Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O tak tu się zgadzam. A taki gagatek się drze jak się nożem zatnie, że mu rękę obcięło... Nie wiem czy by taki poród przeżył
Może kupcie mu zabawkę to się własnym zajmie
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi się wydaje, że to zależy od osoby i organizmu. Mam znajomą co następnego dnia była jak skowronek, prawie skakała, podczas gdy laski po sn były słabe i nie dawały rady. PS. rodziła któraś w latawcu w Świdnicy?
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Miałam podobnie - wg większości lekarzy do 2 lat po CC tylko CC choć można się uprzeć i speróbować po 2 latach od CC można spokojnie rodzić naturalnie.
Jestem w 3 ciąży i w każdej miałam gestozę ale co ciąża to lżejszą - najgorsza była pierwsza.
A ciśnienie zawsze zaczynało skakać po 20 tc
Ciśnieniomierz mam z biedronki i jest ok
Nie wiem czy ci to pomoże ale u mnie nadciśnienie łagodziły tabletki z magnezem ASMAG - za każdym razem gdy mi skakało brałam 4-6 dziennie i po 2-3 dniach było w normie.
Teraz jem ASMAG od samego początku i ani razu nie miałam innych leków ani wizyt w szpitalu pomimo skoków ciśnienia
A przedtem to była masakra. Pół ciązy w szpitalu, leki, dieta... zastrzyki...
lilithbb
Postów 380
Punkty karne 0
Konkursy dodane
za 10 dni mam CC w państwowym to się przekonam jakie były różnice haha
Najgorsze dla mnie to było wstawanie z łóżka
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli planujesz rodzić w świdnicy, to już lepiej pofatyguj się do wałbrzycha. Baaardzo polecam wałbrzych, sama miałam tam jechać rodzić zamiast we wrocku, ale młody się pospieszył. Warunki w wałbrzychu bardzo dobre, super personel. Ordynatorka noworodków leczyła mnie i mojego brata całe dzieciństwo, teraz jeżdzę do niej z synkiem
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W Świdnicy w latawcu mam rodzinę pracującą, co prawda na innym oddziale, ale zawsze coś, no i teściowa ze środowiska aptekarsko-lekarskiego zna wszystkich. Najbardziej się boję warunków, braku znieczulenia itp, bo właściwie nie znalazłam info na ten temat i czy tam można rodzinnie? Nie chcę rodzić bez męża. Niby szpital nowy itp, ale mam jakoś mieszane uczucia. No i marzy mi się sala jednoosobowa i święty spokój.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aga rodzenie po znajomości, nie zawsze jest dobre, wiem, bo przeżyłam to
lilithbb
Postów 380
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A bedzie jednak dziewczynka haha - teraz nawet pomimo dokładnych USG do końca nie wiadomo
Resztę będe wiedzieć po jej przyjściu na świat - dokładnie ją zbadają, bo przez brzuch to mogą jedynie przypuszczać...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trymam kciuki,żeby z małą było wszystko w porządku
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co było nie tak w takim rodzeniu? Mi się wydawało to na plus.
Mina męża była bezcenna jak położne mi miednicę mierzyły i znaleźć nie mogły przez brzuszek
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
żaden poród nie jest kolorowy jaki by nie był
Ja jestem ogólnie przeciwna cesarką na żądanie, gdy nie ma ku temu wanych powodów - ale to moje zdanie
Gość: et1978
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: et1978
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak samo nie pojechałabym z nieregularnymi skurczami.
Z małym jechałam na ostatnią chwile i teraz jeśli tylko będę mogła też tak zrobię. Wole w domu zrelaksować się, pochodzić, poćwiczyć i poczekać na regularne częste skurcze, niż jechać do szpitala i tak męczyć się nie wiem ile.
Zresztą z terminem na 25 możesz urodzić nawet za 2 tygodnie
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czesc dziewczyny
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane