Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobrej.
ja tej firmy nie lubię, nie kupuję, więc się nie wypowiem
zdarza się, że i kilka razy dziennie
ja używałam Jelp, nie podraznia, ale miałam wrażenie, że nie dopiera. Ponoć pięknie zapycha rury. Tym razem wybrałabym jednak płyny do prania a nie proszek
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
Gość: zucchini
No to mnie zaskoczyłyście bo ja przekonana o dobrej jakości zawsze na prezenty dla dzieciaków koleżanek kupowałam ciuszki z 5-10-15. No to im dogodziłam.
Gość: agasiam
Gość: dianek
c&a i f&f - moim zdaniem bardzo dobrej
mamy sporo różnych, część już po którymś dziecku z kolei i są super
5-10-15 - moim zdaniem dno, po 2 praniach jak ścierka
Benka przebierałam nawet kilka razy dziennie - a to mu się ulało, a to mleko gdzieś pociekło, a tu sobie siknął podczas przebierania że wszystko było do zmiany - średnio zużywaliśmy 2-3 komplety ubrań dziennie (teraz nam schodzi nawet 5, bo młody dużo sam je
Do prania polecam albo ekokule albo proszek dzidziuś (normalnie piorę w kulach, do brudnych rzeczy dorzucam jeszcze 1/4 zalecanej dawki proszku - tanio, a efekt super)
JELP to jakaś masakra jest - mieliśmy próbkę, wali chemią na pół kilometra, pierze tak sobie i źle się wypłukuje, młody miał podrażnienia po nim
Lovela jest całkiem spoko, ale droga
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
haha no zdarza się. Jak chowaja urazę, to też dostaniesz w prezencie.
Gość: et1978
Czy któraś z was interesowała sie nowymi zasadami becikowego?
Do tej pory jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługiwała niezależnie od dochodów i wynosiła 1000 zł. Rządowa nowela ustawy o świadczeniach rodzinnych wprowadziła kryterium dochodowe przy przyznawaniu tego świadczenia. Według nowych przepisów od 2013 r. becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
No i to jest jasne ale ta kwota jest netto, czy brutto - nigdzie nie piszą !
Gość: dianek
netto
Gość: katrin22
C&A rewelacja, najlepsze
z F&F kupowałam bratanicy i także świetnie się noszą i piorą.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
5-10-15 jeśli chodzi o body i śpioszki, jakościowo są dobre, reszta to masakra bluzki często nie chcą się doprać, ogólnie nie lubie tej firmy
c&a nie mam jakiś zastrzeżeń jakościowo są ok
f&f bardzo lubie, zwłaszcza, że kroje ubrań mają fajne
U nas króluje niepodważalnie next, cheeroki, h&m i rekids
I podam na przykładzie mojego 6 latka, który trenuje break dance co wiąże się z duży eksploatowaniem ubrań - kupujemy mu dresy ( bawełniane) w rekids i h&m wcześniej też innych marek i tak inne marki moment są zajechane, a te dresy z h&m i rekids od kilku miesięcy są jak nowe - co gwarantuje żadna inna firma by niewytrzymała.
Dlatego teraz też w większości staram się na wyprawkę zaopatrywać się w te marki ( h&m,rekids,cheeroki,f&f,next) bo wiem,że ciuszki posłużą nie jednemu dziecku.
Proszek kupiłam jelpa, ale to tylko na początek, szybciutko przerzucę się na sensitiva.
Jakby któraś potrzebowała ciuszki dla dziewczynki ( mam od noworodka do 86 - 92 cm) to chętnie odsprzedam lub zamienie częśc mam obfocone, część będe focić
Gość: minka77
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale przepisy wchodzą z początkiem 2013? Czy później?
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do proszków wydaje mi sie że dzidziuś najlepszy -noworodkowi tylko w tym prałam a płyn do płukania jest delikatny i ładny, fajne ubranka są po praniu mięciutkie i takie dziecięce.
Loveli tez używam i nie mam zarzutów (aczkolwiek nie lubie plynu do płukania), co do jelpa tez nie najgorszy - ale zdecydowanie najlepiej pierze nawet marchewki dzidziuś.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
Dostałam e-maila od C&A wszystki zamówione rzeczy wyprzedane.Może to i dobrze bo szafa się ugina od ciuszków.
Synek zachycony jest prezentem- tunelem stonogą. Ale nie wchodzi do niej tylko ją ciąga za sobą po całym mieszkaniu
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja foteliki kupuję nowe, bo z używanymi nigdy nie ma gwarancji, że nie brały wcześniej udziału w jakiejś stłuczce, po której mają nawet mikro uszkodzenia, które znacznie zmniejszają skuteczność takiego fotelika i bezpieczeństwo mojego dziecka. A na czym jak na czym, ale na bezpieczeństwie to nie oszczędzam.
Chyba, że chodzi o fotelik z zaufanego źródła, od rodziny, czy dobrych znajomych.
A co do marek, to mam złe doświadczenia z 5 10 15, tzn, bawełniane bluzeczki rozciągały się i już po kilku praniach wyglądały na znoszone, z dwóch pajacyków poodpadały metalowe zatrzaski
Część ciuszków kupuję używanych, szukam next i gap wtedy, a z sieciówek w normalnych galeriach jestem zadowolona z jakości ubranek z Kappahla, Reserved, C&A i Cubusa. Z H&M też, ale aktualnie bojkotuję tę firmę bo naczytałam się o tym jak wykorzystywani są pracownicy fabryk w Bangladeszu szyjący właśnie dla H&M...
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zdecydowanie nowe.