Pomocy!!!!

Gość: koza.k90

#5700782 Napisano: 17.07.2013 13:40:16
agusia147 napisał(a):

koper napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Do tego sprzętu nie kupuje się raczej w marketach w stylu Biedronka, Kaufland, czy Real - późniejsze problemy z reklamacjami i wymianą.

Tutaj się nie zgodzę. Jeżeli chodzi o reklamację/zwroty, to w Biedronce nie ma z tym problemów. Już 2 razy miałam tak, że reklamowałam wadliwy towar i bez "pisania podań", zwrot gotówki dostawałam od ręki podczas jednej wizyty w sklepie.

W Biedronkach może nie jest najgorzej, zależy na kogo się trafi i z jakim sprzętem, ale większe markety robią sobie jaja...

u mnie nawet pościel kiedyś przyjęli - niby nowa, ale totalnie zleżała i z dziurami

i garnek do makaron, z którego po 3 gotowaniach teflon odłaził
0 0

#5701061 Napisano: 17.07.2013 19:40:03
słuchajcie, mam dalszy ciąg "afery grillowej" i nie wiem już czy śmiać się, czy płakać

wczoraj wysyłałam nieszczęsna miskę i czekałam z zapakowaniem na kuriera
poprosiłam go, żeby sprawdził czy odbiera produkt bez widocznych wad - odbić, załamań itd

umieścił mi nawet na protokole adnotację, że: "miska w stanie nienaruszonym"

i tak dopiero przy kurierze owijałam michę folią bąbelkową, zabezpieczałam ze wszystkich stron papierem i zakleiłam pudło

a przed chwilą maile z kolejnymi zdjęciami - tym razem grill w takim stanie jakby go ktoś młotem poobijał

pytam więc gościa, czy ma protokół spisany w obecności kuriera, bo ja mam
a ten twierdzi, ze nic nie ma, bo nie było go w domu i nie on odbierał

więc mu piszę, że w takim razie sprawdzić przesyłkę miała obowiązek osoba odbierająca
jeśli nie ma protokołu zgodnego godzinowo z godziną doręczenia, to ja umywam ręce

na razie 5 minut spokoju, ale boję się co będzie dalej

i pluję sobie w brodę, że wysyłałam w ogóle tę miskę na wymianę, bo mam wrażenie, że facet robi wszystko, żeby w cenie jednego grilla mieć dwa

ktoś ma jakieś doświadczenie z podobnymi sprawami ?

poradźcie, co robić ?
bo obawiam się, że to nie będzie koniec mojej "afery grillowej"
0 0

ziolko

#5701076 Napisano: 17.07.2013 19:54:29
Koza - masz dowód, że wysyłałaś miskę w stanie idealnym (szkoda, że zdjęć nie zrobiłaś), nie wiadomo, czy faktycznie ktoś zniszczył przesyłkę czy facet sam poobijał

tylko dziwne, że akurat na niego biednego tak się kurierzy uwzięli i niszczą mu grilla emotka
0 0

#5701092 Napisano: 17.07.2013 20:12:41
ziółko, doszłam do wniosku, że same zdjęcia nie wystarczą - lepiej mieć niezależnego, obcego świadka

bo skoro mam kilka grilli, facet mógłby insynuować, że zdjęcia pochodzą z innego

na misce nie masz indywidualnych numerów, kodu kreskowego, czegoś co by ją pozwalało zidentyfikować

ja już nie mam do tego gościa siły i aż boję się co jeszcze może wymyślić

mam wrażenie, że facet wielu ludzi już tak wykolegował

gdyby nie to, że jutro mam inne plany, skoro świt zadzwoniłabym do drzwi pana X i pokaż pan tego uszkodzonego grilla albo wracam z policją
0 0

#5701104 Napisano: 17.07.2013 20:40:40
ziolko napisał(a):

