, napisy) ???

i rozkazuje sobie, że ma natychmiast otrzymać zwrot kasy, a nie dopiero po odesłaniu sprzętu

to już w głowie mi się nie mieści emotka

przyszło mi nawet do głowy, że gość specjalnie polował na taki model, bo w domu miał stary uszkodzony i teraz może mi odesłać byle co

miał ktoś taki przypadek ?

Kiedyś na tablicy.pl sprzedałam zwykłą używaną pralkę w bardzo dobrym stanie(sprawdzona przed wysyłką przy świadkach).Kobieta używała m-c czasu,prawie zatarła silnik,bo coś jej tam wpadło i po miesiącu zadzwoniła,że mam jej przysłać kasę na naprawę.Należę do ludzi uczciwych,więc powiedziałam,że połowę dla świętego spokoju mogę przysłać(Oczywiście wszyscy w domu wyzywali mnie,że zgodziłam się jej wysłać). W tym samym dniu wieczorem zadzwoniła,że pralka chodzi,bo coś jej wpadło i nie mam już przysyłać kasy.Minęły 3 miesiące,a ona mi dzwoni,że mam jej jednak wysłać tą kasę ,bo pralka zepsuła się,więc tak się wkurzyłam i powiedziałam jej,że teraz przegięła i żadnej kasy nie dostanie.Do dziś już nie zadzwoniła,a niedługo będzie rok.Od tego czasu nic nie sprzedaję na tablicy.pl.Niech przyśle sprzęt i dopiero oddaj kasę,bo pozbędziesz się wszystkiego!
0 0

mia

#5685297 Napisano: 27.06.2013 21:42:03
koza.k90 napisał(a):

Olać.
0 0

#5685304 Napisano: 27.06.2013 21:48:54
mia napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

Olać.

ale jak olać ?

gościu co 5 minut dzwonił z pretensjami, aż się wkurzyłam i przestałam odbierać, bo za każdym razem było coś nowego

napisałam mu za to przez tablicę, że przesyłka jest ubezpieczona, jutro przyjedzie kurier, aby spisać protokół szkody a zarazem zabrać sprzęt z powrotem

ale facet zadzwonił z innej komóry i dalej nadwyrężał struny głosowe, ze mam mu NATYCHMIAST przelać kasę, a nie jak on odeśle paczkę

pokopany czy cwaniak ?
0 0

ziolko

#5685307 Napisano: 27.06.2013 21:51:07
uważam, ze cwaniak

normalnie jest przyjęte, że zwrot kasy następuje PO odesłaniu towaru i jesli towar jest niezgodny z umową czy uszkodzony

dziwne, że facet tak nalega na pieniądze.. dostanie kasę, odeśle bubel i co??
0 0

#5685313 Napisano: 27.06.2013 21:54:34
ziolko, napisałam mu więc, że kasę dostanie jak sprzęt do mnie wróci i porównam go z mikserem, który mam na własny użytek

po tej uwadze nagle nastała cisza

zastanawiam się więc czy ja jestem przewrażliwiona, czy coś było na rzeczy
0 0

#5685321 Napisano: 27.06.2013 21:57:29
a i facet truł mi jeszcze, że on jest jakimś fachowcem, rzeczoznawcą czy kimś w tym rodzaju

z nerwów nawet nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o to, że on ma rację, a nie ja
0 0

ziolko

#5685328 Napisano: 27.06.2013 22:01:49
może cisza nastała bo:
- facet ochrypł emotka emotka
- stwierdził, że skoro masz egzemplarz porównawczy to wiesz, w jakim stanie mikser był wysłany i w jakim jest teraz

ciekawe, czy kurier przyjedzie, aby spisać szkodę, czy nie

fachowiec i rzeczoznawca i nie wiedział, że zwrot obowiązuje PO odesłaniu towaru?? jasne emotka

ja też mówię, że jestem rzeczoznawcą i kasę mi oddasz?? emotka
0 0

koper

#5685336 Napisano: 27.06.2013 22:06:03
koza
Po pierwsze wejdź we właściwości zdjęcia które przysłał Ci koleś, może będzie można odczytać datę/godzinę zrobienia zdjęcia itd

Po drugie powiedz, że żaden sklep nigdy nie zwraca kasy przed odesłaniem towaru, że takie są przyjęte zasady i nie widzisz najmniejszego powodu, żeby robić inaczej.

Po trzecie, gdzieś na mikserze powinien być wytłoczony numer seryjny. Spisałaś go sobie? Albo masz może zdjęcia, na których po powiększeniu będzie się go dało odczytać?

Powiedz gościowi, że jak Ci już odeśle, to sprawdzisz czy zgadza się numer seryjny. I jak stara Ci się wcisnąć inny, uszkodzony wcześniej sprzęt to zgłaszasz na policję próbę oszustwa.
0 0