Pomocy!!!!

Gość: gocha28

#5770665 Napisano: 11.11.2013 17:15:46
awi napisał(a):

Zostałam zaproszona na chrzciny chłopca do dalszej rodziny. Nie mam pojęcia jaki prezent kupić. A ponieważ ta rodzina jest bardzo tradycyjna, katolicka i przesądna, więc chciałabym też wiedzieć czego "nie wypada podarować w ten dzień"
Pomóżcie

na allegro można znaleźć dużo fajnych pamiątek na chrzciny - aniołki, poduszeczki z nadrukiem, kocyki itd

A ponieważ ta rodzina jest bardzo tradycyjna, katolicka i przesądna,

więc taka pamiatka to najlepszy prezent w takim wypadku emotka
0 0

Gość: awi

#5770704 Napisano: 11.11.2013 18:57:28
Dzięki gocha28,wprawdzie z allegro już nie korzystam, ale zaczynam ogarniać temat. Przejrzałam oferty. Coś świeckiego chcę wybrać i trochę z przymrużeniem oka do tej sprawy podejść, bez pompy
0 0

79magda

#5770710 Napisano: 11.11.2013 19:12:53
zaczytana-pola napisał(a):

Mam problem z odtwarzaniem materiałów np. na vod.tvp.pl.
Pojawia się komunikat: Przepraszamy. Materiał niedostępny.
Jaka może być tego przyczyna?

To jest wyraźny sygnał dawany Ci przez siły wyższe... Masz zrobić Rodzince jakaś pyszną kolację, a nie zajmować się pierdołami emotka emotka
0 0

ace

#5771713 Napisano: 13.11.2013 08:52:08
Help. Wczoraj mialam mega problemy z kompem emotka Padła mi ładowarka do laptopa. Gdzie mogę kupić łądowarki? Najlepiej w Krk. Ktos si eorientuje czy np w Saturnie lub sklepie dla idiotow sprzedaja?
A i mam drugi problem. Wczoraj po aktualizacji avasta przestał wogóle działac... Wiec sciagnelam instalke i zainstalowala jeszcze raz... tyle ze tym razem padl mi calkowicie net... Czy to wina tego ze nie odinstalowalam poprzedniego wvastu? (myslalam ze ten sam program po prostu sie aktualizuje...). Jesli teraz usune go i wgram od nowa wszystko wroci do normy? Plisssss help emotka
a wogole sa jakies konki z laptopami do wygrania? Bo przydalby mi sie emotka
0 0

Gość: kwoloch

#5771714 Napisano: 13.11.2013 08:58:12
ace napisał(a):

Help. Wczoraj mialam mega problemy z kompem emotka Padła mi ładowarka do laptopa. Gdzie mogę kupić łądowarki? Najlepiej w Krk. Ktos si eorientuje czy np w Saturnie lub sklepie dla idiotow sprzedaja?
A i mam drugi problem. Wczoraj po aktualizacji avasta przestał wogóle działac... Wiec sciagnelam instalke i zainstalowala jeszcze raz... tyle ze tym razem padl mi calkowicie net... Czy to wina tego ze nie odinstalowalam poprzedniego wvastu? (myslalam ze ten sam program po prostu sie aktualizuje...). Jesli teraz usune go i wgram od nowa wszystko wroci do normy? Plisssss help emotka
a wogole sa jakies konki z laptopami do wygrania? Bo przydalby mi sie emotka

Co prawda Avasta nie używam, ale może włączyła się przy instalacji zapora i blokuje połączenie internetowe, poszperaj w opcjach i spróbuj ją wyłączyć dla testu
0 0

ace

#5771735 Napisano: 13.11.2013 09:41:01
sprobuje jak wroce, ale to chyba niee to bo wczoraj jak sprawdzalam to cos alarmowalo ze problem moze byc z karta sieciowa...
0 0

Gość: koza.k90

#5771785 Napisano: 13.11.2013 10:18:20
ace napisał(a):

ładowarkę najszybciej znajdziesz w serwisach i małych sklepach komputerowych

MM i Saturn odpadają

jak do wieczora nie znajdziesz, daj znać - zapytam znajomych o adres dobrze zaopatrzonego serwisu
z ustawieniem laptopa też Ci mogą pomóc
0 0

ace

#5771825 Napisano: 13.11.2013 11:12:22
ok dzieki emotka To bede szukac emotka

Mam nadzieje ze uda mi sie samej naprawic, bo czuje sie jakby mi odcieto obie rece i obie nogi jak nie mam dostepu do kompa i neta emotka
Jakby jednka sie nie udalo to sie zglosze do Ciebie emotka
0 0

Gość: diabe

#5771839 Napisano: 13.11.2013 11:23:51
Siadł mi głośnik w Ipadzie Apple - Mam go niecały rok -chyba 11miesięcy- orientuje się ktoś ile jest gwarancji emotka
0 0