Koza - masz dowód, że wysyłałaś miskę w stanie idealnym (szkoda, że zdjęć nie zrobiłaś), nie wiadomo, czy faktycznie ktoś zniszczył przesyłkę czy facet sam poobijał

tylko dziwne, że akurat na niego biednego tak się kurierzy uwzięli i niszczą mu grilla emotka

wiesz, też mi przyszło do głowy, że podpał na amen komuś z DPD

ale te zdjęcia raczej nie wyglądają na typowe odbicia - raczej jakąś niedoróbę podczas produkcji

może gościu kupił na wyprzedaży za grosze takiego uszkodzonego grilla
0 0

agusia147

#5701123 Napisano: 17.07.2013 21:15:56
koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

ale te zdjęcia raczej nie wyglądają na typowe odbicia - raczej jakąś niedoróbę podczas produkcji

Olej dziada, załóż spór na allegro. Każ mu pocałować się w cenzura i to dosłownie... Najwyżej negatywa dostaniesz, wtedy ty mu oddasz w odwecie to samo. Napiszesz do allegro ze to szantarzysta i ci analują.
0 0

#5701130 Napisano: 17.07.2013 21:28:30
agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Olej dziada, załóż spór na allegro. Każ mu pocałować się w cenzura i to dosłownie... Najwyżej negatywa dostaniesz, wtedy ty mu oddasz w odwecie to samo. Napiszesz do allegro ze to szantarzysta i ci analują.

dokładnie, bo gościu spuścił z tonu, gdy mu napisałam, że mam stosowny protokół przekazania grilla bez uszkodzeń oraz świadków

być może nawet to pierwsze zdjęcie (odbicie na misce obok uchwytu wielkości kciuka) i te dzisiejsze (stłuczony i porysowany cały spód) dotyczą jednej i tej samej wybrakowanej miski

uwaga, allegrowicze, bo może gość poluje na kolejne elementy - pokrywę, koła, itd
0 0

agusia147

#5701138 Napisano: 17.07.2013 21:35:51
koza.k90 napisał(a):

dokładnie, bo gościu spuścił z tonu, gdy mu napisałam, że mam stosowny protokół przekazania grilla bez uszkodzeń oraz świadków

być może nawet to pierwsze zdjęcie (odbicie na misce obok uchwytu wielkości kciuka) i te dzisiejsze (stłuczony i porysowany cały spód) dotyczą jednej i tej samej wybrakowanej miski

uwaga, allegrowicze, bo może gość poluje na kolejne elementy - pokrywę, koła, itd

A odesłał uszkodzoną część? Ejj może on kompletuje drugiego grilla? emotka Od jednego wyłudzi miskę, od drugiego koła, od trzeciego jeszcze coś innego... Może podaj nicka tego cwaniaczka dla ogółu, żeby przypadkiem ktoś mu czegoś nie sprzedał.
0 0

#5701149 Napisano: 17.07.2013 21:46:05
agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

A odesłał uszkodzoną część? Ejj może on kompletuje drugiego grilla? emotka Od jednego wyłudzi miskę, od drugiego koła, od trzeciego jeszcze coś innego... Może podaj nicka tego cwaniaczka dla ogółu, żeby przypadkiem ktoś mu czegoś nie sprzedał.

jeszcze nie odesłał a skoro ta nowa miska bardziej zniszczona od pierwszej, więc pewnie kombinuje, żeby nie odesłać

ziółko, czy mogę wpisać nick na forum ?

ale jak gościu będzie sprytny, może mieć więcej kont i allegrowych tożsamości
0 0

agusia147

#5701152 Napisano: 17.07.2013 21:50:20
koza.k90 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

jeszcze nie odesłał a skoro ta nowa miska bardziej zniszczona od pierwszej, więc pewnie kombinuje, żeby nie odesłać

ziółko, czy mogę wpisać nick na forum ?

