Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jest jakaś farsa, nie dość, że dają nędzne 1000 zł, bo co to jest przy wychowaniu dziecka (nie mówię, że to dla mnie mało, tylko w ogólnym rozrachunku to tyle co nic)... To jeszcze i to zabierają, bo te zarobki to nawet nie pół średniej krajowej. Jak mnie to wkurza!!!
Podobnie jest z pomocą socjalną - tym nieszczęsnym rodzinnym. Dochody chyba 500 na osobę trzeba mieć
Komentarz licealisty, kiedy mówiłam o tym na wosie (zakładam, że nie do końca świadomy
Kalisto czasownik focić jest boski
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wyobrażam sobie tak żyć, a jeszcze to rodzinne jest śmiesznie niskie. 500zł na osobę, nas jest troje, to za 1500 to żywieniowo, pieluszkowo i ubraniowo w sam raz, ale w dochodzie są jeszcze rachunki...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mały uderzył się wczoraj tuż nad skronią, chwilkę popłakał, ale po przyłożeniu zimnego przestał i chwilę się bawił i śmiał, rysował. To było tuż przed snem, więc za jakieś 30min poszedł do łóżka. spał normalnie, poszedł rano do przedszkola i w sali powiedział, że Go trochę boli, ale odwrócił się i poszedł. Tak teraz siedzę i myślę, czy może powinien zostać w domu dzisiaj, a nie szaleć w przedszkolu?... stresuję się trochę, bo to jest delikatne i wrażliwe miejsce na głowie.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z zasady nie używamy brzydkich słów, nie mamy takich przyzwyczajeń, nie leży to w naszej naturze, więc myślałam, że ominie nas podobny problem z dzieckiem, ale niestety nie
Moja córeczka ma 2 i pół roku i jest na etapie poszerzania swojego słownika. Prawie bez przerwy mówi, ma sporo własnych, wymyślonych słów, ale coraz więcej mówi normalnie.
A problem jest taki, że parę dni temu upadł mi telefon na podłogę. Rozpadł się na kawałki i ja nie wiem czemu, ale odruchowo powiedziałam o shit i teraz jest to najczęściej powtarzane wyrażenie przez moją słodką dziewczynkę
Stwierdziliśmy, że najlepiej będzie nie reagować, nie śmiejemy się, kiedy np potknie się i mówi o shit, ja bam, chociaż czasem ciężko się powstrzymać
Po pierwsze to obawiam się, że jak powie to w większym gronie i ktoś wybuchnie śmiechem, a ona właśnie wchodzi w etap w którym bardzo lubi być w centrum uwagi, to już nie pozbędziemy się tego wyrażenia z jej słownika.
Boję się też, że jak zacznę jej tłumaczyć, że tak nie można mówić, to odniesie to odwrotny skutek.
Kompletnie nie wiem co robić...
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak tak dużo razy mówi Twoja córeczka, to musisz zareagować, bo Ona nie wie, że to brzydko.
I jeszcze powiedziałam, ze tak nie wolno mówić i mama też nie będzie i jak czasmi mi się wymsknie shit po polsku- to On mówi nie móóóów taaaak
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusiu, ja nie mówię, że to mało. Tylko, że ja jakiś czas mieszkałam we Francji i wiem, jak może funkcjonować prawdziwe państwo socjalne. Jako student dostawalam tam takie pieniądze, że moja pierwsza pensja w Polsce była mniejsza. Pensja!!! I tu nie chodzi o narzekanie lub nie, tylko o to, jak państwo traktuje obywateli.
Tyle się mówi o dzietności itp. itd. i w zasadzie zamiast zwiększać pomoc państwo ją odbiera (vide: becikowe, zwrot podatku).
Ja nie piszę o ludziach. Piszę o czymś innym
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emilka1705
Sami po powrocie z UK mieliśmy na utrzymaniu maleńkie dziecko, dom i 1400zł miesięcznie.
Rodzinne w takiej sytuacji to bardzo dużo bo wystarcza choćby na mleko dla maluszka.
Jednak my z takimi dochodami nie otrzymaliśmy go!!! Bo przez jakieś przepisy pani przeliczyła zarobki z ostatnich 3 miesięcy i nic z tego!!! Wylatałam się jak głupia po urzędach po karteczki inne cuda żeby usłyszeć, że 50zł nie dostane miesięcznie. Nigdy nie powiem, że ta kasa jest śmieszna bo dla kogoś kto jej potrzebuje znaczy wiele. Jednak formalności z tym związane sprawiły, że czułam się jakbym chciała coś ukraść. Szlag mnie trafiał jak zobaczyłam rodzinkę, która pod Urząd podjechała super furą, ubrana w same firmówki i rodzinne dostała od ręki bo w Polsce to oni dochodów nie mają, a zagranicznych nikt nie wie...
Patrząc na inne państwa gdzie rodzinne wynosi tyle co u nas dobra pensja, dofinansowanie do mieszkania to standard, a w służbie zdrowia i urzędach chcą Ci pomóc, a nie patrzą jak na złodzieja to nasz Polska wypada dość marnie.
Gość: dianek
ja się bardzo cieszę, że u nas mogę płacić podatek tylko 18%
w belgii jest cenzura socjal - taki że mało kto tam chce normalnie pracować, bo się to nie opłaca - najniższy podatek dochodowy to 30% - dziękuję...
jak dla mnie (to moje własne prywatne zdanie) mogliby cały socjal obciąć - wkurza mnie, że muszę płacić na oszustów i nieudaczników
z drugiej strony, pewnie spora część z nich by poszła kraść, gdyby tej kasy nie dostawała, bo pracować by im się dalej nie chciało...
wiec w sumie nie wiem co lepsze
tylko mi nie piszcie, że to konieczność bo w polsce nie ma pracy
bo to fikcja, trzeba mieć kompletnie dwie lewe ręce, żeby nie móc sobie znaleźć zajęcia, za które ktoś zapłaci...
Zreszta po co porównywac ze niby inny kraj ma lepiej? Zyjemy w tym a nasz nie ma takich mozliwosci, daje co daje i tyle. A głupota jest wg mnie psioczenie ze polityka prorodzinna taka a taka - ja mam dzieci bo chce a nie bo Panstwo daje tyle a tyle kasy.Albo ze nie mam dzieci bo Panstwo mi pomoc nie chce. Dla mnie moglo by nie byc np tego becikowego ,nie zmieniloby to mojego podejscia do posiadania dzieci. Nie przeliczajmy dzieci na kase bo tak to wyglada własnie.
A kanciarze sa wszedzie - moja znajoma musi oddawac teraz roczny zasilek bo ktos ją podał ze mieszka z facetem ( ojcem dziecka ) a ta byla w papierach jako matka samotnie wychowujaca dziecko. I nawet kszty mi jej nie zal.To wlasnie w duzej mierze ludzie i to nie Ci biedni a Ci ktorych stac na wiele sprawiaja ze Panstwo nie moze pozwolic sobie na duzo.
Jak to mówila moja profesor od WOSu - to ludzie tworza Panstwo, oszukujac innych oszukuja siebie a jak im tak zle to granice sa otwarte
Ja jestem zadowolona ze swojego zycia - mam co mam, od nikogo nie biore i moge sobie pozwolic na dwoje dzieci
Gość: katrin22