Gość: diabe

#5771844 Napisano: 13.11.2013 11:25:46
ace napisał(a):

ok dzieki emotka To bede szukac emotka

Mam nadzieje ze uda mi sie samej naprawic, bo czuje sie jakby mi odcieto obie rece i obie nogi jak nie mam dostepu do kompa i neta emotka
Jakby jednka sie nie udalo to sie zglosze do Ciebie emotka

jak masz bony do Kauflanda uniwersalna do wszystkich kompów ładowarka kosztuje 100 z groszami emotka emotka
0 0

ace

#5771871 Napisano: 13.11.2013 12:02:12
Apple standardowo ma chyba 12 miesiecy gwarancji emotka

Spr jak cos w kaufie emotka Dzięki emotka

ok juz wszystko dziala emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5772272 Napisano: 13.11.2013 22:11:57
Szukam miłej osóbki, która potrafi przelać kasę z konta holenderskiego na walutowe w BZWBK przez internet /proszę o PW/... emotka
0 0

zaczytana-pola

#5772276 Napisano: 13.11.2013 22:20:01
79magda napisał(a):

To jest wyraźny sygnał dawany Ci przez siły wyższe... Masz zrobić Rodzince jakaś pyszną kolację, a nie zajmować się pierdołami emotka emotka

emotka Oglądam tylko istotne materiały. Przynajmniej chciałabym obejrzeć emotka emotka

Czy ktoś wie z czego może wynikać ten błąd? emotka
0 0

asiam

#5772278 Napisano: 13.11.2013 22:23:44
Szukam kogoś kto realizował w Empiku lub Smyku e-bony z konkursy Wedla emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5772917 Napisano: 14.11.2013 19:47:17
mariolakal napisał(a):

Szukam miłej osóbki, która potrafi przelać kasę z konta holenderskiego na walutowe w BZWBK przez internet /proszę o PW/... emotka

Ponawiam... Mam jedo pytanko... Może być z innego kraju... emotka
0 0

netka2000

#5773000 Napisano: 14.11.2013 21:21:24

79magda napisał(a):

emotka Oglądam tylko istotne materiały. Przynajmniej chciałabym obejrzeć emotka emotka

Czy ktoś wie z czego może wynikać ten błąd? emotka

A masz zainstalowany Silverlight?
0 0

Gość: minka77

#5773656 Napisano: 15.11.2013 21:34:01
jaki macie pomysł na prezent dla 5 i 7 latki ???
0 0

aneta411

#5773681 Napisano: 15.11.2013 22:20:37
minka77 napisał(a):

jaki macie pomysł na prezent dla 5 i 7 latki ???

Zależy ile chcesz wydać na ten prezent. Plecaczek, torebeczka, jakaś fajna gra, puzzle, nieśmiertelna Barbie, kucyki Pony, littlest pet shop...
0 0

onlyrybka

#5773764 Napisano: 16.11.2013 11:04:22
Czy taki zapis w regulaminie ma prawnie wiążącą moc:

Z chwilą przesłania pracy konkursowej do Organizatora Uczestnik udziela organizatorowi nieodwołalnej, nieograniczonej w miejscu i czasie, przenoszalnej, nieodpłatnej, licencji na posługiwanie się Pracą Konkursową w nieograniczonej ilości egzemplarzy („Licencja”). Licencja obejmuje również prawo do udzielania sublicencji oraz prawo do wykonywania i zezwalania na wykonywanie praw zależnych, a w szczególności do wykonywania opracowań i dowolnych modyfikacji Pracy Konkursowej.

Mnie chodzi konkretnie o zdjęcia, czyli wyślę jakieś na konkurs i już nigdzie nie mogę go wysłać ? Takie umowy nie powinny być zawierane na piśmie ?
Jak ktoś jest w temacie bardzo proszę o odpowiedź emotka
0 0

blanca

#5773795 Napisano: 16.11.2013 12:46:28
onlyrybka napisał(a):

Czy taki zapis w regulaminie ma prawnie wiążącą moc:

Z chwilą przesłania pracy konkursowej do Organizatora Uczestnik udziela organizatorowi nieodwołalnej, nieograniczonej w miejscu i czasie, przenoszalnej, nieodpłatnej, licencji na posługiwanie się Pracą Konkursową w nieograniczonej ilości egzemplarzy („Licencja”). Licencja obejmuje również prawo do udzielania sublicencji oraz prawo do wykonywania i zezwalania na wykonywanie praw zależnych, a w szczególności do wykonywania opracowań i dowolnych modyfikacji Pracy Konkursowej.

Mnie chodzi konkretnie o zdjęcia, czyli wyślę jakieś na konkurs i już nigdzie nie mogę go wysłać ? Takie umowy nie powinny być zawierane na piśmie ?
Jak ktoś jest w temacie bardzo proszę o odpowiedź emotka

Kiedyś dostałam od organizatora taką odpowiedź:
Treść opinii prawnej:
Istotnie, w regulaminach innych konkursów zdarzają się zapisy o przeniesieniu praw autorskich na organizatora konkursu. Jednakże do przeniesienia praw autorskich lub do udzielenia licencji wyłącznej konieczne jest zachowanie formy pisemnej umowy. Samo zaakceptowanie treści regulaminu przez internet i wzięcie udziału w konkursie nie stanowi formy pisemnej. Dlatego też osoba biorąca udział w innym konkursie nie przeniosła skutecznie praw autorskich do zdjęcia zgłoszonego w konkursie.
0 0