ale jak gościu będzie sprytny, może mieć więcej kont i allegrowych tożsamości

Allegro wymaga potwierdzania swoich danych przy zakładaniu konta i można mieć maks 2 konta na osobę (firmowe + prywatne) więc pewnie nie będzie miał innych kont, chyba że na żonę czy syna...
0 0

#5701156 Napisano: 17.07.2013 21:54:53
jeszcze sąsiada, teścia, kolegę - jest trochę opcji
0 0

ziolko

#5701208 Napisano: 17.07.2013 22:58:53
koza, teoretycznie możesz podać jako ostrzeżenie przed oszustem i wyłudzaczem, żeby inni wiedzieli, żeby z nim interesów nie robić
w końcu u nas tez jest temat "nie polecam wymiany z.." i tez tam podaje się nicki
0 0

#5701229 Napisano: 17.07.2013 23:49:28
ziolko napisał(a):

koza, teoretycznie możesz podać jako ostrzeżenie przed oszustem i wyłudzaczem, żeby inni wiedzieli, żeby z nim interesów nie robić
w końcu u nas tez jest temat "nie polecam wymiany z.." i tez tam podaje się nicki

dzięki, zrobię to za jakiś czas na spokojnie

bo ostatnio za dużo nerwów mi gość zafundował

nie wiecie, czy do allegro można wszystko opisać bez wszczynania sporu ?
po prostu jako zapytanie i poradę, co oni ze swojej strony o tym sądzą

0 0

zaczytana-pola

#5701230 Napisano: 17.07.2013 23:58:01
koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zastanawiam się, czy cokolwiek Ci odpiszą. Bo niestety nie są chętni do odpisywania na e-maile w żadnych, nawet ważnych sprawach emotka
0 0

#5701297 Napisano: 18.07.2013 09:24:07
Co sądzicie o takim mailu:

Otrzymałem nową miskę do grilla , która jest jeszcze bardziej uszkodzona od tamtej .
Po oględzinach opakowania (kartonu ) nie widzę żadnych uszkodzeń .
Jednak miska jest uszkodzona od dołu tam gdzie montuje się nóżki , miejsce to jest zagniecione w taki sposób że trzeba by użyć takiej siły że moim zdaniem do uszkodzenia nie doszło podczas transportu.
Odnoszę wrażenie , że taka została wysłana.
Za chwilę wyślę zdjęcie w osobnej wiadomości

gościu rzecz jasna nie wiedział, że mam dowód i świadka na to, co mu wysyłam
to był pierwszy wczorajszy mail, w którym facet chciał mnie najnormalniej w świecie "wrobić" w bagno
0 0

agusia147

#5701299 Napisano: 18.07.2013 09:26:47
zaczytana-pola napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zastanawiam się, czy cokolwiek Ci odpiszą. Bo niestety nie są chętni do odpisywania na e-maile w żadnych, nawet ważnych sprawach emotka

Kiedyś były czasy co jeszcze raczyli odpisywać. Teraz odpisują tylko na hejty na facebooku. Polecam więc tam zrobić dym.
0 0

rutka

#5703361 Napisano: 20.07.2013 16:33:47
a jak to jest z tymi maskarami mam niby 2 kupony ale na nich taki sam numer czy tak to ma być?
0 0

dolly

#5703466 Napisano: 20.07.2013 22:09:25
rutka napisał(a):

a jak to jest z tymi maskarami mam niby 2 kupony ale na nich taki sam numer czy tak to ma być?

tia, nnumery sa takie same, rożnią się tylko datą
0 0

masza

#5703478 Napisano: 20.07.2013 22:34:09
agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

niestety na unieważnienie muszą zgodzić się obie strony transakcji. emotka też mam taki bzdurny negatyw zupełnie wyssany z palca w odwecie ale psuje mi opinię emotka
0 0

agusia147

#5703662 Napisano: 21.07.2013 14:05:44
dolly napisał(a):

rutka napisał(a):

tia, nnumery sa takie same, rożnią się tylko datą

A oni to sprawdzają jakoś w kompie czy jak?
0 0