Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: koza.k90
u mnie nawet pościel kiedyś przyjęli - niby nowa, ale totalnie zleżała i z dziurami
i garnek do makaron, z którego po 3 gotowaniach teflon odłaził
wczoraj wysyłałam nieszczęsna miskę i czekałam z zapakowaniem na kuriera
poprosiłam go, żeby sprawdził czy odbiera produkt bez widocznych wad - odbić, załamań itd
umieścił mi nawet na protokole adnotację, że: "miska w stanie nienaruszonym"
i tak dopiero przy kurierze owijałam michę folią bąbelkową, zabezpieczałam ze wszystkich stron papierem i zakleiłam pudło
a przed chwilą maile z kolejnymi zdjęciami - tym razem grill w takim stanie jakby go ktoś młotem poobijał
pytam więc gościa, czy ma protokół spisany w obecności kuriera, bo ja mam
a ten twierdzi, ze nic nie ma, bo nie było go w domu i nie on odbierał
więc mu piszę, że w takim razie sprawdzić przesyłkę miała obowiązek osoba odbierająca
jeśli nie ma protokołu zgodnego godzinowo z godziną doręczenia, to ja umywam ręce
na razie 5 minut spokoju, ale boję się co będzie dalej
i pluję sobie w brodę, że wysyłałam w ogóle tę miskę na wymianę, bo mam wrażenie, że facet robi wszystko, żeby w cenie jednego grilla mieć dwa
ktoś ma jakieś doświadczenie z podobnymi sprawami ?
poradźcie, co robić ?
bo obawiam się, że to nie będzie koniec mojej "afery grillowej"
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
tylko dziwne, że akurat na niego biednego tak się kurierzy uwzięli i niszczą mu grilla
bo skoro mam kilka grilli, facet mógłby insynuować, że zdjęcia pochodzą z innego
na misce nie masz indywidualnych numerów, kodu kreskowego, czegoś co by ją pozwalało zidentyfikować
ja już nie mam do tego gościa siły i aż boję się co jeszcze może wymyślić
mam wrażenie, że facet wielu ludzi już tak wykolegował
gdyby nie to, że jutro mam inne plany, skoro świt zadzwoniłabym do drzwi pana X i pokaż pan tego uszkodzonego grilla albo wracam z policją
wiesz, też mi przyszło do głowy, że podpał na amen komuś z DPD
ale te zdjęcia raczej nie wyglądają na typowe odbicia - raczej jakąś niedoróbę podczas produkcji
może gościu kupił na wyprzedaży za grosze takiego uszkodzonego grilla
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Olej dziada, załóż spór na allegro. Każ mu pocałować się w cenzura i to dosłownie... Najwyżej negatywa dostaniesz, wtedy ty mu oddasz w odwecie to samo. Napiszesz do allegro ze to szantarzysta i ci analują.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
dokładnie, bo gościu spuścił z tonu, gdy mu napisałam, że mam stosowny protokół przekazania grilla bez uszkodzeń oraz świadków
być może nawet to pierwsze zdjęcie (odbicie na misce obok uchwytu wielkości kciuka) i te dzisiejsze (stłuczony i porysowany cały spód) dotyczą jednej i tej samej wybrakowanej miski
uwaga, allegrowicze, bo może gość poluje na kolejne elementy - pokrywę, koła, itd
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A odesłał uszkodzoną część? Ejj może on kompletuje drugiego grilla?
jeszcze nie odesłał a skoro ta nowa miska bardziej zniszczona od pierwszej, więc pewnie kombinuje, żeby nie odesłać
ziółko, czy mogę wpisać nick na forum ?
ale jak gościu będzie sprytny, może mieć więcej kont i allegrowych tożsamości
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Allegro wymaga potwierdzania swoich danych przy zakładaniu konta i można mieć maks 2 konta na osobę (firmowe + prywatne) więc pewnie nie będzie miał innych kont, chyba że na żonę czy syna...
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
w końcu u nas tez jest temat "nie polecam wymiany z.." i tez tam podaje się nicki
dzięki, zrobię to za jakiś czas na spokojnie
bo ostatnio za dużo nerwów mi gość zafundował
nie wiecie, czy do allegro można wszystko opisać bez wszczynania sporu ?
po prostu jako zapytanie i poradę, co oni ze swojej strony o tym sądzą
zaczytana-pola
Postów 11523
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zastanawiam się, czy cokolwiek Ci odpiszą. Bo niestety nie są chętni do odpisywania na e-maile w żadnych, nawet ważnych sprawach
Otrzymałem nową miskę do grilla , która jest jeszcze bardziej uszkodzona od tamtej .
Po oględzinach opakowania (kartonu ) nie widzę żadnych uszkodzeń .
Jednak miska jest uszkodzona od dołu tam gdzie montuje się nóżki , miejsce to jest zagniecione w taki sposób że trzeba by użyć takiej siły że moim zdaniem do uszkodzenia nie doszło podczas transportu.
Odnoszę wrażenie , że taka została wysłana.
Za chwilę wyślę zdjęcie w osobnej wiadomości
gościu rzecz jasna nie wiedział, że mam dowód i świadka na to, co mu wysyłam
to był pierwszy wczorajszy mail, w którym facet chciał mnie najnormalniej w świecie "wrobić" w bagno
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kiedyś były czasy co jeszcze raczyli odpisywać. Teraz odpisują tylko na hejty na facebooku. Polecam więc tam zrobić dym.
rutka
Postów 400
Data rejestracji 11.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tia, nnumery sa takie same, rożnią się tylko datą
masza
Postów 7665
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A oni to sprawdzają jakoś w kompie czy jak?